Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Öyle höynk diye konuya girmeden önce uzun zaman oldu malum nasılsınız beyler? Umarım iyisinizdir. Ben yaklaşık bir aydır şehir dışında olduğum için benim cbr yattı ilk çalıştırdığımda epey zor çalıştı. Kuru akü boşalmıştır diye düşündüm ama yağın kartere akmasıyla bir ilgisi olabilir mi diye de düşünmedim değil... Herneyse asıl sorun şu geldiğimden beri yapabildiğim max hız 110 km/h diyeceksiniz ki ondan önce 110'u geçtin mi inanın hatırlamıyorum... siz böyle 130-150 km/h arası rakamlar verince şaşırıyorum e onlarınkide cbr 125 benimkide benimki neden gitmiyor diye düşünüyorum... sizce bir sorun olabilir mi? bu arada 90kg ağırlığındayım motorda yaklaşık 1800 km'de acaba daha açılmadı mı malum şehir içi kullandığım için 5. vitesi pek göremiyorum ama 4. viteste 11000 devirde 110 gören alet neden 5. viteste tıkanıp 9000-10000 devir arası kalıp 110'da sabit kalır buna bir izahat getirebilecek misiniz. Şimdiden teşekkürler( bu arada motorla bir bütün oluncaya kadar yatıyorum, hani yatmıyorsun derseniz). Benim meselem max. hız değil bir arıza var mı yok mu onu öğrenmek yoksa 110km/h yapsa da olur benim kızım...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    sole solyım
    aynı kılodayız)
    benım cbrda 110dan sora baya nazlanıo o kadar kafana takma
    bence..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Motosikleti
    YBR 125 KırmızI 2007
    İlk olarak hoşgeldin abi İkindi olarakk Valla benim şu anda olmadıgı için tecrübem yokk vede yanlışş degilsemm 110 ve senin kilon ile normal ama istiosann 130 140 bi tane performans hava filtresi bitane micron egsoz bi tane performans buji sona 98 oktan bezinn bakk bakalım kaçç yapıyorr..

Benim ki nazlanmakla kalmıyor bir de üstüne ayak diretiyor. Takma diyorsun da insan takıyor praetorian. Hani diğer çocuklar koşup oynaken senin çocuğun tıkanır kalır birşeyi mi var acaba diye evham yaparsın ya... (Gerçi hiçbirimizin çocuğu yok ama Türk filmi izleyerek büyüdük )Onun gibi birşey benim kızımda koşsun oynasın 130-140 km/h yapsın istiyorum... Yani servise gidip sormam matıklı mı böyle birşeyi... Teşekkürler. Tavsiyen için sağol Ömerciğim ama benim bunu yapacak vaktim ve/veya merakım yok önemli olan arıza olmasın mesele bu..

Motosikleti
    yok
    yıne ben cevap verıyım duz yolda bı gunku mucıze dısında 130 u gecmedı

ha yokusta 135 gordum bı kere ama sadece bı kere:D

kısaca 110 a cok rahat cıkıo ondan sora sadece devır dusuruo(11den 9-10 arasına)zaten yol kalmıyo genelde..

Motosikleti
    YBR 125 KırmızI 2007
    :D bende cevap veriyim abi yap işde o dediklerimi gör bak senin çocuk nasıl sıpa oluyorr valla mahallede digerlerine fark atar :D gerçii ben alınca öle bişii yapmiicam da sadece 130 luk teker takıcam bide buji ama galiba duyduuma göre cbr 125te 6. vites normal seyirmiş yane basmazzmışş bende bilmiom valla..

Durum anlaşıldı Praetorian 90kg oldumu üstünde max. hız 110 km/h bu makinada sevindim bir sorun olmadığına. Yazın İstanbula ailemin yanına bu makineyle gitmeyi düşünüyorum sence perişan olur muyum yollarda bu durum da malum rampası virajı...vs.?

Motosikleti
    yok
    130luk teker takınca rampada gorkeme sor bak noluo
    :D cok bısı olmaz elbet yorucu olur ama gıdılmez dıe bısı yok
    ınsanlar nerden nereye gıdıo bunlarla

Motosikleti
    YBR 125 KırmızI 2007
    Antalyadan mı gelicen abi.. uuuuuuuuu

Ne oluyo abi 130 luklarla rampada.:S dur msn den soriim..:S

Doğru haklısın Bir abimiz vardı Blackhawk nickli bayağı bir dolaşmıştı cbr 125'le o zamanlar ben de daha motosiklet yoktu ben de dolaşırım diye düşünmüştüm... Herneyse şu videoya bakarsan 4. vitese kadar ivmelenmenenin aynı olduğunu ama 4. vitesten sonra adamın 140 km/h'u ne kadar rahat geçtiğini görürsün kesin daha önce izlemişsindir ama. Vakit ayırdığın için Teşekkürler.

http://www.youtube.com/watch?v=psVRI...elated&search=

Motosikleti
    YBR 125 KırmızI 2007
    Adam kesin modifiye yapmışştırr..

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @dgrmr
    Abi sen hiç keşvetmemişsin ki bizim motor 6 vites... Yukarıdaki mesajda 5 yazmışsın da Şaka bir yana senin motor daha yeni açılıyor , ben de 120yi geçemiyordum , motor şu an 6500'de , yokuş aşşağı 150 gördüm. Ama genelde 110'dan sonra tıkanır normal yolda... Yani senin motorda sorun yok sen merak etme ;) Hem yattığı için karburatore pislik toplanmıştır açılır zamanla ;)

Ayrıca 95 oktandan başka kullanmayın subap başlarını eritiyormuş...

Ha motordaki sorunu nasıl anlarsın , 110 yaparken redline'a giriyorsa motor sorun vardır...

Bir de o videoda bi deişiklik var. Motor bu kadar çabuk ivmelenemez...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motorun sesi gayet doğal geliyo yani standart hızlanma aynı ama 4. vitesten sonra hatta 6. vitese geçtiği halde bile hızlanma devam ediyor bu nasıl bir modifiye ki sadece max hıza etki etsin ivmelenme ve vites oranlarında farklılık yaratmasın. Hadi buyrun burdan yakın enteresan.....!

Görkem'ciğim hoşgeldin. İvmelenme farklı diyorsun demek. Belki ben yanılıyorum ama vites oranları aynı gibi yanı aynı sürhatte aynı vites değiştirme, gibi geldi bana yine de.... Bu arada bende son olarak niye gitmiyo benim cbr'em diye kafaya taktım ya 97 oktanlık almıştın bu uyarı iyi oldu... zaten bir değişmede olmadı ha 97 ha 95 oktan aynıymış, kazık yemiş gibi hissediyorum zaten kendimi

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    Bence videodaki yolda eğim var birazda modifiye varsa bu hız yakalanabilir, ancak düz yolda normal bir CBR 120 den sonra bu şekilde hızlanamaz... Kendiminkinden biliyom
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

tderida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '99 Blackbird; '03 Blackbird; 02 Gsx750F; '93ZZR60
    Hız sorunu yaşayan arkadaşlar; lastik basıncını ve hava filtresini kontrol etmenizi tavsiye ederim. doğru basınçta lastiklerin sürate etkisi farkedilir derecede oluyor.
    Bir mum diger bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez

Eğim olabilir. Aslında takılacak bir mesele değil zaten yorumlarda o yönde galiba sigarayı bırakmaya çalıştığım için saracak birşeyler arıyorum. Bu sefer de tuttum max. hıza sardırdım. Allahım ne biçim bir illetmiş bu. Sonuç benim bebeğimde bir sorun yok. Hepinize tek tek teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğiniz için. Görkem bu arada modifiye işine yani vites oranlarını da hesaba katarak sen ne diyorsun?

Tderida da çok güzel bir yorum yapmış ben de düşündüm onu havaları lastik soğukken kontrol ettim meğer benim ön sibop hava kaçırıyormuş neyse hallettim ertesi gün 29 33 psi oranında ayarları yaptım ama sonuç lastik hava kaçırkende aynı maalesef şu anda da aynı. Kısaca 4. vites 110 km/h diyor başka birşey demiyor 5. vites tık yok aynene devam 6. ya artık cesaret edip atamıyorum bile zaten hiç kullanmadımda 6. vitesi zannedersem.

@dgrmr
    Videoda vites araları bizimki gibi değil... Vites değiştirdikten sonra devir göstergesine dikkat et , 8.000'den aşağı inmiyor...
    Bu kadar olacağını sanmasamda bu hava filtresi ve performans egsosu ile biraz sağlanabilir... Zaten adamda Micron egsos var... Kesinlikle hava filtresi de farklıdır... Ama başka birşeyler ile oynadımı bilmiyorum , çünkü bu motor üzerinde çok şey yapmak mümkün

@tderida
    Teşekkürler... Evet bencede hava filtrenizi periyodik olarak temizletmenizi tavsiye ederim , ayrıca ara sıra karburatore de el attırsanız yararlı olacaktır...
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Evet haklısın Görkem işte zamanla bakmakla görmek arasındaki yetenek gelişiyo daha 1800 km'lik tecrübe bu kadar oluyor. Halen düşünüyorum bizim devir kaça düşüyordu diye... Tekrardan hepinize teşekkürler.

dark07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    merhaba arkadslar hayırlı aksmlar 2007 nisanı bulur diyorlar ilk motor fuarı nerde ve hangi tarihte olacak bilen varmı.?geçen sene burda 10 mayısta mı ne olmuştu. Motor ancak fuara yetişirmiş te fuar olayı o yuzden yani..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)

Bu Konudaki Etiketler