Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
31 Mayıs 2012, 00:18
Doğrudur,müşterilere ayrılan kısımdan izlediğim için;depoyu kaldırdılar işte ,oralardan 1-2 şey çıkardılar,temizleyip geri getirdiler.Uzaktan hava filtresini seçebildim de geri kalanı attım işte:D.Adamların çalışma alanında kalabalık etmeyi sevmiyorum,bazen kafama takılan birşey olunca sormak için giriyorum(ayak altında dolaşan insanlara bende kıl kaptığım için).
Ayrıca ustaya neden mobil kullandıklarını,castrol filan koysak daha iyi olmazmı diye sordu.O da castrolle mobil arasında pek fark yok dedi(hiç inandırıcı gelmedi ama:D).
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
Bir de zinciri gerdiler sanırım,zinciri sallayıp duruyorlardı:D Sonra baya uğraştılar oralarla...
Reklamlar
-
31 Mayıs 2012, 00:25
Valla fikri olan varsa söylesin ben direk değiştiricem zinciri.Mobil de çok iyi bi yağ Pain.Belki de castrol den daha iyi
-
31 Mayıs 2012, 00:29
mstfkrfk adlı üyeden alıntı
engin dediğin motor benim ev arkadaşın gtr ı ama senin motorun fiyatı çok yüksek geliyor.daha az ekstra sı olan ama senin motor kadar temiz bir cbr arıyoruz.neyse arkadaşlar hiç zincir dişli değişimi yapan var mı?bu zincir sesi yüzünden komple değiştiresim geliyor.fiyatları da bilmiyorum herhalde 150-200 arası tutar.
hımm anladım zaten takas yaparsam üstündeki bazı ekstraları çıkaracam.keşke 2008 kasa olsaydıda takas yapardık yakın bari.olmasada tanışır bir yemek ısmarlardım.
-
31 Mayıs 2012, 00:39
Zippo's adlı üyeden alıntı
Valla fikri olan varsa söylesin ben direk değiştiricem zinciri.Mobil de çok iyi bi yağ Pain.Belki de castrol den daha iyi
Denemişliğim yok ama,daha önce bunun hakkındaki topic lerde okuduğum kadarıyla D.I.D en iyisi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Ayrıca neden değiştirmek istiyorsun ki 6000km daha erken,zincir değiştirmek için.Hemde bildiğim kadarıyla sen zincirine çok iyi bakıyorsun.Ben zincirden gayet memnunum,ne ses yapıyor,ne de vites geçişlerinde ve ya sürüşte bir sıkıtısı yok.
-
31 Mayıs 2012, 01:17
O zaman 4000 bakımında beni baya bir dürtmüşler ya zinciri bile ben yeni yaglamıstım, hava filtresinide daha 4000 de kirlenmedigini bildigim için temizletmedim. 65 tl aldılar.
-
31 Mayıs 2012, 01:21
engin bir ara geleceğim kağıt kebabını yeriz :D ve ya eşki aşı oruk,kaytaz böreği,cevizli biber,katıklı ekmek offfff antakya mı özledim.
-
31 Mayıs 2012, 03:03
Zippo's adlı üyeden alıntı
Benim 6000 bakımı yağ değişimi,zincir temizleme yağlama+işçilik 33 tutmuştu.Niye bu kadar fazla anlamadım ben ? Gerçi fazla değil normalde benden niye az aldılar.
Ama sağolsun bugün bir güngör motor klasiği daha yaşadım.ipone zincir temizleme yağı istedim,yağlama vermişler.Israrla sordum bu temizleme mi diye,evet diyo
Boşuna servise gidip aldım dicektim ki eve geldiğimde zincir yağının da bittiğini farkettim
Temizleyici olarakta motul aldım.
Bide işin garibi öğlen kızıltoprak anes'e gittim zincir temizleme yağı almak için.3 tane marka çıkardı biri würth.Hepsi balata spreyi.Diyorum bunlar balata spreyi.Yok diyo temizlemede de kullanıyoruz biz servisimizde bi sorun olmuyo.İyi akşamlar diyip çıktım.
İstoç özen motor da zincir temizlemek için balata spreyi öneriyor. Transalp inide bunla temizlediğini söyledi bende almıştım ama kullanmak nasip olmadı. Tüpün sıkma kapagı kanalizasyon mazgalından içeri düştü ilk çıkardığımda şimdi öyle duruyor. Mozot aldım yarım litre su şişesine onla temizliyorum
-
31 Mayıs 2012, 03:10
GP500-1st adlı üyeden alıntı
İstoç özen motor da zincir temizlemek için balata spreyi öneriyor. Transalp inide bunla temizlediğini söyledi bende almıştım ama kullanmak nasip olmadı. Tüpün sıkma kapagı kanalizasyon mazgalından içeri düştü ilk çıkardığımda şimdi öyle duruyor. Mozot aldım yarım litre su şişesine onla temizliyorum
Bilmiyorum ama kimse önermiyo.Yabancı forumlardaki testlerin sonuçlarında da iyi sonuçlar çıkmamış.Sonuçta würth'ün o-ring zincirler için 40 tl ye temizleme spreyi varken,aynı işi aynı markanın 15 tl lik fren balatası nasıl görüyo ?
