Arkadaşlar Kawasaki güzel bir çalışma yapmış o motora binmek benim için çok büyük bir hayal ama korkum şu rakip olarak Honda kasayı değiştirmez inşlah. :( eğer 250 değişir ise 125 de değişir amanın Allah korusun :(
2005-2010 arası tek farlı 125 vardı yanlış hatırlamıyorsam.
2010-2011 de çift gözlü tasarım gitti 2 yıl cıvarı.
Yani ilk kasa ortalama 5 yıl, bir sonraki kasa 2 yıl cibarı gitti.Bizim kasanın da 2. yılı ama baştan aşağı tasarım yenilendiği için tekrar masraf edip motoru yenileyeceklerini sanmıyorum.Birkaç yıl daha gider tahminimce..
Kawa nın parası güzel olur, abs li gelirse 12 den aşağı olmaz sanırım.Bilmiyorum piyasaya bi çıksın Allah büyük diyorum
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
Kawasakinin bu hamlesinden sonra hondanın 3. yıl sonunda keskin hatlı bir makyaj geçiriceğini düşünüyorum. Yan grenajlarda köpekbalığı şeklinde solungaçlı tasarım yapabilir. Hondanın balonu özellikle CBR250 nin 2 yıl sonunda söndü Şuan kawa ile rekabet edemez. Anca asya pazarında düşük fiyat koyarak piyasada kalabilir
Bence de yakın zamanda değişiklik yapmazlar,çünkü zaten cbr250 yeni çıktı bizim kasalar yeni çıktı.Öyle bir değişikliğe gitmeleri zarara uğratacaktır.Zaten zamlar sonucunda fiyat olması gerekeni çok aştı,yeni kasa yapmaları yeni maliyetler demek,daha pahalı motor yapmak demek,zaten kawa nın yeni kasası kadar iyi birşeyi kısa zamanda yapamazlar.Böylece hem kawa daha iyi olur hem de pek bir fiyat farkı olmaz,ve alıcının listesinden elenir honda.Ben de en az 3 yıl sonra değişikliğe giderler diyorum
bencede. fakat ben bu gidişle 2013 kawa 250 r geldinde fiyati 10-11 max 12 gibi olursa. 0 alır bakarım keyfime fazla yaparlarsa. direk 600 rr dır 2 el. yine mecbur
CBR250 2011 de çıktı, ben aslında 2014 yılında yani 3. yıl sonunda değişiklik yapabileceğini düşünüyorum. olmadı 2015. Çünkü cbr 125 2004 te çıkıp 2007 de kafa farlar enjeksiyon falan sağlam yenilik oldu. yani 3-4 yılda değişikli gördü.
Honda kawa ile mücadele edebilmek için en geç 2014-2015 gibi far tasarımını ve yan grenajları yeniden tasarlıcaktır. Kawasaki böyle keskin hatlı olunca ismi cbr olan motorun farlarını da kawasaki gibi 600 lük seriye CBR600RR yebenzetmek honda için iyi bir çözüm olabilir. bahsettiğim değişim bu
Mantıklı çözüm olur ama yakın zamanda beklemiyorum.Ayrıca honda dünyanın en çok satan motor markası,kafasına göre malzeme kalitesini yükseltemez ve fiyat artıramaz,o zaman rakibi kawa vb olur ve o kadar parayı veren kawa tercih eder.En çok satmasının başka bir sebebide satış sonrasında diğerlerinin önünde olması ve parça fiyatları.Motoru düşürünce 100 tl gibi fiyaraları,bu kalitede başka bir markada göremezsiniz.Böylece müşteri bu motor rakiplerinden 1-0 geride de olsa buna yöneliyor,tabi satış sonrasında belki de 2-0 önde.Hemen muhalefet olmayın,diğer japonlara göre önde:D Tabi bunlar şahsi gözlem ve fikirlerim iddia etmiyorum:D
az önce istanbuldan geliboluya geldim
istanbul halkalıdan alınan benzin ile evimin önü tam 253 km tuttu
motoru garja koyarken 4 diş 3e düştü
ortalama 80-90 arası geldim
her türlü yakıt testini yapıyorum bu sefer yaktırabildiğimin en iyisi olacak
bu arada şarköy yolundan geliboluya gelmeyin enduronuz yoksa şaftınız kayar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5555884/detay/
Motorumu Satıyorum Arkadaslar... Forumdan Arkadaslara Fiyatta Oynama Yapabilirim. Hyosung 250r Üstüne Para Vererek Takas Olur
(K)aza (A)nında (S)eni (K)orur
Arkadaşlar yeni kasa cbr ön arka Michelin marka lastik ne kadardır alan arkdaş varmıdır aramızda acaba?
S.a üstat lar. benim 3 renk motoru bugün yıkarken. sol grenajin mavi çıkartması. kartal kanadı olan yer mavi renkte ortası kalktı biraz. o çıkartmalardan bulabilirmiyim acaba? eğer bulmazsam böyle kullınacam yada :D komple kaldırıcam bem beyaz gezerim artık
Hiç alan yokmu alan aranızda bu lastiklerden çok merak içersimdeyim şuanda
Kimse almadı,gerekte yok,önceki sayfada da gösterdim motoru ne kadar yatırdığımı(lastik fotoğrafı).Çoğumuz yeniyiz cbr 250 forumunda da aynı şekilde.Süremeyen lastiğe taş atıyor.Frenajı mükemmel uygulayamadığın sürece dünyadaki tüm lastikle kayar.Bende çok kaydırdım,kontrolü kaybettim ama zamanla motoru herşeyiyle tanımaya başlıyorsun,trafikteysen durabileceğin hızlarda süreceksin.Şu an versinler bize hacimli makine,en iyi pist lastiklerinide taksınlar,biz onun fren mesafesini bilmeden sürersek yine kayarız.Bu motorlarla stopie yapılabiliyor,demekki ötesi yok.
pain abarttın biraz.lastiklerimiz gerçekten çok güzel kayıyor.hatta daha 6 bin km de ki lastiklerle bugün yanlayarak döndüm.güçlü bir motor olsa kaliteli lastikte olsa tutmaz yolu ama bizim motorlardaki torkla yanlamak saçma biraz(gerçi çok zevkli).ayrıca fren anında veya virajlarda kontrollüde olsak yalpalanma oluyor kaliteli lastik olsa kesinlikle olmayacak durumlar.
peki bu durum lastik değiştirmeyi gerekli kılar mı?
paran varsa değiştirirsin. berbat ,yol tutuşu çok kötü bir lastik olsa honda gelip takmaz zaten.ama benim gözümde irc nin shinko dan veya duro dan bir farkı yok.hepsi birbirinden beter.
Şu an bu konu içerisinde 124 kullanıcı var. (0 üye ve 124 misafir)