Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Ağustos 2007, 20:27
ankara-svs adlı üyeden alıntı
herkese merhaba demek istiyorum
motora yeni başlıyorum ve cbr 125r de karar kıldım. buna en önemli etken ise açılmış olan bu topictir. görkem arkadaşa teşekkür ediyorum. ehliyetimi haftaya alacağım için henüz binemedim garajda uyuyor bizim kırmızı şeytan
ankaradan arkadaşlar varmı acaba tanışmak isteyen?
Güzel tercih CBR 125 yeni başlayan birisi için ideal bir motor. Ehliyetini almadan binmediğin içinde tebrik ediyorum. Ben dayanamıyordum. Boşver alana kadar binmemek en iyisi
FireStarteR adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar benm motorun zinciri bollaştı galiba.. gazı bıraktığım zaman giderken zincir gri demire değiyo. acaba ayarını ben yapabilirmiyim zincirin..
bide motorun yağını kaç kmde değiştirmem gerekiyo acaba..
Zincir ayarını serviste yaptırırsan daha iyi olur. İki tarafıda aynı oranda sıkmazsan motor sağa ya da sola doğru çekme yapıyor. Sonra fazla gerersin bu sefer iyice haşat olur zincirin. En güzeli servis
Motorun yağı her periyodik bakımda değişiyor.
Sırasıyla ;
1000 km,
4000 km,
8000 km,
12000 km....
İlk bakım 1000 de sonra 4000 km de bir.
praetorian adlı üyeden alıntı
ertek..
29 eylul 5 te bınıyorum ucaga aksam
1 ekım gece 1 de ıstanbuldayım:D
29 saat ucus saat farkları fln derken nerdeyse 2 gun yolda olucam
:D
sole yaparız
gorkem bmwden test ıcın 2 motor ayarlar(gecen seferden sozu vardı bak hatırlatıyorum tekrar)
3 motor takılırız..
test gunu ılan ederız
motorlar
z750
f800s
umudum k1200s
fikir parlak..
bos vakıt olunca kafasında ınsan cok sey kuruyo:D
Özgür valla topic'e girerken senin adını gördüm. Ulen ne zaman geliyo acaba bu çocuk bi sorayım dicektim zaten yazmışsın Nasıl oraları tavsiye edermisin Geldiğinde k1200s 'i alırsın artık
Reklamlar
-
10 Ağustos 2007, 21:54
selamlar ben forum dh dan Jedi-Knight bu foruma yeni üye oldum baya güzel arkadaşlıklar var buradada. Bende 1-2 ay içersinde alıcam CBR 125R size aklıma takılan bütün soruları sormak istiyorum bana umarım yardımcı olursunuz
1. si bu motor vitesleri nereden değiştiriliyor?
2. si hayatımda hiç vitesli motor kullanmadım zorluk çekermiyim?
3. bunun siyah beyaz bi rengi var internetten baktım ama TR sitesinde yok acaba galerilerde varmıdır o renkten?
Şimdiden herkeze teşekkürler..
-
10 Ağustos 2007, 22:25
Jedi-Knight adlı üyeden alıntı
selamlar ben forum dh dan
Jedi-Knight bu foruma yeni üye oldum baya güzel arkadaşlıklar var buradada. Bende 1-2 ay içersinde alıcam CBR 125R size aklıma takılan bütün soruları sormak istiyorum bana umarım yardımcı olursunuz
1. si bu motor vitesleri nereden değiştiriliyor?
2. si hayatımda hiç vitesli motor kullanmadım zorluk çekermiyim?
3. bunun siyah beyaz bi rengi var internetten baktım ama TR sitesinde yok acaba galerilerde varmıdır o renkten?
Şimdiden herkeze teşekkürler..
cevap:viteslerin nerden değiştirileceğini ehliyet alırken öğreniceksin ehliyetin yoksa binme derim! solda ayağının altındaki çomaktan değişio:D
cevap2:ilk başlarda zorluk çeksen de sonra alışırsın diye tahmin ediyorum.
cevap3:tam olarak bilmiyorum ama yeni kasa daha gelmedi sanırım(bende yeni üye oldum mağdur görün:D)
-
10 Ağustos 2007, 22:37
bu yenı kasa renklerınden bu sene yok..
okan gelınce ole bı ımkanım olmıcak
motor alma sansım yok cunku para bırıktıremez ınsan burda..
cbrımla 1 sene daha gecınıcez buyuk ıhtımal..
zaten maddı ımkan olsa bıle bıraz beklerdım 4 aya yakın motor kullanmadım bazı reflekslerım zayıflamıstır..
hele burdakı trafıktten sora(adamlar tuvalete bıle arabayla gıdıyo ama trafık yok) ıstanbul yıne hayvanat bahcesı gıbı gelıcek..
bıraz once sansıma ucus saatlerım degıstı daa kısaldı yolculuk:D
amerıka soruna gelıyım:
ınanılmaz medenı ınanılmaz gerızekalı ınanılmaz ıyı yasayan ınanılmaz ıyı para kazanan(dusunun ayda 1300 dolar kazanıyorum) obez ınsanlar..
kı sole solıyım gecenlerde small tshırt aldım kı tanıyanlar yada resımden gorenler small bı adam olmadıgı bılır:D
garıp bı yer..
ama ınsan kesınlıkle evını cok ozluyo..
yanı bı kez daha sorsalar mumkunse ıstanbulu secerdım..
ha ıyı yanları varmı...onlarda cok..
calısma hayatına bakıs acım cok degıstı..
ucuz bı yer..
ıngılızcem ıyıydı daha ıyı oldu saolsunlar:D
ole yanıi:D
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
10 Ağustos 2007, 23:45
praetorian work and travella mı gittin?