-
31 Mayıs 2012, 08:37
S.a arkadaslar size bi sorum olucak Eski kasa cbr lara ailemle binicem genelde işte bi yere fln giderken cok sık deyilde işte 7 hünde 2-3 defa oda cok acil oldugunda Arka koltuk benim canımı sıkıyor Yan oturma yapılırmı motorda yüksek ya biraz öteki motorlar gibi deyil bu modelde var akılmda fakat koltuk sorunundan eledim yani
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
31 Mayıs 2012, 08:55
şilte at arkaya tatlıı. Biri bineceği zaman yani.
-
31 Mayıs 2012, 09:03
adem80 adlı üyeden alıntı
şilte at arkaya tatlıı. Biri bineceği zaman yani.
Şilte nedir adem abi ? Eger o artcı sorununu cözersem Cbr a yönelirim yani Malum aileyide düşünücez
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
31 Mayıs 2012, 09:04
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
S.a arkadaslar size bi sorum olucak Eski kasa cbr lara ailemle binicem genelde işte bi yere fln giderken cok sık deyilde işte 7 hünde 2-3 defa oda cok acil oldugunda Arka koltuk benim canımı sıkıyor Yan oturma yapılırmı motorda yüksek ya biraz öteki motorlar gibi deyil bu modelde var akılmda fakat koltuk sorunundan eledim yani
Yan oturma diye bişey motosiklet literatüründe yok. Ani freni var çukuru var... Yan oturacak kişi mümkünse binmesin kardeşim işin dogrusu sağlıklısı bu...
-
31 Mayıs 2012, 09:06
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Yan oturma diye bişey motosiklet literatüründe yok. Ani freni var çukuru var... Yan oturacak kişi mümkünse binmesin kardeşim işin dogrusu sağlıklısı bu...
Tam anlasılmadı Mesela annem teyzem anneannem babaannem Vs Nasıl binsinler o RR tipi motora anlasıldımı yani cok uzun mesefa deyil gidicek yerim en fazla 3 km fln tek basıma yollar benim zati
-
31 Mayıs 2012, 11:41
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
Tam anlasılmadı Mesela annem teyzem anneannem babaannem Vs Nasıl binsinler o RR tipi motora anlasıldımı yani cok uzun mesefa deyil gidicek yerim en fazla 3 km fln tek basıma yollar benim zati
3 Km mesafeyi öyle gideceğime yürürüm kardeşim.Minimüse binerim taksiye binerim.Haftada 2-3 gün için ne motoru ne kendimi eziyete sokarım.Cbr 125 ile 600 rr ın tek ortak noktası isimlerinin cbr olması.Senin aklın alıyo mu cbr 125 e böyle bişeyin yapılmasını.tartışması bile saçma
-
31 Mayıs 2012, 13:09
tatlıhız size cbr gelmez,kullanım alanınızın çok dışında bir model.en güzeli siz bmw r50 veya r25/3 gibi sepetli motorlara bakın.
-
31 Mayıs 2012, 14:36
motosikletimin zincirini yağlamak için altına sehpa aradığım şu günlerde, motomax dan 100 liraya motosikletimi kaldırmak için aparat almış bulunmaktayım
honda da satışdaki arkadaşlar bulamassın dedi, teknik servisdeki elemanlar özel yaptırman lazım dedi ama herşeyi göze alıp bu meredi aldım.büyük küçük tüm motorlara olması için üzerinde kendi aparatı da mevcut.
artık zincir yağlamak işkence değiiiill
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
-
31 Mayıs 2012, 14:53
!Lk£® adlı üyeden alıntı
motosikletimin zincirini yağlamak için altına sehpa aradığım şu günlerde, motomax dan 100 liraya motosikletimi kaldırmak için aparat almış bulunmaktayım
honda da satışdaki arkadaşlar bulamassın dedi, teknik servisdeki elemanlar özel yaptırman lazım dedi ama herşeyi göze alıp bu meredi aldım.büyük küçük tüm motorlara olması için üzerinde kendi aparatı da mevcut.
Hayırlı olsun...
-
31 Mayıs 2012, 14:56
!Lk£® adlı üyeden alıntı
Yaptın,oldu! :D:D
-
31 Mayıs 2012, 15:03
Hayırlı olsun İlker.Ya bu iş tam işkence zaten de,bari tam yapabilsem.Ben mi yapamıyorum acaba anlamadım.Motul temizleme spreyi ile temizledim şimdi.Çok kirliydi diş fırçası da kullandım.Ardından ipone zincir yağı sürdüm ama zincirin üstü hala balçık gibi.
-
31 Mayıs 2012, 15:05
@gp
eyvallah sağolasın.paylaşımcı biriyim paylaşabilirim
@pain
valla yaptım olacaktan ziyade aldım oldu gibi oldu
Ya sanayide bir ihtimal yaptırabilirdim, fakat 6 gün çalışan birisiyim cumartesiyle beraber.Dışarıya çıkıp bu tip malzemeleri araştırmaya zamanım olmuyor.
Motosikletimin brandası dün aşırı rüzgardan patlamış, gidip branda aldım motomax den.Bunu da görünce dayanamadım
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 139 kullanıcı var. (0 üye ve 139 misafir)
Bu Konudaki Etiketler