Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Asya Motor Scooter'ları Hakkında

REKLAM ALANI
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yok ya ne tükenmesiBu topic ölmez site bölünmez...Son mesajı ben yazdığım için flood yapmayım diye yazmadım,sizde arada girip bişeyler karalasanız topic 3.sayfaya düşmez.Ne oldu arkadaşlar bizim sitenin en rağbet gören topiclerinden birine?Hadi bakalım,arada uğrayın da topici yaşatalım,ben motosikletimi satsam bile(ki hala sahibinden.com a ve sitemizin satılık bölümüne ilan vermedimSatmıycam bu gidişle galiba bu motosikleti)arada sırada topice girerim satsam bile,sizde öyle yapın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mct 250 & ybr 125
    benim motorum henüz 1000 km de
    ve şimdilik iyi gidyor.memnunum.
    fakat yeterince hızlı değil. normal düz yolda 105i geçmiyor hafif yokuş olursa 110u anca görüyorum. bu bir problem midir? sizlerin ki nasıl merak ediyorum.
    motorun açılmadığını falan söyleyenler olabilir ama bunun olacağını sanmıyorum.fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    diğer ufak kasalı 150 liklerin hız performansı daha iyi olduğunu düşünüyorum. fakat bizimkilerde ağır ve oturaklı bir motor. karizma yani. diğer 150 liklerle kıyaslanmayacak bir motor.
    saygılar.

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Düz yolda 105 yapıyorsun işte daha ne istiyosun ki?İbre 120 zaten...Hızın gayet iyi,herhangi bir problem söz konusu değil.150 T1 in diğer 150 cclik küçük motosikletlerden daha ağır kalması motor değerleri olarak hemen hemen aynı olmasına rağmen kilosunun daha fazla olmasından kaynaklanıyor.Yaklaşık 30 kg kadar bir fark söz konusu.Benim T1 im 18.000 km de ve 105 max yapıyor,yokuş aşağıda 110 a kadar basıyorum daha sonra basmıyorum,patlayacakmış gibi ses çıkardığı içinSeninde dediğin gibi,hiç biri o kadar karizmatik ve rahat değil,bırakta biraz ağır kalsın

DAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA-250 MTC-SYM 125
    Selam arkadaşlar bende bir t1 kullanıcısı olarak 5000 km yi geride bıraktım
    ufak tefek sorunlar haricinde motorum beni hiç üzmedi asya aldığım için
    hiç pişman değilim triger kayışının kopmasından çok korkuyordum bu gün
    servis harici arkadasım olan motorcuda mondial marka motorun kayışını taktırdım ön teker rulmanlarını skf marka rulman ile degiştirdim şimdi
    inanın motorun sesi ve çekişi çok arttı .daha önce 90 km zor yapıyordu
    şu an 110çok rahat ve sessis yapıyor yarın da kn hava filitresini deneyece
    ğim sonuç umarım olumlu olur .

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Arkadaslar yanlıs anlamassanız bisey sorcam km testi yaptınızmı hic birebir 4 tekerlekler ile ? Bi arkadasım söylemisti km 150t ile, 80 km hızla giderken yandaki tipo da 56 km gösteriyomus ?

Motosikleti
    Km saati 20 gün önce değişti fazla gösteriyordu yeni takılan saati
    araba ile yanyana giderek test ettik90 km de eşitledik hata yok

rainmans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MAJESTJ 400
    Arkadaşlar foruma girişte bana bi mesaj yazmışlar foruma bu aralar pek katılmıyorsun diye. İşler çok yoğun ayrıca motorda da bi sorun olmayınca sadece geyik yapmakta bana zul geliyo. Yinede bişeyler yazmak lazım tabi eskilere selam yenilere hoşgeldin diyorum. İşlerin yoğunluğundan motora bile binemez oldum, daha 3500 ü yeni geçtik, 15 ay oldu sadece lastiklere arada hava basıyorum sonra binip ilçede hava yapıyorum...
    ZORU BAŞARIRIM; İMKANSIZA BİRAZ ZAMAN GEREKİR

