arkadaşlar merhaba forumda yeniyim adım faruk.. bu zamana kadar forum tarzı alanlarda hiç bulunmadım (tabiki okumak dışında). kendimi bildim bileli motor merakım vardı yani hevesimi hiç kaybetmedim ama teknik bilgi falan yok.. kendi paramı kazanmaya başladım ve bu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim fakat küçücük ufacık tefecik bi sorunumuz var oda hiç tecrübemin olmaması
araştırdım ve cbr serisi hoşuma gitti başta 250R düşünüyordum fakat daha sonra 125liğin benim için daha iyi olacağına karar verdim (malum acemilik).. acemiliği ve vitesli motorsiklet kullanımını ögrendim yani kaba taslak olarak. oda mondial 125 mh drift modelinde oldu. arkadaşımın motorunda 1 saat kadar gezdim bi sıkıntı yaşamadım.. cbr125r beyaz renk almayı düşünüyorum.. yoğun bi işte çalışıyorum ilk fırsatta da honda güvenli sürüş eğitimi alacağım.. belli ki hepiniz benden tecrübelisiniz.. size bi kaç sorum olacak netleştirirsem bu soru işaretlerini yarın görüşmeye gideceğim..
1- 125r ile başlamam doğru olur mu?
2- Honda güvenli sürüş eğitimini çok yerde okudum herkes övüyor. bu kursu almalımıyım sizin görüşleriniz neler?
3- yaklaşık bir ay önce aradım tüm bayileri istanbuldaki.. fiyatları sordum anahtar teslim 7000 e kadar inenler bile oldu yanlış hatırlamıyorsam. fakat şu an pek kalmadı 2012 o yüzdenmidir bilmiyorum son aradğım 2 yer 7400 anahtar teslim dedi.. bende 1 ay önce daha ucuzdu noldu da artırdınız dedim yarın gelin indirimnzi yapalım dediler. bu konuyla ilgili bilginiz varsa iyi olur..
4- ben bu motoru öyle ya da böyle alacağım.. bana önerebileceğiniz kask ve ceket var mı ? varsa linkini de atın tadından yenmez bi hâl alsın cevabınız
5- aslında 5. soru yok onu şimdi anladım
acil cevap bekliyorum malum yarın dananın kuyruğu kopucak gibi duruyo