Motosikletlerde ise şöyle:
Sadece arka fren kullanıldığında: 4,0
Sadece el freni kullanıldığında: 6,5
Her iki frenle optimal frenlemede:10,0
sürtünme oranları....Söylemiyorum başka bişe....
Motosikletlerde ise şöyle:
Sadece arka fren kullanıldığında: 4,0
Sadece el freni kullanıldığında: 6,5
Her iki frenle optimal frenlemede:10,0
sürtünme oranları....Söylemiyorum başka bişe....
AKIN FİDAN
Her iki freni de kullanmayı öğren
Ön fren durmanın çoğunu üstlenir, ama çoğu ağır cruiser için biraz arka fren çok daha hızlıca durmayı sağlar.
Bu da ikinci linkten...Bunlar alıntılar hep ayrıca...Bir çok eğitime katıldım OMM'nin düzenlemiş olduğu kombine tek tavsiye edileni...
AKIN FİDAN
Gitti de gitti.Cıbırım gitti.Ardına bakmadan bağıra bağıra ; Cıbırım gitti.Evet arkadaşlar.Bugün Noterde yapılan devir işleminden sonra motorumu sattım.
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
Sanırım motosiklet eğitmenisiniz... Nerede ders veriyorsunuz , ben de geleyim ders alayım...
Kaynak : http://alfamotosiklet.blogspot.comMOTOSİKLET DÖNÜŞ VE FREN TEKNİĞİ
ACİL DURUM FRENLEME TEKNİĞİ
...En kısa zamanda ve mesafede durmak iki fren birden kullanılarak olur. Ön frene kademeli olarak güç uygulanmalı, ani darbe vurur şeklindeki sıkmalardan kaçınılmalıdır. Bu frenleri kilitlememek içindir. Arka frene daha sıkı güç uygulayarak, kilitlemeden, böylece iki frende kilitlenme noktası sınırında tutularak en çabuk durma sağlanır. Bunun çalışmasını boş bir alanda, kuru ve ıslak zeminlerde ve kasisli yüzeylerde yaparak kontrolünüzü mükemmelleştiriniz...
Bu arada yukarıdaki kaynağı inceleyiniz arkadaşlar... Gerçekten öğretici bilgiler yer alıyor...
Bu arada Omm eğitimlerini tavsiye ederim... Zamanında ben de katılmıştım çok eğitici oluyor...
Motosikletin ön freninin %70 oranında durdurmayı sağladığı doğrudur. Çünkü bu motorlarda ağırlık öndedir ve rake açısı buna göredir.
Fakat minimum duruş mesafesi için iki freni de uygulamak tavsiye edilir...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Ona buna laf sallıyo adam laf sokuyo arkadaşlar ; aLdırmayın !
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
[B]AVCILAR TAYFASI (CİCİ BAR ÖNÜ:P)[/B]
neyse arkadaşlar boşverin onları biz muhabbetimize bakalım..
geçenlerde ayna sordum hondada ayna 45 ytl ama herşeyi ayrı satılıyor.mesela alttaki ters diş olmasın diye takılan parça 15 ytl.
aynanız kırılırsa sakın atmayın parçaları herşeyi saklayın.
yaw aslında bu gıbı ufak tefek sınyalmıs aynaymıs gıbı parcaları nerden buluosunuz servis dışında?
kimisi sirkecide buldum falan demiş...
bunları da paylaşırsak çok sevinirim
Valla yalova festivalinde bir yerde muhteşem aynalar buldum cbr için... Ben bile alacaktım motorum olmamasına rağmen... Çok yakışacağına eminim... Fakat çifti 35 € idi... Nerede satıldığını öğrenip buraya yazarım...
ahmet93
Bu normal bir durum değil... Balata spreyi böyle yapmaz. Ya diskine yağ sürünmüş ya da benzeri yakıt maddesi... Uzun sürede üzerinden atacak birşey de değil... Biraz daha dene bakalım , eğer düzelmezse servise geri dön...
Bir keresinde motorundaki zifti temizletmek için yıkamaya götüren arkadaşımın motoruna mazot dökmeleri sonucu , bütün fren balataları mazotu çekmiş , ve arkadaşım balataları atmak zorunda kalmıştı...
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Bilmiyorum ama arka fren kilitlenmiyodu bile servisten gelirken yaklaşık 50 km yol yaptık sonra ben 50 km daha gezdim şimdi biraz düzeldi
Neden? Merak etme buluruz yine...
aslında plastik görünümlüden ziade şöle boyalı gıbı duranları olsa daha guzel olur kanımca
FireStarteR
Doğru aldın dimi ayna sen... Neyse başka bahara artık...
CaptnHowdy
Bahsettiğim aynalar karbon görünümlü...
hiç sorma görkem aynayı aldım parasını verdim cumartesi gelicek dediler bende garanti olsun diye pazartesi gittim hem gezmek için hemde aynayı alırım diye ama ayna gelmemiş geri döndüm mecburen.. 100 km yol yaptım boşu boşuna..
Çüş... Öyle şey mi olur? Nereden aldın aynayı?
Önce sipariş verirsin , senin kaydına yazarlar... Sonra parça gelir , gidersin parçayı alırsın. En son faturasını yukarı ödersin.
Ayrıca sipariş verirken kontrol ederler fabrikada var mı yok mu. Var ise en geç 3 günde... taş çatlasa 4 , yoksa japonyadan 1 veya 2 haftada eline ulaşır.
Eğer ulaşmazsa siparişi iptal ettirme hakkın da var...
Hatta eğer parçan çok acil ise servise "hot line" geçtirirsin... uçakla 1 haftada elinde olur...
Madem çin malı motora binmiyoruz , bu tür ayrıcalıkları sonuna kadar kullanmamız lazım
Şu an bu konu içerisinde 147 kullanıcı var. (0 üye ve 147 misafir)