Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
21 Temmuz 2007, 13:02
oneblood adlı üyeden alıntı
benim cbr boştayken direksiyonu sağa kırınca stop ediyor
çok ilginç değil mi? ben gaz telinden filan olabileceğini düşünüyorum ama emin de değilim. daha önce buna benzer sorunla karşılaşan oldu mu? sağa çevirince direksiyonu elektrik de kesiliyor gibi oluyor sola tekrar kırarsam veya gaz verirsem stop etmiyor. fikri olan varsa cevabını bekliyorum. daha önce marşdan kablo çekmiştik alarm bağlamak için kumandadan basınca çalışması için motorun ama şu an çalıştırmıyorum o sistemi acaba o yüzden kaynaklanabilir mi?
Dostum senin ilacın bende
GorkeM adlı üyeden alıntı
dorlion
Neden bu kadar büyüttünüz anlamadım... Milletin gelip vayyy bee 200 kadran var , abi bu kaçlık? diye sormaları hoşunuza gitmiyor mu?
Dediklerine bakılırsa bakım için çok da kazık yemiş sayılmazsın...
Bu arada böylesine devirli kullanılan bir makinede 6. vites şarttır... Diğer makinelere benzetmek için değil hız için 6 vites. 5 vites olsaydı bu makine 140'lara çok zor çıkardı.
oneblood
Muhtemelen jigle teli geriliyor sağa çevirince , bu yüzden stop ediyor... Jigle çekili aynı işlemi yap bakalım.
Görkem bence jigleyle alakalı değil.
Bak şimdi gaz kolunun telini takip et. Hemen gaz'ın önünde metalden köşe bir vida var. O vidadan gaz boşluğunu alabiliyorsun. Benim gaz telinde fazla boşluk vardı. O vidadan gaz boşluğunu ayarlamıştım. Heralde teli biraz fazla gerdim o yüzden gidonu sağa çevirinde devir 4.000 e çıkıyordu. Sola çevirince eski haline geliyordu. Sonra biraz daha gevşettim. Bu sefer fazla gevşettim heralde sağa çevirince stop ediyordu sola çevirince problem yoktu.
Tariv ettiğim tel şu;
Bu telin üzerinde lastik bir koruma var. Lastik biraz sıkı çıkarmak mesele oluyor. Lastiği üstünden sıyırınca altta 2 vida ayar vidasını göreceksin. Seninki belki fazla sıkılmamıştır. Zamanla titreşimden falan gevşemiştir. Bi kontrol et.
Bu arada Akın çok saol teşekkür ederim. Artık arada bi tur attırırsın. Motoru verirken gerçekten kötü oldum ya. Bu arada ilanı 1 hafta önce koydum. Birsürü insan aradı. 2. arayanla anlaştık. 1 haftada sattım motoru araba olsa bu kadar kolay satamazdım.
ultraukala adlı üyeden alıntı
Akın hava filtresini, rolanti ayarını ıvır zıvır işleri ben yaparım sana. Hava filtresi deponun altında kalıyor. Depoyu sökmek kolay. Ben kendim temizliyodum. Depoyu söktükten sonra 4 tane vida var onlarıda çıkarınca işte hava filtresi Gaz kesince egsozda patlamalar oluyorsa çat pat tarzı temizleme zamanı gelmiştir.
Breh breh ne yazdım be
Reklamlar
-
21 Temmuz 2007, 13:55
Carcharoth adlı üyeden alıntı
Bu arada Akın çok saol teşekkür ederim. Artık arada bi tur attırırsın. Motoru verirken gerçekten kötü oldum ya. Bu arada ilanı 1 hafta önce koydum. Birsürü insan aradı. 2. arayanla anlaştık. 1 haftada sattım motoru araba olsa bu kadar kolay satamazdım.
Akın hava filtresini, rolanti ayarını ıvır zıvır işleri ben yaparım sana. Hava filtresi deponun altında kalıyor. Depoyu sökmek kolay. Ben kendim temizliyodum. Depoyu söktükten sonra 4 tane vida var onlarıda çıkarınca işte hava filtresi
Gaz kesince egsozda patlamalar oluyorsa çat pat tarzı temizleme zamanı gelmiştir.
Breh breh ne yazdım be
İstediğin zaman arayabilirsin motorum senindir okan...Ayrıca Bursa içine satmışsın sanırım motoru.Babam görmüş yıldırımda yanlış görmediyse.Ya da yeni kardeş gelmediyse Bursa'ya bizim mavi cıbırlara EEEE eeeee ne alıyorsun bakalım 600f z750 hangisi? sıralı4 silindir zamanı geldi deil mi?
-
21 Temmuz 2007, 15:47
theanswer125r
Çok geçmiş olsun, umarın yakında sağlığına kavuşursun.
Arkadaşlar yarın (Pazarr) küçük bir buluşma ayarlayalım diyorum ne dersiniz?
-
21 Temmuz 2007, 16:25
gecmiş oLsun arkadashım ALLAH aciL ŞifaLar werir insaLLah.
-
21 Temmuz 2007, 16:35
theanswer125r
Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede sağlığına kavuşursun.
