benim motor merdivenlerde mışıl mışıl yatıyor kısmetse 1-2 gün içerisinde kış uykusundan uyundıracam,kerata yata yata epey bi kilo aldı.aliozturk adlı üyeden alıntı
benim motor merdivenlerde mışıl mışıl yatıyor kısmetse 1-2 gün içerisinde kış uykusundan uyundıracam,kerata yata yata epey bi kilo aldı.aliozturk adlı üyeden alıntı
[SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
dostlar kış uykusundaki motorunuzu belki uyandıramaya bilirsiniz... çünki akü problemi oluşuyooo... kontak almıyo... tavsiyem ayda bir kontak anahtarını kullanmanızzz...
superdudeben servise sordum asyaların her 1000 kmde yagları değişmiyormuş.normalde yagın 4000 kmye kadar gitmesi gerekirmiş ben 2300 kmde yagdeğiştirdim bana tekrar 4500 kmde gel dediler.tabi ben arada yine yagı kontrol edecegim.bu arada benim akü hep sorun çıkartıyordu servis bugün onu büyük motorlara takılan kuru akü ile değiştirdi ama sanırım normalde asya servisleri böyle bir şey yapmıyor benim akü çok proglem olduğu için böyle yaptılar neyse bedavadan kuru akü sahibi olduk umarım yine sorun çıkmaz
fuara motorla gitmek istiyorum hadi bakalım hayırlısı
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
Bozukluk 20 km/h eksik göstermesinde değil, ne kadar hızla gidersen git ibre sıfırda duruyor.SuperDude adlı üyeden alıntı
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Bende duydum as125 t lerin sorunsuz olduğunu hatta 3 gün önce bir dükkanın önünde gördüm motor dıştan bakımsız duruyordu ve hatta baya yipranmış ve hor kullanılmış gibi duruşu vardı ( hatta 2 köşedede düşme izleri ve kırıklar mevcut ) sahibine sordum adam çok memnunum dedi.
arkadaşlar as125 t veya as 125 t15 arasında hangisini tercih edersiniz
arkadaşlar bu foruma katılan asya motor kullanıcıları içinde en çok km yapanınız hangisi merak ettimde vre hangi sorunları yaşadı kısaca bi özetlermisiniz rica etsem
arkadaslar..motoshow fuarina ankaradan geliyorum. trenle gelirsem, haydarpasa' dan fuar alanina ulaşımı nasıl sağlarım? taksim' den kadikoy' den falan ucretsiz otobusler oluyormuş galiba. her fuar için var mı acaba?
Arkadaşlar ben asya t1'i yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve 3000 kmye geldim sayılır.yaşadığım sorunları kısaca özetlersemsmoke59 adlı üyeden alıntı
1-sağ ve sol swich bozuldu sonra yapıldı
2-marş motoru ve marş bobini bozuldu ve yapıldı
3-sulu akü değişti kuru akü takıldı.akü sürekli problem yapıyordu
4-ayak marş çubugu kırıldı yenisi takıldı
5-bujiye yag deydiği için motor bir gaz alıp bir almıyordu buji de değişti
6-eksozun görünmüyen bir yerindeki contası gevsedigi için eksozdan garip garip sesler geliyordu.conta değişti.
7-en çok karşılaştığım sorun 2-3 gün motoru çalıştırmadığımda motor marş almıyor biraz zorladığımda da akü bitiyordu.bunun için marş motoru ve marş bobini değişti sorun 2 kez daha tekrarladı en son kuru akü takıldı şu an bir sorun yok inşallah da olmaz
herşeye rağmen motorumdan memnunum servisim her sorunumla ilgileniyor.motor olayında servis çok önemli arkadaşlar yine mi sen diyen servisler insanı çileden çıkartıyor bizim servis adapazarı cenk motor sagolsun zaten servisin sahibi de yarışlara katılan bir motorcu.motorun sorunlarıyla hep yakından ilgilendi.
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
ben fazla km yapamadım 985km deyim. fakat hız olarak enson 150T1 ile 115km hızı göstergede gördüm hemde 3 defa.. hatta daha da gidecekte ben fazla yüklenmedim... T1 benim neredeyse şu anakadar hiç problem çıkartmadı... tek problemim benzin göstergem... 0 gösteryo... fakat benzinim yarım depofan fazla....
Fuar için evet araçlar kalkıyo ücretsiz bütün fuarlar için var zannediyorum...
cakidi ARKADAŞIMIZA YARDIMCI OLALIM DOSTLAR.. ANKARADAN GELİYO KADIKÖYDE OTURANLAR TARİF ETSİNLER...
ben fazla km yapamadım 985km deyim. fakat hız olarak enson 150T1 ile 115km hızı göstergede gördüm hemde 3 defa.. hatta daha da gidecekte ben fazla yüklenmedim... T1 benim neredeyse şu anakadar hiç problem çıkartmadı... tek problemim benzin göstergem... 0 gösteryo... fakat benzinim yarım depofan fazla....
Fuar için evet araçlar kalkıyo ücretsiz bütün fuarlar için var zannediyorum...
cakidi ARKADAŞIMIZA YARDIMCI OLALIM DOSTLAR.. ANKARADAN GELİYO KADIKÖYDE OTURANLAR TARİF ETSİNLER...
as 150 t1 kullanıcılarına hitaben arkadaşlar motorun bazı basit tamirlerini kendimiz yapmamız mümkünmü motor buna imkan sağlıyormu toparlıyım basit bileşenlimi.
evet basit olarak sök tak...
Eywallah ya bişi sorucam ben motor alıcam 150 t1 ilk tercihlerden yolda kalma etme sıkıntısı oluyormu aldığım zaman turlıyacağım baya o yüzden ıssız yerde bırakırsa hapı yutarızKartal23 adlı üyeden alıntı
125t nin motor yağı 4000 km'ye kadar değişmez diye biliyorsanız yanılıyorsunuz... Ama gene de siz bilirsiniz...
Km saati bozuksa serviste değiştirtebilirsiniz, tamir de derler, pahalı birşey değil.
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
beto_977 bence bu motorlar birazda şans işi diye bilirim... bazı arkadaşlarımızın bayağı problemleri oldu. fakat gene bi okadarda arkadaşlarımın problemsiz motorları benimki gibi... ben günlük 70km yol yapıyorum paralı otobandan... yani anlayacağın bozulsa bir yana kaçma şansım yok... araçlar vızır vızır.. fakat tıkıt tıkır saat gibi gidip geliyorum...
tabi bu motordan suzuki veya yamaha nın motorları kadar performans alamayacaksın.. büyük performans bekleme diyorum... normal kullanıcı olman gerekir...
dostlar pazar günü fuarda buluşmak üzereeee ...
herkese merhabalar.Yeni üye oldum ama hadi hayırlısı.Birkaç soru ve öneri ricam olacaktı.Motorsikletim Asya T1 ve km 'si 4587 2. el (2874'km de)satın aldığım için garanti kapsamına girmiyor.forumdaki arkadaşların yazdığı ve ettiği tecrübeler doğrultusunda bu motorun veriminden şikayet edenler olduğu gibi problem yaşamadan sorunsuz kullanan da çok.Sorunum variatör kayışını nasıl temin edebilirim.gündüz (7:30 da evden çıkıp gece 1 gibi geriye Kadıköy'den Sarıgazi'ye 22+22 44 km yolum var ve eğer yolda koparsa diye teredüt içindeyim.Motor tamirini kendim yapıyorum ama şu arka fren ve ön fren sesi ile
arka fren teşkilatının oynaşmasına ve motor bloğunun sağa sola 1-2 cm esneyip virajlarda kız gibi dolaşmasına bir çare bulamadım.bu sorunları çözen varsa bir el atıversin .Eyvallah
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)