Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Mart 2012, 20:45
@ nhst ne demek
Artık yağmur sayesinde,brandadaki kedilerin koku bırakmak amaçlı yaptıkları ve sonrasında kurumuş olan lekeler ve koku çıkar artık:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------
Yağmuru illede motor sürmek için bir engel olarak görmemeli,faydalı yanlarınıda görmeli değilmi:D
Reklamlar
-
11 Mart 2012, 21:20
merak ettıgım bır soruyu sızınle paylsmak ıstıyorum baska bır forumda 125r larda genelde zıncırde bollasma gevseme oluor dıyorlar motoru daha almadn ogrenmek ıstedım bnm bıldıgım kadarıyla 500kmde bır yaglıcaz 1000kmde bırde balata spreyle temızleyıp yaglıcaz bu bılgım dogrumu mekanık bılgım az cok vardır ama nası yaglanır fln sorucam ustalara zıncırden sıkıntı yasayn varmı?
-
11 Mart 2012, 21:30
merak ettıgım bır soruyu sızınle paylsmak ıstıyorum baska bır forumda 125r larda genelde zıncırde bollasma gevseme oluor dıyorlar motoru daha almadn ogrenmek ıstedım bnm bıldıgım kadarıyla 500kmde bır yaglıcaz 1000kmde bırde balata spreyle temızleyıp yaglıcaz bu bılgım dogrumu mekanık bılgım az cok vardır ama nası yaglanır fln sorucam ustalara zıncırden sıkıntı yasayn varmı?
Dediğin gibi 500 km de bir yağlayacaksın ve 1000 km de temizleyip yağlayacaksın, 500 km kadar sürdüm heralde ve motor 2000 km ye yaklaştı zincirde hiçbir problem yok.
Yağlama konusuna gelince sprey zincir yağları var bunları sıkman yeterli temizlemek içinde temizleme spreyleri var(genellikle gazyağıyla temizleniyor).Ustalara filanda bu konuda ihtiyacın yok.Ve zaten ilk 1000 km de bakıma götüreceksiniz yani onlar yapılması gerekeni yapacaktır ve sizin yapmanız gerekenleride söylerler.
-
11 Mart 2012, 21:33
hacam 500 km biraz fazla deilmi ben aklıma geldikçe temizleyip yağlıyorum zaten cokta zor bişi deyil
-
11 Mart 2012, 21:36
@pain acıklaman ıcın tesekkur ederım sephaya mı cıkarıp yaglıosunuz yanı arka tekerı oldugu yerde cevırmek gerekıor sanırım kusura bakmayın basınısızı sısırıyorumda meraklıyım boyle seylere almadn once herseydn emın ve bılgılı olmak ıstıyorum sanırım okuudugm kadarıyla zıncır ses yaparak yaglaması gerektıgınıde soluormus:D
-
11 Mart 2012, 21:40
nsht adlı üyeden alıntı
hacam 500 km biraz fazla deilmi ben aklıma geldikçe temizleyip yağlıyorum zaten cokta zor bişi deyil
Yani o kitapçıkta yazan,tabiki aslında bir kutu sprey almak lazım ve kurumuş gibi görünce,yıkamalardan sonra filan yani gerekli gördükçe sıkmak en iyisi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------
Mr.cihans adlı üyeden alıntı
@pain acıklaman ıcın tesekkur ederım sephaya mı cıkarıp yaglıosunuz yanı arka tekerı oldugu yerde cevırmek gerekıor sanırım kusura bakmayın basınısızı sısırıyorumda meraklıyım boyle seylere almadn once herseydn emın ve bılgılı olmak ıstıyorum sanırım okuudugm kadarıyla zıncır ses yaparak yaglaması gerektıgınıde soluormus:D
Estağfurulllah sonuçta forum bunun için,bende söylediklerimin çoğunu buradan öğreniyorum.Zincirden ses gelmesi artık son aşama,yağlamak içinde sehpa kolaylıktır ama gerek yok,açıktaki
kısımlarına sıkarsınız sonra motoru ileri doğru oynatır(sonuçta ilerleyince teker ve zincirde dönüyor) ve geri kalan kısmına sıkarsınız.
-
11 Mart 2012, 21:44
tamamdır o zaman motorumu alırken zıncır yaglama spreyıde alıyorum tawsıye edıcegınız bır marka war mı yagda.Bide balata spreyi yagı guzel temızlemez mı acaba
-
11 Mart 2012, 21:48
tamamdır o zaman
motorumu alırken zıncır yaglama spreyıde alıyorum tawsıye edıcegınız bır marka war mı yagda.Bide balata spreyi yagı guzel temızlemez mı acaba
Yağ konusunda açılan topikler var onlara bakın derim orada daha tecrübeli arkadaşlar var ama benim aklımda kalan herkes castrol den şikayetçiydi,başlıca ipone tavsiye ediyorlardı oda biraz diğerlerine göre pahalıydı,sonrasında volvaline ve repsol tavsiye ediyorlardı hatırladığım kadarıyla.Sizin kendiniz okumanız daha sağlıklı tabi.
Açıkçası balata spreyi nedir bilmiyorum,ama sprey yağ satanlar aynı zamanda temizleyicide satıyorlar,ben onlardan almayı düşünüyorum.
-
11 Mart 2012, 22:13
benim forumda okuduğum kadarıyla balata spreyiyle zincir temizlemeyi önermiyolar zincir temizleme spreyleri var veya gaz yağını bi kaba koyup küçük bi fırcayla zinciri temizleye bilirsin veya kompresorun varsa ga yağını mazot tabancasına koyup ziciri yıkaya bilirisin
-
11 Mart 2012, 22:39
anladım tamam onermıyorlrsa vardır bır bıldıklerı genelde ben balata spreyını elımdekı yagı cıkarmak ıcın bıle kullanırımda asırı cozucu ve ucucu bır etkısı var ondan dusunmustum ama varsa metala bır zararı kullanmam ıyıkı bu sıte var bu bılgı paylasımları ustalrdan alamıosun ama burda yasanmıslık tecrube oldugundan bılgı bırıkımı super
-
11 Mart 2012, 22:45
Hava kosullarina gore zincir yaglama suresi degisir.Temiz kuru bi yolda yani yazin 300-400 km de bir,yagmur camurda 150-200 km de bir temizleyip yaglayin.Temizledikten sonra yaglanir zaten.Sakin 1000 km de bir temizlemeye kalkmayin uzun bi sure.Hele balata spreyiyle zincir temizlemeyi aklinizdan cikarin.
Ben wurth zincir yagiyla yagliyorum,castrolun temizleme spreyini kullaniyorum.Ama gaz yagiylada temizleyebilirsiniz daha ucuza gelir ve eksi bi yonu yok
-
11 Mart 2012, 22:48
Beyler arka sehpası olmayanlar yan sehpa üzerinde motoru sola yatırarak arka tekrleği kaldırabilir. Çünkü zincirin tamamını yağlamak için motoru habire ileri geri itmek istemeyebilrsiniz. Zinciri temizlemek için de gaz yağını camsil kutusuna koyabilirdiniz ama dikkat lastiğe sıçramasın. Yoksa virajda yatarken lastigin kenarı yola temas edeceği için kayma riski çok fazla
-
11 Mart 2012, 22:48
anladım tamam onermıyorlrsa vardır bır bıldıklerı genelde ben balata spreyını elımdekı yagı cıkarmak ıcın bıle kullanırımda asırı cozucu ve ucucu bır etkısı var ondan dusunmustum ama varsa metala bır zararı kullanmam ıyıkı bu sıte var bu bılgı paylasımları ustalrdan alamıosun ama burda yasanmıslık tecrube oldugundan bılgı bırıkımı super
Hakketen site çok iyide,ben senin olayı anlamadım,üyelik tarihi baya eski gözüküyorda:D
-
11 Mart 2012, 22:56
Pain adlı üyeden alıntı
Hakketen site çok iyide,ben senin olayı anlamadım,üyelik tarihi baya eski gözüküyorda:D
benım olay baya farklı 6 yıldır baskıdan alamadıgım motoru artık yeter dıyerek almaya kalktık yoksa 17 yasımda hyosung ılk cıktıgı zaman alıcaktım ama aılenın durdurması arabaya yonlendırmesı bu zamana kadar surukledı sıteyı takıp edıyordumda bakım vs hıc bakmadım olmadıgından dolayı ama artık nıck cok sık goruceksınız
-
11 Mart 2012, 23:06
benım olay baya farklı 6 yıldır baskıdan alamadıgım motoru artık yeter dıyerek almaya kalktık yoksa 17 yasımda hyosung ılk cıktıgı zaman alıcaktım ama aılenın durdurması arabaya yonlendırmesı bu zamana kadar surukledı sıteyı takıp edıyordumda bakım vs hıc bakmadım olmadıgından dolayı ama artık nıck cok sık goruceksınız
Hayırlısı olsun:D.Bende aynı şeyleri yaşadım,en sonunda gittim kimseye söylemeden aldım:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------
Bu arada nicki boşver kendini görelim,kadıköydemişsin artık alınca çıkarsın bende kadıköydeyim:D
-
11 Mart 2012, 23:38
Pain adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun:D.Bende aynı şeyleri yaşadım,en sonunda gittim kimseye söylemeden aldım:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------
Bu arada nicki boşver kendini görelim,kadıköydemişsin artık alınca çıkarsın bende kadıköydeyim:D
tabıkı dostum cıkmak ne kelıme eve gırmıcem yıllardır beklıyorum bu anı... Demek ıstedııgmı anlamısındır.
-
12 Mart 2012, 10:39
08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)
-
12 Mart 2012, 13:54
Gercekten cok guzel olmus dostum motorun. Yalniz sen boyle fotograflar koyuyosun deneyesim geliyo kendime ayni motorumu kullaniyoruz diye soruyorum:D
-
12 Mart 2012, 13:59
Ali, honda servisi boyuyo mu parcalari ?
-
12 Mart 2012, 14:07
Arkadaşlar bir etkinlik olursa Germencik'ten her zaman katılırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------
Hayırlısı olsun krdşm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:05 ----------
Arkadaşlar bir etkinlik olursa Germencik'ten her zaman katılırım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 117 kullanıcı var. (0 üye ve 117 misafir)
Bu Konudaki Etiketler