Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankara Otobanında 149ü çok net gördü güvende verdi bana 150ye tam qelecekti 149dan ileri gitmedi. Motor iyi açılmıs benım :D:D
    Yeni kasa guven vermiyoken,eski kasayla 149 da nasil guven veriyo anlamiyorum 150 km hiza saglam,o hizla rahat seyir eden bi motorla cikmadigin belli dostum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mhmtcbn06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni kasa guven vermiyoken,eski kasayla 149 da nasil guven veriyo anlamiyorum 150 km hiza saglam,o hizla rahat seyir eden bi motorla cikmadigin belli dostum.
    yeni kasa güven mi vermesi gerekior ?. eski kasalara göre . sonuçta ayrı motor ondada var yeni kasa hem daha iri daha fazla rüzgar yer savrulması daha kolay . eski kasayla aynı kilo bide. şimdi burda kasa tartışmasımı yapmamız gerekio. motorda değil kendine güveneceksin....
    cx571 bunu beğendi.

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Ekrem Bunun Kasa İle harbiden ne alakası var Çözemedim? Gayet rahat seyir ettim valla. CB125E var 1978 120 kadran var 120ye kadar bastım ondada güvensizlik hissi olmadı 1978den bahsediyoruz ki kaldı ki CBR125 2008 model mehmet yukarıda doğru demiş insanın kendıne de güveni lazım.
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

Motosikleti
    Honda
    Ankara Otobanında 149ü çok net gördü güvende verdi bana 150ye tam qelecekti 149dan ileri gitmedi. Motor iyi açılmıs benım :D:D
    Yahu benim motorda mı sıkıntı var bu dediginiz hızı 1 kez gördüm oda iniş aşagı yani.tek kişi hep 120 filan geçtigini pek göremedim.mont-kask fılan rüzgar baya etkiliyor ondan mı dedıgınız hızları göremiyorum acaba

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı ENGİN REİS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu benim motorda mı sıkıntı var bu dediginiz hızı 1 kez gördüm oda iniş aşagı yani.tek kişi hep 120 filan geçtigini pek göremedim.mont-kask fılan rüzgar baya etkiliyor ondan mı dedıgınız hızları göremiyorum acaba
    Valla hocam ben Ankaradan gelirken Ankara Otabanına girdim Motorun üzerine yattım 70 kilo 172 boyum var. 5nci viteste 10,000 devire geldi 130 çaktım 6yı dip gazda gördüm. Hatta Nallıhandada 140ı gördüm sonra aynadan bı baktım memetler yok yavasladım
    Şunuda belirtmek ısterım motoru aldığım cocuk abi 150 gördüm demiştide inanmamıstım harbiden gidiyor motosiklet.

mhmtcbn06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    Valla hocam ben Ankaradan gelirken Ankara Otabanına girdim Motorun üzerine yattım 70 kilo 172 boyum var. 5nci viteste 10,000 devire geldi 130 çaktım 6yı dip gazda gördüm. Hatta Nallıhandada 140ı gördüm sonra aynadan bı baktım memetler yok yavasladım
    Şunuda belirtmek ısterım motoru aldığım cocuk abi 150 gördüm demiştide inanmamıstım harbiden gidiyor motosiklet.
    sorunsuz bi cbr 4 . vites 11.5 devirde 115 -120 kmh çıkıyor. 5 vitesde 12 bine gelirken 135 e kadar çıkıor. eğer yolunuz biraz rampa aşa ise 6 attınızda devir yer ve 160 a kadar yolu var 6 vitesde redline giremiorsunuz zaten :D ben sokamadım sokan varsa bilemem.

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı mhmtcbn06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorunsuz bi cbr 4 . vites 11.5 devirde 115 -120 kmh çıkıyor. 5 vitesde 12 bine gelirken 135 e kadar çıkıor. eğer yolunuz biraz rampa aşa ise 6 attınızda devir yer ve 160 a kadar yolu var 6 vitesde redline giremiorsunuz zaten :D ben sokamadım sokan varsa bilemem.
    ne dersen de millet inanmıyo :D bız qördük yaşadık valla. Honda Kalitesi var Güven var Hondaya biniyosam güvenim olduğundadır. Honda= Kalite-Güven Parça pahalı ama Hondaya biniyoz anasını satayim Herkes neden hondaya bınemıyor bunuda düşünmek lazım. memo tekerimiz düz bassın. Bu arada Bi daha geldiğimde O diğer rampanın o tarafı görmem lazım merak ettim

Motosikleti
    Honda
    boylarımız aynı kilo olarak bende daha hafifim deniyorum ama göremedım valla.bi ara yola çıkıp bir denim bakalım yine.gerçi bugün satışa çıkardım satılırsa 250 lik alırsam gerek yok onun hızı yeterlı olur zaten.ama iyi görüyormussunuz yani ibreyi

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı ENGİN REİS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    boylarımız aynı kilo olarak bende daha hafifim deniyorum ama göremedım valla.bi ara yola çıkıp bir denim bakalım yine.gerçi bugün satışa çıkardım satılırsa 250 lik alırsam gerek yok onun hızı yeterlı olur zaten.ama iyi görüyormussunuz yani ibreyi
    sahibindene ilanı verdın mı inceleyelim motoru senin

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı mhmtcbn06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni kasa güven mi vermesi gerekior ?. eski kasalara göre . sonuçta ayrı motor ondada var yeni kasa hem daha iri daha fazla rüzgar yer savrulması daha kolay . eski kasayla aynı kilo bide. şimdi burda kasa tartışmasımı yapmamız gerekio. motorda değil kendine güveneceksin....
    Yeni kasa ruhsatta 137 kilo,eski kasa 126.10 kilo fark.Aerodinamik olarak daha önde yeni kasa.Rüzgarı daha iyi kesiyo.Lastikler daha kalın daha iyi yol tutuyo,bisiklet lastiği yok üstünde ;) Mantıklı düşünün biraz.Kendine güven tabi,ama bu motorla 150 gibi görme çabalarınızda hem motora yazık olur,hemde size.160 km ye kadar yolu var cbrlerin öyle mi ? Neyse,kafanıza göre takılın.Siz yeni kasa sürmemiş olabilirsiniz ama ben yeni kasada eski kasada sürdüm bu şekilde değerlendirin.

Motosikleti
    Honda
    sahibindene ilanı verdın mı inceleyelim motoru senin
    daha şimdi verdim yayına girince link bırakırım buraya bakarsınız.6000 bin fiyat çektim milletle yine kavga etcem

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Yeni kasa ruhsatta 145 kilo,eski kasa 127.Aerodinamik olarak daha önde yeni kasa.Rüzgarı daha iyi kesiyo.Lastikler daha kalın daha iyi yol tutuyo,bisiklet lastiği yok üstünde ;) Mantıklı düşünün biraz.Kendine güven tabi,ama bu motorla 150 gibi görme çabalarınızda hem motora yazık olur,hemde size.160 km ye kadar yolu var cbrlerin öyle mi ? Neyse,kafanıza göre takılın.
    Ekrem Bizim motorları küçümser gibi bi tavrın var? Arkaya Takarım 130luk lastiği benım motorda Kalın lastik olur. + Kalın Lastik olması + ise - yönüde var ki hız olarak daha düşüyor kalın olunca. Eski Kasa 115 Kg 127 kg değil. Ruhsatta böyle yazıyor. Kasanın farklı olmasının hiç bi avantajı yok . sonuc olarak CBR Mİ CBR 125 Mİ 125.
    ENGİN REİS bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Ekrem Bizim motorları küçümser gibi bi tavrın var? Arkaya Takarım 130luk lastiği benım motorda Kalın lastik olur. + Kalın Lastik olması + ise - yönüde var ki hız olarak daha düşüyor kalın olunca. Eski Kasa 115 Kg 127 kg değil. Ruhsatta böyle yazıyor. Kasanın farklı olmasının hiç bi avantajı yok . sonuc olarak CBR Mİ CBR 125 Mİ 125.
    Daha hafifmiş o zaman sen hesapla işte 130 luk lastik ve daha fazla kilo farkıyla sizin gördüğünüz hızları görüyo yeni kasalar merak etmeyin.aerodinamik farkını burdan anlayabilirsiniz zaten aerodinamik ne ondan haberiniz varsa tabi ;)130 luk lastik takarım demenden belli teknik bilginin olmadığı canım kardeşim.Jant ebatı denen bişey var,aynı jant mı var sanıyosun eski kasayla yeni kasada.Tak bakalım 130 luk lastik o janta tam oturuyomu.Yanaklarından büzülüyo içe doğru.Neden ? Çünkü jant küçük.Arkadaşımda da eski kasa var
    130 lastik taktı,benim lastiğin yarısı kadar duruyosenin orjinal lastik ebatların 80 ön arka 90.yeni kasa 100 130.Kimsenin motorunu küçümsediğim yok,aradaki farkları söylüyorum.Benim için zaten 125cc sport motor görselliktir.Hız için almam.hangisi hoşuma gidiyosa onu alırım.eski kasa ile yeni kasa arasında motor bloğu aynı olsa bile kasa olarak dağlar kadar fark var.artık insanların yüzde 90 ı cbr 125 te yeni kasaya bakıyo.siz istesenizde istemesenizde.kimsenin motorunu küçümsemem.bu başlığa zaten artık ayda yılda 1 uğruyorum işim olmaz.kendi fikirlerimi değil gerçekleri yazıyorum kabul etsenizde etmesenizde.herkese kazasız belasız sürüşler

Motosikleti
    Honda
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6857948/detay/

daha yayına girmedi ama bakılabilir sanırım

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Beyler yeni kasa ile eski kasanın şasisi ve motoru tamamen aynı fakat lastik genişliklerinde ciddi anlamda fark var ve ikincisi üstüne giydirilen kıyafet farklı ( grenajlar, kuyruk, ön far ve çevresi). Lastik farkından dolayı yüksek hızlarda daha stabil, daha sağlam yere bastığını hissetiriyor buda kullanıcısını daha az tedirgin ettigi anlamına geliyor. ( kullanıcının kendine güvenmesi ayrı bir olay, biz motosikletin verdigi güven hissinden bahsetmeliyiz)
    Neyse grenaj farkının avantajı ise sanırım daha düşük rüzgar sürtünme katsayısı elde ederek kalın lastiklerin son hıza negatif yöndeki etkisini tolere etmek. Çünkü bende yeni kasa ile ayrı günlerde 2 kez 143, 1 kez 145 ve 2 kez 149 km hız gördüm. Tabi hepsindede rüzgar arkamdan esiyordu ama düz yoldu.
    Son hız olayı çok degişkendir, bulundugunuz yerdeki hava akımı farkından dolayı farklı hızlar görüyorsunuz çünkü en ufak bir rüzgar çıksın anında 10 km/h oynuyor. Yani demem o ki; yeni kasada eski kasada aynı hızları görüyor fakat yeni kasanın daha stabil oldugu aşikar bunu tartışmak çok anlamsız olur.
    Bu arada asla kendi motorumu övmek için yazmadım. Gün gelir itin deliginede sokarım motorumu ama dogrularıda söylemeden edemem
    Zippo's bunu beğendi.

Motosikleti
    2011 600F ABS
    2 saat once kaza yaptim.vites pedali yamuldu ve sag grenaj,sag kuyruk kirildi.on kafa grenajinda 1 cm derin cizik on camurlukta cizildi.bayramdan sonra serviste yaptirip saticam.dizimde elimde omzumda yarik var.herkese kazasiz belasiz surusler

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    2 saat once kaza yaptim.vites pedali yamuldu ve sag grenaj,sag kuyruk kirildi.on kafa grenajinda 1 cm derin cizik on camurlukta cizildi.bayramdan sonra serviste yaptirip saticam.dizimde elimde omzumda yarik var.herkese kazasiz belasiz surusler
    geçmiş olsun,sen korumalı mont giyerdin.ne oldu anlatsana.motor sağa düşüp vites nasıl yamuldu

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı Pain adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun,sen korumalı mont giyerdin.ne oldu anlatsana.motor sağa düşüp vites nasıl yamuldu
    Pardon sola düştü ne yazdığımıda bilmiyorum.Sol parçalar gitti.Tuzla'da yoluma devam ederken tam bi araba u atıyodu,benim şeridide kapamıştı çok yavaş dönüyodu.bende biraz hızlı girdim viraja arkadan girmeyeyim diye önünden geçmeye çalıştım.Mesafe çok daralınca o hızla kaldırıma çıktım sürüklendim.Sadece kask vardı kafamda çok sıcak diye ve bi kaç tur atıp geleceğim için eldiveni montu giymedim.Kafamıda vurdum,kask olmasaydı yalan olmuştum zaten.Ucuz atlattık yinede.Bayramdan sonra motoru bırakıp hasar gören her parçasını yaptırcam.Allah tan sadece grenajlarda ve pedalda sıkıntı var.Yaptırdıktan sonra bi kere bile marşa basmadan satıcam hemen

Geçmiş olsun hocam.

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun hocam.
    Teşekkür ederim sağolun.Şunu çok iyi anladım ki 1 km mesafelik yolda bile kaskı takın arkadaşlar lütfen

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler