bu aksam rolantı normaldı heralde yagmurda usuttu ole cok devır cevırmek ıstedı..bıde bısı daha sorcam debrıyaj sızdede gevsekmı baya yoksa ben acemı oldugum ıcınmı gevsek bırakmıslar??
bu aksam rolantı normaldı heralde yagmurda usuttu ole cok devır cevırmek ıstedı..bıde bısı daha sorcam debrıyaj sızdede gevsekmı baya yoksa ben acemı oldugum ıcınmı gevsek bırakmıslar??
Debriyaj boşluğu 10-20 mm olacak arkadaşım.Eğer fazla ise bunu kendinde somunundan ayarlayabilirsin.praetorian adlı üyeden alıntı
AB RH (+) 506 357 7316
http://www.facebook.com/vatandogukan
https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat
macar bir arkadaş ufak bir klip gibi hazirlamis müzikli, motora zaten sahip olanlara degil de benim gibi almayi dusunenlere uygun, etrafindan detaylica cekmis motoru ve sesini dinlettirmiş biraz.
http://video.sportmotor.hu/dl/1159
video icin saol.. birazdan bakıcam... bu arada motor arastırması yapıyorum da APRILIA - RS 125 gayet gzel bir motormus yalnız fiyatı cok yüksek =/
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Arkadaşlar motosikletinizin yerdeki yağmur suyunu sıçratması tamamen normaldir diğer büyük tekerlekli motosikletler gibi(scooter görünümlü olanlar hariç) motosiklet yerdeki suyu ayak bilekleri seviyesine kadar sıçratır ayrıca arka tekerlekte arkada oturan kişinin sırtı ıslanacak şekilde sıçratır ama arkanızda biri yoksa sıçrayan çamur size gelmez..
lastiklerin kayması olayına gelince lastikler zemin ve yerdeki suyun durumuna göre kayar lastik yağmur yeni başladığı zaman veya geçtiğiniz zemin az bi şekilde ıslaksa kayar diğer durumlarda ise yerde yağ lastik kalıntısı vs. kalmayacağı için kaymaz eğer faydalı bilgiler verebildimse ne mutlu bana
CBR 125 R
@Carlitoturco
Lastiğin ince olmasının ıslakta kaymasıyla ilgisi yoktur. Öyle birşey olsaydı MotoGP 125cc kategorisindeki tüm motorlar yağmurda yarışamazdı. Islak ve kuru yol lastikleri farklıdır. Kuru yol lastiği daha az kanallı, ıslak yol lastiği suyu lastik yüzeyinden dışarı atmak için daha kanallıdır. Onun dışında lastiğin hamurunun özelliği de çok önemli. Kısacası kaliteli bir lastik her zaman daha iyi yol tutar. Lastik işi de diğer herşey gibi teknoloji işidir. CBR125R üzerinde gelen lastikler Bridgestone, Pirelli, Michelin, Dunlop gibi marka bir lastik değil. Ne kadar iyi yol tuttuğunu ancak kullanarak görebilirsiniz. Ama ben şimdiye kadar yağmurda bir problem yaşamadım. Lastik kalınlığı üzerine takılan motora göre belirlenir. Eğer hala bu lastik bu motora ince diyen varsa, o zaman Honda'daki mühendisler bu işi bilmiyor demektir.Şahsen bende birçok arkadaş gibi sorularıma cevap alamıyorum. Yağmurda motor kullanmakla ilgili soru sormuştum, 1 tane cbr sahibi arkadaş yanıtladı, oysaki önemli bi soruydu bence. Motorun ıslak zemindeki perfonmansını, lastik kalitesini, sürücüye su sıçratması felan nasıl, motorlu arkadaşlar lütfen yanıtlayın.
