Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
23 Aralık 2006, 00:41
kılavuzda zinciri 1000 km. de ya da yıkadıktan sonra yağlayın yazıyor ben ortalama 500 km de bir shell advance silikonlu yağ ile yağlıyorum siz ne tavsiye edersiniz km. ve yağ olarak ayrıca balata yağını (zanndersem debriyaj balatası) nereye sıkacam veya süreceğim. Teşekkürler...
Reklamlar
-
23 Aralık 2006, 00:44
Müsadenle çüşşş Zinciri her 300 km'de bir yağla; yağışlı havada ya da tozda çamurda kullanıyorsan 150-200km'ye kadar düşür. Gerçi motorun km'si kaç bilmiyorum ama inşallah fazla hırpalanmamıştır zinciri
Balata spreyini diske sürüyorsun, toz kir vs. varsa düşürüyor. Üzerinde kullanımı yazar.
Diğer bir şey de, zincirin bollaşmış olabilir. Kitapçığında yazıyor zincirin altına parmağını daya ve yukarı kaldır. Maksimum kaç cm esnemesi gerektiği yazıyordu. Eğer onu aştıysan zincir ayarı yapılmalı.
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
23 Aralık 2006, 00:55
Evet zincir meselesini kontrol etmem lazım sen 300 diyorsan bundan sonra 300 km. benim içinde fakat ben zinciri iyice temizleyip yağlamaktan bahsediyorum yani bu meret üstüste yağlanabilir mi silmeye gerek var mı gibi bir soru oluştu kafamda şimdi?
-
23 Aralık 2006, 01:09
Ben 1000'de 1 yağlıyorum çünkü spreyim yok , neden almadım peki? Bilmiyorum Oh be itiraf ettim
-
23 Aralık 2006, 01:11
GorkeM adlı üyeden alıntı
Ben 1000'de 1 yağlıyorum çünkü spreyim yok , neden almadım peki? Bilmiyorum
Oh be itiraf ettim
İki gün sonra sen 90'la giderken zincir kopup da çarka dolanırsa cesedini örterler bilgin olsun
dgrmr adlı üyeden alıntı
Evet zincir meselesini kontrol etmem lazım sen 300 diyorsan bundan sonra 300 km. benim içinde fakat ben zinciri iyice temizleyip yağlamaktan bahsediyorum yani bu meret üstüste yağlanabilir mi silmeye gerek var mı gibi bir soru oluştu kafamda şimdi?
Normal yağ var bi de Würth'ün bir çeşit yağı var sanırım slikonlu dediğin olay. Silikonlu olanı normal yağın üstüne uygulama. Yani normalden slikonluya geçeceksen önce tamamen temizlemen lazım. Sonra eski usul devam et. Ama yok zaten normal yağ kullanıyorsan, aynen devam sık üstüne. Toprak, kir vs. arttığı zaman da zincir temizleme spreyi ya da gaz yağı ile temizle.
Onur Yollarda
-
23 Aralık 2006, 01:17
Yok bu aralar lastiğimde yarıklar oluştu , biraz daha ilerlerse arka lastik parçalanacak yolda giderken , işte o zaman üzerimi örtecekler sanırım...
-
23 Aralık 2006, 03:20
Zincirleri yağlamadan önce muhakkak WÜRTH spreyle temizleyin...5 ytl...Yaptığı faydaya bakarak çok bir para olmadığını göreceksiniz....Daha sonra herhangi bir motor yağıda olsa farketmez yağlarsanız hem yolda bırakmaz hemde uzun ömürlü olur....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
23 Aralık 2006, 03:22
5 YTL'ye temizleme spreyi nerde? Ben de alayım 5 YTL ise..
Onur Yollarda
-
23 Aralık 2006, 15:32
evet ya bende isterim bu temizleme spreyinden. Nerde satılır? Bi de benim arka diskten frene basınca ses geliyo.Sanırım balataya ufak taş parçaları falan yapşmış. Diski çizer diye korkuyorum. Bu disk temizleme speryleri işimi görür mü?
