Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    hatırlarsınız benım ankaradaki arkadaş yazın yurtdısına cıkacaktı,garajda yatan cbr 125 vardı, yaza kadar biryerlerden para bulmaya çalışıyordum..arkadaşla konuştum dün istediğin zaman gel motoru al parasını maaşa bağlanınca ödersin dedi delirdim tabi..
    bende hemen ehliyet kursuna yazıldım 18 nisandaymış sınav..sınavdan sonra ankaraya gidip motoru alayım diyorum..ehliyetsiz yakalanıp ceza yemeyelim birde..şimdide netten kask bakıyorum..lazer dayton tahoe kask hoşuma gitti ama pahalı yaw..granville de güzel..
    -çenesi açılandan mı alsam açılmayandan mı onu da düşünüyorum..
    -birde kaskı bir beden büyük alsam zararı olur mu..çünkü abimle ortak kullanırız diye düşünüyorum.
    -motor siyah ,kaskıda sade beyaz alsam yolda polis sanarlar mı acep..yanımdan dikaatli geçerler mi yoksa ben saçmalıyormuyum
    gördüğünüz gibi herşeyde kararsızım..ama kararlı oldugum bir nokta var..
    ehliyet ve koruma ekipmanlarım hazır olmadan motoru almaya gitmeyeceğim!

bu da ben ve yenı motorum, boy 1.69 kilo 56 fotolar garajda net çıkmamış..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

merhaba arkadaşlar bu link te olanı ebay den bir şekilde alsam buralarda taktırabilirmiyim ? ustasını bula bilirmiyz ?
    http://cgi.ebay.de/Racing-Zylinder-T...1%7C240%3A1318

Alıntı Blacklove16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bu link te olanı ebay den bir şekilde alsam buralarda taktırabilirmiyim ? ustasını bula bilirmiyz ?
    çok rahat taktırırsın bu kiti malossi markasını da satıyorlardı global.ebay da
    ayrıca 150cc kiti de var veya daha büyükleri
    fakat bu kit bu kadar edermi
    yani
    eğer adi çin malı silindir ve segman ise(70tl çin malı motorlar için olanı)yandık
    gümrük+kargo +1-2 hafta endişeli bekleyiş+ bu link teki ilan da Türkiye ye gönderim yok
    ama bu kişiye mail atarsan belki gönderir
    güzel olur 17 beygir
    yaw bi de 150 cc cbr ı getirseler 4 subaplı 18.7 ps oy oy oy

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı uthec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -çenesi açılandan mı alsam açılmayandan mı onu da düşünüyorum..
    -birde kaskı bir beden büyük alsam zararı olur mu..çünkü abimle ortak kullanırız diye düşünüyorum.
    Abin de binecekse ve kafa bedenleriniz farklıysa (mezroyla başınızın çevresini ölçerek anlayabilirsiniz) 2 kask almanız lazım.Abin de takacak diye bir büyük beden kask alırsan kendini riske atmış olursun.Bir kazada kaskın seni koruması için kafana sıkıca oturması gerekli.Eğer bolsa, kask başının etrafında dönerek rambo filmlerinden hatırlayabileceğin boyun kırma hareketiyle aynı muameleyi yapabilir sana.

Çeneden açılır mı yoksa tam kapalı mı ? Bu asırlık soru zaten ve kesin doğru bir cevabı yok.Bence tam kapalı.Çene açılır kaskların çene kapalıyken tam kapalı kasklara nazaran daha az koruyacağını iddia etmek doğru olmaz.Ancak Görkem'in de dediği gibi çene açılır kasklarda "insan faktörü" dahil oluyor olaya.Yani sen kaskın çenesi açık gezeceksin ve o esnada bir kaza yaparsan ağzına dişlerine vs. elveda deme ihtimalin var.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum.3000-4000 TL'ye bir motor alırken bir kaska 300-400 TL vermek mantıksız değil.Yapacağın bu yatırım vücudunun en önemli kısmını koruyacak.Eğer 2 kask almanız gerekirse 600-800 TL civarı bir meblağdan bahsediyoruz belki evet; ancak bu abinin ve senin hayatlarınızın değeri yanında bir hiç diye düşünüyorum.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abin de binecekse ve kafa bedenleriniz farklıysa (mezroyla başınızın çevresini ölçerek anlayabilirsiniz) 2 kask almanız lazım.Abin de takacak diye bir büyük beden kask alırsan kendini riske atmış olursun.Bir kazada kaskın seni koruması için kafana sıkıca oturması gerekli.Eğer bolsa, kask başının etrafında dönerek rambo filmlerinden hatırlayabileceğin boyun kırma hareketiyle aynı muameleyi yapabilir sana.

Çeneden açılır mı yoksa tam kapalı mı ? Bu asırlık soru zaten ve kesin doğru bir cevabı yok.Bence tam kapalı.Çene açılır kaskların çene kapalıyken tam kapalı kasklara nazaran daha az koruyacağını iddia etmek doğru olmaz.Ancak Görkem'in de dediği gibi çene açılır kasklarda "insan faktörü" dahil oluyor olaya.Yani sen kaskın çenesi açık gezeceksin ve o esnada bir kaza yaparsan ağzına dişlerine vs. elveda deme ihtimalin var.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum.3000-4000 TL'ye bir motor alırken bir kaska 300-400 TL vermek mantıksız değil.Yapacağın bu yatırım vücudunun en önemli kısmını koruyacak.Eğer 2 kask almanız gerekirse 600-800 TL civarı bir meblağdan bahsediyoruz belki evet; ancak bu abinin ve senin hayatlarınızın değeri yanında bir hiç diye düşünüyorum.
    çok doğru diyorsun ikna oldum kesinlikle kendi kafama göre kas alıcam..lazer dayton tahoe kask hoşuma gitti ama birde canlısını görmek var..ben trabzondayım buralarda satan pek yok..marttaki motoshow a gelebilirim..

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    TRabzon da Güney motorun Tanjanttaki şubesinde Lazer ; Shoei vs. Marka kasklar satılıyor arkadasım ...
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TRabzon da Güney motorun Tanjanttaki şubesinde Lazer ; Shoei vs. Marka kasklar satılıyor arkadasım ...
    tanjantın tam neresinde biliyor musun?

tamam dostum buldum şimdi..
    Adres: Tanjant Yolu Üzeri Kiler Market Karşısı No:56 Merkez / Trabzon
    çok sagol

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı çaylakcıbır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar son vitesde maksimum 8 bin devir görüyorum motoru yeni yeni zorlamaya başladım ilk bin bitti sorun ne olabilir bu günlerde servise gidicem ilk bin bakımı diye ücreti geçirecekler para boşuna gitmesin sizce başka nelere baktırmam lazım...
    Motor kaç binde? Lastikler dahil orjinal mi yoksa değişen parçası var mı?

uthec

Kaskı bir beden büyük alma... Kafa ölçünü ölçtür , tam kafana göre al. Yarım kask alma , ya çenesi açılır ya da fullface al. Kask kafana girdiğinde canını acıtacak kadar değil , ama sıkı olsun. Kafanı döndürdüğünde kask kafanda oynamasın. 1-2 aya içinin süngerleri yumuşar. Kaskı tam kafana göre almanın sebebi,

1- Çok rahatsız olursun , motor sürmenin zevki kalmaz.
    2- Kask kafanda oynarsa , herhangi bir kazada kask donerek boynunun kırılmasına neden olabilir.

Abin de kendine kendi kaskını alsın.

Diğer konu da çeneden açılır mı fullface mi... Eğer güvenilir bir markanın kaskını alıyorsan (nolan,agv,xlite,lazer,shark vs...) flip up (çeneden açılır) kask alabilirsin. Bu kasklar defalarca testten geçmiş kasklardır ve hiçbir büyük firma güvenlik onayları olmadan bu kaskları piyasaya süremez.
    Bu kaskların dezavantajı ağır olması ve aerodinamilerinin fullface'lere göre daha kötü olması , çok teşkilatlı olduğundan daha fazla ses yapması. Avantajı ise yazın önünü açıp serinleyebilmen...

Yine de benim tavsiyem fullface. Renk konusunda, motor siyahsa beyaz kask görünürlüğü arttırır. Fakat siyah motora beyaz kask pek yakışmaz. Yine siyah kask alırsan daha güzel olacaktır. Fakat senin tercihin. Güvenlik mi görsellik mi?...

Ayrıca Shrieker'ın da dediği gibi , çenesi açık kaskta , açıkken yapacağın bir kaza çenene mal olabilir.
    Full-face kaskla kaza yaptım , çenemi yere vurdum, kask kırıldı , çenem sağlam , mutluyum , asla fullface'den vazgeçmem.

Para konusunda da, 600-700 ytl'ye çok çok iyi bir kask almana gerek yok. Neden? Çünkü zaten çoğu kask güvenli. Fakat o kasklar işin daha profesyonelliğine kaçıyorlar. Nedir? Ayrodinami , sessizlik , havalandırma , özel vizörler... Cbr 125'te örneğin 400ytl'ye alacağın Nolan N84 , senin işini çok rahat görecektir.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

çaylakcıbır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125 - Ninja 250R - -GSR 600 - CRF250 L
    görkem..
    lastikler duro arka 130 onun dısında hersey orjinal motor aslında 16 binde ancak yaklasık 1000 km önce servis garantisiyle piston degişti ve motor rodajda kullanıldı ama simdi dediğim gibi 4 vitesde 8 bin devir üstüne cıkmıyo bu normalmi.. henüz yağı değiştirmedim

Motosikleti
    çok tşk ederim görkem..kararsızlıklarım sayenizde kalktı diyebilirim..
    beyaz kask olayında sürücüler polis zannedip dikkat ederler mi acaba diye düşünmüştüm..siyah motor beyaz kask yunuslar gibi olurdu..birde beyaz kask yazın siyah kaska göre daha serin olur sanki..ama yinede motora uyum saglayan bir kask alırım heralde..lazer tahoe i alıcam galiba..

çaylakcıbır

Motor kırmızı siyah ve simsiyah tank-pad'i mi var
    Lastiğin kalın olduğundan devir çeviremiyor. Orjinal ölçülere dön, sorun çözülür.
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

gökhan32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    arkadaşlar ben ybr125 kulanıyorum cbr hoşuma gidiyor bu ara parcaları pahalı oldunu duydum besela bi jantı orjinal 800 tl diye duydum saçma geldi ne kadar acaba orjinalı

Evet o civarda olmalı...

Alıntı gökhan32 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben ybr125 kulanıyorum cbr hoşuma gidiyor bu ara parcaları pahalı oldunu duydum besela bi jantı orjinal 800 tl diye duydum saçma geldi ne kadar acaba orjinalı

kardeş çoğunda öyle mesela benim motor 5500tl di parça olarak alırsan 11000tl oluyormuş hepsinde öyle mesela benim motorun bi egzosu 850 tl

gökhan32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    cok pahalı ya valla bana uymadı ben en iyisi ybr dvm edeyim egsozu 150 tl olması lazım cok ucuz parca çok teşekürler ama süper makine cbr125 tipi olsun gidişi olsun

Motosikleti
    2008 bordo gsr600abs - 2006 cbr 125 repsol
    arkadaşlar kafama takılan bir kaç soru var sizlerle paylaşmak istiyorum kesin bilgilere sahip arkadaşlardan cevap bekliyorum cbr 125 için iridyum buji ve k&n hava filtresi taktırmayı düşünüyorum ama motorum garantili garanti dışı kalırmı
    drift bilmem ne :P :queen::queen:

Motorun garanti dışı kalmaz. Ama iridyum buji taktırmak da bir işe yaramaz... Ngk Cr9E tavsiye ederim.

görkem sen ne dersin bu işe ? bu kit i getirtsem taktıra bilr miyim ?
    yada bunu
    http://cgi.ebay.de/honda-cbr125r-cbr...ayphotohosting

Bir ara ben korlas'a sormuştum. Onlar malossi kit getiriyordu. Toplam 500 euro bir fiyat çekmişlerdi sanırım. Düşünmedim de değil
    Getirtirsen elbet takacak bir usta bulursun... Fakat motor garanti dışı kalır benden söylemesi.

Motosikleti
    2008 bordo gsr600abs - 2006 cbr 125 repsol
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun garanti dışı kalmaz. Ama iridyum buji taktırmak da bir işe yaramaz... Ngk Cr9E tavsiye ederim.
    paylaşım için teşekkürler görkem
    drift bilmem ne :P :queen::queen:

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler