Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Kasım 2006, 03:31
@Carcharoth
Yok hayır öne aldığımda arka öne olmadı , oldurmak da istemedim açıkçası kastıra kastıra... Bazıları takıyor ama... Ön 80'lik , ince görünüyo ama yol tutuşunda hiç sorun yok. Amaan ince görünürse görünsün ben eşşeğe altın semer vurma meraklısı değilim pek...
Not: Eşşek sadece atasözünden gelmiştir. Cbr daha çok tay'a benzer
Bu arada dunlop almaya gerek yok gibi sanki. bendeki Duro marka ve memnunum. Dunlopdan ucuz ama ne kadar hatırlamıyorum. Yol tutuşu iyi. Motora cuk diye de oturdu , bazıları olmuyor...
Lindenbaum adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motoru büyütücem.
gt250 r ve 600f arasındayım
honda 12 taksit kampanyası yapıyormuş.
125 r ile 4000 yaptım sayılır
ne dersiniz?
Gt250R ve 600F arasında mısın? yorum yok...
ama tabi para çıkamazsam 0 gt alırım diyorsan bilemem ama ben gt250R inceledim. Insanların dediklerinin aksine hiç beğenmedim. Ses ve kalıp güzel , ve hiç kullanmadım birşey diyemem ama işçilik 0 ...
600F süper bir motor ya , yani eğer 13 milyarın varsa hiç durma git al...
amonghtus adlı üyeden alıntı
Görkem Bey haklısınız belki motorun kaymasının sebebi hafif olmasıdır ama benim sorum bu kaymayı kalın lastik takarak önleyebilir miyiz..? Yoksa motor hafif 600rr lastiğide taksak kayar mı..?
Pek sanmıyorum. Tabiki etkisi olur kalın lastiğin ama genelde hafiflikten...
Aslında kayma dediğinizden pek anlamadım... Bikaç çeşit kayma var:
1-Lastiğin asfaltta yolu tutamayıp kayması ; bu lastikten
2-Lastiğin asfaltın koşullarına göre (kırık,çatlak,tümsek,çizilmiş yok, hatta yol çizgisi) hareket etmesi , motorun hizzasını bozması ; buna yapacak birşey yok , 130luk taksanda arkaya pek farketmiyor ama bazı koşullarda işe yarar kalın lastik.
3-Motorun tamamının rüzgar yüzünden kayması (boğaz köprüsünde şerit değiştirme mesela) ; bu tamamen motorun hafifliğinden. Bir de benim hafifliğimden
4-Viraj alırken kuru havada kayma tehlikesi; lastik yüzeyi artacağından virajlarda kayma riskini azaltacaktır kalın lastik...
Aslında basit gibi yazdığım bu ufak ayrıntılar çok şey değiştiriyor bu yüzden kalın lastik tercih ederim... Son hızı 10 km düşürmesine falan bakmayın , imkanınız olduğunda alın derim...
Reklamlar
-
05 Kasım 2006, 12:08
GorkeM adlı üyeden alıntı
Aramıza hoşgeldin arkadaşım
Bu aralar forum biraz durgun ama...
Arkadaşlar eski kaskımın vadesi dolduğu ve bana biraz büyük olduğu için CBR'ıma laik yeni bir kask aldım!!! Kaskı Mototal'dan aldım. İşte NOLAN N84 Tiger:
görkemm kask güzelmişşş
-
05 Kasım 2006, 15:00
Anladım dostum teşekkür ederim.Benim kayma dediğim olay şu:Otobanda 120 gibi bi hızla gidiyodum arkamda da kız arkadaşım vardı.Yokuş aşağı inerken arkadan kamyonlar şıkıştırdı bende gaza biraz daha yüklendim hava da rüsgarlı olduğu için vede ben haliyle yatamadığım için motorun üztüne iki kişi daha fazla rüzgar aldık ve arka teker slide yaptı hafif sola doğru.Hızlı olduğum için topladı sanırım ama soğuk ecel terleri döktüm.O yüzden arkayı kalınlaştırmayı düşünüyorum.Sanırım yol tutuşa etkisi olur az da olsa.
