iyi günler ben ehliyetimi yeni alıcamda ilk motor için birkaç seçenek bakıyorum ilk olarak mondial mcx yada honda cbf 150 düşündüm sonra cbr 125 i gördüm aklıma daha çok yattı uygun bir fiyatta buldum 2005 model siz ne dersiniz cbr da nelere dikkat etmeliyim önerileriniz nelerdir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim daha yeniyimde
merhaba arkadaşlar, az önce uzman tv den izledim ilk motor scooter yerine 125cc gücünde vitesli bir motor olursa daha iyi olurmuş. ufak güçte vitesli bir motorda başlamak gerekmiş.
şimdi bir yardıma daha ihtiyacım var. aşağıdaki motoru almayı düşünüyorum. fikirlerinizi söylemeniz mümkünmü? teşekkürler.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8478453/detay/
kolay gelsin dostlar.
Bakıyorum bir yıkama muhabbetidir almış başını gidiyor
Edindiğim bilgiyi ve uyguladığım yöntemi tarif ediyim sizlere.
Honda efe ye 500 bakımı için gittiğimde bu konuda hassas olduğum için kendilerine danışmıştım.
Kendileri bana çok fazla tanzikli suyu yaklaştırmadığım sürece iç bölgeye ve nikelaj kısma sorun olmayacağını iletmişlerdi.
Nasıl yıkasıklarını merak ettiğim için 500 bakımında götürdüğümde yıkattım.Baştan aşağı su tutuyorlar
Bizim bölgeye de yeni yapılan bir petrol ofisi nimet getirdi diyebilirim jetonlü bir sistem var.Şöyle ki;
1 lira atıyorum 3 dk boyunca hafif tanzikli köpük ile motorumu bembeyaz yapıyorum.Tekrar diğer bölüme 1 lira atıp 5 dk boyunca motorumu istediğim gibi tanzikli su ile yıkıyorum
Bu demek değildir ki honda da heryerine su tutuyorlar diye bende tutuyorum, elbetteki hayır
Motorun üst bölümüne 1 kere onlar tuttular, birdaha asla tutulmadı.tutmam da.Bekli tanzikli su ile motorumu yıkayacak kadar cani olabilirim ama üst bölümden su tutacak kadar değil :
Not : Bu arada arkadaşlar aşırı yağmurlu bir günde motora bindiğimde arka pak lambasını patladığını farkettim.
Arka küçük bagaj aşırı derecede su alıyor.Bilmem hiç dikkat eden oldu mu ?
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
sedatt ve asnake arkadaşlar 2. el motor için pek yardımcı olamayacağım. benim tercihim sıfırdan yana. biraz daha bekleyip para biriktirip sıfır almak en karlısı olur diye düşünüyorum. tabi son karar sizin para sizden çıkacak.
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:10 ----------
dostum bende aynen servisin yaptığı gibi ama çesmeye bağlı hortum ile baştan aşağı su tuttum. gösterge panelide dahil. deneme yanılma yöntemi gibi oldu benimki ama inşallah problem çıkmaz bu arada dediğin gibi arka oturacağın altına su gidiyor. orayada su tuttum ve içindeki gözlüğün camında su damlacıkları gördüm.. bir sonraki yıkamayı serviste yaptırıp izlicem kesin..
[QUOTE=Onur01;2490126]sedatt ve asnake arkadaşlar 2. el motor için pek yardımcı olamayacağım. benim tercihim sıfırdan yana. biraz daha bekleyip para biriktirip sıfır almak en karlısı olur diye düşünüyorum. tabi son karar sizin para sizden çıkacak.[COLOR="Silver"]
öncelikle görüşün için teşekkürler. daha önce vitesli kullanmadığım için 125cc den başlayıp öğrendikten sonra sıfır ve daha güçlü motor almak istiyorum. umarım kısa sürede öğrenirim
Cbf yerine Cbr125 sana daha hoş spor geldiyse problem yok. Şürüşüde daha keyiflidir. Acele edip düşük modele girmeni tavsiye etmem 2008-2009 model 10.000-20.000 km arası 3.750-4.000 ederidir. Bütçe meselesi ama eski modele göre daha çok hayrını görürsün. Ustan olmasada motordan anlayan bi arkadaşınla bakman sart
[QUOTE=sedatt;2490149]Amaç sadece öğrenmekse 3000-4000 km kullanmak başka motorsa geçmekse cbr iyi seçim değil .Bu işin içinde devirmek yatırmakda var. Ybr al çok daha mantıklı
peki neden cbr yerine ybr tavsiye ettiniz? biraz baktımda ikisinin marka haricinde çok farkı yok gibi. ybr neden tercih sebebim olmalı? bilgi verirseniz sevinirim.
Ybr ile düşersen motordaki hasarı 200-300 e halladersin. CBr125 ile ocağına incir ağacı dikersin!
Ben diyim 2000- sen de 3000
cbr konusunda en canlı bölge olan fethiye yine bir ilk ile geliyor
evet arkadaşlar 2011 cbr 125 r gri turuncu ile Stoppie çalışmaları buyrun ,
http://www.youtube.com/watch?v=CKAlrrnI8pw
http://www.youtube.com/watch?v=YAL4M8ZbMIs
stoppie çalışmları buyrun.
08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)
2000-3000 biraz ağır bir rakam olmuş ama hondanın hem parçaları pahalı ayrıca GP500-1st cbr ı grenajlı olduğu için önermiyor düşürme anında parçalanmasın diye çıplak motor alman daha uygun.motor bu 2 teker sonuçta 5 yıldır motor kullanıcısıyım chopper tarzı motorum dışında aldığım motorları ilk 1 hafta içinde mutlaka düşürmüştüm.neyse artık tecrübe kazandım da gittim sıfır cbr alabildim.zaten çok zengin insanlar olsak bu fiyattaki motorlara binmeyiz diye söylüyorum cbf hoşuna gidiyorsa cbf tercih et veya 2011 tvs ,görüntüsü hoşuma gidiyor.eski kasa cbr den daha güzel bence.ybr de iyi seçim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------
bu arada arkadaşlar ilk bakım 500 de mi 1000 de mi?
Düştüğümde bana zarar gelmesinde motor istediği kadar parçalansın, parçalarıda pahalı olsun, o durumda önemi olmaz benim için. istediğim şey sevdiğim bi motor alıp hem öğrenmek hem eğlenmek. bu yüzden bu forumda araştırmalarım sonucunda cbr 125 modeline karar verdim. sonrasında zaten sıfır bir cbr 600 planım var. Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
meraba arkadaşlar benim durumum şöyle.. Hiç vitesli tecrübem yok. öğrenciyim ve imkanım kısıtlı fazla taşamam. 2005-2007 arası cbr 125 almayı düşünüyorum. sizce bu doğru bi seçimmi ? bunun yanında bana önerebileceğiniz bi motor varmı ? imkanım 2000 ile 3000 arasında. biraz daha ekle şunu al demeyin çnkü o en fazla eklenmiş hali o modellerde bi cbr alsam sizce yanlış bir seçim olurmu bu ? mersinde öğrenciyim. bana yardımcı olursanız sorularımı cevaplarsanız sevinirim. şimdiden Tşk...
sıfır fakat kılavuz türkçe değil bende hiç bakmadım.normalde servis kaydının tutulduğu bir kitapçık verilmesi gerekirdi,onu da koymamışlar.
Şu an bu konu içerisinde 263 kullanıcı var. (0 üye ve 263 misafir)