Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
27 Haziran 2006, 23:48
Bence 110-120 km hızı geçememeniz rodajı iyi yapamamış olmanızdan kaynaklanabilir. "Boy" adlı kullanıcının 140 km hızı gördüğünü hepimiz biliyoruz. Ayrıca bir yazıda 6.vitesin daha çok yakıttan tasarruf için kullanıldığını okumuştum. Bu yazı dikkate alınırsa 6.viteste motordan maximum güç almak imkansız olabilir.
[FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]
Reklamlar
-
28 Haziran 2006, 00:03
ARCHANGEL adlı üyeden alıntı
rüzgar sertleştikçe sanki hırçın dalgaların gemiyi bir sola bir sağa savurması gibi savruldum yani 110 dan sonra rüzgara karşı resmen savaş verdim, bu motorun hafif ve ince olmasında dır diye düşünüyorum
10,000 devirdeyken 6 ya atıyorum motor sanki firenleri sıkılmış gibi hemen bayılmaya başlıyor.
motorun arka tarafından sanırım tekerlerden geliyordu sanki kapı gıcırdaması gibi bir ses gelmeye başladı praetorian ın bahsettiği şeyin aynısı sanırım, bu beni biraz tedirgin etti sizce neden olabilir?
Birde bu zincir bana bayağı bol gibi geldi bunu nasıl gerginleştirebilirm?
Selam arkadaşım birinci konu rüzgar savurması normal bir durum ayni sorunları aşırı rüzgarda bizde yaşıyoruz.Bu sert rüzgarlarda çok dikatli ve yüksek vitezde kullanmamaya bak motoru ve motorun üzerine yatış vaizyeti kesinlikle alma öpersin yerleri yoksa
İkinci konu 6 ncı vitez ekonomi vitezidir.Hız yaptırmaz daha çok bulunduğun hızı koruma amacı ve benzin ekonomik amacı vardır.
Diğer konu ise o ses bence sizin arka fren diskinden gelmiştir.Bir zararı olduğunu sanmıyorum
Son konu zincir meselesi tüm cbr 125 lerde zincir bol gibi gözzüküyor.Yani anormal bir durum yok eğer dikkat et zincir motorun şasisine zarar vermişmi eğer vermişse demek ki bollaşmıştır.(kullanma klavuzuna göz at zincir ayarı bölümüne) ve zinciri kendin gerginleştirmeye kalkma eğer bilmiyorsan servis sana onu hemen hallediverir.Saygılar
AB RH (+) 506 357 7316
http://www.facebook.com/vatandogukan
https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat
-
28 Haziran 2006, 00:09
6. vitesi kendimce açıklayım, 6. vites motoru yüksek devirden kurtarmak içindir, rampa çıkarken kullanılmamalıdır ama kullanılamaz diye bişey yok sadece motor boğulur ve çekişten düşer
büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)
-
28 Haziran 2006, 00:27
carlitoturco gecemedım yazmadımgrup oldugu ıcın önumdekıne daha fazla yaklasmak ıstemrdım..125 130 u rahat gordu dıorum 140 a ben cıkmam yemez sımdılık o ruzgardan sora)archangel dedıgım gıbı bıkac gun ıcınde 1000 bakımına gırcez orda sorcam..6.vites hakkında yazılanların hepsıne katılıorum:D
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
28 Haziran 2006, 00:29
Forumdan Uzaklaştırıldı
SAKAL adlı üyeden alıntı
6. vitesi kendimce açıklayım, 6. vites motoru yüksek devirden kurtarmak içindir, rampa çıkarken kullanılmamalıdır ama kullanılamaz diye bişey yok sadece motor boğulur ve çekişten düşer
Sen bu işi çözmüşsün.Helal...Yüksek viteste yokuş çıkamazsın motor çekişten düşer çekişten düşüncede boğulur...
-
28 Haziran 2006, 01:07
zincir sesi bnide rahatsız ediyor hızım farketmeden debriyaja bastığımda zincirden ses geliyor bol olmasındanmı yoksa bu doğal mı anlamadım servisede
bıraktım ama o ses hep var
bilgi lütfen
-
28 Haziran 2006, 05:03
cbr 125 demek ki sanıldığı kadar sorunsuz bir makina değilmiş. Son günlerde birbiri ardına teknik problemler tartışılıyor. Bunları duymak forumun objektiktivitesi açısından iyi, fakat motor açısından kötü oldu.
-
28 Haziran 2006, 09:50
teknık problem denmez bence..bugun gelmedı ses belkı benım husnukuruntum oldu dun)zıncır bana normal gozukuo pek sorun yok ses cıkmıo yanı..bıraz once yagmurda lastıklerı bı daa test ettım gayet ıyıydıarka frene asıldım baya sora kıtledı..on fren zaten sorunsuz gıdıo..1080km ye geldım hala 1000 bakımına gıdemedım bu aksam bırakıcam makıneyı galba..
-
28 Haziran 2006, 13:01
ferjovi adlı üyeden alıntı
zincir sesi bnide rahatsız ediyor hızım farketmeden debriyaja bastığımda zincirden ses geliyor bol olmasındanmı yoksa bu doğal mı anlamadım servisede
bıraktım ama o ses hep var
bilgi lütfen
kardeş bencedezincirin gevşemiştir ilk kalkışta çat diye ses yapıyosa zincirini kontrol et ....hem zincirinizi 500 km de bir yağlıyormusunuz.. bide o var oda sese neden olabilir..
ben mesela geçenlerde zincirimin gevşediğini hissettim çünkü ilk kalkışta çat diye bi ses geliyodu gerginleştirdim biraz fazla germişim bu sefer senin bahsettiğin debriyaja dokununca zincirden ses geliyodu sonra hafif zinciri gevşettim şimdi süper ... ha benim zincirim çok fazla tektekere kalkma girişimimden olmuş diye duydum
bunlar teknik sorun filan değil kullanıcının bakımını yapmamasından olan ufak tefek düzen bozuklukları
yani hiç sevinmeyin cbr den sorun filan duymazsınız
[B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]
-
28 Haziran 2006, 13:13
zaten bu ilah degıl..makıneyanı sorun cıkarabılır en nıhayetınde..
-
28 Haziran 2006, 13:20
praetorian adlı üyeden alıntı
zaten bu ilah degıl..makıne
yanı sorun cıkarabılır en nıhayetınde..
elbette öyle abi katılıyorum sana
[B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]
-
28 Haziran 2006, 14:04
CBR 125 de beni rahatsız eden aha doğrusu şekil itibariyle bence bu alete yakışmayan tek şey aynaları, tamam replica felan ama diğer buyuk cc li ve Aprilia ve Derbi de çok şekilli yapmışlar yakışmışda.
tabii bu zevk meselesi
Hiç aranızda aynaları CBR 600 gibi ön cama monte ettiren yokmu, lütfen foto yollayın vede nasıl yapabileceğimizi yer belirterek açıklarmısınız
-
28 Haziran 2006, 14:21
onu yapmak ıcın ugrasanlar vardı yada olacaktı ama bıldıgım kadarıyla grenaj kuck oldugu ıcın olmaz sonucu cıkmıstı..topıcı okursan var(ararsan daha dorusu)
-
28 Haziran 2006, 14:42
praetorian adlı üyeden alıntı
teknık problem denmez bence..bugun gelmedı ses belkı benım husnukuruntum oldu dun
)zıncır bana normal gozukuo pek sorun yok ses cıkmıo yanı..
bıraz once yagmurda lastıklerı bı daa test ettım gayet ıyıydıarka frene asıldım baya sora kıtledı..on fren zaten sorunsuz gıdıo..1080km ye geldım hala 1000 bakımına gıdemedım bu aksam bırakıcam makıneyı galba..
İstanbulda dediğin saatlerde yağmur yağmadı ki? Pırıl pırıl hava vardı, nasıl denedin?
-
28 Haziran 2006, 15:27
Arkadaşlar bu bahsettiğimiz problemler CBR'ın teknik hataları değil her motorda karşılaşılan ve halledilmesi gereken rutin bakımlardır diye düşünüyorum.Bu birazda sürücünün acemiliği bence örneğin motor kullanmayı çözmeme rağmen teknik olarak motordan hiç anlamam,bu nedenle çok küçük problemleri bile kendikendime halledemediğim için sizlerle paylaşarak öğrenmeye çalışıyorum.Ancak bu bahsettiğimiz konularda tecrübeli bir motocu belki iki üç dakikada bu sorunları çözüp arkasına bile bakmıyordur bence.3200 km de motorumu satın aldım şuanda 3800 km deyim daha yağını değişirmedim yada zincirini yağlamadım 4000 bakımını bekliyordum ama şu bir gerçek tecrübeli bir arkadaştan biraz teknik konularda ders almam gerekiyor yani motorda rutin yapılması gereken bakımlar hakkında hiç bir bilgim yok.Destekleriniz için tşk.
-
28 Haziran 2006, 15:33
sabah ben evden cıktıgımda(cıktıgım anda)yagmur yagdı eve dondum yagmurlugumu aldım tekrar yola cıktım..dusunsene bı neden yalan solıyım..bı bulut gectı sadece..ok??neden sorgulama ıhtıyacı duydun anlamadım bunu?
-
28 Haziran 2006, 15:40
praetorian dostum nezaman ve hangi servise 1000 bakımına gideceksin.
-
28 Haziran 2006, 15:44
buyuk ıhtımalle yarın mototal a gıdıcem
-
28 Haziran 2006, 15:53
mototal ikitelli istoçtaki mi? Acil bir servise gitmem gerekiyor,bana en yakın serv,is şirinevler adamlar bana 1 ay sonraya gün verdi istoçtaki de aynı şeyi yaparsa yakarım bu gezegeni yakarım
-
28 Haziran 2006, 15:54
abı sana bıraz uzak kaldıkızıltoprakta..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)
Bu Konudaki Etiketler