Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
21 Mart 2012, 00:36
i.canver adlı üyeden alıntı
Aynen öyle bende de var o ses gazı bırakınca ve gaz açınca 3.viteste yapmaya başlıyor. Ama her zaman değil arada oluyor.
ben bir tek bende vardır diye buraya yazma gereği duymamıştım . şehir içinde farkedilmiyor bile ama uzun yolda gerçekten çok sinir ediciydi . ısınınca mı oluyor acaba .
ben o sesin bi grenajın vidasının gevşediğini yüksek devirde de ses yaptığını falan sanmıştım hatta . uzun zamandır kullanamıyorum unutmuşum . çok özledim ya
Reklamlar
-
21 Mart 2012, 00:41
brooklynnn adlı üyeden alıntı
tüm 125 sahipleri fikir beyan ederse orjinalden mi sonradan mı bu var daha kolay anlarız
Ben rahatsız eden herhangi bi ses duymadım. gıcık bi ses demişsin ama ne tarz bi sesten bahsettiğin pek belli olmamış Cbr250 deki gibi şu subab şıkırtısı gibi motordan gelen bişeymi? yoksa şaseden ayaklıklardan gelen bi sallantı zıngırtı sesimi. Tarif edersen daha rahat yardımcı oluruz
Yukarıdakini kaçırmışım.. Vibrasyonun başladığı devirler o devirler. Motordan değilde on kısımdan tam gazda belli belirsiz az bi zırıldamalr var gibi bende
-
21 Mart 2012, 00:44
zangırtı degıl o farklı onu anlayabılıyorum
5500 devırden gelen yamuk bısıklet lastıgının demıre surtmesı gıbı bırsey
her turda azda olsa surter ve bı ses cıkar ya aynen onun gıbı bır ses
5500 6000 devirde gelıyor 3. viteste digerlerinde problem yok
-
21 Mart 2012, 00:46
Birde şöyle bir olay var motoru ısıtmadan binince daha çok duyuyorum ben o sesi marşa basıp gidiyorum daha fazla ses oluyor.
-
21 Mart 2012, 00:46
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Beyler peki bu enjeksiyon sesi motorlarınızda ne alemde? Hani şu rolanride çalışırken viiiiiiiiiiiiii şeklinde ıslık gibi olan.
Bende o ses başta çok az veya yok gibiydi duyulmuyordu. 2300 kmden sonra aşırı sıcak hava da 500 km uzun yol gittim. o andan itibaren ses ortaya çıktı. 2-3 ay duydum. kışın kesti artık ses çok az boyutta duyulmuyor pek
Hep aynı yerden benzin alıyordum. ses aldığım yer değişince çıkmış da olabilir pis benzinden bilmiyorum.
bende de hiç duyulmuyordu geçen hafta 400 km yol gittim,ertesi gün ses çok arttı bugün servise bıraktım pislik girmiştir temizleriz dediler.yarın alacağım artık motoru.
-
21 Mart 2012, 00:51
bendede çok fazla ses var depodan
alıştım zaten kulaklıkla kullanıyorum
ama öbür ses hissediyorum giderken duymasam bile
-
21 Mart 2012, 01:09
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Beyler peki bu enjeksiyon sesi motorlarınızda ne alemde? Hani şu rolanride çalışırken viiiiiiiiiiiiii şeklinde ıslık gibi olan.
Bende o ses başta çok az veya yok gibiydi duyulmuyordu. 2300 kmden sonra aşırı sıcak hava da 500 km uzun yol gittim. o andan itibaren ses ortaya çıktı. 2-3 ay duydum. kışın kesti artık ses çok az boyutta duyulmuyor pek
Hep aynı yerden benzin alıyordum. ses aldığım yer değişince çıkmış da olabilir pis benzinden bilmiyorum.
Şu ses olayını kış aylarında bende de kesti. yaza yine çıkar herhalde.
Bu arada 3. vites olayı da herkesde var takılacak bir konu değil zaten 3. vitesde 5500 -6000 devirlerde ölü gibi oluyor motor bayılıyor sanki ondan geliyor bence o ses.
-
21 Mart 2012, 01:32
ses haricinde 3. vites 5500-6000 devirde motor akıyor normalde ama birden hızlanmak istediğimde eski teknoloji otomatik vites arabaların şanzımanları gibi bende salaklaşıp bocalıyorum bazen hangi vitede gideyim diye
Vites kçültsem devir 9 bin civarına fırlayıp vites istiyor 1-2 sn ye bile geçmeden. Atmasam yine 1-2 saniye çok ağır kalıyor. Gözüm yolda olduğundan devire bak vites küçültüp küçültemiceğine karar ver derken durum tuhaflaşıyor harbiden
-
21 Mart 2012, 04:09
[MENTION=90753]s.e.c[/MENTION],aynaları en kısa zamanda yollıcam aklımdasın,yeni aynlarım kargoda hala onları bekliyorum haberin olsun.