Motosikleti
    mct 250 & ybr 125
    benim T1im giderken ıslık çalar gibi ince tizz bir ses çıkartıyor, mesela durduğu yerde arka frene bastığımda bu ses bariz şekilde artıyor. yolda giderken insanlar sana bakıyor daha doğrusu sesin neyden geldiğine bakıyorlar ve bu çok rahatsız edici. triger kayışıyla mı ilgilidir? ve bu şikayetimden dolayı triger kayışını garantiden değiştirirler mi? ne gibi mazeretle garantiden değiştirler? şişli tarafında oturuyorum, rüzgar ve yağmur geçirmeyen kuryelerin kullandığı montlarından almak istiyorum uygun bulabileceğim yer bilen var mı.
    bu ikazdan sonra km yi kontrol etmekde fayda var hem hız olarak hemde yol mesafesi olarak. bir depoyla kaç km yapıyorsunuz arkadaşlar?

1000 km servisine gidicem. teknik olarak tavsiyeleriniz nelerdir? daha iyi performans için nelerini değiştirmeli yada bakımını yaptırmalıyım. servis işlerinden hiç anlamıyorum. servistekilerin yapmaları gereken değişiklik yada bakımı ihmal etmelerinden endişe ediyorum.bilgili olarak gidilirse ihmal edemezler zira unttukları şeyler de olabiliyor. ben hatırlatıyorum.

T1 ciler uyuyormusunuz? nerelerdesiniz?

Motosikleti
    Triger kayışını servisler keyfe keder garantiye sokuyorlar şehre göre değişiyor
    gerçi forumda okuduğum kadarı ile orjinal kayış değiştikten sonra ancak
    2000 km gidiyormuş.Bende bu nedenle mondialin orjinal kayışını 30 ytl ye
    taktırdım. yakıt sayfiatı benim makinada 100 km de 3.5 lt civarı ortalama sürat
    60km ile.
    Bakımda dikkat edecegin yerler tüm vidaları sıksınlar zira eksoz ısı sacı sıkıl
    maz ise zırıltı yapıyor.Arka balataların ıslık sesi için arka fren merkezini
    söküp temizlik yapılması balataların temizlenmesi gerekiyor.merkezin kücük
    burç lastigi düşmüşse yenisi takılacak.

foresight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 150 T-1,Mobylette 52 VS Electronic,Kanuni Seyhan 250C
    Merhaba Arkadaşlar!Uzun bir süredir foruma giremiyorum.Konuları takip edemiyorum.Bugün başıma talihsiz bir olay geldi.Motoru teyzemin oğluna vermiştim.Motorla kaza yapmış.Gittim baktım motorda canımı sıkan çizikler var.İşin kötüsü çizik bir baştan başlamış bir baştan çıkmış.Egzosda bile çizikler var.Moralim çok bozuldu.Ön kafa grenaında,yan asya motor yazan marşpiyelde,onun arkasındaki parçalarda çizikler var.Sizce ne yapmalıyım.Bu parçaların tamiri mümkün mü?Yoksa değiştirmeli miyim?Lütfen bana yardımcı olun.

Alıntı foresight adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar!Uzun bir süredir foruma giremiyorum.Konuları takip edemiyorum.Bugün başıma talihsiz bir olay geldi.Motoru teyzemin oğluna vermiştim.Motorla kaza yapmış.Gittim baktım motorda canımı sıkan çizikler var.İşin kötüsü çizik bir baştan başlamış bir baştan çıkmış.Egzosda bile çizikler var.Moralim çok bozuldu.Ön kafa grenaında,yan asya motor yazan marşpiyelde,onun arkasındaki parçalarda çizikler var.Sizce ne yapmalıyım.Bu parçaların tamiri mümkün mü?Yoksa değiştirmeli miyim?Lütfen bana yardımcı olun.
    Astar / boya masrafın sıfırı ile değiştirmene yakın olcaktır.
    Kanuni husar ın değiştirmişti kafa granajını arkadaş 70 ytl idi.
    Yanada 70 desek en fazla 150-200 ytl ye hallolur
    Diğer türlü kaportacı parası
    boya parası vs. vs..

Motosikleti
    Geçmiş olsun arkadaşım bence çizikler derin değilse boya tadilatı yaptır
    ama çatlaklar var ise değiştir gitsin zira renk tutmama derdi olmaz.
    keşke kasko yaptırsaydın zira 170 ytl civarı tutuyordu.neyse allah
    beterinden esirgesin

beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Geçmiş olsun fosesight

kentacdis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    coming soon
    Alıntı fatih_AS150T1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim T1im giderken ıslık çalar gibi ince tizz bir ses çıkartıyor, mesela durduğu yerde arka frene bastığımda bu ses bariz şekilde artıyor. yolda giderken insanlar sana bakıyor daha doğrusu sesin neyden geldiğine bakıyorlar ve bu çok rahatsız edici. triger kayışıyla mı ilgilidir? ve bu şikayetimden dolayı triger kayışını garantiden değiştirirler mi? ne gibi mazeretle garantiden değiştirler? şişli tarafında oturuyorum, rüzgar ve yağmur geçirmeyen kuryelerin kullandığı montlarından almak istiyorum uygun bulabileceğim yer bilen var mı.
    bu ikazdan sonra km yi kontrol etmekde fayda var hem hız olarak hemde yol mesafesi olarak. bir depoyla kaç km yapıyorsunuz arkadaşlar?

1000 km servisine gidicem. teknik olarak tavsiyeleriniz nelerdir? daha iyi performans için nelerini değiştirmeli yada bakımını yaptırmalıyım. servis işlerinden hiç anlamıyorum. servistekilerin yapmaları gereken değişiklik yada bakımı ihmal etmelerinden endişe ediyorum.bilgili olarak gidilirse ihmal edemezler zira unttukları şeyler de olabiliyor. ben hatırlatıyorum.

T1 ciler uyuyormusunuz? nerelerdesiniz?
    ses çıkarma olayı bneim motordada var, bisüre gezdikten sonra yarım saat kadar sonra ses çıkarmaya başlıyo sanırım arka frenden yada lastiğin ordan vıyklama gibi bi ses geliyor giderken (freni sıkmadan).
    bun dışında yeni bişeydaha eklendi bugün gündüz 1saatkadar kullandım, giderken sürekli ses yaptı sanki kayış gibi bişeyden geliyor hani otomobiller ilk çalıştıklarında radyatörkayışımı ne gevşekse ses çıkarır ya ona benzer bir ses fakat sürekli çıkıyor..

henüz servise gidemedim para durumları sıkışık 3000egidince bakalım nediycekler...

depoyla kaç km yapabildigimi anlayamdım ben
    çünkü benzin göstergesi boşu göstermeye başladığında tam yarım depo benzin oluyor, nezaman biticegi belli olmadıgından biara benzin alıyorum hep belki bunu serviste yaparlar
    depo göstergesi tam gösteren arkadaşlar varmı bilmiyorum..

mont kask gibi şeylere sirkeciden al diyor herkes, benimde kaska eldivene ve bitakım aksesuarlara ihtiyacım var, fırsatını bulunca gidip alıcam, lastik de değiştiricem.

benim bu yukarıda anlattıgım ses olayı kayıştanmı acaba bilen varmı

Motosikleti
    mct 250 & ybr 125
    eyvallah DAYI... paylaşımın için teşekkürler.
    yalnız bu kayış değiştirme işi biraz sıkıntılı bir durum.

