►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Arkadaşlar yazıların bir çoğunu okudum öncelikle selamlar...
Size derdimden bahsedeyim eminim yardımcı olacak vardır aranızda =)
18 yaşındayım hayatımda hiç 2 tekerli bir alete binmedim 12 yaşımdan beri araba sürüyorum motor istediğime geçen otobanda arabada hız denerken 5. viteste max yaptığım hızda yanımdan 5 - 6 tane motor dalga geçe geçe geçip gittiler ve bu beni baya etkiledi pek hız merakım yoktur ama rüzgarın üstüme gelmesi beni mutlu eder diye düşünüyorum .
Motor araştırıyorum ancak şahsi alacağım için fiyatı çok fazla olmayacak 3ooo TL gibi bir bütçem var ve 2 motor arasında kaldım
CBR 125 ve Zealsun 200
Fizik olarak : boy: 187 kilo: 91
Cbr altımda bisiklet gibi kalır diye korkuyorum ya da arka lastiği 130 luk yapsak herhangi bir farkı olur mu aceba ? Ayrıca 3ooo Liraya 2oo7 model bulabilirmiyiz aceba ? Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen... ya da tavsiyeniz var mı daha ucuz bir modelde.
Öncelik sırası;
Görünüş > Sağlamlık > Güç > Hız
yeni üyeler ve yeni motor alan arkadaşlar hoşgeldiniz, hayırlı uğurlu olsun...
[B]Düş peşindeysen, [U]DÜŞ PEŞİME[/U][/B] :bounce:
Motor kullanmanın bir oyuncak olmadığının farkına varman gerektiğini düşünüyorum diğer üyelerde bana katılıyorlardır sanırım. Gözlemlediğim kadarıyla sen motoru heves olarak alıcaksın ve seninde belirttiğin gibi daha 2 teker üstünde gitmenin ne olduğunu bilmiyomuşsun. Diğer arkadaşımın dediğini gibi bence ilk önce bisiklet kullanmayı öğren onda allah göstermesin ufak bir düşme yaşa onun motorla düştüğünü düşün ve başına neler geleceğini hayal et.
MOTOR KULLANMAK BİR OYUN DEĞİL.
>>>>ochelik<<<<
arkadaşımız gayet net bi şekilde motora binmek istediğini dile getirmiş .hiçbirimiz anamızın karnından motor kullanmayı bilerek çıkmadık ya
ne üyeler gördük motora binmemiş hyosung gt250 likle başlamak isteyen 600 lüklerler başlamak isteyen arkadaşımız mantıklı olarak cbr almak istemiş doğru olanda bu gidip scooterla başlayıp 2 ay sonra vitesliye geçmek isteyeceğine 125 cc motorla başlar yavaş yavaş kulanmayı öğrenir daha iyi
bu arada arkadaşım cbr sende küçük kalabilir senin tvs apache lere bakmanı tavsiye ederim...
Arkadaslar cbr ima iki defadir jant reflektoru takmaya calisiyorum ama olmuyor. ilkini mototr den getirtdim 3gun dayandi .ikincisinide reklamcidan aldim bir gun sonra bundada acilma oldu ve soktum .beyaz renk reflektor istiyorum aydin didimde bunu yapabilecek birileri varsa ucretini odeyip dogru duzgun bi reflektore kavusa bilirmiyim .her turlu yardimlarinizi bekliyorum
KADir ZEngin
Ne kadar hızlı gittiğini durman gerektiğinde anlarsın...
@scuderia06
2 tekerli alete binmemekten kastım aslında biraz yanlış olmuş ama vitesLi motor kullanmayışımı belirtmek istedim yani bisiklet deneyimi olmayan bir çocuk tanıyormusunuz siz =))
@ochelik
Evet dostum senin de dediğin gibi heves olarak görüyorum hanginiz peki alırken heveslenmediniz ki ? Sesini duyduğunuzda balkona çıkıp off be demediniz ? Bende bu yüzden motor istiyorum işte sırf hayellerim gerçekleşsin diye, motor bir oyuncak olarak görmüyorum sonuçta arkadaşın da dediği gibi hiç biriniz anne karnında öğrenmediniz ki bu da benim için geçerli ancak sormak istediğim o değildi ilk motorum hangisi olması gerektiğiydi..
@gursus
Teşekkür ediyorum tavsiye için..
arkadaslar km saatim calısmıyor sanırım km telinde problem var.bu tamir edilebilir bir problemmi yoksa yeni bi km telimi alıcaz masrafını bileniniz varmıdır???
[B]AVCILAR TAYFASI (CİCİ BAR ÖNÜ:P)[/B]
Ben internetten almadım ama bu sitede de varmış temin edebilirsiniz.
http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=76
KADir ZEngin
Ne kadar hızlı gittiğini durman gerektiğinde anlarsın...
Arkadaşlar honda cbr 125 r 2009 modelleri ne zaman gelir biliyormusunuz motor almayı düşünüyorum ve bu motorun gelmesini bekliyorum tama tarihini bilen varmı ne zaman türiyede satışa sunulacak
N*E*D*İ*M
şu anda satışta olanlar ruhsata 2009 model diye geçiyor. sen önfarı değişik olan cbr 125 i bekliyorsan o hiç belli değil. ama gelebilir belki bu sene . honda sitesinde cbr 125 sadece 2 renk var belki stokların bitmesini bekliyorlardır ama hiç belli olmaz belki 2-3 sene daha gelmez
gelirsede ötv indirimi haziranın 15 inde bitiyor fiyat 6000-6500 lira olabilir. yenisi gelirse 7000 liraya kadar yolu var. belki hiç zam da yapmazlar ama belli olmaz. tam bir muamma yani kısaca
Şu an bu konu içerisinde 72 kullanıcı var. (0 üye ve 72 misafir)