yaw asyam beni az daha yolda koyuyodu ama vazgeçti
akşam 19:30 sıraları turlarken durmam icap etti ve akabinde motor stop etti, marş a basıp tekrar çalıştırmak istedim ancak sadece "tık tık tık" ve sonra "cızzz" diye bir ses geldi ve şarj göstergesindeki ibre de marşa basınca düşüyordu. sanırım marş motoru yandı (kısa devre), sigortaya baktım sağlam duruyordu. zaten sigorta atsa tahminimce farlar falan da yanmazdı. neyse ayvayı yedim galiba diye düşünürken aklıma ayakla çalıştırmak geldi. o sırada başka bir scooterlı arkadaş yanıma geldi ve "nasıl memnunmusun diye sordu?" durumu anlattım o bir iki denedi çalıştıramadı sonra işi varmış bende adamı çok tutmak istemedim gitti. eh dedim içimden, bi yandan da yine içimden saydırıyorum
neyse bi kaç denemede ben yaptım ve alet çalıştı. o an yahu iyiki asya almışım ya sadece marş motorlu olan ve ayakla çalışmayan bir model olsaydı diye içimden geçirdim. sonrasında eve kadar geldim şükür. bir ara damla motora götürüp baktıracağım. sizce sorun ne olabilir ve garantiden tamir ederlermi?
not 1: ayakla çalıştırmayı denemeyenler denesinler sonra yolda kalırsanız "naapcam şimdi ben" dersiniz. ayakla çalıştırma şu şekilde oluyor bilmeyen arkadaşlar iyi okusun: motoru normal çalıştırır gibi kontak açık vaziyete alın, arka freni sıkarken sağ elinizle gaz verin ve ayağınızla ayak pedalına 4-5 defa pompalar gibi basın(tercihan sağ ayak). motor çalışıyor, istediğiniz yere gidebilirsiniz
not 2: ayak pedalını daracık ve öyle iğrenç bir yere koymuşlar ki kafayı yersiniz. genede olması iyi tabii