Alıntı kentacdis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ses çıkarma olayı bneim motordada var, bisüre gezdikten sonra yarım saat kadar sonra ses çıkarmaya başlıyo sanırım arka frenden yada lastiğin ordan vıyklama gibi bi ses geliyor giderken (freni sıkmadan).
    bun dışında yeni bişeydaha eklendi bugün gündüz 1saatkadar kullandım, giderken sürekli ses yaptı sanki kayış gibi bişeyden geliyor hani otomobiller ilk çalıştıklarında radyatörkayışımı ne gevşekse ses çıkarır ya ona benzer bir ses fakat sürekli çıkıyor..

henüz servise gidemedim para durumları sıkışık 3000egidince bakalım nediycekler...

depoyla kaç km yapabildigimi anlayamdım ben
    çünkü benzin göstergesi boşu göstermeye başladığında tam yarım depo benzin oluyor, nezaman biticegi belli olmadıgından biara benzin alıyorum hep belki bunu serviste yaparlar
    depo göstergesi tam gösteren arkadaşlar varmı bilmiyorum..

mont kask gibi şeylere sirkeciden al diyor herkes, benimde kaska eldivene ve bitakım aksesuarlara ihtiyacım var, fırsatını bulunca gidip alıcam, lastik de değiştiricem.

benim bu yukarıda anlattıgım ses olayı kayıştanmı acaba bilen varmı
    depo göstergesi çalışan varmı merak ediyorum. hepsi aynı. depoyu full dolduruyorum 50 km sonra depo boş görünüyo...bu modeller böyleymiş...
    yolda kalma pahasına bu kez deniyorum. şu an 250 km deyim. bakalım kaç km daha yapıp nerede kalacağım
    ses çıkarma konusunu da yakında servisten öğreneceğim.sizlerle de paylaşırım.

arkadaşlar sizinle paylaşmak istediğim kötü bir anım var.
    motoru alalı 10 oluyordu.300 km servisinden dönüyordum.E6 yoluna girmiştim.bu depo göstergesi yüzünden yolda benzinim bitti. ben kafamdan hesap yapıyorum 20km daha giderim diye. neyse kaldık yolda. 200 m ilerde dörtlülerini yakmış bekleyen bir araç gördüm.çok şükür kurtuldum diye düşünmeye başladım.itelereyek yaklaştım minibüse ve o sırada aracın önünden bir anda çıkan polisi gördüm. sağ şeritten giden bir motorluyu durdurmaya çalışıyordu. adam da polisten kaçmaya çalışırken orta şeritten gelen tırı dikizlerinden farketmedi ve... neyse ki tır onu altına almadı dışarı fırlattı.adam taklalar atarak fırladı ben kesin gitti dedim. ben hemen motoru bırakıp adamın yanına koştum. yol kilitlendi tabii. kalabalık oldu. ehliyeti olmadığı için polisten kaçmaya çalışmıştı. polis ise ölümden dönen adamı azarlıyordu hala... sinirlerim boşalmıştı. sonra kendim aklıma geldi. zira benim de ehliyetim yoktu. (yakında alıyorum ). minibüsteki arkadaşlara rica ettim benim motoru da arkaya attık ve oradan uzaklaştım. gördüklerimin şokunu üzerimden ertesi güne kadar atamadım
    çok korkmuştum. birkaç gün motora binemedim.
    arkadaşlar lütfen kasksız kullanmayın motorlarınızı. o arkadaş eğer kask takmasaydı şu an yaşamıyordu. benzin olayı da önemli bir başka konu. Allah kimseyi yolda bırakmasın.
    kazasız belasız sürüşler.

Motosikleti
    Arkadaşlar kayışın kopupta yolda kalmak daha kötü bir durum zira t1 çok ağır
    itekleyerek servise götürülecek gibi değil.depo göstergesi durumu bendede aynı boş gösterdiğinde yarım depo yakıt kalıyor ben bilinçli olarak yaptırmadım
    hiç olmazsa yakıt bitmeden alıyorum.bir depo ile yaklaşık 300km yapıyor.3000km bakımına gelince kesinlikle kavrama sistemi bakımını yaptırın çekiş için çok
    önemli.triger kayışı kopma belirtisi aşağıda asya yazan kapak altına siyah
    toz ve kayış kalıntıları çıkmasıdır.ozaman tehlike çanları çalıyor demek.

foresight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 150 T-1,Mobylette 52 VS Electronic,Kanuni Seyhan 250C
    Teşekkürler arkadaşlar.Önceden dediğim bu parçalrın fiyatlarını bilen varsa söylerse sevinirim.Boya işi bu plastik grenajda zor mu?Bİlen arkadaşlar lütfen yardımcı olun.Teşekkürler

