almak isteyen varsa linkı burda
http://www.sahibinden.com/iste_makin...XQQdisplayitem
almak isteyen varsa linkı burda
http://www.sahibinden.com/iste_makin...XQQdisplayitem
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
Benim cıbırda anahtar sorununu wd 40 çözdü.Şimdi tıkır tıkır.
o paraya temiz 600lükler bulunur 125liğe 4binden fazlasını vermez günah be kardeşim
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
fiyat belli aşağı yukarı. şu anda 5500 olmuş. yenisi 6000-6500 arası olur daha fazla olmaz .olursa da satmaz
yok yanlış anladınız yzf 'ye 9bin tl verilmez demek istemiştim 9bin'e 600f vb motor alınır
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
da ilandaki bu motor 3.750 ye imkansız gitmez o paraya 2007-8-9 model 5 bini geçmemiş satan adamlar var
[B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]
İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN
Merhabalar CBR 125 cemaati bende artık cbr 125 ci oldum(repsol)
Sorularım olacak elbetteki sizlere;
1-Repsole hangi renk jant şeridi gider.
2-ben 0 aldım şuan 120 130 km de ama 100 ü geçemiyorum ne yapsam ne etsem hani 130 140 lar yalanmı bunlar
3-en iyi sağlıklı rodajımı nasıl yaparım nasıl yapayım
4-atıyorum 80 le gidiyorum hem çok yakmaması için hemde daha sağlıklı gitmesi için kaçıncı viteste kaç devirde gitmem lazım?? vitesi yüksek tutsam bir zararı olurmu az yakar diyorlarda? şimdiden sorularımı cevaplayan arkadaşlardan allah razı olsun ;);)
daha rodaj da basma zaten. lastik havalarını çok vurup üzerine eğilirsen 140 yapar. rodaj yağıyla sakın basma gitmez zaten.
en iyi rodaj ilk 500 km yarım gazı geçmemek 500-1000 arası 3/4 gazı geçmeyerek açmaktır. bu da az devir çevirmek oluyor ayrıca.
80 le rodajdan sonra 6 git bir şey olmaz. rodajda da 80 le 6 gitsen pek bi şey olmaz da . az fazla yük biner. 80 yapmak için 6 da gazı yarıdan fazla çevirrisen yine tam rodaj olmaz
ya bu motoru rodaj da da zorlasan yine bir şey olacağı yok ta . ne olur ne olmaz ilk 1000 km yavaş gitmekte fayda var
anladım çok sağoalsın lastikler sonuna kadar şişik verilen değerlerde işte fabrikasyon neyse o işte iyi iyi bi yatim bakim bende yarın bi deneyim? ama şu kesinki yüksek vites tutmakta bir sorun yok 90 la 6 da 70 le 5 de 6 da ;) sorun yok o zaman tamam amacım az yakamsı için uğraşm
jant şeridi olarak ta kırmızı yada turuncu yakışır diye düşünüyorum repsol e
Rodaj için kitapçıkta tek yazan ilk 500 km ani hızlanma ve tam gaz dan kaçının dır okuduysan. Rodaj sırasında hız kafanı kurcalamasın önemli olan devir yüksek devirlerden kaçınmak ilk 500 km için gerekli.500 un ardından devir saatinin üst basamaklarına doğru tırmanmalısın Donald Duck ın bir ifadesi şöyledi yanlış hatırlamıyorsam "rodaj sırasında devir saatinin 3te 2 si kullanmak iyidir"gibi.
Jant şeridi için kırmızı eğer biraz daha görünmek istiyorsan turuncu Turuncu rengin reklektif özelliği kırmızdan fazla gündüz bile burdayım diyor Benim motor kırmızı olmasına rağmen turuncu kullanmıştım güzel de oldu.
Hayırlı olsun demiştik gerçi de tekrar diyelim güle güle kullan kazasız belasız.