Bide bu arka çamurluğu çıkarma işi nedir..? Arkaya oturan çok çamur yermi..? Polis durdurursa yasal plaka olmadığı için ceza yermiyiz..?(yani küçültüyolar ya plakayı o yüzden,haliyle damga falan olmuo) v.s.Artı aynaları grenaja taksak nsı druyo yakından göreniniz var mı acaba..? Çok soru oldu galiba ama
-
05 Kasım 2006, 18:53
-
05 Kasım 2006, 19:03
@görkem
600f in kalitesi ortada ama o motora o kalitede pilot lazım bende gt ile ısınim diyorum
ayrıca bildiğiniz gibi 600 f sadece gri ve kırmızı renkleri var . o kadar para dökücem ve istediğim rengi (siyah) alamıycam, kıl bi durum açıkçası
ayrıca 2007 de 600f ithal edilmeyecek gibi birşey duydum ama aslı var mı bilmiyorum...
-
05 Kasım 2006, 20:19
Valla bende ileride motorumu değiştirmeye niyetlenirsem (daha doğrusu para denkleştirebilirsem) 600F veya R6 düşünüyorum. Tabiki ikinci el... Bende CBR125'te 4,000 km yaptım. Artık bir 600f kullanabileceğimi düşünüyorum. Hiç korkum yok sadece biraz ağır gelebilir.
-
05 Kasım 2006, 22:17
2007 gayet iyi takdire şayan! yaz gelsin garajda uyuyo düldül
-
05 Kasım 2006, 22:45
valla siyahı olsa kafadan alıcam.
biz bu işe sıralı 4 silindir sesine vurulupta girdik...
-
05 Kasım 2006, 23:31
-
05 Kasım 2006, 23:37
Daha önce sordum ama bir daha sorayım. Bu motorun üzerindeki deseni ben bir montda gördüm. Nasıl edinirim ? İyi geceler.
-
06 Kasım 2006, 02:22
amonghtus adlı üyeden alıntı
Anladım dostum teşekkür ederim.Benim kayma dediğim olay şu:Otobanda 120 gibi bi hızla gidiyodum arkamda da kız arkadaşım vardı.Yokuş aşağı inerken arkadan kamyonlar şıkıştırdı bende gaza biraz daha yüklendim hava da rüsgarlı olduğu için vede ben haliyle yatamadığım için motorun üztüne iki kişi daha fazla rüzgar aldık ve arka teker slide yaptı hafif sola doğru.Hızlı olduğum için topladı sanırım ama soğuk ecel terleri döktüm.O yüzden arkayı kalınlaştırmayı düşünüyorum.Sanırım yol tutuşa etkisi olur az da olsa.
Bide bu arka çamurluğu çıkarma işi nedir..? Arkaya oturan çok çamur yermi..? Polis durdurursa yasal plaka olmadığı için ceza yermiyiz..?(yani küçültüyolar ya plakayı o yüzden,haliyle damga falan olmuo) v.s.Artı aynaları grenaja taksak nsı druyo yakından göreniniz var mı acaba..? Çok soru oldu galiba ama
1-Slide sorunu hiç olmadı bana 130luk lastikte... Bence değiştir. Sadece yağışlı havada veya yağda oluyor. O da doğal
2-Çamurluk çıkaramazsın motorun kıçı o kadar yüksek değil plaka görünmez ama küçülttürebiliyorsan küçülttür ona sorun yaratmazlar okunabiliyorsa. Ama kabartmalı olacak mutlaka... Damga da olacak kesinlikle , o kadar da küçülmez :D
3- Aynaları granaja takmak bugün çok daha fazla aklıma yattı. Çünkü sol aynam gevşedi, bende çıkarıp bagaja koydum Ama onu çıkarınca tam tabiriyle tüm iğne deliklerinden geçebiliyorsun Hatta düşünün , ön sinyallerin kurtardığı heryerden geçtim
Lindenbaum adlı üyeden alıntı
@görkem
600f in kalitesi ortada ama o motora o kalitede pilot lazım bende gt ile ısınim diyorum
ayrıca bildiğiniz gibi 600 f sadece gri ve kırmızı renkleri var . o kadar para dökücem ve istediğim rengi (siyah) alamıycam, kıl bi durum açıkçası
ayrıca 2007 de 600f ithal edilmeyecek gibi birşey duydum ama aslı var mı bilmiyorum...
Gt 250R ile ısınmazsın ki bizim motorlar gibi birşey o da... Bence eğer kendini hazır hissetmiyorsan cbr ile devam et.
Ben 600F'den çok korkardım Ama bir gün bir tur atma şansım oldu. Hiç de o kadar zor değilmiş. Çok büyük görünüyor ama gerçekten çok hafif motor. Bence cok kolay alışırsın. Tabi alıp hemen otoyola cıkacak değilsin. Yavaş yavaş mahalle civarı kullanmak gerek...
Bir de : Bence tekrar düşün siyah 600F konusunda : http://www.sahibinden.com/pls/sahibi...5&AdId=3087007
Kaanhan adlı üyeden alıntı
Daha önce sordum ama bir daha sorayım. Bu motorun üzerindeki deseni ben bir montda gördüm. Nasıl edinirim ? İyi geceler.
Sorunu gördük arkadaşım ama ben bilmiyorum. Honda bayii'lerine sorsan yardımcı olurlar sanırım. Ben de gördüm Repsol montu ama nereden alınır bilmiyorum.
-
06 Kasım 2006, 03:03
Kaanhan adlı üyeden alıntı
www.motorcyclestyle.com/-sporty
http://www.motorcycle-superstore.com...112&Division=1
http://www.nextag.com/JOE-ROCKET-Hon...71/prices-html
http://www.motorhelmets.com/htm1/com...ol-replica.htm
Senin aradığın bu mu bilmiyorum ama fiyatı uçuk biraz, 500 USD civarında seyrediyor.
Neymiş, Google, öküz - inek vs. gibi faydalı bir hayvancıkmış.Memleketimizin ismi lazım olmayan bazı siyasetçileri(!) de bu hayvancıklar kadar yararlı olabilse keşke.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
06 Kasım 2006, 03:23
linkinpark adlı üyeden alıntı
görkemm kask güzelmişşş
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Hani dün yazmıştım ya özelliklerini , bgn yeni bir özelliğini daha farkettim kaliteli kaskın... Ayrodinamik.
Otobanda giderken eski kaskım rüzgara karşı kuvvet uygular kafamı arkaya iterdi doğal olarak. Bu kaskın ayrodinamiği o kadar müthiş ki süzülüp gidiyor rüzgarın içinde. Bir de "sıssssssss" diye bir rüzgar vızıltısı yapıyor ki sormayın , çok mükemmel Size şöyle söyleyebilirim motorun üzerinde yattığımda bu kaskla motorun hızı 4-5 km artıyor
-
06 Kasım 2006, 09:55
Olleyyyyy...
Kısa ayrılığım sona erdi we yine kardeşlerima kawustumm...
Kardeşlerim hepinize tekrar selamlar.. Sizi çok sewiyorum, bu siteyi çok sewiyorum..
bunu ayrı kalınca daha ii anladm walla!
-
06 Kasım 2006, 11:23
-
06 Kasım 2006, 11:38
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
06 Kasım 2006, 11:47
-
06 Kasım 2006, 16:00
ohoooooo... millet birbirine hediye edioo motorunu bea..
biri de bana hediye etse ahh ahh
-
06 Kasım 2006, 19:57
Selam
Arkadaşlar aranıza Benide yazın Kırmızı Cbr125 r Ankara
hepinize selamlar
-
06 Kasım 2006, 20:00
@ihtiyarDelikanlı :
Hoşgeldin kardeşim...seni de aramızda görmekten mutluluk duyuyorus
iDaM MC PSiKoo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 103 kullanıcı var. (0 üye ve 103 misafir)
Bu Konudaki Etiketler