Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı byoky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar , ben cbr 125 i araştırıyorum uzun zamandır tabi ki almak ve yeni başlamak için en ideal vitesli motor olmasına şaşırmadım .

neyse ben soruma geliyim almayı istiyorum fakat ufak bir sorun var benim garaj olayım yok o yüzden açık bir alanda kalacak motoru nasıl sağlam ve bakımlı tutabilirim dışarda ya da tutmam için bir yol var mı? ve motor çok mu yıpranır ?
    Benim de motorum dışarıda kalacak tüm yıl boyunca, kışları bütün motoru kapatan brandalardan var onlardan bitane alıp, motor sogutma suyu deposunu
    %60 antifiriz-%40 saf su karışımı ile doldurursun. Bu motoru sogutan suyun soguk dolayısı ile motorda çatlaklar oluşturmasını engeller ve karbütatör donmaz.
    Hava müsit olursa da 2-3 güne bir çıkartıp çalıştırırsın motoru bikaç tur atarsın.

Zaten kışın hiç ellemeyeceğim diyorsan bu konu hakkında kitapçıkta detaylı bilgiler mevcut.

Bir de ucuz bir branda alırsan geceleri sararsın, hem motora çoluk çocuk binip kurcalamaz hem de rüzgar, toz vs aşınmalardan korumuş olursun.

Sen zaten bi motoru al da ona gözün gibi bakmak için nasıl çabaladığını görüreceksin, bir şekilde korumanın yolunu bulursun...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    honca cbr 125 2010
    @@@@@yokedici_27@@@@@ sözüm sana!!!!!dikkatli bak lütfen!!!!!
    yokedici çok zor durumdayım cbrım 110 u zor görüo lütfen ama lütfen bana motor üzerinde ne gibi oynamalar yapcağımı söle lütfen ama lütfen çok müzdaripim sana sığındım :D tek umudum sensin yokedici lütfen bana bilgi ver teşekkürleR! saygılar!
    [B][COLOR="DarkRed"]TEK FARKIMIZ TÜRK OLMAMIZ. YA TAM SUSTURURUZ.YADA KAN KUSTURURUZ![/COLOR][/B]

Motosikleti
    cbr 125
    Alıntı kazukki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yokedici çok zor durumdayım cbrım 110 u zor görüo lütfen ama lütfen bana motor üzerinde ne gibi oynamalar yapcağımı söle lütfen ama lütfen çok müzdaripim sana sığındım :D tek umudum sensin yokedici lütfen bana bilgi ver teşekkürleR! saygılar!
    msn adresim serkani_027@hotmail.com ekle konuşalım senin cıbırı görünce herkes sağ yanaşacak

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2008
    dostum bu ne hal akşam iki kişi otobanda hafif eğimde 130 gordum yatmadan =) tek basıma orada 137 gibi birşey gordum yine yatmadan =) yatıncada 142 gibi birşey olur. gsoz real marka per için o etki yapıyor olabılır. ama arka 120 lik
    I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:

Sen motoru sıfır almadın mı? kaç km de şu an?
    rodajda motoru sağır mı ettin yoksa... daha sıfır motorun üzerinde oynama yapılır mı yav, kıyamaz insan...

Motosikleti
    cbr 125
    Alıntı crypto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen motoru sıfır almadın mı? kaç km de şu an?
    rodajda motoru sağır mı ettin yoksa... daha sıfır motorun üzerinde oynama yapılır mı yav, kıyamaz insan...
    arkadaş doğru söylüyor kıyma 0 motora şimdi oynama yaparsak garantiden de çıkar bekle garantisi dolsun öyle yapalm yine ben sana sylerim ne yaptımı

merhaba.. bende cbr 125 istiyorum ama herkes karşı :( başlamak için harika bi motor değilmi ya... aylardır araştırıyorum ve başka bi motor istemiyorum.. yanlış mı yapıyorum acaba... ybr istemiyorum, scooter lada olmaz, vitesli motor istiyorum...

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    Alıntı M.SercaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Onur_35

:D Geriye bakmaya üşeniyorum açıkçası. Bir resmini koysan? Bir de Nasıl bu ekzos sence? Performansı nasıl, tüketimi nasıl, sesi nasıl? Awantaj-dezawantaj warmı? Ne biliyorsan anlatırmısın rica etsem? Bir de sesini ÇOk merak ettim wideo koyarsan ÇOk makbule geçer. Tşk...

Walla genelde aküyü alalı we mtr yatalı çok olmadıysa şarj tutar. Amperi yüksek olan trafo(transformatör) ile şarş edersin.

Yani bi şarj ettir, seni muhtemelen bi süre daha götürür ama yine de bunun kaçışı yok. O akünün ömrü yarıya hatta daha aza inmiştir haberin olsun ;)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------

Bu arada bi de şarj etmeden önce biraz uzun yola çıksan toplar kendini belki. Olmasa Şarj etçen mecburen. Ama şarj ettikten sonra da yine biraz uzun yola çıkman gerekir ki kendini iyice toplasın....

vaktim sıkışık olduğundan aceleden yazdıklarını kaçırmışım...bugün rahatsız olduğum için işe gitmeyeceğim ama motora binmeyide istemiyorum sanayiye gitmekte şart oldu ne yapacağım bilemiyorum biraz dinleneyim akşam üzeri kendimi iyi hissedersem şarja götürücem...
    sıra geldi istediklerine şuan elimde foto ya da video yok satılığa çıkartmak için birşeyler çekeceğim onları eklerim...
    yuasa akünün değeri ne kadar peki bilen var mı?

Alıntı yokedici_27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    140 KM BEN ÜSTÜNDE PUSARAK GÖRÜYORUM BAK DAHA YATMIYORUM ÜSTÜNE YATINCA 15 20 KM FARK WAR BİDE RAMPA AŞAĞI DÜŞÜN ARTIK..SEN GEZGİN BİR ARKADAŞSIN GALİBA G.ANTEPE YOLUN DÜŞERSE BEKLERİM BİRLİKTE BASARIZ FARKI GÖRÜRSÜN KARDEŞ YALNIZ HYOSUNGTAN HONDAYI KIYASLAMA ADI ÜSTÜNDE HONDA YAPAR KARDEŞ AYARLANINCA
    KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------

@Onur_35

Hmm. Ok resim,wideo ws we özellikle SESini çok merak ettim. İlgilenirsen sewinirim. Bir de aklıma takılan bişi war. Gerçekten perf. lı bir ekzos mu? Yani anlatabilir misin bu ekzos hakkında ne biliyorsan, ne düşünüyorsan. Kullandığın için soruyorum. Perf. artışı, harcama, ses ws ws ne gibi deişiklik oluo, awantaj-dezawantaj war mı ws ws??

Bu arada genelde işe yarayan bir tekniktir. Akü bitikse, şarj tutmuosa o gözler war kapakları açıp içine asit türü madde konarak akü bir süre daha seni götürüyor. Akücülerde asitli su war ondan konulabiliyor. Weya ben koycam diosan; Ör: sirke, limon suyu tarzı asitik bişe. Ya da İŞİYORLAR :D Gerçekten, işiyorlar we akü bir süre daha götürüo MUŞ. Öyle duydum.

Ancak akü içinde; Kurşun çubuklar plakalar war. Zamanla onlar eriyor. Eyer erimişse neyaparsan yap o akü çöp.

Umarım yardımım dokunmuştur. Bunları denemeni öneririm. İşeme faslı hariç tabii :D

Motosikleti
    cbr 125
    [QUOTE=M.SercaN;2134888]KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....[COLOR="Silver"]

motor rektefeye girdi dişliler değişti orjinal eksoz açıldı fazla değil ama filitre ayarlandı biraz pusturuldu hafif vs vs bu tür şeyler.. haftaya performans eksozu gelicek siparişini werdim bu kadar modifiyesi

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------

@Onur_35

Hmm. Ok resim,wideo ws we özellikle SESini çok merak ettim. İlgilenirsen sewinirim. Bir de aklıma takılan bişi war. Gerçekten perf. lı bir ekzos mu? Yani anlatabilir misin bu ekzos hakkında ne biliyorsan, ne düşünüyorsan. Kullandığın için soruyorum. Perf. artışı, harcama, ses ws ws ne gibi deişiklik oluo, awantaj-dezawantaj war mı ws ws??

Bu arada genelde işe yarayan bir tekniktir. Akü bitikse, şarj tutmuosa o gözler war kapakları açıp içine asit türü madde konarak akü bir süre daha seni götürüyor. Akücülerde asitli su war ondan konulabiliyor. Weya ben koycam diosan; Ör: sirke, limon suyu tarzı asitik bişe. Ya da İŞİYORLAR :D Gerçekten, işiyorlar we akü bir süre daha götürüo MUŞ. Öyle duydum.

Ancak akü içinde; Kurşun çubuklar plakalar war. Zamanla onlar eriyor. Eyer erimişse neyaparsan yap o akü çöp.

Umarım yardımım dokunmuştur. Bunları denemeni öneririm. İşeme faslı hariç tabii :D
    arkadaşım bizim aküler kuru akü diyebiliyorum suyla asitle işi olmaz yani...
    egzoz boğazdan kopmle leovince ses olarak gayet tok bir ses hatta alışana kadar başını ağrıtırperformans olarak bir başka cbrlı arkadaşla motorları değişip bindik ve fark olduğunu filan söyledi...motor kalkarken kuyruk savuruyor filan ve biraz daha seri dedi,ben onun motoru biraz daha yumuşak buldum ama arada öyle aman aman bi fark olacağını sanmam sonuçta aynı motor ve topu topu 125ccyakıt konusunda bişey diyemem çünkü bu motor zaten yakmıyor en son ne zaman benzin aldığını unutuyorsun

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı onur35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bizim aküler kuru akü diyebiliyorum suyla asitle işi olmaz yani...
    egzoz boğazdan kopmle leovince ses olarak gayet tok bir ses hatta alışana kadar başını ağrıtırperformans olarak bir başka cbrlı arkadaşla motorları değişip bindik ve fark olduğunu filan söyledi...motor kalkarken kuyruk savuruyor filan ve biraz daha seri dedi,ben onun motoru biraz daha yumuşak buldum ama arada öyle aman aman bi fark olacağını sanmam sonuçta aynı motor ve topu topu 125ccyakıt konusunda bişey diyemem çünkü bu motor zaten yakmıyor en son ne zaman benzin aldığını unutuyorsun
    Benimde egzoz öyle sadece kalkışı etkiliyor normalden biraz daha fazla yakabilirsin 100kmde 3.2LT yakıyo full şehir içi dur kalklar aşırı olarak.
    Bazen ışıklarda fazla gaz vererek kalkınca lastikğın yanladığı oluyo buna 2-3 kere denk geldim.Asfaltdan kaynaklanıyor sanırım motorun tork'unun arttıgından deiL
    Ama bu aralar motorun üstüne sıgamaz oldum.Boyum mu uzadı nedir

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2008
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimde egzoz öyle sadece kalkışı etkiliyor normalden biraz daha fazla yakabilirsin 100kmde 3.2LT yakıyo full şehir içi dur kalklar aşırı olarak.
    Bazen ışıklarda fazla gaz vererek kalkınca lastikğın yanladığı oluyo buna 2-3 kere denk geldim.Asfaltdan kaynaklanıyor sanırım motorun tork'unun arttıgından deiL
    Ama bu aralar motorun üstüne sıgamaz oldum.Boyum mu uzadı nedir
    o yanlama bendede var :D zevklı oluyor belını kır bıras sag sol yap devamı gelsın bakışlar artıyo ama o zemınle alakalı kaygan zemınde yapıyor sert zemınde çok asılırsan kı oda gereksız. aslında bende bı egsoz dusunuyorum bende real marka dıye bır egsoz var ama bıras amale ışı duruyo :D

Alıntı cHreSs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o yanlama bendede var :D zevklı oluyor belını kır bıras sag sol yap devamı gelsın bakışlar artıyo ama o zemınle alakalı kaygan zemınde yapıyor sert zemınde çok asılırsan kı oda gereksız. aslında bende bı egsoz dusunuyorum bende real marka dıye bır egsoz var ama bıras amale ışı duruyo :D
    Çok asılınca tekere geliyo tecrubeyle sabit bigün baktım gokyüzünü izliyorum huuoopp lan 2 tekerin düz bassın kırarım sinyalını dedim indi tehdit işe yarıo
    Bu kerata bazen güzel gidiyor gibi geliyo bazende lan motora ne oldu gitmiyo diyorum havalardan etkileniyo garibim başına güneştete bırakmıyorum güneş geçmiştir başına diycem

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2008
    Çok asılınca tekere geliyo tecrubeyle sabit bigün baktım gokyüzünü izliyorum huuoopp lan 2 tekerin düz bassın kırarım sinyalını dedim indi tehdit işe yarıo
    Bu kerata bazen güzel gidiyor gibi geliyo bazende lan motora ne oldu gitmiyo diyorum havalardan etkileniyo garibim başına güneştete bırakmıyorum güneş geçmiştir başına diycem
    bı sefer bende kaldırdım şaha ama baktım zıncır fıln tak tuk yaptı sankı çocuguma vurmuşum gıbı ıçım acıdı :D kıyamadım bı daha yapmadım :D guzel bakmak lazım

:D Muhabbet güzell :D

@Onur_35
    Hmm. Ya tabii zaten bir ekzosla çokk bişi beklenemez. Hani birazz daha etkilemiştir die tahmin etmiştim. Yoksa tak ekzosu 250cclik perf. wersin yok tabii :D Bir de sesini dinletebilirsen makbule geçer...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

[QUOTE=yokedici_27;2135190]
    KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....[COLOR="Silver"]

motor rektefeye girdi dişliler değişti orjinal eksoz açıldı fazla değil ama filitre ayarlandı biraz pusturuldu hafif vs vs bu tür şeyler.. haftaya performans eksozu gelicek siparişini werdim bu kadar modifiyesi
    Ewet.... Herşey iyi de, rektefe işinden şahsen nefret ederim. Rektefe yapmaktansa bore up kits gibi hacmi yükselten ürünler daha iyi oluyor.

Alıntı cHreSs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bı sefer bende kaldırdım şaha ama baktım zıncır fıln tak tuk yaptı sankı çocuguma vurmuşum gıbı ıçım acıdı :D kıyamadım bı daha yapmadım :D guzel bakmak lazım
    seninde makinaya ne yapsan biyerine bişey oluyo baştan aşagıya ince bakıma al sen onu zinciri gaz yayıyla temizle sonra ver hakiki zeytin yağını

Motosikleti
    Honda cbr 125 ''06
    [QUOTE=yokedici_27;2135190]
    KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....[COLOR="Silver"]

motor rektefiyeye girdi derken silindir buyutuldu yani.kaç mm piston koyuldu motora ? ne kadar taşlandı silindir çapı.

madem yaptırdın bu konuda bizide aydınlatırsan seviniriz.
    [COLOR="Red"][B][I]Honda cbr 125R[/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    honca cbr 125 2010
    Alıntı yokedici_27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    msn adresim serkani_027@hotmail.com ekle konuşalım senin cıbırı görünce herkes sağ yanaşacak
    yokedici kardeşim msn ekledim ama kabul etmedin heralde daha yada girmedin msne 2 gündür
    ?*
    [B][COLOR="DarkRed"]TEK FARKIMIZ TÜRK OLMAMIZ. YA TAM SUSTURURUZ.YADA KAN KUSTURURUZ![/COLOR][/B]

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2008
    seninde makinaya ne yapsan biyerine bişey oluyo baştan aşagıya ince bakıma al sen onu zinciri gaz yayıyla temizle sonra ver hakiki zeytin yağını
    gaz yağıyla temizledim bastım yanık yağı ya harbiden nazık makina gibi geldi bu cbr =) zincir yağı almam lazım ses yapıyor yanık yağla.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 74 kullanıcı var. (0 üye ve 74 misafir)

Bu Konudaki Etiketler