Görkem
Ayarlayın ayarlayın :D Yeri bursa mı acaba
-
21 Temmuz 2007, 17:05
[QUOTE=GorkeM;743689]
Neden bu kadar büyüttünüz anlamadım... Milletin gelip vayyy bee 200 kadran var , abi bu kaçlık? diye sormaları hoşunuza gitmiyor mu?
bence sormaları hoş olurdu hatta 2007 modelde 220 kadran var
-
21 Temmuz 2007, 17:08
-
21 Temmuz 2007, 17:29
ultraukala adlı üyeden alıntı
İstediğin zaman arayabilirsin motorum senindir okan...Ayrıca Bursa içine satmışsın sanırım motoru.Babam görmüş yıldırımda yanlış görmediyse.Ya da yeni kardeş gelmediyse Bursa'ya bizim mavi cıbırlara
EEEE eeeee ne alıyorsun bakalım 600f z750 hangisi?
sıralı4 silindir zamanı geldi deil mi?
Dün işleri halletmek için gezindik biraz. Benim motor erdeğe gitti. Güvenin için çok teşekkür ederim Akıncım saolasın. Aslında 600f leri çok beyeniyorum ama. CBR 125 ten sonra kullanılacak motor değil. Güç için bakılırsa ER6N CBR 125'ten sonra en ideal geçiş gibi geliyor. Dengesi mükemmel diyorlar. Yeri gelince çok hırçın oluyormuş ama O kadarda olsun artık.
theanswer125r adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 125 imle değil ama arkadaşın cbr 600 ünle kaza yaptım sağ kol bacak tamamen harap oldu parmaklar kımıldamıyor.Canım çok yandı çok şükür iyiyim
Çok geçmiş olsun dostum üzüldüm. 600RR mı 600F mi ? Nasıl oldu kaza anlatsana
-
21 Temmuz 2007, 17:44
2007 mi bu alla alla benim gördügüm fake o zaman
-
21 Temmuz 2007, 18:10
-
21 Temmuz 2007, 18:38
ne kusuru ya ne demek ugraşmışın güzel olmuş
-
21 Temmuz 2007, 18:57
Kaza yapan ark.a geçmiş olsun.
Buluşma olayı tabi olabilir, bende katılabilirim ama gidipte biryerde oturup bişiler içme işlemi yapacaksak nekadar oturuyorsak o kadarda tur atalım. yani motorun bir anlamı kalmıyor öteki türlü. Ha bide pahalı bir mekan olmasın, örnek: cadde-sahil vs..vs..
Soda Ayran Cool
-
21 Temmuz 2007, 19:06
SuSpect
Cadde sahili pahalı değil ki... Gayet ucuz... Ayrıca gezi başka buluşma başka... Buluşmada oturup sohbet edilir , deneyimler paylaşılır...
Ben yine de buluşma için Anadolu yakasını önereceğim... Motorları çekip kahve dünyasında oturabiliriz.
-
21 Temmuz 2007, 19:11
Valla ben anlamaz, buluşacaksak buluşalım. Ama ben hava güselken bir yerde oturupta çay kahva içmekten yana değilim, onun yerine şöyle bir sahil turu, bağdat caddesi turu. Avr. yakasına geçeriz, sahil turu atarız ohh mis. Gezeriz yaw.
Ben kahve sevmem, hiç içemiyorum- sıcak çükületa vardır dimi orda?
Soda Ayran Cool
-
21 Temmuz 2007, 19:19
Var var sıcak çükületa da var... O zaman Avrupada buluşalım yarın... Boğaz turu atalım , oradan karşıya geçelim , bir sahil turu da orada atalım... Güneş batmaya yakın da sahile kaçalım motorları parkedelim, bişeyler içelim... Oradan da kaçalım jadde'ye biraz yürüyelim piyasa yapalım
-
21 Temmuz 2007, 20:01
Heh bak olur işte.
Tarih saat belirleyin ama. Saat 14:00 den once olmasında, malüm hem seçim hemde güneş.
Soda Ayran Cool
-
21 Temmuz 2007, 20:33
Var var sıcak çükületa da var... O zaman Avrupada buluşalım yarın... Boğaz turu atalım , oradan karşıya geçelim , bir sahil turu da orada atalım... Güneş batmaya yakın da sahile kaçalım motorları parkedelim, bişeyler içelim... Oradan da kaçalım jadde'ye biraz yürüyelim piyasa yapalım
Yarın 7den sonra bende size katılabilirim.
Bundan böyle aşkım mevlamdır, Kanmam yalana
Dizginsiz aklım belalımdır almam yanıma
-
21 Temmuz 2007, 20:54
Tamam o zaman saat 17.00'da Beşiktaş McDonalts önünde buluşuyoruz.
Küçük bir sahil turu sonrasında arabalıvapurla Anadolu yakasına geçip saat 19:00'da Caddebostan Migros'ta mola verip Migrostan Dragos'a kadar küçük bir tur sonrasında cıbırcılar olarak motosikletleri parkediyor ve ister sahilde , ister caddede vakit geçirip muhabbet ediyoruz
-
21 Temmuz 2007, 22:02
allah hepimize önce 125r sonra 1000rr nasip etsin
hayatta ya tozu dumana katarsın yada tozunu dumanı yutarsın:cherry:
-
21 Temmuz 2007, 22:04
allah hepimize önce 125r sonra cbf500 sonra 600f sonra 600rr sonra 1000rr nasip etsin...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 57 kullanıcı var. (0 üye ve 57 misafir)
Bu Konudaki Etiketler