-
11 Ağustos 2007, 00:14
immortalboss adlı üyeden alıntı
cevap:viteslerin nerden değiştirileceğini ehliyet alırken öğreniceksin ehliyetin yoksa binme derim! solda ayağının altındaki çomaktan değişio:D
cevap2:ilk başlarda zorluk çeksen de sonra alışırsın diye tahmin ediyorum.
cevap3:tam olarak bilmiyorum ama yeni kasa daha gelmedi sanırım(bende yeni üye oldum mağdur görün:D)
hocam bazılarında elle değiştiriyodun sanki yoksa benmi yanlış biliyorum
-
11 Ağustos 2007, 00:18
-
11 Ağustos 2007, 00:27
schism adlı üyeden alıntı
eski amerikan arabalarında elle değişen vitesler vardı galiba
senin bahsettiğin debriyaj olmasın. vitesli motorlarda debriyaj sol eldedir. ona basarak ayakla vites değiştirilir
hehe walla dediğim gibi baya scooter sürdüm ama vitesli motor hiç ne kullndım nede ilgilendim demek bu R1 felanda ayakla değişiyo
-
11 Ağustos 2007, 00:37
ayakla arkdaşım evet açıkcası benim bildiğim elle değişen bi motor vitesi yok :D arabada ise debriyaj ayakla vites elle, motorda debriyaj elle vites ayakla. böle bi ters orantı var işte
-
11 Ağustos 2007, 00:41
-
11 Ağustos 2007, 00:44
-
11 Ağustos 2007, 00:49
cbr 125r da debriyaj varmı?
-
11 Ağustos 2007, 00:50
evet vitesleri otomatik olmadığı için var..
-
11 Ağustos 2007, 01:05
Arkadaşlar merhaba;
ufak bir sorum var
dün cbr 125 aldım 2. el
bugün ilk test sürüşümü yaparken kontagı cevirdikten sonra motoru calıştırmak için dügmesine bastım motor calıştı ama elimi dügmeden cektikten 4-5 saniye sonra kendiliginden stop etti sonra tekrar işlemleri baştan yaptım ve bu sefer biraz da gaz verdim bir problem olmadı
acaba
1. Aküde problem olabilirmi
2. Dügmeyi kaç saniye basılı tutmak gerekir ( acaba erkenmi cektim elimi ?)
Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün
-
11 Ağustos 2007, 01:33
Ya allah aşkına çok saçma sorular geliyor ya biraz düşünün arkadaslar...Araştırın daha doğrusu kendinizi kötü durumlara sokuyorsunuz burada...O yüsden biraz çaba sarfedin öğrenmek için herşeyin hazırını beklemeyin...
-
11 Ağustos 2007, 01:36
Teşekkürler ultraukala arkadaşım bende bir problem var sanmıştım
bu arada hayatında ilk kez motorsiklet kullanmış birisinin heyecanına maruz gör bu saçma sorumuzu ve sen yinede böyle bir cevab yazacagına bir şey yazma birdaha ki sefere
Korktukça Tutsak, Umut Ettikçe Özgürsün
-
11 Ağustos 2007, 01:39
ahd287 adlı üyeden alıntı
Teşekkürler ultraukala arkadaşım bende bir problem var sanmıştım
bu arada hayatında ilk kez motorsiklet kullanmış birisinin heyecanına maruz gör bu saçma sorumuzu ve sen yinede böyle bir cevab yazacagına bir şey yazma birdaha ki sefere
kusura bakma ama açıkçası seni düşünerek yazmamıştım bunu...Jedi-Knight nickli üye abartmış olayı yok debriyaj varmı yeri nerede falan inan seni görmemiştim bile yazarken...
-
11 Ağustos 2007, 01:43
ahd287 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba;
ufak bir sorum var
dün cbr 125 aldım 2. el
bugün ilk test sürüşümü yaparken kontagı cevirdikten sonra motoru calıştırmak için dügmesine bastım motor calıştı ama elimi dügmeden cektikten 4-5 saniye sonra kendiliginden stop etti sonra tekrar işlemleri baştan yaptım ve bu sefer biraz da gaz verdim bir problem olmadı
acaba
1. Aküde problem olabilirmi
2. Dügmeyi kaç saniye basılı tutmak gerekir ( acaba erkenmi cektim elimi ?)
Motorun rölantisi düşüktür.. Ona bi baktır istersen Honda servisinde..
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
-
11 Ağustos 2007, 01:53
-
11 Ağustos 2007, 02:37
Jedi-Knight adlı üyeden alıntı
siz benden çok daha bilgilisiniz motor hakkında ancak benim en ufak fikrim dahi yok.. Hatta o vites olayınıda ilk defa bana yardımcı olan arkadaş sayesinde öğrendim ona çok teşekkür ederim.. Bence sizde eleştiri yapacağınıza bilmeyen arkadaşlara bildiklerinizi öğretirseniz çok daha hayırlı bi iş yapmış olursunuz
Bu yeni kasa renkler ne zaman TR de olur walla resmen aşık oldum bu motora bu rengi olmazsada almam gibi bişe
2007 yazıyor ama anlamadım neden bu sene yok?
Siz sanırım motor almayacaksınız çünkü önümüzdeki 1senelik ürünler açıklandı ne yazık ki yok böle bir renk ve model...Bize hala eski kasaları kakalıyorlar.O yüsden öğrenmeye çalışıp da boşunuza kafanızı karıştırmayın...İllaki motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorsanız gidin bir sürücü kursuna işi ehline bırakın...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 261 kullanıcı var. (0 üye ve 261 misafir)
Bu Konudaki Etiketler