Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CB650F
    Bu gün bayabi motorula gezdim az daha düşüyordum çamurda motor kaydı hemen tutdum motoru birde bu gün çamurlu yerlere su tutayım derken motora yanlışlıkla hafif su tutum alt sakala su tutayım derken eksoz çıkışına yanlışlıkla soğuksu gitdi sonra tekrar 2 km falan yol gitdim herhangi bir sorun yoktu ne sesinde nede başka bir yerinde sizce birşey olmuşmudur veya bir sorunla karşılaşırmıyım :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------

Aşırı derece buhar çıktı beyler :(

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Alıntı Konca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gün bayabi motorula gezdim az daha düşüyordum çamurda motor kaydı hemen tutdum motoru birde bu gün çamurlu yerlere su tutayım derken motora yanlışlıkla hafif su tutum alt sakala su tutayım derken eksoz çıkışına yanlışlıkla soğuksu gitdi sonra tekrar 2 km falan yol gitdim herhangi bir sorun yoktu ne sesinde nede başka bir yerinde sizce birşey olmuşmudur veya bir sorunla karşılaşırmıyım :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------

Aşırı derece buhar çıktı beyler :(

Bir şey olmaz,egzosun zaten tahliyesi vardır,buhar çıkması da çok normal, biz de motor açıkta,yağmurda ışıklarda beklerken daha da ilginç oluyor,her yerden buhar çıkıyor:D

Motosikleti
    CB650F
    Benim motorda gidon kilidi olmuyor beyler gidonu en sola çeviriyorum birde anahtarın üstüne hafifce bastırıp sola çekiyorum fakat anahtar yerinden çıkmıyor aynı zamanda gidonda kilitlenmiyor.
    birde motoru bildiğimiz araba gibi yıkaya biliyormuyuz.

Ateskilici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tam solda kitlenmez, birazcık oynat kitlenir.

Motosikleti
    CB650F
    Alıntı Ateskilici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam solda kitlenmez, birazcık oynat kitlenir.
    Teşekkürler bu sefer becerdim :D

slymn93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250 R- Siyah(full)
    arkadaşlar 5 dk önce bi abimizin cbr 125 liğine binme şansım oldu kısa süreliğine.ilk defa biniyorum cbr a.çok seri geldi bizim kanuniye göre.fakat aklıma takılan bi nokta var.motorda tiger egzos vardı bunun bu seriliğindeki katkısı nedir acaba çok farkettirir mi? orjinal alsam aynı seriliği görebilirmiyim
    2 Teker bir başka !

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı slymn93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar 5 dk önce bi abimizin cbr 125 liğine binme şansım oldu kısa süreliğine.ilk defa biniyorum cbr a.çok seri geldi bizim kanuniye göre.fakat aklıma takılan bi nokta var.motorda tiger egzos vardı bunun bu seriliğindeki katkısı nedir acaba çok farkettirir mi? orjinal alsam aynı seriliği görebilirmiyim
    Seriliğinde bi katkısı olmaz.Aksine tork düşer,düşük devirde daha yavaş hızlanır motor.Kendi motorumda değiştirmiştim tiger la,ordan biliyorum.

Motosikleti
    ya şuan hakikaten çok kararsız kaldım 125 mi alsam 0 olarak yoksa 2. el 250 lik mi? 125 lik kullandım ve kendi kanuni 125 liğime göre bildiğin uçak gibi geldi çok fark vardı.acaba hiç gerek yok mu 250 liğe düşünmeye başladım.ama bi yandan da almışken 250 lik mi alsam diye düşünmeden edemiyorum napsam bilemedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

max hızlanmadan ziyade ara hızlanmalar daha önemli benim için yani 120 nin üzerine nerdeyse hiç çıkmam.ama böle sollama vs de veya ne biliyim böle kendini bi anda ileriye atmada yeterli olur mu 125? kısa bi tur attım fazla hızlanma şansım olmadı max 40-50 ye kadar çıktım 1-2 dk kullandım verdim geri çok fazla fikir sahibi olamadım o yüzden
    2 Teker bir başka !

Motosikleti
    biraz araştırdım da gücü arttırıomuş kardeş tork beygir grafiklerini falan koymuşlar tigerın resmi sitesinde ?
    2 Teker bir başka !

Motosikleti
    CB650F
    Beyler geçen 26 km yol yaptım motoru 60 km hıza çıkardım 6. vitese geçmek için rodajda tüm vitesleri görmek gerekiyormuş bende mecburen çıktım 5000 devirde vites atmıştım biraz seri çıktım sanırım...

kagy48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125/'12
    Konca kardeşim sen çok takıyorsun bu işi yok şu devirde vites attım vs. Onu biraz hissetmelisin redline a sokmadan motorunu her türlü viteste kullanmalısın. Motorun kör kalır dikkat et. Yakın arkadaşıma eylülde CBR 125 almıştık ilk 32 günde tam 3286 km yapmıştık. Hayırlısıyla önümzde ki haftalarda bende alacağım

Motosikleti
    Beyler geçen 26 km yol yaptım motoru 60 km hıza çıkardım 6. vitese geçmek için rodajda tüm vitesleri görmek gerekiyormuş bende mecburen çıktım 5000 devirde vites atmıştım biraz seri çıktım sanırım...
    3-4 bin de seyredin demiyorlar zaten benim bildiğim 7 bin deviri geçmeyin diyor servisler araştırdığım kadarıyla.o aralıklarda çok yavaş hızlanmaya çalışmana gerek yok rahat rahat kullancaksın sadece 7 bini geçmiceksn o kdar
    2 Teker bir başka !

mhmtcbn06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    aynen zaten motor 8 binden sonra bağırmaya başlıyor motoru üzmeden vitesleri tık tık at kullan. sonra ilk yağ değişsin zamanla yüklen açılır 1-2 defada kesiciye girsede bişey olmaz biz yeri geliosa 15-20sn kesicide duruo motor. olsaydı şimdiye kadar bize olurdu. sonuçta 600-1000 motor değil okadar hareketli parça yok yağ filtresi bile yok. okes ;)

Motosikleti
    CB650F
    Buda benim kızın resimleri

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
    GP500-1st ve Shiria bunu beğendiler.

Motosikleti
    CB650F
    Arkadaşlar bu arada nasıl bir zincir yağı önerirsiniz birde zinciri nasıl yağlıcam bende motor sehbası yok ?

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kagy48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konca kardeşim sen çok takıyorsun bu işi yok şu devirde vites attım vs. Onu biraz hissetmelisin redline a sokmadan motorunu her türlü viteste kullanmalısın. Motorun kör kalır dikkat et. Yakın arkadaşıma eylülde CBR 125 almıştık ilk 32 günde tam 3286 km yapmıştık. Hayırlısıyla önümzde ki haftalarda bende alacağım
    ilk bir ayda 3 bin küsür iyiymiş, şimdiden ne alırsan al hayırlı olsun

Arkadaşlar bu arada nasıl bir zincir yağı önerirsiniz birde zinciri nasıl yağlıcam bende motor sehbası yok ?
    Sprey yağlardan alabilirsin. bazılarında mıknatıslı sistem oluyor daha az sıçratma yapıyorlar. Herhangi bir aksesuar mağzasında bulabilirsin
    kagy48 bunu beğendi.

Motosikleti
    CB650F
    Biraz fazla soru soruyorum ama k.bakmayın.Hem kullanım kitapçığını okuyup hemde sizlerden bilgi alıyorum.

1-Motor yağını kaç kilometrede bir değiştirmeliyim.
    2-Yakıt olarak 98 oktanmı kullanıcaz.
    3-ben motorda en fazla gündelik olarak 20 kilometre yol yaptım motor geleli yaklaşık 2 ay oluyor daha 95 kilometrede,arkadaş 1 ayda 3 bin küsür yol yapmış benmi az sürüyorum yoksa kagy48 in arkadaşı çokmu yaptı anlamadım :(
    4-Soğutma suyunu kaç km den sonra değiştireyim şuan altaki çizginin biraz üstünde.

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Biraz fazla soru soruyorum ama k.bakmayın.Hem kullanım kitapçığını okuyup hemde sizlerden bilgi alıyorum.

1-Motor yağını kaç kilometrede bir değiştirmeliyim.
    2-Yakıt olarak 98 oktanmı kullanıcaz.
    3-ben motorda en fazla gündelik olarak 20 kilometre yol yaptım motor geleli yaklaşık 2 ay oluyor daha 95 kilometrede,arkadaş 1 ayda 3 bin küsür yol yapmış benmi az sürüyorum yoksa kagy48 in arkadaşı çokmu yaptı anlamadım :(
    4-Soğutma suyunu kaç km den sonra değiştireyim şuan altaki çizginin biraz üstünde.
    1-Motor yağını kitapçığındaki verdiği sürelere göre değiştir.Yanılmıyosam 4 binde 1di.Ben yazın 2500 km de bir değiştiriyodum ama gerek yok.3000 de 1 iyidir bence.Kışın 10-40,yazın 15-50 tam sentetik benim tavsiyemdir.
    2-Yakıt olarak 95 kullan.
    4-Soğutma suyuna en azından şuan dokunmana hiç gerek yok.Servise bakıma götürdüğünde onlar sana en doğru bilgiyi verir.

kagy48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125/'12
    Kardeşim kilometren nasıl o kadar düşük ben anlamadım
    Ben kendi motorumu aldığım ilk haftada 500 küsur kilometre yapmıştım, ki bende henüz ehliyet yok. Şehirdışına da çıkamamıştım. Neyse az binmen iyi motorun kilometre yapmaz
    Kazasız belasız günler diliyorum herkese.

Motosikleti
    CB650F
    Alıntı kagy48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim kilometren nasıl o kadar düşük ben anlamadım
    Ben kendi motorumu aldığım ilk haftada 500 küsur kilometre yapmıştım, ki bende henüz ehliyet yok. Şehirdışına da çıkamamıştım. Neyse az binmen iyi motorun kilometre yapmaz
    Kazasız belasız günler diliyorum herkese.
    Sağol un 16 yaşındayım ehliyetim yok benimde

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)

Bu Konudaki Etiketler