arkadaşlar şu ön rüzgarlığın yüksek devirlerde çıkardığı zırıltıyı kesmenin bi yolunu bulan varmı? yoksa çıkarıp atıcam acayip sirimi bozmaya başladı...
At at lazım değil o...
Camı vidalarından çıkar , sonra göstergenin yanındaki vidaları çıkarıp plastik parçaları sök... en son gösterge somunlarını sök , göstergenin arkasına elini atıp km telini çıkardıktan sonra göstergeyi yana al... ön camın en altındaki vidayı da çıkar , ve titreşim yapabileceğini düşündüğün yerlere çok ince sünger veya yumuşak bant çek. Titreşim yapan bölgeler daha çok plastiğin plastiğe deydiği ve camın altındaki üçgen orta grenajın ucu oluyor...
Buralara yalıtım yaptığında belirli ölçüde zırıltının azaldığını göreceksin...
Ayrıca göstergenin arkasındaki geçme sıkılığını kaybettiyse de göstergen öne arkaya oynar ve zırıltı yapar...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
saol görkem ben bu işi bilen birine tarif ediyim... olmadı komple göstergeleri ve rüzgarlığı çıkarıp atıyım
ama işin sinir olduğum tarafı o sesler 7000 devirde başlıyo 9000 devire kadar devam ediyor... 9000 devirden sonra 12000 devirde 1 daha ötmeye başlıyor... hadi biri beni uyarıyo hızlı gitmemem için dicem ama 9000 devirden sonra düzeliyo anlam veremedim
:D sende bir acayipsin dostum... :D bende ybr war.. cbr param yok henüz ama aynı sorun bendede war :D devir arttıkça başıma geliyor... :D 7000-9000 dewirde ses gelip 9000-1200 devirde sesin kaybolması çok garip :D ama sen bir üst vitese takıyorsundur 9bin devirde... onun için rahatlıyordur bence... sallantı sarsılma azalıyordur.. ondan olablr hıı?
cbr grenajdan ibaret bi motor o yüzden tüm herşeyi söküp bağlantı yerlerine çift taraflı bant yada ona benzer ince bi sünger çekmek lazım ben plakaya kadar her yeri sıktım ses azaldı ama ön tarafa bi çözüm bulamadım şahsen... daha bugün otoseverde kontak anahtarını sıktırdım komple direksiyon falan söküldü yani... ama yine ses var yine ses var oradaki usta ince bant çekmiş ön rüzgarlığa ama hala ses geliyo fıttırıcam bu arada sol ön sinyalimi değiştirdim 150 ytl haşırt
Her motorun belirli bir -adınıunuttum- noktası vardır ... rezonans diyelim.
Bu motor da o devir aralıklarında senkron'undan çıkar ve titreşim yaratır... Normal bir olaydır 12.000'den sonrası da malum...
sinyaller 150 mi olmuş... 137 idi... kırmayın peki neden değiştirdin fotosu var mı eskisinin?
Ben eski motorumda titreşim yapabilecek yerlere ince sünger çekmiştim zırıltı makul seviyede azdı...
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
bi taksici abimiz çarpmıştı bana da o zaman kırılmıştı, geçen hafta perşembe günüde motoru park ediyodum salak bi herif geldi sürttü sinyale yere düştü sinyal bide üstünden geçti japonla tutturacak posizyon olmayınca herifle birbirimize girdik bakalım cumartesi gidicem yanına vermezse bi kaskı geçiririm suratına en azından rahatlarım
sol sinyal 138 ytl 12 ytl de işçilik 150 ytl görkem modifiye tarzı bi değişiklik değil yani mecburiyetten
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
ehliyet sınawını gectim aranıza honda beatimi babama werip cbr125 mi ehlıyetımı aldıktan sonra aranıza katılıyorum arkadaslar bir de 20 binde bi cbr buldum sizde km faz lamı bıraz cbr ıcın nası bı km sızce ?
Anladım Darkkiller , tamir edilebilecek bir pozisyonu var mı merak etmiştim ama üzerinden geçtiyse sorumun cevabını aldım
ruckerpark , 20.000 bir motor için hiçbirşey değil. Yeter ki bakımlı , temiz kullanılmış olsun... 20.000'de motor yeni yeni ergenlik çağına giriyordur
arkadaşlar herkese merhaba. cbr 125 in kasko raiç bedeli ne kadardır ? bilen var mı ?
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Şunuda belirteyim.Avrupadan gelirken Kartal Köprüsünü 200m geçince sağda.Gebze istikametinden gelirken Kartal köprüsüne 200m kala solda.ALHAN SPORTSWEAR (Levi's-Dockers-Quiksilver-LCW-LCWaikiki).Uğrak yeriniz olsun.Bi çayımı içmeye herkesi beklerim arkadaşlar.
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
ruckerpark , 20.000 bir motor için hiçbirşey değil. Yeter ki bakımlı , temiz kullanılmış olsun... 20.000'de motor yeni yeni ergenlik çağına giriyordur [/QUOTE]
tmm o zaman o motoru dusunebılırım tessekur ederım bu arada
[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]ourageous [COLOR="red"][B]B[/B][/COLOR]eautiful [COLOR="red"][B]R[/B][/COLOR]acer...... [B][I]HoNDa RuLeZZzzz[/I][/B]... :cat:
2006 model olanı da 100 ytl fazladır herhal.. bilgi için tşk ler
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Tekrar Merhaba arkadaşlar.. Bugün bi Repsol baktım... 2006 model 11456 km de... 2.600 YTL ye anlastık...
Yalnız ; Muayenesi yok ; Ne kadar tutuyo muayenesi biLen war mı acaba ???
Bi de Devri kesin alman gerekiyo dedi ; devir işlemi tam olarak ne kadar tutuyo ( Noter trafik dahil ) ???
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
50 lira muayene, devrine de 200 lira gider
[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]ourageous [COLOR="red"][B]B[/B][/COLOR]eautiful [COLOR="red"][B]R[/B][/COLOR]acer...... [B][I]HoNDa RuLeZZzzz[/I][/B]... :cat:
Şu an bu konu içerisinde 103 kullanıcı var. (0 üye ve 103 misafir)