KADir ZEngin
Ne kadar hızlı gittiğini durman gerektiğinde anlarsın...
ya o motor benım değil sadece motor ilgimi cektı o yuzden koydum
arkadaşlar rodaj konusunda bence yanlış bilgiler verilmiş birazda ben anlatayım
rodajda onemli motor motor sıcaklıgını yukseltmemektır ve bize yılardır o yuzden işte yuksek devirde kullanma yok basma gibi şeyler soylenıyor ve zaten dıkkat edersenız bu hareketler hararetu yukselten hareketler
şimdi rodajda onemli olan motora zarar vermeyecek ısıya getirip sabit tutmak ve bu ısıdan sonra motoru ister zorla istersen
etrafı izleyerek git
zaten bi soylentıye gorede fabrikadan rodajı o şekilde tarif etmelerının sebebi bazen asırı zorlamalarda motorun cıkarabilecegı zararları onlemekmiş oyle soylenmışti
olay su yanı o sarı cizgı ile gosterdıgım seviyeyı asla gecmemelisin zaten kolay kolay gecemezsın fakat o derece zorlamamalısın
zaten 150kmye kadar zorlamadan gelmişsin motor parcaları alısmıstır azda olsa şimdi senın yapman gereken
1)sabah calıstırsdın ya 2-3dk bekle motor az ısınmalı o şekilde binmek her motora zarar verir
2)motora bindin fazla zorlama boyle hafif hafif git
3)sonra motoru hafifce zorla ama cok kısa surali mesela uzun bi yol bul sonra dur 1.vitesden başla motoru redline sokmadan 5.vtese 6. vitese kadar cık ama dediğim gibi kısa sureli ornegın 120ye kadar cık sonra sal motoru
4)bunları yaptın sonra baktın hararet yukseldi yukselmezde hanı yukseldi senın yapman gereken motorla hızlanıp fazla devirli olmadan vites kuculterek komprasyona bindir
5)motoruda ozellikle sabah serininde ve ikindin akşamları kullanmaya dikkat et
6)motoru her an zorlama fakat herde dusuk devirde gitme ve devamlı vites değiştir bi vitesde sabit asla gitme devamlı değiştir ornegın 50de 4.vitesdesın gidiyorsun vites dusur 3e al sonra 70e 80e kadar cık motoru bırak kendısı az yavaşlasın sonra 4e al ve devam et bu hareketi sık sık yapmalısın
bu şekilde kullanırsan motorun saglıklı bi rodaj gecirir ve o herkesın ınanmadıgı 140lara cıkabilirsin belkide 150 yaparsın
bu hızlar zor değil arkadaşlar hersey rodaj ve sonrasında ha ama sunu bekleme rodaj bitti yagı değiştirdın işte orası burası sıkıldı hemen motor 140 yapmaz motorunu acmalısın ve bi motor tam acılmayı 6-7binden sonra yapar
ayrıca uzun yola cık devamlı ornegın gunluk yap 15km uzaklıktaki bir yere git gel ama dediğimi yap motorla yuksek hızlara cık fakat uzun durma
cok mu konustum ya
işte onemli olan sıcaklık tek puf nokta bu
cant şeridinde canlı gormen gerektiğini dusunuyorum ve şimdi foto zamanı
sarı
beyaz
mavı bu fotoyu koymak istemıyordum ama bu arada tuğperıde anmış olalım ve lutfen birer fatiha okuyalım
ayrıca cantları boyatmanı tavsiye ederim
buda benden hediye
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:14 PM ----------
bu arada unuttum benım motorun rodajı mukemmel gecen gun 250 yaptım
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
Repsole kırmızı cok iyi gidiyor reflektör olarak benim denge topuzları ve arka ayaklıkların dmirleride kırmızı gerçi bi resim çekemedim ceker cekmez koyacagım
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
Şu an bu konu içerisinde 139 kullanıcı var. (0 üye ve 139 misafir)