Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Bence 110-120 km hızı geçememeniz rodajı iyi yapamamış olmanızdan kaynaklanabilir. "Boy" adlı kullanıcının 140 km hızı gördüğünü hepimiz biliyoruz. Ayrıca bir yazıda 6.vitesin daha çok yakıttan tasarruf için kullanıldığını okumuştum. Bu yazı dikkate alınırsa 6.viteste motordan maximum güç almak imkansız olabilir.
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125-CBR 600 RR/Yamaha R1 (2007)AB RH (+)
    Alıntı ARCHANGEL adlı üyeden alıntı
    rüzgar sertleştikçe sanki hırçın dalgaların gemiyi bir sola bir sağa savurması gibi savruldum yani 110 dan sonra rüzgara karşı resmen savaş verdim, bu motorun hafif ve ince olmasında dır diye düşünüyorum

10,000 devirdeyken 6 ya atıyorum motor sanki firenleri sıkılmış gibi hemen bayılmaya başlıyor.

motorun arka tarafından sanırım tekerlerden geliyordu sanki kapı gıcırdaması gibi bir ses gelmeye başladı praetorian ın bahsettiği şeyin aynısı sanırım, bu beni biraz tedirgin etti sizce neden olabilir?

Birde bu zincir bana bayağı bol gibi geldi bunu nasıl gerginleştirebilirm?
    Selam arkadaşım birinci konu rüzgar savurması normal bir durum ayni sorunları aşırı rüzgarda bizde yaşıyoruz.Bu sert rüzgarlarda çok dikatli ve yüksek vitezde kullanmamaya bak motoru ve motorun üzerine yatış vaizyeti kesinlikle alma öpersin yerleri yoksa

İkinci konu 6 ncı vitez ekonomi vitezidir.Hız yaptırmaz daha çok bulunduğun hızı koruma amacı ve benzin ekonomik amacı vardır.

Diğer konu ise o ses bence sizin arka fren diskinden gelmiştir.Bir zararı olduğunu sanmıyorum

Son konu zincir meselesi tüm cbr 125 lerde zincir bol gibi gözzüküyor.Yani anormal bir durum yok eğer dikkat et zincir motorun şasisine zarar vermişmi eğer vermişse demek ki bollaşmıştır.(kullanma klavuzuna göz at zincir ayarı bölümüne) ve zinciri kendin gerginleştirmeye kalkma eğer bilmiyorsan servis sana onu hemen hallediverir.Saygılar
    AB RH (+) 506 357 7316
    http://www.facebook.com/vatandogukan
    https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat

SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    6. vitesi kendimce açıklayım, 6. vites motoru yüksek devirden kurtarmak içindir, rampa çıkarken kullanılmamalıdır ama kullanılamaz diye bişey yok sadece motor boğulur ve çekişten düşer
    büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    carlitoturco gecemedım yazmadımgrup oldugu ıcın önumdekıne daha fazla yaklasmak ıstemrdım..125 130 u rahat gordu dıorum 140 a ben cıkmam yemez sımdılık o ruzgardan sora)archangel dedıgım gıbı bıkac gun ıcınde 1000 bakımına gırcez orda sorcam..6.vites hakkında yazılanların hepsıne katılıorum:D
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Alıntı SAKAL adlı üyeden alıntı
    6. vitesi kendimce açıklayım, 6. vites motoru yüksek devirden kurtarmak içindir, rampa çıkarken kullanılmamalıdır ama kullanılamaz diye bişey yok sadece motor boğulur ve çekişten düşer

Sen bu işi çözmüşsün.Helal...Yüksek viteste yokuş çıkamazsın motor çekişten düşer çekişten düşüncede boğulur...

ferjovi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125
    zincir sesi bnide rahatsız ediyor hızım farketmeden debriyaja bastığımda zincirden ses geliyor bol olmasındanmı yoksa bu doğal mı anlamadım servisede
    bıraktım ama o ses hep var
    bilgi lütfen

Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    cbr 125 demek ki sanıldığı kadar sorunsuz bir makina değilmiş. Son günlerde birbiri ardına teknik problemler tartışılıyor. Bunları duymak forumun objektiktivitesi açısından iyi, fakat motor açısından kötü oldu.

Motosikleti
    yok
    teknık problem denmez bence..bugun gelmedı ses belkı benım husnukuruntum oldu dun)zıncır bana normal gozukuo pek sorun yok ses cıkmıo yanı..bıraz once yagmurda lastıklerı bı daa test ettım gayet ıyıydıarka frene asıldım baya sora kıtledı..on fren zaten sorunsuz gıdıo..1080km ye geldım hala 1000 bakımına gıdemedım bu aksam bırakıcam makıneyı galba..

@hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    Alıntı ferjovi adlı üyeden alıntı
    zincir sesi bnide rahatsız ediyor hızım farketmeden debriyaja bastığımda zincirden ses geliyor bol olmasındanmı yoksa bu doğal mı anlamadım servisede
    bıraktım ama o ses hep var
    bilgi lütfen

kardeş bencedezincirin gevşemiştir ilk kalkışta çat diye ses yapıyosa zincirini kontrol et ....hem zincirinizi 500 km de bir yağlıyormusunuz.. bide o var oda sese neden olabilir..
    ben mesela geçenlerde zincirimin gevşediğini hissettim çünkü ilk kalkışta çat diye bi ses geliyodu gerginleştirdim biraz fazla germişim bu sefer senin bahsettiğin debriyaja dokununca zincirden ses geliyodu sonra hafif zinciri gevşettim şimdi süper ... ha benim zincirim çok fazla tektekere kalkma girişimimden olmuş diye duydum

bunlar teknik sorun filan değil kullanıcının bakımını yapmamasından olan ufak tefek düzen bozuklukları
    yani hiç sevinmeyin cbr den sorun filan duymazsınız
    [B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]

Motosikleti
    yok
    zaten bu ilah degıl..makıneyanı sorun cıkarabılır en nıhayetınde..

@hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    Alıntı praetorian adlı üyeden alıntı
    zaten bu ilah degıl..makıneyanı sorun cıkarabılır en nıhayetınde..

elbette öyle abi katılıyorum sana
    [B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]

Motosikleti
    Fazer S2
    CBR 125 de beni rahatsız eden aha doğrusu şekil itibariyle bence bu alete yakışmayan tek şey aynaları, tamam replica felan ama diğer buyuk cc li ve Aprilia ve Derbi de çok şekilli yapmışlar yakışmışda.

tabii bu zevk meselesi

Hiç aranızda aynaları CBR 600 gibi ön cama monte ettiren yokmu, lütfen foto yollayın vede nasıl yapabileceğimizi yer belirterek açıklarmısınız

Motosikleti
    yok
    onu yapmak ıcın ugrasanlar vardı yada olacaktı ama bıldıgım kadarıyla grenaj kuck oldugu ıcın olmaz sonucu cıkmıstı..topıcı okursan var(ararsan daha dorusu)

Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Alıntı praetorian adlı üyeden alıntı
    teknık problem denmez bence..bugun gelmedı ses belkı benım husnukuruntum oldu dun)zıncır bana normal gozukuo pek sorun yok ses cıkmıo yanı..bıraz once yagmurda lastıklerı bı daa test ettım gayet ıyıydıarka frene asıldım baya sora kıtledı..on fren zaten sorunsuz gıdıo..1080km ye geldım hala 1000 bakımına gıdemedım bu aksam bırakıcam makıneyı galba..
    İstanbulda dediğin saatlerde yağmur yağmadı ki? Pırıl pırıl hava vardı, nasıl denedin?

ARCHANGEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 FAZER 8
    Arkadaşlar bu bahsettiğimiz problemler CBR'ın teknik hataları değil her motorda karşılaşılan ve halledilmesi gereken rutin bakımlardır diye düşünüyorum.Bu birazda sürücünün acemiliği bence örneğin motor kullanmayı çözmeme rağmen teknik olarak motordan hiç anlamam,bu nedenle çok küçük problemleri bile kendikendime halledemediğim için sizlerle paylaşarak öğrenmeye çalışıyorum.Ancak bu bahsettiğimiz konularda tecrübeli bir motocu belki iki üç dakikada bu sorunları çözüp arkasına bile bakmıyordur bence.3200 km de motorumu satın aldım şuanda 3800 km deyim daha yağını değişirmedim yada zincirini yağlamadım 4000 bakımını bekliyordum ama şu bir gerçek tecrübeli bir arkadaştan biraz teknik konularda ders almam gerekiyor yani motorda rutin yapılması gereken bakımlar hakkında hiç bir bilgim yok.Destekleriniz için tşk.
    Bir gün mutlaka ...

Motosikleti
    yok
    sabah ben evden cıktıgımda(cıktıgım anda)yagmur yagdı eve dondum yagmurlugumu aldım tekrar yola cıktım..dusunsene bı neden yalan solıyım..bı bulut gectı sadece..ok??neden sorgulama ıhtıyacı duydun anlamadım bunu?

Motosikleti
    2013 FAZER 8
    praetorian dostum nezaman ve hangi servise 1000 bakımına gideceksin.
    Bir gün mutlaka ...

Motosikleti
    yok
    buyuk ıhtımalle yarın mototal a gıdıcem

Motosikleti
    2013 FAZER 8
    mototal ikitelli istoçtaki mi? Acil bir servise gitmem gerekiyor,bana en yakın serv,is şirinevler adamlar bana 1 ay sonraya gün verdi istoçtaki de aynı şeyi yaparsa yakarım bu gezegeni yakarım
    Bir gün mutlaka ...

Motosikleti
    yok
    abı sana bıraz uzak kaldıkızıltoprakta..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler