Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 00:06
Merhaba
Motorum 664 kilometre oldu Rodaja devam ediyorum.
Ancak ön taraftan kontak ilk açıldığında gelen enjeksiyon sesi gibi bir ses gelmeye başladı. Elektrik kaçağı gibi bir ses. Kaçak olabilir mi diye direkt servise gittim, enjeksiyondan gelen son derece normal bir ses olduğunu söylediler. Çok ince -mesela inceliğinden dolayı çok az gürültülü ortamlarda bile duyulmuyor- ancak aslında bayağı bayağı yüksek beni rahatsız eden tiz bir ses. Böyle bir sesle karşılaşan var mıdır? Normal bir durum mudur?
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 00:27
tabuzbreaker adlı üyeden alıntı
Merhaba
Motorum 664 kilometre oldu
Rodaja devam ediyorum.
Ancak ön taraftan kontak ilk açıldığında gelen enjeksiyon sesi gibi bir ses gelmeye başladı. Elektrik kaçağı gibi bir ses. Kaçak olabilir mi diye direkt servise gittim, enjeksiyondan gelen son derece normal bir ses olduğunu söylediler. Çok ince -mesela inceliğinden dolayı çok az gürültülü ortamlarda bile duyulmuyor- ancak aslında bayağı bayağı yüksek beni rahatsız eden tiz bir ses. Böyle bir sesle karşılaşan var mıdır? Normal bir durum mudur?
Hepsinde var o ses kafaya takma
-
18 Haziran 2014, 00:34
Beni rahatlattınız, teşekkür ediyorum.
-
18 Haziran 2014, 01:01
Konca adlı üyeden alıntı
her 500 km de bir temizledim ve yağladım şuana kadar castrol,berner ve iphone dışında bir yağ kullanmadım motorum 6.500 km de bu arada temizlemek için gaz yağı ve bez kullandım
Bu konuda yalnız değilsin benimde motor aynı durumda,8binde bakımlarını he yatım ama 1.vites girmeme oluyor bazen veya 1den 2ye atınca girmiyor ve boşta kalıyor..
-
18 Haziran 2014, 02:14
bounrock adlı üyeden alıntı
Bu konuda yalnız değilsin benimde motor aynı durumda,8binde bakımlarını he yatım ama 1.vites girmeme oluyor bazen veya 1den 2ye atınca girmiyor ve boşta kalıyor..
1. Vitesle 2. Vitesin arası boş oluyor daha hızlı çekeceksin yoksa boşa geçer.
-
18 Haziran 2014, 18:32
selamunaleyküm öncelikle herkese merhaba yaklaşık bir yıldır motor tutkum var ve bu tutkuya cbr125r la başlamak istiyorum 4500 e kadar nakit limitim var istanbulda falan ikinci el 2007-2009 model motorlar var ilk motorum olacak motordan pek anlamıyorum o yüzden istanbulda falan motora bakmaya geldiğimde bana yardım edebilecek abilerimi arıyorum motor iyi midir değil midir hondadan yana pek sıkıntı yok heralde ama almışken iyisini alalım yardımcı olabilecek abilerim kardeşlerim varsa memnun olurum saygılar
-
19 Haziran 2014, 13:19
tcelk adlı üyeden alıntı
selamunaleyküm öncelikle herkese merhaba yaklaşık bir yıldır motor tutkum var ve bu tutkuya cbr125r la başlamak istiyorum 4500 e kadar nakit limitim var istanbulda falan ikinci el 2007-2009 model motorlar var ilk motorum olacak motordan pek anlamıyorum o yüzden istanbulda falan motora bakmaya geldiğimde bana yardım edebilecek abilerimi arıyorum motor iyi midir değil midir hondadan yana pek sıkıntı yok heralde ama almışken iyisini alalım yardımcı olabilecek abilerim kardeşlerim varsa memnun olurum saygılar
a. s.
dediğin gibi herkesin yaşadığı fındık kabuğunu doldurmayacak sıkıntılar var tabiki.
ben İstanbul avcılardayım fakat yardım edebilecek tecrübede görmüyorum kendimi.
Tecrübeli müsait olan arkadaşlar muhakkak çıkacaktır umarım allah gönlüne göre verir, şimdiden hakkında hayırlısı . Elindeki parayı biraz attırabilirsen yeni kasa bulabilirsin diye tahmin ediyorum malum sezon başladı genelde tok satıcılar mevcut tabi ki almışken en iyi fiyata en iyi motoru almak ister insan ama satıcıda en iyi fiyata satmak isteyecektir. Foruma takılı kalmamanı tavsiye ederim bütün katılımcılar olabildiğince destek veriyorlar ama denk gelmek buluşmak vs vakit kaybettirir.
Umarım elindeki parayla en iyisini alırsın ...
tüm cıbırcılara ve olacaklara kazasız sürüşler
Beni Bilerek sıkıştıran Hıyarın! Trafikteki çilesine hastayım...
