evet arkadaşlar, cumartesi günü motorumu teslim aldım. hemen benzinliğe çektim ve tam 50.03 tl 'lik benzin aldı.toplam 57 km yol yaptım. şimdilik iyi gidiyoruz,debriyaj ve gaz tepkilerine bileğimi alıştırmaya çalışıyorum. zaten 60 km yi geçmedim hız olarak ta,hem de motor rodajda çok basamıyorum.
bazı sorularım olacak,cevaplarsanız sevinirim ;
1.gerçi servisi arayıp sordum ama normal dediler fakat mantığını açıklamadılar. motorun alt kısmında 3 tane boru/hortum var. motoru durduğu yerde çalıştırayım dedim eve getirdikten 1 saat sonra falan. 2dk kadar çalıştı ve motorun altında bir ıslaklık gördüm,baktım hortumlardan geliyor. hortumlara doğru elimi tuttum,böyle ufak ufak sıvı püskürtüyor.hatta egzosun ordan da aynı şekilde püskürtüyor. dediğim gibi hemen servisi aradım ama normal dendi. bilen birileri varsa mantıklı açıklamasını yapabilir mi ? sebebi nedir bu ıslaklığın ve bu hortumların amacı nedir ?
2.motorun farları hep yanıyor,bir türlü kapatamadım,bana zararı yok gerçi ama. bu da normal mi,farlar sürekli yanıyor mu ? belki size göre çok cahilce bir soru olabilir ama bilmemek zor gerçekten
3.şu anda rodajdayım,çok zorlamıyorum zaten fakat bu motorun ideal vites değiştirme devri kaçtır?
aklıma takılan oldukça yine sorarım.
şimdiden teşekkürler.