-
21 Mart 2012, 12:28
Herkese günaydın.Aklıma gelmişken yazayım dedim,dün benzin aldım,depoyu fulledim ve 9lt aldı yani motorda 1 litre benzin varmış.Ve benzin istasyonuna gittiğimde bile yanıp sönmüyordu gösterge.Şundan dolayı söylüyorum,geçenlerde benzin muhabbeti yapmıştık tek dişte ne kadar gider,yanıp sönerken ne kadar gider diye,ben daha önce 30 km kadar yanıp sönerken gittiğimi söylemiştim,kim hatırlamıyorum ama 100 km gittiğini söyleyen olmuştu.Demek istediğim şu ki ne olursa olsun az benzin kalınca deneme yapmayın:D gidin en yakın benzinciden,benzin alın:D
-
21 Mart 2012, 13:59
arkadaşlar bugün servisten aldım motoru enjeksiyon sesi kesilmemiş.usta hepsinde bu sorun var,düzgün yerlerden benzin al dedi(zaten hep aynı yerden alırım) yani zincir sesinden sonra enjeksiyon sesine de çözüm bulunamıyormuş.bakalım sırada hangi ses başlayacak.
-
21 Mart 2012, 14:18
mstfkrfk adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bugün servisten aldım motoru enjeksiyon sesi kesilmemiş.usta hepsinde bu sorun var,düzgün yerlerden benzin al dedi(zaten hep aynı yerden alırım) yani zincir sesinden sonra enjeksiyon sesine de çözüm bulunamıyormuş.bakalım sırada hangi ses başlayacak.
motor servıslerınde onlıne sıstem varmı yanı ıs emrı acılırken ses varmıs falan yazılıyor mu yoksa sozlu mu soluyorsunuz elınızde bır belge oluyor mu kısaca...
-
21 Mart 2012, 14:23
bakımlarda fatura veriliyor belge niyetine onun dışında değişen bir parça olursa ama böyle durumlarda sözde kalıyor bir belge filan almıyorum.
-
21 Mart 2012, 14:30
egerkı sıkayet yazan bır ıs emrı nushası alırsanz mahkemeye verdegınızde bıle delıl olarak kullanırsınız bens ızın yerınızde olsam kı 20 gun sonra olcam hpnda turkıye arar sorunu bıldırıırm bu ses cekmemem gerektgını cozulemeyen bsy olmayacagını en kotu enjektor sıfırlanmaını ıstedıgınızı bıldırın bu arada servıs gırısıne benzır bır yazı yada servısten sesın geldıgını onaylayan bır kaselı yazı alırsanız ve bunu scan yapıp maıl atarsanız cok daha cıddı oldugunuzu anlayacaklardır danısman oldugumdan en berbat durum koseeye sıkıstıgımız durum oluyordu ama aslında servıs cok zarar gormez garantı ıslem olucagından en fazla servıs ıscılık saat ucretını alamaz fıat grubunda calısırken boyleydı sıneye cekmeyın o kadar para verdınız ne demek sesı oyle cekmek!
-
21 Mart 2012, 14:38
motoru kullanan herkeste varmış bu sorun yeni sıfır enjeksiyon takılsa bile belli bir süre sonra yine tekrarlayabilir ayrıca kullanıcı hatası olarakta gösterebilirler.sonuçta sürekli aynı yerden benzin aldığımı ispatlayamam veya kullanım kılavuzunda yazılan sanırım 95 oktan ve üzeri benzin kullandığımı ispatlayamam.böyle bir durumda ne yapacağım.
-
21 Mart 2012, 14:48
kullanıcı hatası yıkmaları muhtemel ama ıtıraz edıcez opet kart kullanımı var bende yok ama almayo dusunyorum ordan dokum ıstedıgınızde gecmıste kı benzın alıslarınız ve 95 oktan kullandıgınız gosterılır kı kıvırmayı gecersek sokuldugunde arıza anlasılır neden oldugu ve bızler sıkayetlerı artırıp fazla kısı yaparsak gerı cagırma kampanyası cıkar parca ıyılestırmeye gıder honda yanı bu otomobıl ıcın boyle kosulsuz musterı memnunıyetı gunumuz sartlarında gereklı enjeksıyon sesı duyan kullanıcılar en azından honda turkıye maıl atmayla baslayın hatta bu sıteyı gostererek tek bır motorda olmadıgını uretımden kaynaklı olduguna ınandırmalıyız sız servıstekı ustaları gecın onlara kalsa bu modellerde boyle olur mantıgı sonucta ugrasmamak ıcın basından savıyor
-
21 Mart 2012, 14:51
haklısın neyse ben bir mail atayım artık diğer arkadaşlarda atarsa belki bir kıvılcım yaratabiliriz.teşekkürler bilgilendirdiğin için :D
-
21 Mart 2012, 14:57
mstfkrfk adlı üyeden alıntı
haklısın neyse ben bir mail atayım artık diğer arkadaşlarda atarsa belki bir kıvılcım yaratabiliriz.teşekkürler bilgilendirdiğin için :D
rica ederım katkım olduysa ne fayda arkadaslar lutfen herkez katılsun ve detaylı bır maıl atsın su oktan yakıt kullandım perıoduk bakımları yetkılı serıvse gttım ses duymamdan oturu bıraktım servıs ısmıde verın ustalar sesı duydu ama bırsey yapamayacagını soyledı dıye garantı neye gore falan dıye grın ıste ıs emrı almaya calısın servıslerden cok onemlı arızayı bıldırdıgınıze delıl servıs kıvırma sansı olmasın bıze kımse bırsey soylemedı dıye
-
21 Mart 2012, 15:00
Evet arkadaşlar bana hayırlı olsun an itibariyle motopark motosiklet garajını almış bulunmaktayım
-
21 Mart 2012, 15:04
yahu ekrem hayırlı olsun da, garaj motordan pahalıya geldi herhalde :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 268 kullanıcı var. (0 üye ve 268 misafir)
Bu Konudaki Etiketler