ErTech
Evet ne yazıkki yalan oldu... Bu sefer senin diil benim işim çıktı Cumartesi çalışmam gerek.
ErTech
Evet ne yazıkki yalan oldu... Bu sefer senin diil benim işim çıktı Cumartesi çalışmam gerek.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Motor iyi şu anda saol tronic
Arka yaptığım parça da düşündüğümden sağlam çıktı... Dün yüksek bir kaldırımdan atladım unutup , dağıldı sandım arkası ama hiç sorun yok taş gibi olmuş
Arka teker konusunda , virajlarda test ediyorum ara ara , şu anda kullanılamayacak kadar kötü değil , ama şimdiden lastik araştırmaya başladım...
Hala Michelin konusunda kararlıyım , yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum ama e-bay'de falan yok ne yazıkki...
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
ben düşünüyorum ama michelin'in sen eylül ayında geleceğini söledin ben de anca o zaman alırım die düşünüyordum...Yağmurda tutuşu nasıldır acaba?HRC'den bilgi bekliyorum.Bu arada sağanak yağışta çıkardım motoru dışarı 40-50km arası bi yol yaptım hiç sorun yok herhangi kayma falan yaşamadım.Sadece ıslanmadık hiç bir yerim kalmadı o kadar...Çok eğlenceli idi.Sıcak havada delicesine ıslanmak
AKIN FİDAN
Bugün yağmurdan sonrada kullandım yerler ıslak olmasına rağmen kuru zemin gibi hiç farkettirmedi yol tutuşu, lastiğimden çok memnunum, ama geçen aklıma takılan birşey vardı, onuda denedim özellikle dik yokuşlarda biraz performans kaybı oluyor, düz asfaltta problem yok, yakında TEM' de bir hız testi yapıcam sonucu burdan yazarım belki mini bi videoda koyarımultraukala adlı üyeden alıntı
Bu arada intrnette çok güzel stickerlar gördüm, istanbulda motor için sticker satan bir yer varsa yazarsanız sevinirim, Gorkem pazartesi müsait olursan şu ercan ustaya bir uğrayalım mı?
Bundan böyle aşkım mevlamdır, Kanmam yalana
Dizginsiz aklım belalımdır almam yanıma
HRC
Olabilir Pazartesi uğrayabiliriz...
arkadaşlar selam honda cbr 125r almak istiyorum ilk motorum olacak pek bilgim yok 2. el düşünüyorum alırken nelere dikkat etmeliyim mesela kaç km uygundur sesini mi dinnemeliyiz neleri bilmemiz gerekiyo kazıklanmamak için
Senin için biraz zor olacak ama burada yazılan sayfaları gözden geçirmeni öneririm hatta hepsini okusan senin için çok yararlı olur kanaatindeyim...Ayrıca Honda bu 20 hatta 30bin km bile temiz kullanılmışsa alınır o yüsden km'si pek de önemli deil...SErvisine expertiz yaptırıp alınabilir raporu alırsan gönlün daha rahat olur ve o şekilde binersin motora...İlk motorun olacaksa ve eğer bilmiyorsan kullanmayı bunda öğreneceksen sana söleyeceğim tek şey başka motor bak Eğer ki yatırırsan falan motor bi taraflarını çatlatırsan çok üzülürsün grenajlarına zarar gelmemesi için gözüm gibi bakıyorum.En azından başka motorda öğren kullanmayı bana kalırsa.Ama öğrenilmesi kolay bir makina hafif ve zapdetmesi çok kolay.Kesinlikle cbr çok kaliteli bir motor.
Yakıtı kontrol ettim bugün tamı tamına km'de 10ykr yakmış...23,50 ytl opet 95oktan kurşunsuz benzinle 235km yol yaptım...Opetten alıyorum benzini daha doğrusu 2kez depoyu fulledim opet'den.Sorun yok şimdilik umarım olmaz da...km'de 10ykr benim için çok iyi.Biraz daha sakin kullanımla ve tek kişi 8-9ykr'e kadar düşer tahminimce...
Bir de cbr kesinlikle tek kişi için kullanıma müsait artçı ile birlikte çok yoruluyor insan...Motorda çok yoruluyor zaten anlıyorum halinden...
