Öncelikle forumda ki motosiklet sürücüsü kardeşlerimin hepsinin yeni yılı sıhhatli geçer inşallah.
Arkadaşlar ben önümüzde ki hafta içerisinde CBR alacağım. Bir tane bulduk 2012 siyah 2600 kmde. Ama 6500 diyor. Aşağı inmiyor 6250 dese alacağız.
Babam da kullanılmış motora 6500 vereceğimize sıfır 2013 modelini alırız dedi 6900e. Kaş'ta ki bayiyi aradık indirim yapabileceğini söyledi.
Öncelikle sizce hangisini alayım 2012 mi 2013 mü?
Birde 2013 modellerde yeni renk gelecek mi bilginiz var mı?
o kadar az bi fark için değmez bence 0 al
2 Teker bir başka !
renk hakında bilgim yok. Beyaz ve siyah 2012 de değişti muhtemelen onlara devam olursa bir yeni renk olur oda yeni repsol olabilir
2. el bulamadıysan ki temiz ve piyasa fiyatanıa pek bulamassın Şu mevsimde zaten liste fiyatına peşinde en az 200-250 tl indirim alırsın. 350 plaka masrafı dahil 7000 tl ye sıfır al gitsin. 6.250+250 6.500 tl alsan bile saçma.
Söylediği 6.500 yaz fiyatı için bile 100 tl yüksek. keyfi satıcılarla uğraşma hiç adamın satası yok olsa 6.250 ye eyvallah demek zorunda kışın. Tabi Kaşta şubat ortasından sonra binilmeye başlanıyorsa bilemem...
Pain kardeşim sen inmemişsin de şimdi Bizim bu Fethiye-Kalkan-Kaş sahil kesiminin havasıyla İstanbulun ki kıyaslanamaz Bizim burda hava 10 ay boyunca yumuşak. Kalan iki ayda da max 6-7 dereceleri görüyoruz, ki çok nadiren. Onun için motora sürekli biniliyor. Cevap veren herekese teşekkür ederim. Bir soracağım eğer Repsol gelirse 2013 sıfır alırım. Adam 6250ye bırakırsa da siyahı alırım. 6250+86 TL gibi bir masrafa olayı kapatırım. Bakalım hayırlısı neyse o olur inşallah.
Beyler bu gün motor çalıştıktan 20-30 sn sonra bindim tam olarak motor ısınmamıştı (motorum kapalı garaşda duruyor) ilk defa böyle bir salaklık yaptım kendimi çok pişman hissediyorum sizce bir sorun olmuşmudur :(
Kafaya takmak istemiyorum ama ilk motorum bilinçsizim ve zarar vermek istemiyorum babam sen hastasın diyor adam haklı
Benimde ilk motorumdu aynı senin gibiydim kardeşim ne desem boş zaman geçtikçe anlarsın
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------
Hahahahah,iyi yakaladın bak İlk motor olunca çok farklı oluyo,ben üstünde toz görsem yıkatıyodum.2 sene geçti aradan hiç takmamaya başladım sonra.Bende 17 yaşında aldım motoru.Yaş şimdi dayandı 20 ye.
Ben kışları kullanmadım motoru.2 yaz sezonu yaptım toplamda yine bi 9 ay binmişimdir toplamda.9600 km yaptım sattım.
herkese merhabalar.
kısmetse şubat-mart gibi cbr 125r alıcaz. selenin yerden yüksekliği ve makinanın ufaklığı açısından 2005-2007 modellerini tercih edicem. ama bu modellerin egzozlarında bir paslanma var galiba? o paslanmayı engelleyebileceğimiz bir şey var mı? 2011 modelinde falan çok değiştirmişler egzozu güzel olmuş ama malesef 2005-2007 arası birşey alıcaz. ki şuan gözüme kestirdiğim bir ilan var 2007 model siyah.
bir diğer sorum da, motor yağmurun altında kalsa bir sıkıntı yaratır mı? yinede biraz korumaya çalışırım ama kısmen ıslansa yani?
Motor eğer ıslakken branda örtersen paslanma meydana gelir eğer motorun dışarıda kalacaksa branda ört hatta yağmurun ve rüzgarın doğrudan gelmeyeceği bir yere koy çünkü branda paraşüt etkisi yapıp motoru düşüre bilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:07 ----------
Zinciri yağlamadan önce her zaman zinciri gaz yağı ile temizlemeliyimmi bu arada 600 f hornet kullanan bir Abi'm var bana her 2 yıkamada bir motosikletin zincirini yağlamam gerektiğini söyledi doğrumu?
Zincir temizleme işini kaç km de bir yapmalıyım?
Zinciri yağlarken yaslanmış yerden tekrar üsüne yağ dökeyimmi içe ve dışa tek tür yeterli olurmu
4 mayıstan bu yana tam 5923 km oldu
bugün bir baktım km 16.000 yazıyor. Hemen hemen cbr 125 ile toplamda 7 bin km yol yapmışım motorum ilk günkü gibi maşallah . ;) .
ee bunun şerefine bi kaç resim atayım dedim. " Honda CBR 125 R 2010 Model Kırmızı-Siyah 31 Z 2457 " 2. Sahibiyim
ya arkadaşlar herekse selamlar. Bizim cbr 125 yana yatışında grenajları kırdı çizdi. şimdi yeni grenaj alıcam ancak grenajın üstü boş yapıştırma şeritlerini nerden nasıl bulucam, anese sordum dün elimizde yok fabrikadada bulunmaz dediler. bunu daha önce halleden varmı özel mesaj olarak kontak yollasa. Lütfen daha önce bu durumu halleden biri varsa bilgilendirsin ya
Selam arkadaslar
Motoru almaya karar verdigimden konuda bayagi bir mesaj okudum ve gozlerim acimaya basladi Neyse cevremde motorcu arkadaslarim yok o yuzden burdan sormak durumundayim. 1.75 boy 56 kiloda motoru kontrolde zorlanir miyim ? Kilo almam lazim ama bu kizi da cok istiyorum
iyi forumlar kazasiz surusler.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)