Kimse yardım etmemiş, yazayım dedim
Şimdi, sadece 1-2 hafta binip yine yatacaksa değiştirme, ancak ilk 1gün rodaj yapar gibi kullan. İlk çalştırdığında da rolantide beklet, 1-2 gün zorlama. sonra galiba 1-2 hafta binip yine yatacak motor? Bi dahakine deiğştirirsin. Ama demek istediğim şu: zamanla yağ özelliğini yitirir tabii. Yani uzun bineceksen değiştirmen sağlıklı olur. ama şu an bir zararı olmaz. bir de akün bitmiştir muhtemelen. İlk zamanlar akü problemi yaşarsın. Şarj ettirmeni öneririm. wurdurmak pek iyi değildir. Kolay gelsin. kazasız belasız kardeşim.
dostum sen yanlış anladın galiba daha yatırmadı motoru 2 hafta sonra yatıracak iki hafta binsem sorun olurmu diyo ben alalı 2bini geçti bu hafta değiştircem. hiç gerek yok bence seneye motoru harekete gecireceğinde yağı al değiştir çalıştır bin en güzeli bu gereksiz masraf yapma .
I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:
Motor yatmış mı yatacak mı? Yatacaksa bırak yatsın,kulnmadan önce değiştir. Yattıysa, zaten anlattığım gibinn :D
Arkadaşlar 2010 CBR 125R Hakkında Düşünceleriniz Nedir Bu Şuanki Fiyatı İçin Alınır Mu Bu Motor İyi Yada Kötü Yanları Nelerdir ?
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
Fiyatı çok uçuk, enjeksiyonlu. Yani benzin tüketimi normalde 3lt/100km ortalamadır. Enjeksiyonda yaklaşık 2,5 hatta belkide 2/100km, 2lt. olmaz da yaklaşabilir.... Ancak kötü yanı: hızda azcık azalma olur we arızası çok masraflı we teferruatlıdır. Yolda kalırsan yapabilicein bişi olmaz yakıt sistemine, kendi bakımını yapamazsın. Karb. olsa yapılır, anlarsın az çok. ancak enjeksiyonda elektroniktir....
Bu we bunun gibi şeyler işte. Fiyatı çok yüksek. Zaten 1yıl kullanırsan çokk sıkılırsın. SAna ilk aydan yetersiz gelir. Geçiş motorudur. Sıfırına o para çok bence......
Cumartesi günü direksiyon sınavım var. Çok heycanlıyım
arkdaslar hatay-osmanıye-adana-mersın bu şehirlerde motorunu satmak ısteyen olursa bana ulassın fıyat aralıgım 3000-3300 tl dır.
@ engin reis
Sitdede, almak istiyorum, bit pazarı, satış bölümü şu an ismini tam hatırlayamadım bu 3ünden biri :D oraya mesaj bırakırsan daha performanslı bir mesaj olur :D
abilerim cbr 125 in vites olayını bi soyleyebılırmısınız? dizilimi 1 n 2 3 4 5 die mi ? we tek tık ta tek vites mi deısıyor ? bi hareketle 2 yada daha fazla vites atılırmı?
motorlarda sıralı sistemdir.
1 n 2 3 4 5 6 diye yükseltir.6 5 4 3 2 n 1 diyede düşersin vitese her bastıgında 1 vites düşer yada yükselir 2 vites birden düşürmek istersen 2 kere basman gerekir.
tabi motorda 2 vites düşüp debriyajı bıraktıgında neyle karşılaşcagını bilemessin o arka tekerin yanına geldiğini görebilirsin dikkat etmek lazım.
açıklayıcı olmuştur inş.
Arkadaşlar 18.09.2010 akşamı(yanı bu akşam) saat 20:00'da Emirgan Sütiş'in önünde buluşuyoruz.
Gelmek isteyenleri bekleriz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:21 ----------
hiç heycanlanma 20 metre çinçon bi scooter sürersin tamamdır
Eyvallah M.Sercan dedıgın bölümlere bi bakım.
gelmek istiyorum aslında ama kızla buluşçam yaa 1 haftadır adapazarındaydım, şimdi ekersem kabak gibin oyar bnicasillas00;2155196
[B adlı üyeden alıntı
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
ya ben dün gostergeyi söktüm ön cam vidalarını sıkmak ayarlamak için inceden ses geliyordu. şimdi 4-5 bin ve 8-9 arası acayıp şekilde titremeye başladı. zarıldıyor resmen.. sizce nasıl keserim bu sesi :S
I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:
Ya bırak kızı felan gel sen gel yarın buluşuruz
Bizim bu ön cam öyle onun içinde lastik vidaları var onları değiştirdim yanlarına çift taraflı bant çektim o igrenç zırıldı biraz azaldı ama tam kesilmedi tabi en azından komburesore bıraktıgında yapmıyo çift taraflı bant olayını dene
bnim kafa grenajı değiştirildiğinde o sesten kurtuldum. ön camı dışardan tutan vidaların lastik contalarını takmamışlar, vida direk boyaya temas ediyor ama zırıltı kesilmiş durumda. belki lastik contalardandır?
conta dediğim lastik pul
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Şu an bu konu içerisinde 267 kullanıcı var. (0 üye ve 267 misafir)