AKIN FİDAN
ewet uLtraukaLa Çok hakLısın CıßıR iki kişi bindigin zaman cok yoruyor artçıyıda şöförüde Tek kişide Cok rahat cok zevk verici bir motor.
Lebowski
2-3 sayfa öncesinde aynı sorunun cevabını bir arkadaşa vermiştim... Bakabilirsin
Kaza yaptım..... sayılır...
Evet arkadaşlar bgn kaza yaptım sayılır... Sayılır diyorum çünkü aslında yapmadım ama yapabilirdim
Tamamen kendi sinirimden bile bile bir panelvana çarptım... E-5'de ilerlerken bir an yol yavaşladı , araya girdim... Aradan sabit hızla giderken bir anda soldaki şeritten bir panelvan sağ şeride kırdı... Zar zor frenleyerek çarpmaktan kurtardım... Selektör yaptım korna çaldım... Tam geçicem bir baktım bu bi sağa geçiyor bi sola geçiyor kendine geçecek yer arıyor... Makas atmaya çalışıyor binevi. Ben sinirlendim bununla solundaki araba arasına girdim...
Sıkıyosa şimdi at makas dedim... Meğerse sıkıyomuş... Attı
Üzerime kırdı , ben de kaçmadım buna soldan gömdüm bi tane... Hızımız 110 civarı. Arka jantına benim peg geldi , yanına da gidon çarptı aynam hafif yamuldu... Sola hafif savruldum ama düşmedim.
Bu bir an panikledi Geçtim yanına cama vurdum ... Açtı... Lan vurdun bana dedim... O da afedersin ya önümdeki bayan yüzünden falan da filan da... Kızamadım çünkü benim de amacım arabaya vurmaktı. Bastım döndüm eve... Ama motorda hiç hasar yok... Arabayı çizmiş olabilirim
eyvalla gorkem saolsın peki ilk motor için tavsiye eder misin
sımdıye kadar nereye baktıysam cbr 125'i ılk vıteslı baslangıc motoru olarak oneriyorlar eğer alcak durumun varsa kacırma al diyorum ama gorkemler kullandıkları ıcın onlar daha ıyı bılırler. bende almak ıstıorum ama 4 ay beklemem lazım :(
ben de çok okudum cbr 125r ı öneriyolar sadece ultraukala tam tersini söledi şaşırdım
Tavsiye ederim... Kullanması çok zevkli çok hafif ve çok dengeli bir motor...
Fakat yine de kullanmadan küçük de olsa bir eğitim almanda , en azından motoru yürütebilmende yarar var...
Eğer ben alırım düşe kalka öğrenirim dersen pek tavsiye etmem... Çünkü parçaları çok pahalı... Ama biraz öğrendikten sonra iş bitiyor... Sonrasında kalitenin tadını çıkartıyorsun.
bu motosıklet kursları nerde oluyor. cıbır alana kadar hazırlık yapiyim
ehliyet yoksa önce kaliteli bir ehliyet kursuna gir...
onun dışında Honda'nın eğitimleri var şiddetle tavsiye ederim...
www.honda.com.tr
ErTech
Ne oldu motor?
Bak Görkem benim neden kullanmayı öğrenmek için tavsiye etmediğimi çok güzel bir şekilde açıklamış...Yane kullanmayı bilmiyorsan cbr'da yapabileceğin ufak tefek devrilmeler sana büyük masraflar çıkarabilir.Normal kazalar herkesin başına gelebilir ona bişe demiyorum ama ufak devrilmeler en kötü ihtimal ile sinyali kırdığında 139ytl biraz tuzluya mal olur.
Çünkü parçaları pahalı Görkem izah etmiş
AKIN FİDAN
GorkeM
Büyük ihtimalle o adam sana çarpana kadar varlığının farkında bile değildi, ama sen kendini bir taşıt olarak kabullendirmek için bayağa uğraşmışsın tebrik ediyorum
ultraukala
Evet lastikler 100-130 geciken cvp için ksra bakma ltfen.
Bundan böyle aşkım mevlamdır, Kanmam yalana
Dizginsiz aklım belalımdır almam yanıma
Şu an bu konu içerisinde 39 kullanıcı var. (0 üye ve 39 misafir)