Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
07 Eylül 2010, 14:59
Aküne de bir bak. aküden de yapabilir. Yada göstergelin ordaki soketlerde temassızlık war.
kafa grenajını sökmek için 1 yıldız tornavida, göstergeleri sökmek içinde 10 - 12 anahtar gerekiyor.
Gösterge panelinin yanındaki siyah kıvrımlı parçaların vidasını söküyorsun. bu parçalar 2 farklı yerden vidalı, ön camdan ve göstergenin yanlarından. bu siyah parçaları çıkarttığında gösterge panelinin şaseye bağlandığı 2 tane somun göereceksin bunlarıda çıkarttıktan sonra gösterge panelini hafifçe çekerek çıkarta bilirsin ama iş burda bitmiyor tabiki. gösterge panelini çektikten sonra kilometre telini bir pense yardımıyla gevşetip çıkartırsan daha rahat şekilde işini yapabilirsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:56 ----------
Yanlış warsa düzeltin lütfen...
Reklamlar
-
07 Eylül 2010, 16:19
dün akşam gezerken 80km hızda 7bin devirdeyken motor 1 saniyeliğine tekledi.gaz kesti gibi.10-15 sanıye sonra yıne tekledi korktum yavaşladım...bir süre sonra tekrar yapacakmı diye denedim aynı hız ve devire geldim ama daha olmadı..neydi bu canımı sıktı..daha yeni motor 1700km de
-
07 Eylül 2010, 16:50
uthec adlı üyeden alıntı
dün akşam gezerken 80km hızda 7bin devirdeyken motor 1 saniyeliğine tekledi.gaz kesti gibi.10-15 sanıye sonra yıne tekledi korktum yavaşladım...bir süre sonra tekrar yapacakmı diye denedim aynı hız ve devire geldim ama daha olmadı..neydi bu canımı sıktı..daha yeni motor 1700km de
bujiden olabilir,motor elektrik kesmiş olabilir vs...bujini bi yokla bakalım gevşek mi?yada değiştir tekrar yaparsa başka bişeyden de olabilir ama bujiyi bir dene derim kaç paralık şey zaten...
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
-
07 Eylül 2010, 17:13
onur35 adlı üyeden alıntı
bujiden olabilir,motor elektrik kesmiş olabilir vs...bujini bi yokla bakalım gevşek mi?yada değiştir tekrar yaparsa başka bişeyden de olabilir ama bujiyi bir dene derim kaç paralık şey zaten...
Benzindeki pislik yapmış olabilirmi Benimde başıma benzer bişey geldi motor 90 la giderken tekleme yapmaya başladı korktum biraz öyle devam ettikten sonra stop etti , 4-5 kez marşa bastım ve hiç bişey olmamış gibi çalıştı ve hiç bi sıkıntı yapmadı... Servise sorduğumda pislik geldiğini ve motorun onu attığını söyledi
-
07 Eylül 2010, 17:17
cesur509 adlı üyeden alıntı
Benzindeki pislik yapmış olabilirmi
Benimde başıma benzer bişey geldi motor 90 la giderken tekleme yapmaya başladı korktum biraz öyle devam ettikten sonra stop etti , 4-5 kez marşa bastım ve hiç bişey olmamış gibi çalıştı ve hiç bi sıkıntı yapmadı... Servise sorduğumda pislik geldiğini ve motorun onu attığını söyledi
o dediğinde olabilir tabi ama onu atarken fark eder hissedersin yani egzoz farklı bi sesle çat pat diye atar o pisliği...büyük bi sorun olmadığı kesin
-
07 Eylül 2010, 18:00
uthec adlı üyeden alıntı
Benzindendir redline girmiş gibi gaz kesmeye başlıyo bendede 3-4 defa yaptı ve sonunda memeyi tıkadı.Sağolsun çok temiz benzin satıyo benzinlikler.
-
07 Eylül 2010, 19:48
I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:
-
07 Eylül 2010, 20:26
casillas00 adlı üyeden alıntı
Benzindendir redline girmiş gibi gaz kesmeye başlıyo bendede 3-4 defa yaptı ve sonunda memeyi tıkadı.Sağolsun çok temiz benzin satıyo benzinlikler.
bu konuda yapabilecek bir şeyimiz yok yani öyle mi..
-
07 Eylül 2010, 21:11
uthec adlı üyeden alıntı
bu konuda yapabilecek bir şeyimiz yok yani öyle mi..
En son ben karburatörü temizledim.Bide bu benzinliklerde felan satılan karbüratör temizleyici yada depo temizleyici diye satılan maddeler varmış ondan kullanan birkaç kişiye sordum çiçek gibi yapıyo motoru dediler.
Depoyu fulleyıp onuda içine atıveriyomussun.
Onu atınca fazla yakıyormuş ama temizliyormuş.
Sonra normal değere dönuyormuş.
Ve acı bi kokusu varmış
-
07 Eylül 2010, 21:16
cHreSs adlı üyeden alıntı
Deneme yanılma yöntemiyle her şeyi öğreniyor insan. Zamanında benimde far ampülüm patlamıştı, onu değiştiricem derken tüm kafayı sökmüştüm nerdeyse.
Casillas o temizleyicilere dikkat edin. Ben bir kaç topicte okumuştum, bu maddeleri asla koklamayın gibisinden yazılar yazıyodu bayağı zararlıymış.
Bende deponun altından çıkan 2 hava borusunu temizledim dün. İçinden toz, toprak ne ararsan her şey çıktı. Benim yolda kalmamın sebebi buymuş karbüratörüm temizmiş.
-
07 Eylül 2010, 21:22
ahmet93 adlı üyeden alıntı
Deneme yanılma yöntemiyle her şeyi öğreniyor insan. Zamanında benimde far ampülüm patlamıştı, onu değiştiricem derken tüm kafayı sökmüştüm nerdeyse.
Casillas o temizleyicilere dikkat edin. Ben bir kaç topicte okumuştum, bu maddeleri asla koklamayın gibisinden yazılar yazıyodu bayağı zararlıymış.
Bende deponun altından çıkan 2 hava borusunu temizledim dün. İçinden toz, toprak ne ararsan her şey çıktı. Benim yolda kalmamın sebebi buymuş
karbüratörüm temizmiş.
depo havalandırma hortumu sıkışınca oluyor doğru söylüyorsun aklımıza gelmedi sökülmemiştir depo diye
-
07 Eylül 2010, 21:22
Bende deponun altından çıkan 2 hava borusunu temizledim dün. İçinden toz, toprak ne ararsan her şey çıktı. Benim yolda kalmamın sebebi buymuş
karbüratörüm temizmiş.
Koklamıycan abi abi yoksa bi bakarsın gözlerin senden bağımsız hareket ediyo
Ya o deponun altında zaten milyon tane boru var adamların canı sıkıldıkça bir boru takmışlar
Ama ben kötü ustayım hiç vida arttırmadım
-
07 Eylül 2010, 21:32
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
depo havalandırma hortumu sıkışınca oluyor doğru söylüyorsun aklımıza gelmedi sökülmemiştir depo diye
Bende sonradan farkına vardım. Boruların biri kendini bayağı yukarı çekmişti ve çok sertleşmişti. Söktüm içini yıkadım kuruttum. Bu arada onları çıkardıktan sonra test amaçlı biraz gezdim motorla o sırada bişey olmamıştır herhalde
Casillas işte ben 2 tane boru arttırcaktım da vaz geçtim
-
07 Eylül 2010, 21:36
Bende sonradan farkına vardım. Boruların biri kendini bayağı yukarı çekmişti ve çok sertleşmişti. Söktüm içini yıkadım kuruttum. Bu arada onları çıkardıktan sonra test amaçlı biraz gezdim motorla o sırada bişey olmamıştır herhalde
Casillas işte ben 2 tane boru arttırcaktım da vaz geçtim
He o 2 boruyu biliyorum hem çok zor cıkıyorlar hemde zor giriyorlar ben bide sogutma suyunun gittiği boruyu cıkarttım o tazzikle suratıma antifiriz yedim
Suratımıza bile tukurdu bu motor yani
-
07 Eylül 2010, 21:52
-
07 Eylül 2010, 22:29
slm arkadslar ben aranıza ynı uye oldum cbr 125 2010 model almayı dusnuyorm.gerek gosterıs ıcın olsun surus tarzı olsun benım ıcın motorda bnlar onemlı bırde cok hosuma gıdıyo yenı kasası 1 kac ay ıcnde mtlaka almayı dusnuyorm ama bazı korkularım var orn. bu motr rahatmı bel agrısı fln yparmı uzun yolda.bodrumda yasıyorum en fazla gıtcegım yer mılas mugla olur rahat gıdermıyım bu motorla cvplarını bklıyorum sımdıden tsekkuler...
-
07 Eylül 2010, 22:40
-
07 Eylül 2010, 22:58
yok cok sukur bel faıtıgı gıbı bı sorunum yok yha uzun yolda fln yapar dıye korkuyorum .d
-
07 Eylül 2010, 23:00
-
08 Eylül 2010, 00:34
arkadaşlar tekrar hatırlatmak istedim motorumu satıyorum hertürlü kefilimdir sorunsuzca binebileceğiniz bakımlı bir motor...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...30895446/detay
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)
Bu Konudaki Etiketler