-
23 Aralık 2006, 16:05
savas11 adlı üyeden alıntı
evet ya bende isterim bu temizleme spreyinden. Nerde satılır? Bi de benim arka diskten frene basınca ses geliyo.Sanırım balataya ufak taş parçaları falan yapşmış. Diski çizer diye korkuyorum. Bu disk temizleme speryleri işimi görür mü?
O ses arka fren balatasının sertliğinden kaynaklanıyor... Disk temizleme spreyi bikaç saat idare edecektir , sonra o ses tekrar ortaya çıkacaktır...
-
23 Aralık 2006, 17:35
beyler yarın napıoruz sımdı
gorkem ertech?
gelen varmı baska
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
23 Aralık 2006, 18:10
Erken çıkalım yola , nerede toplanalım???
Bu arada bilgisayarda bir resim çizdim , ama tam olarak istediğim bu değil sadece benzedi... Nasıl olmuş arkadaşlar??? Eklemek istediğiniz birşeyler varsa söyleyebilirsiniz, mesela daha küçük , daha yuvarlak falan gibi... :
Arkadaşlar şimdi dışarı çıkıyorum ben , akşama konuşalım yarın hakkında... Artık hava çook erken karardığı için erken çıkalım çok... sıkı giyinmeyi de unutmayın, atkı bağlayın boynunuza... gittim ben bye
-
23 Aralık 2006, 18:50
kaba etı genıs suruculer ıcın bırazdaha genısletılebılır
ayrıca
bıraz daha bombe yaparak alan kazanılabılır
ole cok abartı degıl tabı bıraz daha ovallestırılırse
bıde renk olmamıs)
repsole uygun tutturman gerek
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
23 Aralık 2006, 20:52
evet üst kısmı biraz daha oval olursa daha iyi olur.
-
24 Aralık 2006, 00:10
praetorian adlı üyeden alıntı
kaba etı genıs suruculer ıcın bırazdaha genısletılebılır
ayrıca
bıraz daha bombe yaparak alan kazanılabılır
ole cok abartı degıl tabı bıraz daha ovallestırılırse
bıde renk olmamıs
)
repsole uygun tutturman gerek
Daha genişletilemez zaten koltuk sınırı orası , yolcu koltuğuna mı çıkacaksın
Bombe.. hmm tamam bombe ok... Rengi salla sen ben beyaza boyarım , gelirsin senle istediin renge boyarız , hele bi yapim de!!!!
Ben nerede nasıl gidilecek hiç bilmiyorum geziye pre , sen buluşma yerini belirle ok? neresi olsun??
Biraz daha geliştirdim nasıl olmuş??
-
24 Aralık 2006, 02:14
Bu bence çok güzel olmuş Gorkem Bu arada 130 luk lastik almıştım. Bugün geldi yarın taktırcam. Lastik çok kalın walla ya, çok güzel gözükcek inşallah motorun izerinde.
-
24 Aralık 2006, 02:32
Ne marka aldın? Resimlerini de bekliyoruz yaza ben de lastik değiştireceğim tam racing bişey düşünüyorum bu enduro
Bu arada er-tech ile pre neredeler yaw yarın ne erkenden kalkmak gerek bi planlasaydık , bu gidişle yalan olacak gezi ne yazıkki...
-
24 Aralık 2006, 02:43
walla geziye bende gelmek isterim arkadaşlar hiç toplu halde geziye çıkmamıştım hem tanışmış olurduk. istikamet iznikmi ?
" there is nothing left to lose "
-
24 Aralık 2006, 02:46
-
24 Aralık 2006, 02:49
benimki de Duro ama demekki modeller farklı
stok adlı üyeden alıntı
walla geziye bende gelmek isterim arkadaşlar hiç toplu halde geziye çıkmamıştım hem tanışmış olurduk. istikamet iznikmi ?
Evet iznik... gel bekleriz , yarın saat 11'de topicde ol , buradan kararlaştıracaz artık buluşma noktasını , yoğunluk yüzünden kararlaştıramadık ne yazıkki
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 50 kullanıcı var. (0 üye ve 50 misafir)
Bu Konudaki Etiketler