-
20 Haziran 2014, 23:59
-
21 Haziran 2014, 11:07
barrow adlı üyeden alıntı
o dediğin ses bende de çıkmaya başladı 21000 de falan geçen hafta pazartesi 23 000 bakımına girdi dişli seti zincir herşey komple değişti ve yine o sesi çıkarıyor
Zincir dişliye ne kadar alındı?
-
21 Haziran 2014, 15:27
Bu gün öğle saatlerinde cbr 125 ile krmızı ışıkta durdum normalde vites düşürmede veya yükseltmede kronik olarak geçmeme gibi problemler oluyor bunu hepimiz biliyoruz durduğum zaman hafifce debriyajı bırakınca tak diye geçerdi kırmızı ışıkda aynı şeyi yaptım fakat bu sefer garç diye bir ses geldi sebebi nedir? Şanzumana zarar vermiş olabilirmiyim.Motor 2012 model 6.500 km de birde farkına varmayım durma esnasında yüksek vitesdeyken debriyajı bıraktığım için stop etme esnasında ses gelmiş olabilirmi ?
-
22 Haziran 2014, 16:55
Konca adlı üyeden alıntı
Bu gün öğle saatlerinde cbr 125 ile krmızı ışıkta durdum normalde vites düşürmede veya yükseltmede kronik olarak geçmeme gibi problemler oluyor bunu hepimiz biliyoruz durduğum zaman hafifce debriyajı bırakınca tak diye geçerdi kırmızı ışıkda aynı şeyi yaptım fakat bu sefer garç diye bir ses geldi sebebi nedir? Şanzumana zarar vermiş olabilirmiyim.Motor 2012 model 6.500 km de birde farkına varmayım durma esnasında yüksek vitesdeyken debriyajı bıraktığım için stop etme esnasında ses gelmiş olabilirmi ?
neden durmadan vites düşürmüyorsun ?
-
22 Haziran 2014, 22:41
imtarky adlı üyeden alıntı
neden durmadan vites düşürmüyorsun ?
motor freni çok zararlıdır aniden ters baskı uygular hemde durduktan sonrada veya giderken vites değiştirmede bir fark yokki her türlü şanzuman yağlanıyor ve her türlü baskı balata sayesinde dişliler birbirlerinden ayrılıyor.
-
22 Haziran 2014, 22:48
Konca adlı üyeden alıntı
motor freni çok zararlıdır aniden ters baskı uygular hemde durduktan sonrada veya giderken vites değiştirmede bir fark yokki her türlü şanzuman yağlanıyor ve her türlü baskı balata sayesinde dişliler birbirlerinden ayrılıyor.
Motor freni neye ve neden zararlidir bilgi verebilir misin usta
-
22 Haziran 2014, 22:50
Motoru bir miktar zorlar diye biliyorum ancak 'çok' zararlı kısmını ben de merak ettim.
-
23 Haziran 2014, 02:16
ccc67 adlı üyeden alıntı
Motor freni neye ve neden zararlidir bilgi verebilir misin usta
basitce anlatmak gerekirse motora ters baskı uygular yani yüksek basınç uygular boğarak frenleme yaparsın motorun ömrünü kısaltır genelde bunu kamyonlarda veya otobüslerde çok görürüz fakat bu tip ağır vasıtalar motosiklet gibi yüksek devir çevirmediğinden bukadar fazla bir etkisi olmuyor.
-
23 Haziran 2014, 14:02
Konca adlı üyeden alıntı
basitce anlatmak gerekirse motora ters baskı uygular yani yüksek basınç uygular boğarak frenleme yaparsın motorun ömrünü kısaltır genelde bunu kamyonlarda veya otobüslerde çok görürüz fakat bu tip ağır vasıtalar motosiklet gibi yüksek devir çevirmediğinden bukadar fazla bir etkisi olmuyor.
Yokuş asagi kullanmayalım mı yani?
-
23 Haziran 2014, 17:00
ccc67 adlı üyeden alıntı
Yokuş asagi kullanmayalım mı yani?
Ya tabikide kullan ama ayarlı kullan eyer uçak gibi ses çıkarıp yığılma yapıyorsa zararlı demektir motor freni illaki yapıcaksın ama aşırıya kaçmayacaksın.
-
23 Haziran 2014, 22:32
Konca adlı üyeden alıntı
Bu söylediği pek mantıklı bulmadım açıkcası sonuç olarak yavaşlarken veya durmaya yakın frene çok asılmıyoruz.
-
24 Haziran 2014, 10:28
Beni Bilerek sıkıştıran Hıyarın! Trafikteki çilesine hastayım...
-
24 Haziran 2014, 12:16
Motor frenini tabiki çok zorlamadan kullaniyoruz.genel olarak motoru zorlamiyoruz motorumuz canimizdir kiymetlimizdir onsuz çok zor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 48 kullanıcı var. (0 üye ve 48 misafir)
Bu Konudaki Etiketler