Asya Motor Scooter'ları Hakkında
Reklamlar
-
06 Temmuz 2011, 02:39
syn022 adlı üyeden alıntı
Ben xenon koymayı düşünüyorum. Koyabilir miyiz? Ufacık bir farı var sığar mı acaba? Uzunlar fena değil ama kısalar zayıf gibi ve yamuk o far dipten oynar mı acaba?
bilmiyorum ki işte daha önce bu forumda bu konuyla ilgili yazılar gördüğüme adım gibi eminim ama işte bulamadım hiçbiyerde. artık deneme yanılma yöntemiyle olucak gibi
şimdi gördüm yazıyı ,slayerr 125 zn başlığında anlatmış nasıl yaptığını oraya bakarsan iyi olur iyi geceler
Reklamlar
-
07 Temmuz 2011, 20:06
maxi97 adlı üyeden alıntı
Yaa aslında aydınlatma fena değil ama. Arabamda xenon var gerçekten mükemmel aydınlatıyor. Motora binince farklı geliyor. Yabancılık çekiyorum. Tek sorun farın içine xenon sığdırabilirmiyiz? Balastı falan epey yer kaplıyor.
Linke gelicek olursak. Bende xenon var. 1 adet. Mercekte ayarlarız sanayide dolu. Megane merceği falan bişeyler ayarlarız sorun olmaz. O kadar para vermek mantıklı gelmiyor. Açıp denemek istemiyorum. Orjinallik benim için önemli açılıcaksa değişir. Eğer değiştiren farklı bir şeyler deneyen arkadaş varsa fikrini almak istedim. Ona göre işe koyuluruz diye düşünmüştüm.
Olmazsa dediğiniz gibi yapıp toros farı alıp elimdeki xenona göre duy değiştirip deneyebilirim. Motorumun orjinal farınıda kurcalamamış olurum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:04 ----------
PEKTAS adlı üyeden alıntı
bilmiyorum ki işte daha önce bu forumda bu konuyla ilgili yazılar gördüğüme adım gibi eminim ama işte bulamadım hiçbiyerde. artık deneme yanılma yöntemiyle olucak gibi
şimdi gördüm yazıyı ,slayerr 125 zn başlığında anlatmış nasıl yaptığını oraya bakarsan iyi olur iyi geceler
Evet şimdi okudum o yazıyı. H4 yapmış ampulünü. Yapılabilir ama ne kadar fark eder tartışılır. Senin farlar çok mu zayıf ne için değiştirmek istiyosun?
~ - 2012 Skoda Octavia TDI DSG - 2011 Palio Sole 1.4 Premio ~
-
20 Ağustos 2011, 06:54
as 125 nostaljilerin Yakıt tüketimleri litre bazında ne durumda. 3.2 gibi bir şey okumuştum. daha düşük olma ihtimali varmıdır
-
01 Eylül 2011, 20:20
slm arkadaşlar cok yeni bir motor meraklısıyım... daha öncede hic kullanmadıgımdan öncelikle 2005 veya 2007 model as 150 t1 almak istiyorum tecrube kazanmak maksatlı sizinde tavsiyelerinizi duymaktan memnun olurum şimdiden teşekkürler...
-
15 Şubat 2012, 13:21
iyi günler arkadaşlar.aranıza demin katıldım.ilk sefer motor sahibi olmayı düşünüyorum.Asya 125 t yi düşünüyorum ama motoru çok iyi bildiğimden değil.(bir motordan beklentilerimi kendimce henüz netleştirmedim.sizlere birkaç soru sorarak bilgi edinmek istedim.)
1-Asya 125 T sini 0 km alıp bakımlarını ihmal etmeyen (mekanik tecrübem karbüratörlü araba motorları üzerinden vardır biraz) biri; asya 125 T ile yola bir çıkışta max. kaç km yol katedebilir ?
2-motoru çabuk mu ısınıyor, soğutma sistemi nasıldır ?
3-yıl içerisinde günlük max. 15 km. (ev-iş / iş ev) yapacam.fakat yılda 1 defa şehirler arası (örneğin hatay - antalya) düşünüyorum.tabikide yolda çok defa durmak sorun olmayacaktır benim için.
bahsettiklerime başka motorsikletler çok daha uygun biliyorum fakat şu an için Asya 125 T yi sizlerle irdelemek istiyorum. teşekkürler..
-
13 Mart 2012, 04:34
selam MaviAlbatros bütcen varsa daha farklı bir marka alderim ama 2 veya3 veya 5 yıl hevesim gecsin dersen alabilirsin simdi gelelim soruların cevaplarına 4 yıldır asya kullandıgım icin tecrübe 1 soru bakımlarını ihmal etmessen pek sorun yasamassın ama gıranaj olarak dökülüyor vidaları tek tek kontrol etmen lazım 2 motor ısındıgı zaman cekiden birazsa olsa düşer devam edebilirsin yola sorun cıkarmaz bazı arakadaşlar bu motorlara bir litre yag koyuyorlar bu motorlara 750 mltr 850 mltr arası net olarak yag konur syn022 bu motorlara zenon far keşinlikle takılmaz farı yaktıgın zamam motor ürettigi enerjin ile zenonu besleyecektir kısa zamada aküyü bitirecetir yani motor yeterince enerji üretemiyor ama zenona benzer 20 tl ampüller var onlardan kullanna bilirsin bir motora teyip taktık 1 hoplar ile motor aküyü besleyemedi sıkıntı cıkarttı
-
14 Mart 2012, 15:42
birde aklıma gemişken amasörler cok sertir zamamla yumuşar dediler ama hep aynı kaldı sanzuman yagı var onuda deyistirmenizi öneririn benikini ilk degiştirdigimde camur gibi yag cıktı 80 90 numara yagdır
-
24 Nisan 2012, 11:20
MErhaba arkadaşlar
Asya motor armada 250 almayı planlıyorum malum yaz geldi 2 senedir motorsuzum.. Fuarda görenler varmı şu ara yeni yeni piyasaya çıkmaya başlıyor 2012 model araç sorduklarım çok beyenmişler birde sizlerin düşüncelerini almak istiyorum... Zira asya motor stand fotograflarına baktım ama göremedim...
