Kentacdis, yardımların için çok teşekkür ederim.
Kentacdis, yardımların için çok teşekkür ederim.
evet vidalamadan. önce çıkarıp siliceksin kuru olucak sonra vidalamadan yerine oturtuyosun gittiği kadar çıkardığında max geçmiycek kadar ve min olmıyacak seviyede olmalı.
yağa bakarken motor soğuk olmalı en azından bi yarım saat filan çalışmamış olmalı ki yağ birikmiş olsun karterde
motor dik duracak, sehpaya alıcaksın yan ayak değil dolayısıyla arka lastik yerde kalır
benim bilmedigim yağı değiştirirken sadece üstünemi ekliyorsunuz yoksa eski yağı boşaltıyormusunuz,hangisi daha iyi? boşaltıyosanız altta tıpa gibi bişeymi var nerde?
ben teşekkür ederim
nerden balıkesire gidiceksin dostum
istanbuldan filansa deniz otobüsü kullanarak nispeten rahat gidilebilir
t1lerle uzun gezi yapan arkadaşlar var..
ama tabiki uzun yol motoru değil bayırlarda tıkanıyor ağırsa hele yükü,
dinlendirmek gerekiyor.
önce tecrübe kazan motoru tanı iyce, ondan sonra anlıyosun zaten neler yapıp yapamıycağını ona göre hareket ediyosun.
Kentacdis sağol yardımın için.
abi farları ne yaptın? nerde aldın? kaç w lık ampuller taktın? biraz bilgi verirmisin? bizimkilere uygun bulamadım da ben...
55/60w bulue coral 2 adet ampul-1adet far rölesi-2adet kuru 12v akü monte
edildi tabi servisçi olmanın avantajı bu zira iyi bir oto elektrikçi bağlantı
yapmalı.benim makinede parklar a alt aydınlatma+çakar flaşör dahi
bağlı daha hiç bir şekilde aküler boşalmadı ,aydınlatma verimi çok iyi
selamlar..
konjektor ve alternator kasmıyormu kendını? sonucta senın motorun max urettıgı bır guc var. tahmınım 120 w yi gecmıyordur buda bizim motorlarda ( uygun devirde ) . o 2 aküyü nasıl şarj edebılıyorsun?
yani kullanmadıgın zamanlar farları 2 akü de bolca şarj edıyor. sonra kullandıgın esnada 2 sinide kullanıyor oluyorsun. hem şarj edıyor hem kullanıyorsun , hem zaten akün dolu. baya bi yol gider farlar açık. yanlız bitme ıhtımalı oldukça yuksek yınede. 2 saat civarı bır yol gıtsen gece vaktı aydınlatmaların açık, mutlak surette bitecegıne ınanıyorum ben akünün.
uzun yola gece gitmediğimden yorum yapamıyorum ama nihayetinde
yaklaşık bir yıldır kullanıyorum bir vukuat olsa şimdiye olurdu zira gece
gündüz farlar açık kullanıyorum ama gittiğim mesafe günlük 30km civarı
zamanla akü boşaltma olursada şarz aleti elimin altında aküleri doldururum
olur biter
Dayı, süpeer olmuş maşallah,nazardeymesin.
abi oyle agır laflar kullanma alınıyorum
bende deniyebılırım belkı ama sonra mondial bu , direk garantıden cıkarır motoru seri baglarım bi kuru akü daha. zaten kuru akü 20 ytl. bakarım performansına. olmazsa arkadasımın servisine arada ugrar aküleri ölçtürürüm. düşüş yaşamıyorsam zamanla birşey yok demektir. zaten gece ne kadar kullanıyorum o da tartışılır ama gerektıgı yerde çok şık duruyor o da ayrı bır konu..
+ dayı sen motoru sıfır mı aldın? kaça aldın? sorun cıkarıyormu motorun? ufak da olsa sorun sorundur? yaşıyormusun problem arada sırada? ateşleme den , hava ayarından falan filan? motor bogulmasından, gaz yememesinden vs.. bunun gıbı problemler????
motoru yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum sıfır olarak yaklaşık 2 ay sıra
bekleyip,2650 ytl ye almıştım.şimdi fiat çok düştü.karşılaştığım sorunlar
zaten olan klasik problemlerdi;ilk akü,döşeme,km saati,fren sesi,fren
sviçleri,gibi küçük sorunlar dişında büyük problem yaşamadım.çekiş
sorunu triger kayışını değiştirip kavrama ayarını yaptırınca bitti
şu an yapılması gereken şeyler buji,eksoz,kn hava filitresi değişim
tabi bir vakit bulursam.
teşekkür ederim amin cümlemizin motoruna nazar değmesin
bu arada Mel-a-ku kardeş sakın aküleri seri bağlamaya kalkma
zira 12+12=24 v edeceginden bütün tesisat kebab olur, paralel
bağlama yapılır ise güç artar
DAYI kardeş maaşallah nazar deymesin motorun süper
bende bişi sorucam trger kayışını değiştirdin kavrama ayarını yaptırdın hız değişti mi???
triger kayışını kopmadan değiştirdim orjinal kayış yerine mondial marka
motorun kayışı taktırdım kavrama ayarını motorcu arkadaşım yaptı
eskiye göre bariz sürat artışı var eskiden 90 km yi zor yapan motor
şu an 110 km rahat yapıyor (km saati değişti sürat testi oto ile yapıldı)
serviste ayar olmaz diyorlardı değişmez demişlerdi..
Dayı, km saatinin içinimi değiştirdin?
Arkadaslar 150 t motorumun bujisini degistircem ngk C7hsa buji aldim buulundugum ilcede servis yok kendim degistircem Buji nerde tam olarak nasil degistirim bide Acill cavplarsaniz sevinirim hemen degistircem cunku..................Bide Arkadaslar bizim motorlar icin performans hava filtresi varmi ..varsa marka ve model belirtirseniz sevinirim
Dayı cevap için sağol...
ya bu kadar sorunlumu bu alet yoksa beklentiler mi? yüksek
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
Arkadaşlar
150 T Bi Scooter Almayi Düşünüyorum.
Gerek Ben Gerek Yeni Almayi Düşünen Arkadaşlar Için 150 T Scooterlari(as 150t 19a,as 150t,bisan 150t 2c,salcano 150t,as 150t1,mondial 150) Yi
***fiyatlari
***servis Imkanlari
***yakit Tüketimleri
***çikardiği Arizalar
***süratleri Ve Performansklari
***ve Akliniza Gelen Olumlu Olumsuz Yanlariyla
Kiyaslarsaniz Bilgi Paylaşimiyla Herkesin En Doğru Seçimi Yapacağina Eminim.
Ilginiz Için şimdiden Teşekkürler
Tüm arkadaşların şeker bayramı kutlu olsun.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)