Asya Motor Scooter'ları Hakkında
Reklamlar
-
11 Kasım 2006, 18:15
Reklamlar
-
12 Kasım 2006, 00:27
Kentacdis hergün biniyomusun motora zor çalışma açısından ben 4 gün binmiyim marş yemiyor ( zaten bu aralar akü hiç şarj olmadıya neyse ) Kartalın dediği sigorta işine bakıcam ama artık motoru pek kullanıcağımıda sanmıyorum. dün bende çalıştırdım motoru jigleyle ısındı jigle devreden çıkınca benimkide acaip titredi garajda biraz ileri geri yaptım sonra düzeldi heralde tam ısınana kadar yapıyor soğukta titremeyi.
Tatlı su motorcusu. Yamura çamura gelmez.
-
13 Kasım 2006, 15:45
[QUOTE=beto_977;491254]Kentacdis hergün biniyomusun motora zor çalışma açısından ben 4 gün binmiyim marş yemiyor ( zaten bu aralar akü hiç şarj olmadıya neyse ) Kartalın dediği sigorta işine bakıcam ama artık motoru pek kullanıcağımıda sanmıyorum. dün bende çalıştırdım motoru jigleyle ısındı jigle devreden çıkınca benimkide acaip titredi garajda biraz ileri geri yaptım sonra düzeldi heralde tam ısınana kadar yapıyor soğukta titremeyi.[/QUOT
Ben 25 amperlik taktim yine hic bir faydasi yok ..Ya bu akuler sarj olmuyor ..ya sarj tutmuyor ..yada akuler adi ...Arkadaslar mutlu aku almis 30 ytl ye acaba bizde alsak sorun cozulurmu
-
13 Kasım 2006, 16:51
Ozaman mutlu akü bakıcaz nabalım aslında ben ayakla çalıştırmaktan çok şikayetçi değilim, sık kullandığım zamanlar gece gelip 3 gün çalıştırmasam bile marş alıyordu sorun şu aralar yeterince şarj olamaması bence ama iyi aküde şart.
Neoldu kimseler girmez oldu forma herkez motorlarıyla beraber yattımı ne yaptı.
-
13 Kasım 2006, 20:46
@beto_977 alıntı Neoldu kimseler girmez oldu forma herkez motorlarıyla beraber yattımı ne yaptı
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
13 Kasım 2006, 21:03
Arkadaşlar benim arka teker yalpa yapıyor o yüzden ben şimdilik bine miyorum arka tekeri nasıl söke bileceğimi bilsem söküp yaptıracam yada bir ara servise götürecem.
Hepinize iyi akşamlar
-
13 Kasım 2006, 23:00
sınavlara çalışmakla geçiyo kafamı kaldıramıyorum ben :D
beto_977 adlı üyeden alıntı
Kentacdis hergün biniyomusun motora zor çalışma açısından ben 4 gün binmiyim marş yemiyor ( zaten bu aralar akü hiç şarj olmadıya neyse ) Kartalın dediği sigorta işine bakıcam ama artık motoru pek kullanıcağımıda sanmıyorum. dün bende çalıştırdım motoru jigleyle ısındı jigle devreden çıkınca benimkide acaip titredi garajda biraz ileri geri yaptım sonra düzeldi heralde tam ısınana kadar yapıyor soğukta titremeyi.
-motora şansım varsa haftada 1 binebiliyorum.
yağmurda düştüğümden artçımla beraber, artık bidaha binmem yağmurda.
-ilk marşı kesinlikle kolay almıyor panik yapmadan, en fazla 4sn basılı tutarak deniyorum üst üste 4-5de çalışıyor genelde.
-birde sağ elcikteki kırmızı anahtar ateşlemeyi engelleyen kilit, açmama rağmen sanırım tam oturmuyor b,irdaha açıp kapıyorum düzeliyor buna bi dikkat edin..
-aküm hiç bitmedi, ama kış oldugundan hem soguktan hem beklediginden zayıflıyor. nemarka var bilmiyorum akünün yerini bile bilmiyorum.
çok anlamam ama sigorta degiştirmek akünün boşalmasını yavaşlatmaz
aküyü değiştirin mutlu filan alın güzel bişey, bide aküyü aldıgınız yerle muhabbet edip sorun bakalım neler anlatıcaklar bu konuda
-haklısın, çok büyük ihtimal soğuk olduğundan titredi, kesinlikle ilk çalışmadan sonra gazı çokaz verek ısıtıyorum enaz1dkk bekliyorum.
bunu yapmassam zararı olucak gibi geliyo soguk motorun üstüne binip devirlendirmek istemiyorum
çok az kişi biniyo sanırım kötü havalar yüzünden, bende kuru havalarda çıkarabiliyorum yağmur çok tehlikeli özellikle sabahları çiğ yapmışsa hava..
neyse ben çıkıyım
finaller beni bekliyo
saygılar
beto_977 adlı üyeden alıntı
Ozaman mutlu akü bakıcaz nabalım aslında ben ayakla çalıştırmaktan çok şikayetçi değilim, sık kullandığım zamanlar gece gelip 3 gün çalıştırmasam bile marş alıyordu sorun şu aralar yeterince şarj olamaması bence ama iyi aküde şart.
Neoldu kimseler girmez oldu forma herkez motorlarıyla beraber yattımı ne yaptı.
şu arka ayakla çalıştırma işini lütfen ayrıntılı bişekilde anlatın, hiç yapmadım hayatımda bigün yapmak zorunda kalıcam biliyorum.
yerini biliyorum gördüm
püf noktaları ne?
freni sıkmalımı sağlamı sollamı basmalı
sehpadamı yapmalı
hızlımı basmalı??
gazvermelimi yaparken?
yapıyorsanız kaç kerede çalışıyor?? vsvs..
karabatu adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar benim arka teker yalpa yapıyor o yüzden ben şimdilik bine miyorum arka tekeri nasıl söke bileceğimi bilsem söküp yaptıracam yada bir ara servise götürecem.
Hepinize iyi akşamlar
bitamirciye çıkart gerçekten zor bir iş, yalpa yapması tehlikeli giderken..
çukuramı girdinde yalpalamaya başladı acep?
-
15 Kasım 2006, 18:29
Dayı merhaba senin akü 2 adet dimi paralel bağlayınca amperi artmış oluyor değilmi? bende 2 akü bağlatmak istiyorum kaç amperlik tavsiye edersin benim mevcut akü 7 amper kuru akü far rölesinden başka birşey yaptırmak gerekiyormu.
teşekkürler.
-
15 Kasım 2006, 23:35
bugün motorla biraz tur attım.
ilk kez ayakla çalıştırdım, marş basmadı ve sesinden zayıf oldugu anlaşılıyordu,
kolay oldu:D sonra bikaç kere daha denedim :D:D
aküyü doldurmak için baya bi ugraştım, hız yapabilicegim biyer olmadıgından (trafik malum) neyseki 2saat sonunda birazdaha düzeldi ve elden marş alıyordu. az önce otoparka bıraktım..
akü olayına bende el atmak zorunda kalıcam sanırım ama modifiye etmem sadece marka olan iyibir sulu akü alıcam gibi gözüküyor.....
bizim t1lerin üzerindeki standart akü kurumu sulumu acaba???
suluysa hiç bakım yapmadım daha.. bakımı gelmiştir
-
15 Kasım 2006, 23:46
merhaba karabatu bendeki aküler 7 ah kuru tip. farlar için far rölesi bağlamak
yeterli, zira kablolar için ampulllerin çekeceği akım zararlı olabilir.benim kullandığım ampuller 55/65w oldukça güçlü .aküleri paralel bağladığım için
güç arrtı bu nedenle aydınlatmada zayıflama olmuyor .alternatörün şarzıda
iki aküyü doldurmaya yeterli oluyor herhengi bir sorunla karşılaşmadım
selamlar..
bu arada ben motoru kullanmaya devam ediyorum lastik işini hala çözemedim
her yağmurda kaymaktan sıkıldım artık bir gün yeri öpeceğim yıllarca büyük makine kullandım hiç yama olmadım ama bu icatla hehalde yere yapışıp kalacagım
sizlerden denenmiş lastik tipini bilen varsa bana yardımcı olsun lütfen
kentacdis arkadaşım orjinal akü sulu vede çok dandik bir akü yeni akü alacaksan kesinlikle kuru tip al zira bakım derdi yok hemde daha dayanıklı
olur
-
16 Kasım 2006, 11:03
Kentacdis eğer motor yatarsa marş almayacağından, ayakla çalıştırmak için frene basmana gerek yok, gazı çok az ver hatta vermesen bile çalışabiliyor, ayak pedalının boşluğunu al ve bas 1 hafta kadar yatarsa belki 3 kerede çalışıyor ama gazı yarım veya tam verme bu sefer hiç çalışmaz hatta ilkini gaz vermeden dene motor zaten çalışacakmış gibi yapıyor çalışmazise çok az gaz ver.
Ya ben motorumu özledim walla hastalıktan dolayı bu güzel havalarda binemiyorum, Bu cumartesi acısını çıkarırım umarım.
-
16 Kasım 2006, 20:53
yeni sorular var bakalım..
-
17 Kasım 2006, 00:19
akünün yeri koltuk altında sağ tarafa yakın dikdörtgen plastik vidalı kapak
altında iki yıldız vidayı sök kapagı cıkarınca aküye ulasırsın.ekstra far montajı için yer ön grenaj üzerinde sağ-sol tarafta bulunan yuvarlak reflektörler
sökülerek yandan bağlantılı dikdörtgen sis farı monte edebilirsin ama yinede
bence ekstra far yerine far ampulü modifiyesi daha iyi arka tarafa 2.stop
olarak selenin altına hafif oval bir model monte edebilirsin hem park hemde
stop için bağlantı yaparsan şık olur.
-
17 Kasım 2006, 05:28
-
17 Kasım 2006, 21:47
selam benim anlatmaya çalıştığım yer 2 ve 3 numaralandırdığın yerin ortasındaki yuvarlak reflektör sökülüp sis farı monte edilebilir
bunun için yan ayak bağlantılı bir sis farına ihtiyaç olacak diğer sis farları
alt kısımdan montaj ayaklıdır hem montajı kolay hemde tadilata gerek yok.
1 nolu yere takarsan sert bir çukurda amortisör esneyince çamurluk
taktığın farı kırar 3 nolu yer ise ön görünüşteki estetiği bozar kanatindeyim.
-
18 Kasım 2006, 02:43
3 Numaraya bencede dokunma.
-
18 Kasım 2006, 11:05
Bu motor hisun marka taktığı sis lambaları da süper görev yapıyor benden sadece bir öneri iyi günler...
-
18 Kasım 2006, 11:13
herkes kış uykusundamı ne ?
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
19 Kasım 2006, 04:36
[IMG][/IMG]
herkese merhaba bende 2005 mayıstan beri t1 kullanıcısıyım performans olarak memnunum motordan şikayetlerim genlede sızınle aynı benım motor daha 4000'e bıle gelmedı.bir kere egzos değişti,koltuk değişti ama servisten bende memnun değilim.ayrıca fren müşirlerini sormayın servis garanti dışı dedi yaptırmadım ön gövdeyi soktum kırmızı düğmeye bağladım fren lambasını basıyorum düğmeye fren lambları yanıyor çalıştır devam.aklımda şimdi arablardakı hidrolik fren müşirleri var ondan yaptırmayı dusunuyorum hidrolık borusuna bir t attıracagım tnın ucunada fren müşiri.gecenlerde akum bitti ben daha once ayak marsı hiç kullanmadım kullanayım dedım tık yok motorda.çalışmadı.arkadasın orda bıraktım motoru akuyu soktum evde 3-5 amp. 12v luk adaptor vardı bır gun bagladım sarja canavar devam ediyor.dun aceleden motorun yan ayagını actıp bıraktım hafif mehil varmış aceleden dıkkat etmedım.5sn sonra motor arkamdan yan yattı.on cam camın altındakı grenaj ve gosterge tablosunun arka kısmının koşesi kırıldı.burdakı servislede pek aram yok alayım kendım takayım dıyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.walla cok yazdım galıba gecenın bu saatınde.herkese kazasıs sürüşler.
-
19 Kasım 2006, 10:52
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler