YA ARKADAŞLAR CBR 125 BİLDİĞİM KADARIYLA 140 KG CİVARI BENİM BOY 1,70 KİLO 72 HAKİM OLABİLİRMİYİM MOTORA NE DİYORSUNUZ
YA ARKADAŞLAR CBR 125 BİLDİĞİM KADARIYLA 140 KG CİVARI BENİM BOY 1,70 KİLO 72 HAKİM OLABİLİRMİYİM MOTORA NE DİYORSUNUZ
slm arkadaşlar 2011 cbr 125 sahibiyim, zincirim pas yaptı henüz 850-900 km de ne yapabilirim, pas sökücü sıksam zarar verirmi? teşekkürler
Ekrem bi yeri düzeltiyim.
Kilo kısmında yeni kasa için sıvılarla beraber olan agırlığı(curb weight) aldığından eskisi içinse boş ağırlığ aldığından(dry weight) 137-115 tam 22 kilo fark çıkıyor. öyle bi görüntü de yok değil hani aslında
İşin aslı 137 kg'nin 13 kg' tam dolu depo 1 kg motor yağı 1 kg radyatör suyu 1 kg de fren hidrolikleri vv. sıvılar. Yani bizim kasanın boş ağırlığı 121.5 kg civarı
Yeni kasa ile eski kasa arsıdaki fark 7 kilo civarı.
Bende baştan öyle sanmıştım ama arada 20 kilo fark olsa bizimkiler götünü kaldırmazdı eskisinin yanında
Denizli de her yer kar oldu gün içinde zaten boktan olan trafik iyice kötü bi hal aldı , arabalar kayarak ilerliyor resmen derken bi kaç motorlu gördüm karlı yollarda ilerleyen , dumura uğradım bu ne cesaret :D millet yürürken düşüyor gözümün önünde o motorla yardırıyordu hiç karlı yolda motor kullanan var mı ?
Yavuz Sultan Selim Han
http:// Uploaded with ImageShack.us
geçen seneden bir kaç foto herhalde cvp oldu sorunuza Mario kimmiş yaa
cakal_gs19@hotmail.com Honda
0531 953 03 88 (365/24) Hayat
16 JE 885...................... Onda
millet videoda 16 beygirlik RS125 1. vitesin bitiminden sonra 2 ve 3 ü nasıl tık tık yükseltiyor. 6 vitesin 6 sıda performan oranlı olunca böyle oluyor
http://www.youtube.com/watch?v=hy4zl...eature=related (2.00'da)
Bizim 6. vitesin ekonomiye ayrılması yüzünden 2. vites çok uzun kalmış. yokuşlarda veya 1. viteste redline a dayamadan vites yükseltince bi süre baygınlık geçiriyor.
Motor CBR 125 ten bihayli güzel beyler. CBR125 kullanması mantıklıda Türkiyede ama YZF-R125 / Aprillia RS125 / Derbi GPR 125 in yanında çok yavan bi motor.
Video da yine o enteresan kamera
herkese iyi forumlar.yaklaşık 2 haftadır giremiyordum foruma ne kaçırmışım diye bir baktım da gerçekten işe yarar bilgi veren olmamış,hiç hala motorları birbirleriyle kıyaslayan adamlar var.(ilginç)
neyse öyle selam vereyim dedim.:D
Beni kastettin diye anladım yanlış değilse... Ne istersin ne konuşalım paşam? yazdıklarımız uygunmudur sence
Eski kasa ile yeni kasa kıyaslaması yapıldı önceki sayfalarda. Dünyada bi ilk olmalı bu veya olmamalı(!)(ilginç) 4-5 kişi yorum yapmış onlarada bu taş heralde. Senden izin almadan konuşuyolar işte reyiz. Sen bi 2 hafta volta at takıl gelince yine bi ayar verirsin
125 lik SS olan bir motoru diğer sözü geçen markaların 125 lik SS leri yerine beğeni ve dizayn olarak hangi Chooper veya krosla kıyaslayıp artısını eksisini tartalım paşam? ve ya tartmıyalım
Sen kayda değer bulduğun bilgileri söyle o doğrultuda takılsın bundan sonra buralar. Yorum veya kıyas yazmak isteyenler de önce sana msj atsın sen uygun görürsen foruma yazsın
yahu sen neden alındın son mesajınla aynı anda yazdık ben yollayınca sana yorum yapıyormuş gibi oldu.ne oluyor herkes gerilmiş bir sen aprillayla kıyaslamamışsın ki artılarını söylemişsin önceki sayfalardan bahsediyordum ben neyse ayarı da verdin ama saygılar :D
Olaylar karışmış GP500-1st dostum,mstfkrfk arkadaşımızın sitemi sana değil galiba.Bi kaç sayfa önceki 2010 kasalı arkadaşa.
anlamadığım nokta motoru kamyonla mı kıyasalyaydık?? ilginç
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=9tPp1k5EaZQ
Adamların 66 yıllık tecrüblerenden kendini daha yukarıda gören arkadaşlar,açın bir izleyin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------
yanlış anlaşılmasın tartışma yaratmaya çalışan yok ama bazı arkadaşların,ki genelde forum genelinde rastladığm bir olay, ti ye alır yazılarına itafen dir bu tepki..
Syg.
hocam bugüne kadar yazdığın herşeye katılıyorum hatta küçük cc kullanıcıları genelde tecrübesiz yada yeni başlayanlar olduğu için doğru sandıkları yanlışları olabiliyor. ama senin yorumların belkide cbr 125 kullanıcıları içinde en mantıklı ve doğru yorumlar
ama bir konuda katılmıyorum arkadaşım. 6. vites bence tam anlamıyla ekonomi için değil. çünkü ybr 125 ve mondial 150 mc ile birebir denedim diğer iki motor 5. viteste, cbr 6. viteste yanyana gittiklerinde aynı devri görüyorlar. ben bunu her 3 motordada fark etmiştim yani 3 üde 5000 devirde son viteste 65 km/h yapıyordu ama km saatlerindeki yanılmadandır deyip ciddiye almamıştım sonra kardeşim ve bi arkadaşımla denedik son viteste 3 motorda aynı devirde yanyanalar. cbr daha yüksek devirlerde güçlü olduğu için son hızı daha yüksek.
yani anlatmak istediğim bende cbr ı ilk aldığımızda 6 vitesli olduğu için son vites diğerlerinden daha uzundur sanmıştım hatta daha düşük devirde daha hızlı gidicem diye sevinmiştim ama kullandığımda üzüldüm malesef. bu arada 2. vites olayında çok haklısın
bir yzf kullanıcısı olarak bence en güzeli şöyle olurdu yzf nin kuyruğu ve yan grenajları 2010 cbr nin ön far dizaynı 2011 cbr nin ön konsolu ve ekzos kısmını birleştirecen on numara motor cıkar
YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, uzun süredir girmiyodum foruma bir kaç gündür son bi kaç ayı okudum. Faydalı bilgiler paylaşanların ellerine sağlık. Özellikle Zippo's ve mstfkrfk arkadaşların yaptığı egsoz karbonfiber çalışmaları çok hoşuma gitti uygun bir zamanda ben de uygulamak istiyorum. Ayrıca lastik konusunda fazla para harcamak istemediğimden sadece arka lastiği değiştirmek istiyorum, bu konuda fikir verirseniz benim için faydalı olur. Motorum hakkında genel durum özeti : rodajı bir ayda tamamladıktan sonra 3 ayda 300 km yapamadım iş gereği. üzerine havalar da soğuyunca 3 haftadır garajda yatmakta, şu yakıt pompası sesine hala kafam takılıyor servise konuyu soran oldu mu hiç?
tüm cbrlerde olduğuna göre problem yoktur diye düşünüyorum
bende çok kafayı takmıştım artık duymuyorum bile
Bende benim motorda yok sanıyodum o ses varmış meğer Bi sorun çıkaracağını düşünmüyorum ama hepsinde var
Şu an bu konu içerisinde 45 kullanıcı var. (0 üye ve 45 misafir)