Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mstfkrfk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 600 SA & zongshen zs 200
    arkadaşlar şuan antakyadayım yol çok rüzgârliydı gerçekten zorlanarak geldik ama çok güzel yerleri gezdim kendi memleketim olmasına rağmen hiç bilmiyormuşum antakyayı.neyse resimler gelince.
    size sormak istediğim bi şey var; telefondan girdiğim için link atamıyorum.anes motorda rizoma ön basamak var bugün onu sipariş geçecektim sipariş vermeden aradım adam ara aparat almam gerektiğini söyledi ama aparatın fiyatı 70 lira yani bana fazla geldi başka markanın aparatı uygun olur mu? olursa nereden bulabilirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı mhmtcbn06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda CBR 125 R aldım günden bri herkez çok sevdi bi ben kendi motorumu sevemedim :D tmm hoş güzel sexy. ama fıtı fıtı yetmiorrr. burdan tavsiye başlangıc motoru alacaksanız eğer bilginiz varsa daha önce ordan burdan sürmüşseniz 125 cc tavsiyem 250 cc ile başlamanız. 250 cc die 125 cc nin 2 katı hız adrenalin yaratmıor aksine daha güzel daha zevkli daha sesli. Kawasaki Ninja 250 R alın derim. illa honda dan vazgçmem dersenizde honda 250 r da olabilir. yalnız başlangıc ve 250 cc ile japondan şaşmayın

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

motorun hiç bi zaman ön fren hidroliği bitmez. sadece frende sorun varsa yani kaza yapmışındır bi yerinden kaçırır. hortum patlamıştır kaçırır. aksi bi durum yoksa hele 2 bindeyse. elleme yağını. çünkü hidroliğin yarısı yağ ise yarısı havadır sen pompaladıkca havayı yağı iter padler sııkışır fren yapar. üstüne yağ doldurma frenin çok sert olur bu sefer tutmaz.

İlla kafana takıldıysa en yakın motorsiklet tamircisine git bi danış. tamirci derken. motosikletini aldın yere yada bayiyie götür.
    yalnız başlangıç ve 250cc de japondan şaşmayın cok saçma olmuş 600cc de 1000cc de mi şaşsınlar şaşsalar dahi italyan dan başka 4 silindirli litrelikmi var yadırgadım bu tutumu nayn :D
    !Lk£® bunu beğendi.
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

kujumax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer Fz6 ( 2006 )
    Arkadaslar Benden size bir tavsiye sakın ön disk yamultmayın 3mm bir yamukluk yüzünden bugun 450 TL disk aldım Ve evlat acısı gibi koydu :(( park halinde adam park etmeye çalısırken motora carpması sonucu olmus kamera kayıtlarında öyle görünüyordu simdi ben bu adamı nasıl bulabilirim plaka var elimde video kayıtları var nasıl bi işlem yapmalıyım
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Alıntı kujumax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar Benden size bir tavsiye sakın ön disk yamultmayın 3mm bir yamukluk yüzünden bugun 450 TL disk aldım Ve evlat acısı gibi koydu :(( park halinde adam park etmeye çalısırken motora carpması sonucu olmus kamera kayıtlarında öyle görünüyordu simdi ben bu adamı nasıl bulabilirim plaka var elimde video kayıtları var nasıl bi işlem yapmalıyım
    Tahminimce emniyete bu kanıtlarla giderseniz sizi yönlendirirler,bence siz bunu konu olarak açın.Bütün forum yardımcı olacaktır,illaki başından benzer şeyler geçen arkadaşlar vardır.

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı kujumax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim Sabah İlk işim senın bu işinle uğraşmak olacak. Siğortacı TanıdığıM iLE erken saatte irtibata gececeiğim şu anda çalısıyorum. Elinde kayıtlar varas proplem yok nasıl bir yol izleyeceğini benden önce söyleyen olur ınsallah kı bende aldığım bilgilere göre sana burdan bilgi aktarmaya çalışacağım.
    Bu arada Pain Grenaj vidaları lazım full set bulma şansımız nedir? Uygun fiata hemde?

mhmtcbn06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    Beyler pain.. biraz önce 20 tlye yağımı değiştirdim. castrol power 1 10 40 yarı sentetik motoryağı. ustam koydu. fakat 1 lt koyduktan sonra dedi senin motor biraz daha yağ alır. yaklaşık 200 grm daha koydu. 1.2lt oldu çubuk ile baktığımızda tam çizginin üstünde yani en üst seviyedeydi. bana piston subap vs. yağlarken şansumana anca yağ yeter. zaten yağın az olması kötüdür çok olmasıda iyi değildir fakat. böyle 100 200 grm dan bişey olmaz vs.. dedi. bende iyi sen bilirsin dedim kapadım geldim. 50 km yolu. 2 kişiydik yağ değiştikten sonra. performans bişey oldumu olmadımı bilmemde aşa doğru 2 kişi 130 u anca görebildim. düzde standart 100-110 ile gidip geldim. normal demi ? yağ dan bişey olmaz yani.

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Beyler pain.. biraz önce 20 tlye yağımı değiştirdim. castrol power 1 10 40 yarı sentetik motoryağı. ustam koydu. fakat 1 lt koyduktan sonra dedi senin motor biraz daha yağ alır. yaklaşık 200 grm daha koydu. 1.2lt oldu çubuk ile baktığımızda tam çizginin üstünde yani en üst seviyedeydi. bana piston subap vs. yağlarken şansumana anca yağ yeter. zaten yağın az olması kötüdür çok olmasıda iyi değildir fakat. böyle 100 200 grm dan bişey olmaz vs.. dedi. bende iyi sen bilirsin dedim kapadım geldim. 50 km yolu. 2 kişiydik yağ değiştikten sonra. performans bişey oldumu olmadımı bilmemde aşa doğru 2 kişi 130 u anca görebildim. düzde standart 100-110 ile gidip geldim. normal demi ? yağ dan bişey olmaz yani.
    yok yok. Birşey Olmaz. Bende Aynı yağı koydum. 20 tlye aldım hemde kendım koydum dediğin gibi ama ben 1 lt koydum çizgiye gelmişti 2 X işareti var zaten Çubukta.5den 6ya bi çakıyorum vitesi 120-130 Allah ne verdiyse gidiyor sorunsuz Bu arada. ben yağı değiştirdikten sonra motorda vites geçişlerini fark ettim. şıkır şıkır geçiyo. affetmıyo valla. hele ışıklardan kalkarken 1 2 3 4 5 canavar :D
    mhmtcbn06 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok yok. Birşey Olmaz. Bende Aynı yağı koydum. 20 tlye aldım hemde kendım koydum dediğin gibi ama ben 1 lt koydum çizgiye gelmişti 2 X işareti var zaten Çubukta.5den 6ya bi çakıyorum vitesi 120-130 Allah ne verdiyse gidiyor sorunsuz Bu arada. ben yağı değiştirdikten sonra motorda vites geçişlerini fark ettim. şıkır şıkır geçiyo. affetmıyo valla. hele ışıklardan kalkarken 1 2 3 4 5 canavar :D
    sonuçta cbr 125 japonlar herşeyi düşünmüştür diyerekten gazlıyoruz. aynen ilk 5 vites süper tek kişi ile hemencecik 100kmh çıkabiliorsun buda sevindirici.

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    sonuçta cbr 125 japonlar herşeyi düşünmüştür diyerekten gazlıyoruz. aynen ilk 5 vites süper tek kişi ile hemencecik 100kmh çıkabiliorsun buda sevindirici.
    aynen cocukluğumdan beri motor sürerim. ama bakımına fazla bakmazdım babam bakardı . ama bu CBR125 ayrı birşey arkadaş. ivmelenmesi süper. 110-120-130 125lik için gayet yeterli. biraz rampa aşağı 140 ı gördüm. tabıkı hız çok önemli etken değil benım ıcın ama arkadas altımda oluncada gaza basmamak elde değil Allah hepımızın motorlarını nazardan korusun.
    !Lk£® ve mhmtcbn06 bunu beğendiler.

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Bence ustanı değiştir,muhtemelen açık yağ satıyordu ve 200ml nin hesabını yaptı ve ağzına kadar doldurdu.1lt hayli hayli yeter.Fazlası zararmıdır bilmem.Cuma günü unutturmazsan gkn ın yanına gideceğim,sorarım.Yağ çubuğunda 2 çizgi arasındadır dimi,üst çizgiye yakın olması önemli değil,üstüne çıkmasın.Ayrıca bu motorla 2 kişi varken 130 çıkmak sence de riskli değilmi,kendini düşünmüyorsan arkadakini düşün.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:50 ----------

@cx571 valla hiç bir fikrim yok vidalar hakkında,özelden yazdığım gibi modelini araştır vidaların,piyasada varsa al,yoksa ver 50 tl yi.

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı Pain adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence ustanı değiştir,muhtemelen açık yağ satıyordu ve 200ml nin hesabını yaptı ve ağzına kadar doldurdu.1lt hayli hayli yeter.Fazlası zararmıdır bilmem.Cuma günü unutturmazsan gkn ın yanına gideceğim,sorarım.Yağ çubuğunda 2 çizgi arasındadır dimi,üst çizgiye yakın olması önemli değil,üstüne çıkmasın.Ayrıca bu motorla 2 kişi varken 130 çıkmak sence de riskli değilmi,kendini düşünmüyorsan arkadakini düşün.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:50 ----------

@cx571 valla hiç bir fikrim yok vidalar hakkında,özelden yazdığım gibi modelini araştır vidaların,piyasada varsa al,yoksa ver 50 tl yi.
    Aynen Satıcıya mesaj yazdım. 50 tlyi veririm. Motosikletim temiz gözüksün sıkıntısız dursun granajları bana kafayı yedirtiyo. Motoru satmıcam zaten son eksiklikleri tamamlıyorum. Bu arada 1 Lt yağ tam yetiyor. orjinal aldım ben kutusunu 2x çizgi var tam 2x çizgide kalıyor 1 lt koyunca.

Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    [QUOTE=Pain;2763039]Bence ustanı değiştir,muhtemelen açık yağ satıyordu ve 200ml nin hesabını yaptı ve ağzına kadar doldurdu.1lt hayli hayli yeter.Fazlası zararmıdır bilmem.Cuma günü unutturmazsan gkn ın yanına gideceğim,sorarım.Yağ çubuğunda 2 çizgi arasındadır dimi,üst çizgiye yakın olması önemli değil,üstüne çıkmasın.Ayrıca bu motorla 2 kişi varken 130 çıkmak sence de riskli değilmi,kendini düşünmüyorsan arkadakini düşün.[COLOR="Silver"]

4 lt yağ kutusundan çıkardı 1 lt ekledi ölçtü gösteri istersen biraz daha koyalım dedi. bende tmm olur 1.2 lt yazıo dedim geneldede 1.2 lt oluordu. biraz daha koydu. baktı tamam çizginin tam sınırda dedi böyle en iyisi. bnde bişey demedim. fiyatinida hesabını fln yapmadı 1 lt 20tl castrol power 1 10 40 yağ. nette bakıom genelde 25 tl fln yazıor. önemli olanda parası değil zaten.

ben deneme olsun die sadece 1-2 sefer gazladım. genelde gündüz basardım bide gece 2 olmuştu çok sıkıldık biran önce eve gitmek istiyoduk sordum basimmi bas dedi. kapandık 2 mizde yüklendim. 130 a yaklaştı bi süre gittik öyle. sonra geri 100 e düştüm. zaten kalkınca çok soğuk oluordu kapanarak da gidemedim 2 kişi 90 100 arsı gidip geldik.

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Genede çok Kökleme gazı tek ikende arada bas işte:D yahu işten cıksamda mesai bitsede motorla bı gezsem cıldıracam özledım motorumu :D depoyu fulleyecem büğün.
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

Motosikleti
    Yamaha Yzf R25 2015 Mavi
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genede çok Kökleme gazı tek ikende arada bas işte:D yahu işten cıksamda mesai bitsede motorla bı gezsem cıldıracam özledım motorumu :D depoyu fulleyecem büğün.
    gelirken kask artçıdaydı bende bişey yoktu gaza yüklendim motor 9 bin devirde titreşimden ön kafadanmı camdan mı cızzz die ses geliodu yüklendim 10 u geçmeye başlayınca ses kesildi :D garibime gitti. 130 yaparkende tam yüklenmiorum geneldede yüklenmem sadece 5 vitesde 11 bin devire getiriyodum redline sokmamaya özen gösteriyorum. şuan 3.750 km oldu. 2-3 güne 4 bini geçer. .. cbr 125 r güven verici hızlar yapmıor bu gerçek 600 lük makina almak en mantıklısı. hiç değilse düşük devirde 140 160 la giderken . motor bağırmaz sanki 40 60 la gider gibi olur. 125 e göre . (L)

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    gelirken kask artçıdaydı bende bişey yoktu gaza yüklendim motor 9 bin devirde titreşimden ön kafadanmı camdan mı cızzz die ses geliodu yüklendim 10 u geçmeye başlayınca ses kesildi :D garibime gitti. 130 yaparkende tam yüklenmiorum geneldede yüklenmem sadece 5 vitesde 11 bin devire getiriyodum redline sokmamaya özen gösteriyorum. şuan 3.750 km oldu. 2-3 güne 4 bini geçer. .. cbr 125 r güven verici hızlar yapmıor bu gerçek 600 lük makina almak en mantıklısı. hiç değilse düşük devirde 140 160 la giderken . motor bağırmaz sanki 40 60 la gider gibi olur. 125 e göre . (L)
    CBR125R zaten hız makınesı değil ki sport motor Hız yapacam dıyosan alacaksın 600 makıne.

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Arkadaşlar benım motorda çok anormal bi durum var. Aküyü daha dün aldım. sabah marşa bastım çalıstı eve geldim. 1 saat durdum evde aşağı ındım motorun marşa basıyom motor tık demıyor. Şimdi şöylede bir durum var izah edeyim. motorun sol lamba patlaktı. 2 tane lamba aldık İKİ lambayı taktık. Motorun kontağı açınca 2 lamba birden yanıyor.. Benim bildiğim Tek Sağ lambanın yanması lazım. + sinyal çakıyom 4ü birden yanıyor. nerede bi anormallik var motor bu yuzden acaba aküyü mü bitiriyor?

!Lk£® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF R25
    sinyal cakınca 4 ü birden yanıyor.diğerine cevap verdim özelden.tesisatta veya aküde bir sıkıntı olabilir mutlaka bir ustaya gözük sen kardeşim..
    Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
    Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
    Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km

forza46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arada sıkılınca bu başlığa gelip okuyorum bişeyler mutlu oluyorum :D
    Yavuz Sultan Selim Han

arkadaşlar sizin ön fren hidroliği nasıl seviyede gidonu düz tutunca full mu yoksa az mı?

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    yarı sentetik yağlar yerine tam sentetik kullansanız motor için daha iyi olmazmı sizce ? gerçi bi yandanda 125cc ama limitlerde kullanıcak olanlar için yinede tam sentetik daha iyidir die düşünüyroum
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 136 kullanıcı var. (0 üye ve 136 misafir)

Bu Konudaki Etiketler