Counter Strike'cilar buraya
www(dot)dostsunucu(dot)com
-
18 Mayıs 2012, 14:32
asya as 150 t1 kullanıcısıyımm marş pedalıyla bir türlü çalıştıramadım motoru normal calısmıyor normalde ön frene basıp marşa basıp gaza basarak calıstırıyordum yıne marş pedalıyla çalıştırırken aynı seyı yapmıcakmıyım?
-
21 Mayıs 2012, 01:06
arkadaslar aranıza yeni katıldım asya 125 t kullanıcısıyım benim sorum su motorun çamurluğu ve bazı grenajlarını yenilemek istiyorum asya 125 t ile mondial 125 zn parçaları uyumlu mu?
-
23 Mayıs 2012, 15:38
merhaba.frene basıphafif gaz açıp ayak marşına basın biraz zorluyor yıpratıyor ama oluyor.
-
25 Mayıs 2012, 01:37
Merhabalar, bende ilk motoruma kavuştum ( AS150-T1 ) daha 115 km'de bir sorun yok Daha motor bana ben ona yeni yeni alışma evresindeyiz kısmetse temmuz 29'da da ehliyeti alıyorum o zaman daha rahat binerim motoruma şimdilik ehliyet olmadığından çıkmıyorum yola doğru düzgün 2 hafta oldu alalı
-
20 Mart 2013, 13:46
Asya motor kullanan pek yok sanırım son mesaj nerdeyse 1 sene önce atılmış :( Bende dün nostalji siparişi verdim 1 haftaya gelicek sanırım ellerinde yoktu istediğim rengi. Bi aksilik olmazsa Nostalji sahibi oluyorum
-
15 Nisan 2013, 01:53
Vay arkadaş bitane mesaj atan yok ya
-
15 Nisan 2013, 18:32
kiz arkadasim icin nostalji modeline bakiyoruz
2.el istiyoruz aslinda ama sizce sifirmi almak daha saglikli olur. Herkesin dedigi cin mallarina iyi bakilirsa sorun olmaz fakat 2.el alinca cokda bilemicez nasil bakildigini
bunun disinda frenler lastikler kisacasi guvenlik ve motoru hakkinda fikriniz nedir? sorun cikartirmi
-
15 Nisan 2013, 18:45
onoank adlı üyeden alıntı
kiz arkadasim icin nostalji modeline bakiyoruz
2.el istiyoruz aslinda ama sizce sifirmi almak daha saglikli olur. Herkesin dedigi cin mallarina iyi bakilirsa sorun olmaz fakat 2.el alinca cokda bilemicez nasil bakildigini
bunun disinda frenler lastikler kisacasi guvenlik ve motoru hakkinda fikriniz nedir? sorun cikartirmi
2,el de olabilir neden olmasın km si az iyi bakılmış zaten görünüşü az çok belli eder. ayrıca bi servise gösterirsiniz orda çıkar neyi var neyi yok.
-
26 Mayıs 2013, 02:30
Arkadaşlar as 150 t6 için 15w-40 motor yağı önerdiler yaz için.
Bu yağ aldım olur mu?
http://www.autosessive.com/9/section.aspx/13069/
-
24 Haziran 2013, 17:05
merhaba arkadaslar bu gun asya nostalji 125 siparişi verdim 2 gün sonra elimde olucak. forum baya cansız gördüm asya scootercileri olatak birazdaha bilgi paylasımına girelim bnence. nostaljisi olan arkadaslarla sohbet etmekte isterim..
....
..
-
24 Haziran 2013, 22:19
ajwer06_ adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaslar bu gun asya nostalji 125 siparişi verdim 2 gün sonra elimde olucak. forum baya cansız gördüm asya scootercileri olatak birazdaha bilgi paylasımına girelim bnence. nostaljisi olan arkadaslarla sohbet etmekte isterim..
....
..
Hayırlı olsun çok keyifli motor Evet kendimi bende çok yalnız hissettim ne burda ne de diğer sitelerde pek hareket yok. Facebookta bile yok :D
-
25 Haziran 2013, 21:04
oknglr adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun çok keyifli motor
Evet kendimi bende çok yalnız hissettim ne burda ne de diğer sitelerde pek hareket yok. Facebookta bile yok :D
neyse hareketi biz baslatırız artık yapıcak bisey yok. bikaç foto falan attıkmıydı yavas yavas hareketlenir :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler