Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR 125 R
    arkadaşlar dün bir motor kazasına şahit oldum yine bir ticari taksi tahliye edilmiş yoldan ana yola çıkmaya çalışırken R6 kullanan arkadaşa bir vurduki sormayayın 2 araçta da büyük hasar var ama motor sürücüsünün durumu 1 hayli ağır ALLAH'tan arkamızdan ambulans geliyordu hemen hastaneye kaldırdılar... bu tip kazalara şahit olan insanlar vardır elbette ama benim dikkat çekmek istediğim yer farklı, motorlu arkadaş aynen benim gibi kaskını koluna takmış ve kaskın içine de eldivenlerini koymuş montunun önü açık bi şekilde gidiyordu kazadan sonra bütün korumaları koruyamadağı için çok kötü hasar aldı çocuk, kafası gözü elleri kan içindeydi aynı şekilde pantolonuda kan içindeydi... SİZDEN RİCAM ŞU LÜTFEN 100 METRE BİLE GİTSENİZ KORUMALARINIZI TAKMADAN MOTORA BİNMEYİN... aynı durumda ben olabilirdim arkadaşa yol vermesem belkide bana çarpacaktı o taksici denen ..............

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Darkkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar dün bir motor kazasına şahit oldum yine bir ticari taksi tahliye edilmiş yoldan ana yola çıkmaya çalışırken R6 kullanan arkadaşa bir vurduki sormayayın 2 araçta da büyük hasar var ama motor sürücüsünün durumu 1 hayli ağır ALLAH'tan arkamızdan ambulans geliyordu hemen hastaneye kaldırdılar... bu tip kazalara şahit olan insanlar vardır elbette ama benim dikkat çekmek istediğim yer farklı, motorlu arkadaş aynen benim gibi kaskını koluna takmış ve kaskın içine de eldivenlerini koymuş montunun önü açık bi şekilde gidiyordu kazadan sonra bütün korumaları koruyamadağı için çok kötü hasar aldı çocuk, kafası gözü elleri kan içindeydi aynı şekilde pantolonuda kan içindeydi... SİZDEN RİCAM ŞU LÜTFEN 100 METRE BİLE GİTSENİZ KORUMALARINIZI TAKMADAN MOTORA BİNMEYİN... aynı durumda ben olabilirdim arkadaşa yol vermesem belkide bana çarpacaktı o taksici denen ..............
    İnşallah bi an önce iyileşir ..

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Böyle böyle millet korumayı neden takıyor ,anlıyor o kaskı koluna takan arkadaşlar. Bir daha kask kolunda gezebilecek mi o arkadaş?
    Karizma karizma geziyordu gördü karizmayı... Belki de suratında ömür boyu düzelmeyecek doku kaybı, yanıklar ve izler oluşacaktır...
    Neyse , bize de geçmiş olsun demek düşer.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

keser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motorum satılık arkadaslar bılgınız olsun 10750 kmde cızık dahı yok..buyutme zamanı

Motosikleti
    beat gitti geriye ne kaldı şimdi
    arkadasa cok gecmıs olsun:( keser motorunu kaca satıyosun bide kac model

bide nerelisin arkadaslar ruyamda 2005 model bi cbr 125 almıs babam bana

hayatımda hıc gormedıgım bı renkte her tarafında reklam wardı bira reklamları

filan ruya işte ama garipi sonra ewe cıkartıyorum yatagın ustune koyuyorum

beraber uyuyoruz bu ruyaların gecmesı ıcın hemen almam lazım

bende dEfalarCa 600 rrla r 1 le yattım ALLAH HEPIMIZE NASIB ETSIN...http://www.sahibinden.com/hem_ozel_h...XQQdisplayitem GOZUM GIBI BAKTIGIM MOTORUM

ARKADASIM BIRA REKLAMLARI FALAN YAZMISSIN BENİM TEKEL BAYIIM VAR BELKI KISMET MALUM OLMUSTUR ....

Motosikleti
    valla olur olur ama ılk once bı pedere danısıyım sonra sana doncem ama

kırıkkalede olman bıraz zorlastırıyo tabi

E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı keser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende dEfalarCa 600 rrla r 1 le yattım ALLAH HEPIMIZE NASIB ETSIN...http://www.sahibinden.com/hem_ozel_h...XQQdisplayitem GOZUM GIBI BAKTIGIM MOTORUM

ARKADASIM BIRA REKLAMLARI FALAN YAZMISSIN BENİM TEKEL BAYIIM VAR BELKI KISMET MALUM OLMUSTUR ....
    yeni motosikletin ne olcak keser abi ?

600 Rr Tabıkı Ama Bırazz Cekıngenım Daha Once Cok YAKIT Yaktıgına Sahıt Oldum Ama Kısmet R6 Da Olabılır

Sende Honda Beatmı Var Ruckerpark...

Motosikleti
    evet keser honda beatim war ne oldu takasa mı gırıyoz

onların pıyasası nekadardır senın motor kac model ya aslında benım babama alma nıyetım var ama nasıl olur bılmem varmı ılanın falan

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Keser in motoru o paraya değer arkadaşlar Gördüm ve MSN den sürekli muhabbet içerisindeyiz Bana nasip olmadı işte Mesafe hesabı
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

ben motoru bayan kullnıcıdan 6300 kmde aldım ve ınanın daha sıfır gıbıydı bayanları bılırsınız. bende kesınlıkle zorlamadım devamlı bakımlarını yaptım 1000 km de bır yagını degıstırdım bakımını yaptım daha cızık dahı yok zaten tekel bayıım var kullnamıyorum kı arabada var bıde sehır ıcınde gezdıgım motorum var cbr sadece keyıf motorum.. bırde ben kırklarelı yazdım kırıkakale degıl aman
    bursaya 400 km benım btun akrabalar oralı

sayman55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1200 GS, F800 R, VERSYS 650, CBF 150
    herkeze iyi akşamlar, özellikle de Görkem kardeş'e, yalnış anlaşılmasın ayrıcılık yaptığım için, bu pozitif ayrıcılıktır.... Kendilerinden özelden yardım istemiştim, çokta ilgilendi sağolsun, ancak benzer sorunla karşılaşan üyelerimize açıklayıcı olur diye burdan paylaşmayı yeğledim. (burdan mesajlaşmayı da öğrenmiş oldum galiba bu arada) Motorumu geçen yıl bu zamanlar 1.000 Km. de almış ve sonbaharda 3.100 Km. de sezonu kapatmıştım. Oldukça az sayılır ama bizim buralarda sezon kısıtlı ve guruplaşma olayı da asgari seviyede, tevellüt de eski olunca teker fazla dönmüyor vesselam... bu sene de sezonu bayağı geç açtım, 1 hafta önce motorum ilk çalıştırdığımda sol taraftaki benzin tahliye hortumundan benzin akıtarak çalışmadı. bu hortum şamandra deposunun üzerinden emme manifolduna yakın bir yerden çıkıyor ve gene hava filitre kabının sol tarafından aşağıya sarkıyor. sorunu görkemle paylaştım ve onunda öneri ve desteğiyle karbüratörü dağıttım. birazcık meraklıyımdır, arabadan da aşinayımdır. Şamandranın takılı kaldığından şüphelenerek şamandra havuzunu da açtım. açık iken hortumdan ağzımla hava verip, vakum yaparak şamandra mekanizmasının kabında rahat çalıştığını gördüm ve motoru topladım, ancak aynı arıza devam etti ve olay beni aştı. önce hakkında iyi referans aldığım ve daha sonra da birşey sorma bahanesiyle gidip keşif yaptığım v e olumlu kanaat edindiğim (yanılmamışım) Samsunda Efsane Motor atölyesinde tekrar karbüratör söküldü ve usta da şamandra plastiğinin deforme olduğunu tespit etti. İşin enterasan tarafı gözle görülen bir arıza değil hatta benim metodla da yani hava üfleme ve vakumlada anlaşılamıyor, görünür hiç bir sorun yok gibiydi. Fakat tecrübe konuştu; aklınızda bulunsun, karbüratörü şöyle elle aşağı yukarı sallayınca şamandranın içerde açıp-kapandığını algılamak gerekiyormuş. Bizim olayda bu işlem gerçekleşmiyor ve şamandra içerde takılıyordu. Teşhis okey, çözüm: bu da ilginç; bilginize arzolunur, titanın şamandrası aynen uydu. Motoru topladık ve tek marşta saat gibi çalıştı no problem, şükürler olsun. Parça ve işçilik SADECE 15.- YTL. bilmiyorum ama Hondanın yetkili servisine gitsem 70-100 YTL. gibi bir faturaya maruz kalırdım sanıyorum. Biliyorum çok uzattım ama çok mutluyum paylaşayım istedim, sevgi ve saygılarımla....

arkadasım paylaşım ıcın tesekkurler ya başımıza gelırse dımı? cok rahatlamısın bende olsam ole olurdum

sayman55
    Öncelikle buraya da hoşgeldin
    Sorununun çözüldüğüne çok çok sevindim...
    Bu tür bir problem zaten beni aşarmış.
    Karburatoru bile söküp toplayabilmen bu konuya meraklı ve bu konuda bilgili olduğunu gösteriyor...
    Umarım diğer arkadaşlara böyle bir sorunda yardımcı olur.
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    Honda Cbr 125R '07
    Motorumu yıkadım az önce yeni bittidiş fırcası ve benzinle jantları temizledim,tüm kaportayı sildim,grenajları söktüm motorun görünen her parçasını tek tek sildim.fren diskleri,kaliperler,egzos falan tertemiz olduÇamurlukların içini temizledim ilk günkü gibi oldu,göstergeler falan hepsi tertemiz oldu ayaklıkarı bile sildim bezle.Önce heryeri ıslak bezle sildim temizledim jantları benzinle temizledim sonra kuru bezle sildim jantlarada su tuttum onları da kuru bezle sildim son olarak.

Motoru benim gibi sapık bi şekilde yıkama hastalığı olan ark.lara tavsiye motor sıcakken sakın temizlemeyin,egzosa çok dikkat edin ıslak bırakmayın çok pis leke yapıyo sonra,stickerlara çok abanmayın tazzikli su tutmayın ama çamurluklarda işe yarıyor bide jantı temizlerken benzini disklere damlatmayın,sele de kireçli su olunca iz yapıyo.

Şimdi Görkem sana bi sorum var buluşmada cila dan bahsetmiştik önerdiğin bi marka var mı cila için?Bide grenajı söküp motorun içini silmemin bi zararı olmaz herhalde dimi?Su falan kaçmaz demiştin ama bende biraz hastalık var işte heryerini temizliyorum

Bu arada bilmeyenler için motoru geçen Cuma 0 olarak aldım 2007 model 650 km oldu şimdiden
    Esir iken mümkün müdür ibadet,yatıp kalkıp Atatürk'e dua et..Senin gibi dürzülerin yüzünden,dininden de soğuyacak bu millet.İşgaldeki hali sakın unutma,Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.sen anandan yine çıkardın ama,baban kimdi bilemezdin .erefsiz.

Benzine dikkat et , balatalara gelmesin... Benzin vb yakıt ile temizliği önermiyorum.
    Bu arada fren disklerini mi sildin? Ne diyeyim sana...
    Fren disklerini mutlu etmek istiyorsan balata spreyi kullan.

Ben cila olarak arexeons muydu neydi o markayı kullanıyordum. Tavsiyem bir tane pasta-cila ve bir tane de sadece parlatıcı cila alman. Yalnız bu cilayı selene bulaştırma iz yapar.
    Cilayı yan grenajlara , kafa grenajına ve kuyruğa uygula.
    Verniksiz plastik aksamlar (Göstergeler ve kafa plastikleri) için ben ayrı bir plastik temizleyicisi kullanıyordum.
    Egzos'unu parlatmak ve yapışanları temizlemek için krom cilası alabilirsin. Ben yine o markayı kullanıyordum...
    Şu;

Zincirin için ,bir tane zincir temizleyici sprey al... Arada uygularsın. Tüm spreyi bir kerede boşalt. Sonra zincir yağıyla yağla.
    Ben koltuklar için de deri besleyici sprey kullanırdım. Ona gerek yok :D
    Bu arada göstergeler için otomobil konsol spreyleri olur , onu da kullanabilirsin.

Sonuç:

Motosikleti
    Honda Cbr 125R '07
    Arka janta yağ sıçramış benzinle sildim bende ama disk veya balatalara damlatmadım hiç o konuda tecrübeliyim.

Fren diskleride parlıyo ama silinceSele için arabanın deri koltuklarına kullandığım bi sprey var ondan sıktım böle kaygan bişi oluyo deri sonra düzeliyo.Dediğin gibi göstergenin plastikleri için yine araba temizlik malzemesi kullandım ama gösterge camına camsil sıkıp öle sildim.

Krom cilası,pasta-cila,normal cila,balata spreyi alcam en kısa zamanda zinciri daha temizlememe var alalı 1 hafta oluyo motoru
    Esir iken mümkün müdür ibadet,yatıp kalkıp Atatürk'e dua et..Senin gibi dürzülerin yüzünden,dininden de soğuyacak bu millet.İşgaldeki hali sakın unutma,Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.sen anandan yine çıkardın ama,baban kimdi bilemezdin .erefsiz.

Bu arada ilginizi çekebilir birkaç motor fotosu ekleyeyim...
    İlk olarak Tatilya'da cıbır

Eski kuyruk işime yaramıyor :D

Piston nerededir?

Kuyruksuz cıbır... Böyle arka lastik daha seksi...

Kuyruk şekilleniyor.

Cıbırcuptan bir görüntü.

Kendi elimle yaptığım aparat da hazır...

Kuyruğu taktıktan sonraki ilk gezim... Plaka bantla tutuyor

Şerit ve italyadan arkadaşa getirttiğim tank pad de hazır (Burda küçük bulamadım)

Ve kuyruğu da boyadım...
    Aklınızda olsun , motosiklet boyacısına götürmeyin geçiriyor... 150 dediler kuyruk boyasına , otoboyacıya 40 verdim halletti... Boya kodunuz da şasinin önünde yazar.

Abisiyle...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 265 kullanıcı var. (0 üye ve 265 misafir)

Bu Konudaki Etiketler