@okan4037
Arkadaşım daha önce dediğimi tekrarlıyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlamış değilsin. Motosiklete bineceksen ehliyet, sahip olman gereken şeylerin başında geliyor. Ehliyetsiz araç kullanmak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yasak. Bu konuda tartışılacak birşey yok! Haa yasa dışı işler yapmak, insanların hayatlarını bile bile tehlikeye atmak istiyorsan orasını bilemem! Ehliyetsiz motosiklet kullanan biri senin bir yakınına çarpıp öldürse, ilk tepki vereceğin şeyin adamın ehliyetinin olmadığı olacağına eminim
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
arkadaşlar merak ettiğim bir şey var.
cbr 125 ın servis km leri kaç? benim bildiklerin bi rodajdan sonra bide 4000 de gidiyor. daha sonra ki servisler kaçıncı km de oluyor.
bu motoru almak isteyen biri olarak beni bu konu endişelendiyor çünkü en yakın servis ankara da o da bana 250 km uzak.
bu tür sorunu olan arkadaşlar nasıl çözüyor anlatırlarsa sewinirim.
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.LÜTFEN KONTROLLU KULLANIN!!![/COLOR][/FONT]
bilgiler için çok sağol
ben bişey soracam. benim motorum 4 gün sonra geliyor ama benim aklıma birşey takıldı. arkadaki plakalık sökülüp plakanın arka camurluga takılması gibi bir durum varmı. bir bilgisi olan yada yapan varmı?
Enduro Dalaman
www.facebook.com/dalamanenduro
caesar67 1000 km 4000km 8000km dıye devam edıyor..plakalık konusunda bı bılgım yok..
yani her 4000 km de bir servis olacak. aslında 250 km pek uzak sayılmaz ama pek motor kullanmışlığım yok ve şehirler arası yol beni biraz korkutuyo.praetorian adlı üyeden alıntı
arkadaşlar biraz saçma olacak belki ama bu motor megane sedanın bagajına sığar mı koltukları yatırınca baya geniş bagaj hacmi var?
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.LÜTFEN KONTROLLU KULLANIN!!![/COLOR][/FONT]
belkı sıgar ama koyarken grenaja dıkkat et cızılmesın?
caesar67 adlı üyeden alıntı
bendede aynı sorun var arkadaşım hemde benim servis 600 km uzaklıkta
bende 4000 bakımını kendim yapacam zaten yağdeğişimi zincir kontrolü herzaman yaptığım şeyler zaten bir motorcunun bunları bilmesi gerek...
yinede senin servis çokta uzak değil 3 - 3.5 saatte gidilebilir eğer deneyimin var ise kullan git yok kendine güvenemiyorsan o zaman at bir O 403 otobüsün bagajına götür.. ben izmirden motorumu tatvana öyle getirmiştim
ha bide plaka mevzuu var ben birtane 600 F de görmüştüm bildiğim kadarıyla trafik kanunlarında yasak çünkü arkadan tam net görünmüyo hatta ceza bile alabilirsin yakalanırsan...o değilde plaka biraz büyüktü bende yanlardan hafif küçülttüm daha güzel durdu
[B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]
@onur87
Kanunen plakanın en az 5 metreden okunabiliyor olması lazım. Sen istiyorsan tamamen sökebilirsinarkadaki plakalık sökülüp plakanın arka camurluga takılması gibi bir durum varmı. bir bilgisi olan yada yapan varmı?
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
okuturuz yaaaa orası sorun değil ehüeüh ama bi sorun var oda sinyaller. herhalde o yüzden suya düştü hayalm.bide daha çok çamur atıyormuş..
Enduro Dalaman
arkadaşlar bana modifiyeli cbr125 resimleri lazım googlede aradım ama bulamadım gerenaja bir çalışma yaptırmak istiyorum ama kafam karıştı belki fotoğraflarda görürsem aklımda bişiler oluşur.
Elinizdeki resimleri bana ulaştırırsanız sevinirim
pekı plakalı kaldıranlar nası yırtıo polısten:??
image.google.com a gir cbr 125 yaz cıkar onune cıkmazsada cbr125.de sıtesınde baya bı resım var
plakalığı kaldırıp plakayı çamurluğun alt kısmına monte etmeyi düşünmüştüm.
Enduro Dalaman
hayır hayır onu bılıorumda ole yapanlar polısten nası yırtıo ben cok gordum(genellıkle nınjalar
bırakta onlar yırtsın. bendede öle motor olsa bende yırtarım
Enduro Dalaman
cbr 125 için aksesuar. ama nereden bulacağınızı bilemiyorum.
Enduro Dalaman
Şu an bu konu içerisinde 194 kullanıcı var. (0 üye ve 194 misafir)