Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Arkadaşlar,önümüzdeki haftaiçi acaba Altınoluk'a gitsemmi diye düşünüyorum,arkadaşlar çağırıyor,gidersem de motorla giderim.Aramızda uzun yol yapmış olanlar vardı.Şimdi soruyorum:tek başıma yolda çok sıkılırmıyım.Bu güne kadar tekseferde yaptığım en uzun yol 250 km ve Altınoluk neredeyse 500 km ye yakın.Şundan dolayı soruyorum,büyük motor olsa sıkılmayacağıma eminim ama 100-110 la o yol çekilirmi hem de tek başıma,bol mola vereceğim orası kesin,müzikte dinlerim ama biryerden sonra kafa şişer diye tahmin ediyorum.Güzergahı iyi biliyorum,bir dalış kulübünde çalıştığım için bir yazda an az 6-7 defa ayvalığa gidip geliyorum.Yardımlarınız için teşekkürler,daha önce seyahat etmiş arkadaşlar ilgilenirse sevinirim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı-Mavi-Beyaz
    Yanılmıyorsam Volkan geçen ay Çanakkale-İzmit yapmıştı . Sana yardımı dokunabilir , şayet ben de onun tecrubesinden faydalanmak isterim çünkü 1 ay içinde İzmit-Edirne yapacağım
    "Sağlığında nice ehli hünerin,bir tutam tuz bile katmaz iken aşına,öldürüp evvel onu açlıktan, sonra bir türbe dikerler başına."

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Volkan'ın nickini bilmiyorum ama,umarım görünce yardımcı olur...

Cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı-Mavi-Beyaz
    Pardon nickini bilmeme ihtimalin hiç aklıma gelmemişti , söylüyorum o zaman @brooklynnn
    "Sağlığında nice ehli hünerin,bir tutam tuz bile katmaz iken aşına,öldürüp evvel onu açlıktan, sonra bir türbe dikerler başına."

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Valla nickler aklımda kalıyor,isimler değil:D

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1332044/detay/ ilan hakkında ki düşünceleriniz nedir arkadaşlar merak ettim

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı rahmi34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1332044/detay/ ilan hakkında ki düşünceleriniz nedir arkadaşlar merak ettim

Rahmi,biz bu motora bakmaya gittik taa kalkıp Tuzla'dan.Fiyatı 3.500 dü.Keşke gitmeseydik.Aynasız kullanılmış,gidon depoya çarpıyo çevirince,ayaklıklar yok,şase eğik ezilmiş.Kullanan tam bi apaçi,ön kaldıra kaldıra geldi yanımıza iki kişi.Bi ara çalınmış motor bulunmuş filan anlatıyodu.Aman diyeyim,bakacağın son motor olsun.

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rahmi,biz bu motora bakmaya gittik taa kalkıp Tuzla'dan.Fiyatı 3.500 dü.Keşke gitmeseydik.Aynasız kullanılmış,gidon depoya çarpıyo çevirince,ayaklıklar yok,şase eğik ezilmiş.Kullanan tam bi apaçi,ön kaldıra kaldıra geldi yanımıza iki kişi.Bi ara çalınmış motor bulunmuş filan anlatıyodu.Aman diyeyim,bakacağın son motor olsun.
    hadi ya sağolasın söylediklerin için bizde boşa gidicektik yani :S. bildiğin bu alınır dediğin bir ilan varmı acaba 3,500 civarında. ben de ümraniye de oturuyorum tuzla yı felan bilirim aranıza katılmış olucam kısmetse

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı rahmi34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi ya sağolasın söylediklerin için bizde boşa gidicektik yani :S. bildiğin bu alınır dediğin bir ilan varmı acaba 3,500 civarında. ben de ümraniye de oturuyorum tuzla yı felan bilirim aranıza katılmış olucam kısmetse
    İnşallah güzel bi motor bulursun dostum.Şuan etrafımda satan yok

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnşallah güzel bi motor bulursun dostum.Şuan etrafımda satan yok
    Bu motorunda ne çok talibi var yahu,sende uyarmasan bu adam günde 10 müşteriye bakacak:D Temiz motor koysak bu kadar müşteri bulamayız,adam işi biliyor demekki:D

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Pain adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,önümüzdeki haftaiçi acaba Altınoluk'a gitsemmi diye düşünüyorum,arkadaşlar çağırıyor,gidersem de motorla giderim.Aramızda uzun yol yapmış olanlar vardı.Şimdi soruyorum:tek başıma yolda çok sıkılırmıyım.Bu güne kadar tekseferde yaptığım en uzun yol 250 km ve Altınoluk neredeyse 500 km ye yakın.Şundan dolayı soruyorum,büyük motor olsa sıkılmayacağıma eminim ama 100-110 la o yol çekilirmi hem de tek başıma,bol mola vereceğim orası kesin,müzikte dinlerim ama biryerden sonra kafa şişer diye tahmin ediyorum.Güzergahı iyi biliyorum,bir dalış kulübünde çalıştığım için bir yazda an az 6-7 defa ayvalığa gidip geliyorum.Yardımlarınız için teşekkürler,daha önce seyahat etmiş arkadaşlar ilgilenirse sevinirim...
    Ben son günlerde biraz azıttım... üç gün arda arda 210 +280 +350 km-> toplam 840 km yol yaptım

En uzun yol foça dan istanbula dönüş 545 km yaptım. Biraz programsız ve ani bir şekilde akşam 4 te çıktığımdan gece 0.30'a kadar kullanmak durumunda kaldım ve feribottan sonraki 85 km bitmek bilmedi... ama vakitli çıksaydım ve iyi dinlenseydim pek sorun olmazdı.

Aslında 500 km dikkat dağınıklı yaşamadan cbr la gidilebilecek maksimum kilometrelerden biri... Yani 500 km yola motorumu gittiğim yerde kullanıcaksam hiç çekinmeden çıkarım. Motosiklet sürme modundaysan zaten ilk 5-6 saat kısa molarla, yolda olmaktan geride bıraktığın km lerden keyif alarak geçer...Sonrasıda bitirmek için ha gayret dersin

600+ km olsa belki çıkma derdim ama 500 km uzun yola kesinlikle çıkmanı öneririm... kendini denersin görmüş olursun...

Kawasaki topiğindeki Overclaud nicli arkadaş istanbul bodrum 780 km civarı yol gitmişti eski cbr125 le Motive olunca o mesafede gidilir ama uykunu çok iyi almış ve dinlenmiş olmak lazım..

Bu fırsatı kaçırma bence

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Valla cesaretlendirdin,çantaya redbull stoğu yaparım dikkat sorunu filan kalmaz:D,günün ilk ışığıylada yola çıkarım artık:D.Önümüzdeki hafta bir gelsin,ayarlayabilirsem gideceğim.Feribot bayağı bir yoldan kurtaracak herhalde,hiç körfezi dolanma fantazisine filan girmeyeceğim.

Günaydın arkadaşlar...
    Motodu iki gündür kullanmaktayım ve çok keyif alıyorum...
    Ama tek sıkıntı çektiğim konu boş vitese bi türlü rahat bi şekilde geçiremiyorum. Baya uğraştırıyo beni
    Belkide ilk defa vitesli motor kullandığımdandır...
    Debriyajın kavramasıda nerdeyse bitim noktasında, birazda ortalarda olabilirmiş...

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Alıntı angelus26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Günaydın arkadaşlar...
    Motodu iki gündür kullanmaktayım ve çok keyif alıyorum...
    Ama tek sıkıntı çektiğim konu boş vitese bi türlü rahat bi şekilde geçiremiyorum. Baya uğraştırıyo beni
    Belkide ilk defa vitesli motor kullandığımdandır...
    Debriyajın kavramasıda nerdeyse bitim noktasında, birazda ortalarda olabilirmiş...
    Debriyaj ayarlanabilri,dediğin gibiyse çok fazla,özellikle vites yükseltirken debriyaja küçük bir dokunuşla bile vites geçmeli.Boş vites mevzuunu bilemeyeceğim,motora göre değişir mesela hyo larda çok zor,eski kasa cbr da nasıl bilmiyorum.Bunlar için servise git derim,debriyaj ayarı için para biile almazlar,kolay birşey.Boş vites olayı için birşey yapacaklarını sanmıyorum,alışman gerekecektir diye tahmin ediyorum...

Motosikleti
    2012 CBR 125
    Arkadaşlar merhaba, bir sıkıntım var. Şimdi bu hafta içi motorumla gezerken ön tekerin kayması sonucu motor sola yattı ve baya bi sürüklendi. bende yere düştüm haliyle. her neyse olan oldu artık. sinyal, vites kolu vs yerlerinde aynada falan hiç bi sıkıntı yok. sadece sürüklenmeyle beraber oluşan bazı hasarlar var. sol grenajın şerçe parmağı büyüklüğünde bir çizik oluştu. baya bi boyayı almış götürmüş. hemen altındada cbr yazısının kırmızı mavi şeritleri soyulmuş. sorum şu ki, ben bu sol grenajı değiştirebiliyor muyum? yani baktığımda zaten oraya vidalamışlar. çok basit duruyo. düşününce değişir diye düşündüm. boyatmak falan istemiyorum. aklıma takılan ilk soru bu. yani değişiyor mu değişirse fiyatı nasıl olur. yok değişmiyorsa nasıl bir çözüm bulabilirim bu işe. yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı ETERNİTY59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba, bir sıkıntım var. Şimdi bu hafta içi motorumla gezerken ön tekerin kayması sonucu motor sola yattı ve baya bi sürüklendi. bende yere düştüm haliyle. her neyse olan oldu artık. sinyal, vites kolu vs yerlerinde aynada falan hiç bi sıkıntı yok. sadece sürüklenmeyle beraber oluşan bazı hasarlar var. sol grenajın şerçe parmağı büyüklüğünde bir çizik oluştu. baya bi boyayı almış götürmüş. hemen altındada cbr yazısının kırmızı mavi şeritleri soyulmuş. sorum şu ki, ben bu sol grenajı değiştirebiliyor muyum? yani baktığımda zaten oraya vidalamışlar. çok basit duruyo. düşününce değişir diye düşündüm. boyatmak falan istemiyorum. aklıma takılan ilk soru bu. yani değişiyor mu değişirse fiyatı nasıl olur. yok değişmiyorsa nasıl bir çözüm bulabilirim bu işe. yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
    Değişir tabi ki.Fiyatı bilmiyorum

---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 17:00 ----------

Arkadaşlar ptsi günü yağ değişimi yapmayı düşünüyorum.Bu güne kadar hep 10w 40 castrol kullandım,sadece en son bakımda servis 10w 50 tam sentetik castrol koydu.Sizce 10w 50 den devam mı edeyim yoksa 10w40 mı koymalıyım ?

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    ben baştan beri 15-50 kullanıyorum,daha doğrusu öyle koyuyorlar:D İnternetten araştırdığım kadarıyla 15-50 performans arayanlar için 10-40 ise daha çok motoru korumaya yönelikmiş.Kitapçıkta ise yaz ve kış diye ayırmış bu iki derecelendirmeyi.10-50 kullan değişiklik olur,zarar verecek hali yokya,zaten sen sık sık yağ değiştiriyorsun.

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Castrol ün sitesinde Cbr 125 için 10w 40 öneriyo.

Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Serviste 15-50 koyuyo:D Birşey olmaz,denemiş görmüş olursun,sen bilirsin...

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı Pain adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serviste 15-50 koyuyo:D Birşey olmaz,denemiş görmüş olursun,sen bilirsin...
    Aynen anlayamadım bende bu işi.Güngör geçen yaz 10-40 koydu,bu yaz 10-50 koyuyo.
    Asıl sorun ben bu tam sentetik 10-50 den hiç memnun kalmadım.10-40 a göre daha çok vites geçişinde zorlandım.Vitesler çok kemikli geçmeye başladı.Motul mu alsam diyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)

Bu Konudaki Etiketler