Motosikleti
    mct 250 & ybr 125
    benimki bir depo ile 250 km yapıyor. dün sonuna kadar bitirdim depoyu. neyse ki mahallemde bitti. bulunduğum semt civarında kullanıyorum. fazla sürat de yapmıyorum.90 ı bile pek geçmiyorum. acaba mekanik bir aksaklık mı var. yoksa tamamen sürüşle ilgili midir? tecrübelerinize iihtiyacımız var arkadaşlar. kullanmayla alakalı olsa bir depo ile yapılan km ler arasında farklılıklar olur. gerçi servisin söylediğine göre 250 km garantisi varmış...

Motosikleti
    Motorun kaç km de olduğunu belirtmemişsin eğer rodaj süresini tamamlamışsan
    ve 4000 km oldu ise bujiyi değiştir hava filitresini kontrol ettir.bu arada 90 km
    üzeri sık kullanıyorsan depoda en az50 km kaybın olacak bu arada 250 km
    gider garantisini kimse vermiyor kullanımla orantılı olarak sarfiat değişir.

kentacdis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    coming soon
    Alıntı fatih_AS150T1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimki bir depo ile 250 km yapıyor. dün sonuna kadar bitirdim depoyu. neyse ki mahallemde bitti. bulunduğum semt civarında kullanıyorum. fazla sürat de yapmıyorum.90 ı bile pek geçmiyorum. acaba mekanik bir aksaklık mı var. yoksa tamamen sürüşle ilgili midir? tecrübelerinize iihtiyacımız var arkadaşlar. kullanmayla alakalı olsa bir depo ile yapılan km ler arasında farklılıklar olur. gerçi servisin söylediğine göre 250 km garantisi varmış...
    benzin olayını hiç tam ölçemedim ama tatminkar degil sanırım kayış değşince yağ vs değişince etkiliycek biraz performansı dolayısıyla yakıtı.. şehir içi kullanan arkadaşlar ve durkalk yapmak zorunda kalanlar çok benzin yakıyor normal olarak..

hız bende bizim motorun hatalı göstergesiyle 110filan oluyor sanırım ama düz veya yokuş şeklinde eğimli olursa hafif yokuşta 2kişi 110 yaptık(motor yüklü) ama
    orda göstergede110ken sanıyorum 90filan gerçek hızımız.

bu akşam üstü sirkeciden kask aldım taşıycak yerim olmadığından lastik alamadım lastikleride alıp değiştiricem mutlaka
    sirkecide pirelli satan ismi lazımdeğil birdükkan daki satış elemanıyla konuştum bu motorların üstünde gelen lastiklerin naylon alaşımlı(yada oyle bişey dedi) olduğunu çokkötü lastik oldugunu değişmesi gerektigini onayladı.. bikaç dükkandaha gezmiştim bana "kaymayan lastik yok" "bütün lastikler kayar" "dişli alcan" gibi lüzumsuz ve zayıf yorumlarda bulunmuştu arkadaşlar, lastikler kayıyor değiştirmek istiyorum diye anlattığımda....

lastik konusuna özellikle girdim, 1ay bile olmadı kaza yaptım artçıydım 2kişiydik yan yattı.. kaza çok hafif bayır ve viraj olan bi yolda suyun üstünden geçmemizle oldu ben sıyrıklarla atlattım süren arkadaşn kolu alçıdakalmak zorunda kaldı kısa süre.. ucuz atlattık yinede kötüsü olabilirdi 40km civarıydı hızımız..
    motoru kaldırıp devam edince gördükki
    minübüsçü arkadaş yolun tam ortasına çekmiş
    minibüsü şöyle güzeelce köpürterek temizliyor ve yolun tam ordasında kenara bile çekmemiş!! bütün köpüklü su yola akıyor......
    tabi biz bu sudan geçince düşmüşüz.

lastik konusuna çok dikkat edin arkadaşlar normal sudan dahi geçse felaket kayıyor çok tehlikeli olabiliyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler