1-yokuslarda motorun devrine gore hareket et araba kullanmayı biliyorsan motorun hangi vitesi istediğini anlarsın zaten.(yokuslarda mumku
n olduğunca gaz ac bizim makine yokusu pek sevmez)
2-1. maddenin iicnde sorunun cevabı var zaten.10.000 devirde motor maksimum beygir gucu sağlıyor.10.000 devri pek fazla gecme.ekonomik kullanmak istiyorsan 6000-8000 devir aralığını kullan.8000 once vites değiştirme 4000 devrin altınada motoru düşürme vites kucult.(bugun deneme yaptım sehir içinde 100km de 2.9litre benzin harcamısm)
3-bişi olmaz olmaması için muhendisler devir kesici koymuslar bizim motora sanırım 11.500 devir kesiyor.12000 devire cıkamasssın.
4-suda kaymayan lastık yoktur
sudan cıktıktan sonra kuru zemine geldiğinde cok dikkatli ol ani gaz acısında patinaj cekersin bazen eğlenceli oluyor ama sen yeni olduğun için dikkat et
kalın lastiğim olmadığı için yol tutusla ilgili bişi soyleyemicem buhafta içinde takıcam ozman soylerim.
5-5000km den sonra belkide motor senin beklentilerini karsılayamıcak daha hızlı gitmek isticeksin.600 luk makileri gorunce bende istiyorum diceksin.tek kotu yanı bu değerini bilmiyoruz sonradan anlıcaz ama
bugun 100km yaptım taksim besiktas ortakoy bebek sarıyer gezdik.sonra firuzkoy gole gittim topraklı yol bilirsin belkide 600 luk makine oraya mumkunu yok giremezdi benzin desen 100km 10ytl benzin verdim.arkdamda arcı olmasına ramen.yolda bunları dusunuyodum 600f im olsaydı acaba kac para benzin verirdim diye.istediğin hertarafa girer cıkar az harcar.tek kotu yanı arcılar arkada rahatsız oluyorlar.100 km den sonra ayağa basmakta zorluk cekiyorlar basen bolgeleri agrıyormus
bizim gelis saatlerimiz belli değil aslında geldiğimiz zaman cicibarın onunde toplanıyoruz.cicibarı onunde repsol jantlarında turuncu şeritli motor gorursen ben ordayım.turgut diye bağır ben sese gelirim
benim rodajım cok iyi yapıldı ve 150km\h 11000 devirde gordum.bidaha aynı hızı yakalayamadım ama motorun lastik basıncı ve ebatları temiz hava filtresi ve benzinle olası bi hız.
bence sen havafilteni ve karburatorunu bi temizlet.belkide lastiklerinden dolayıda yavas gelebilir sana motor.