Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
25 Ağustos 2010, 03:23
byoky adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar , ben cbr 125 i araştırıyorum uzun zamandır tabi ki almak ve yeni başlamak için en ideal vitesli motor olmasına şaşırmadım .
neyse ben soruma geliyim almayı istiyorum fakat ufak bir sorun var benim garaj olayım yok o yüzden açık bir alanda kalacak motoru nasıl sağlam ve bakımlı tutabilirim dışarda ya da tutmam için bir yol var mı? ve motor çok mu yıpranır ?
Benim de motorum dışarıda kalacak tüm yıl boyunca, kışları bütün motoru kapatan brandalardan var onlardan bitane alıp, motor sogutma suyu deposunu
%60 antifiriz-%40 saf su karışımı ile doldurursun. Bu motoru sogutan suyun soguk dolayısı ile motorda çatlaklar oluşturmasını engeller ve karbütatör donmaz.
Hava müsit olursa da 2-3 güne bir çıkartıp çalıştırırsın motoru bikaç tur atarsın.
Zaten kışın hiç ellemeyeceğim diyorsan bu konu hakkında kitapçıkta detaylı bilgiler mevcut.
Bir de ucuz bir branda alırsan geceleri sararsın, hem motora çoluk çocuk binip kurcalamaz hem de rüzgar, toz vs aşınmalardan korumuş olursun.
Sen zaten bi motoru al da ona gözün gibi bakmak için nasıl çabaladığını görüreceksin, bir şekilde korumanın yolunu bulursun...
Reklamlar
-
25 Ağustos 2010, 03:23
@@@@@yokedici_27@@@@@ sözüm sana!!!!!dikkatli bak lütfen!!!!!
yokedici çok zor durumdayım cbrım 110 u zor görüo lütfen ama lütfen bana motor üzerinde ne gibi oynamalar yapcağımı söle lütfen ama lütfen çok müzdaripim sana sığındım :D tek umudum sensin yokedici lütfen bana bilgi ver teşekkürleR! saygılar!
[B][COLOR="DarkRed"]TEK FARKIMIZ TÜRK OLMAMIZ. YA TAM SUSTURURUZ.YADA KAN KUSTURURUZ![/COLOR][/B]
-
25 Ağustos 2010, 10:26
msn adresim serkani_027@hotmail.com ekle konuşalım senin cıbırı görünce herkes sağ yanaşacak
-
25 Ağustos 2010, 10:54
dostum bu ne hal akşam iki kişi otobanda hafif eğimde 130 gordum yatmadan =) tek basıma orada 137 gibi birşey gordum yine yatmadan =) yatıncada 142 gibi birşey olur. gsoz real marka per için o etki yapıyor olabılır. ama arka 120 lik
I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:
-
25 Ağustos 2010, 11:20
Sen motoru sıfır almadın mı? kaç km de şu an?
rodajda motoru sağır mı ettin yoksa... daha sıfır motorun üzerinde oynama yapılır mı yav, kıyamaz insan...
-
25 Ağustos 2010, 11:43
crypto adlı üyeden alıntı
Sen motoru sıfır almadın mı? kaç km de şu an?
rodajda motoru sağır mı ettin yoksa...
daha sıfır motorun üzerinde oynama yapılır mı yav, kıyamaz insan...
arkadaş doğru söylüyor kıyma 0 motora şimdi oynama yaparsak garantiden de çıkar bekle garantisi dolsun öyle yapalm yine ben sana sylerim ne yaptımı
-
25 Ağustos 2010, 11:52
merhaba.. bende cbr 125 istiyorum ama herkes karşı :( başlamak için harika bi motor değilmi ya... aylardır araştırıyorum ve başka bi motor istemiyorum.. yanlış mı yapıyorum acaba... ybr istemiyorum, scooter lada olmaz, vitesli motor istiyorum...
-
25 Ağustos 2010, 14:39
M.SercaN adlı üyeden alıntı
@Onur_35
:D Geriye bakmaya üşeniyorum açıkçası. Bir resmini koysan? Bir de Nasıl bu ekzos sence? Performansı nasıl, tüketimi nasıl, sesi nasıl? Awantaj-dezawantaj warmı? Ne biliyorsan anlatırmısın rica etsem? Bir de sesini ÇOk merak ettim wideo koyarsan ÇOk makbule geçer. Tşk...
Walla genelde aküyü alalı we mtr yatalı çok olmadıysa şarj tutar. Amperi yüksek olan trafo(transformatör) ile şarş edersin.
Yani bi şarj ettir, seni muhtemelen bi süre daha götürür ama yine de bunun kaçışı yok. O akünün ömrü yarıya hatta daha aza inmiştir haberin olsun ;)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------
Bu arada bi de şarj etmeden önce biraz uzun yola çıksan toplar kendini belki. Olmasa Şarj etçen mecburen. Ama şarj ettikten sonra da yine biraz uzun yola çıkman gerekir ki kendini iyice toplasın....
vaktim sıkışık olduğundan aceleden yazdıklarını kaçırmışım...bugün rahatsız olduğum için işe gitmeyeceğim ama motora binmeyide istemiyorum sanayiye gitmekte şart oldu ne yapacağım bilemiyorum biraz dinleneyim akşam üzeri kendimi iyi hissedersem şarja götürücem...
sıra geldi istediklerine şuan elimde foto ya da video yok satılığa çıkartmak için birşeyler çekeceğim onları eklerim...
yuasa akünün değeri ne kadar peki bilen var mı?
-
25 Ağustos 2010, 16:23
yokedici_27 adlı üyeden alıntı
140 KM BEN ÜSTÜNDE PUSARAK GÖRÜYORUM BAK DAHA YATMIYORUM ÜSTÜNE YATINCA 15 20 KM FARK WAR BİDE RAMPA AŞAĞI DÜŞÜN ARTIK..
SEN GEZGİN BİR ARKADAŞSIN GALİBA G.ANTEPE YOLUN DÜŞERSE BEKLERİM
BİRLİKTE BASARIZ FARKI GÖRÜRSÜN KARDEŞ
YALNIZ HYOSUNGTAN HONDAYI KIYASLAMA ADI ÜSTÜNDE HONDA YAPAR KARDEŞ AYARLANINCA
KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------
@Onur_35
Hmm. Ok resim,wideo ws we özellikle SESini çok merak ettim. İlgilenirsen sewinirim. Bir de aklıma takılan bişi war. Gerçekten perf. lı bir ekzos mu? Yani anlatabilir misin bu ekzos hakkında ne biliyorsan, ne düşünüyorsan. Kullandığın için soruyorum. Perf. artışı, harcama, ses ws ws ne gibi deişiklik oluo, awantaj-dezawantaj war mı ws ws??
Bu arada genelde işe yarayan bir tekniktir. Akü bitikse, şarj tutmuosa o gözler war kapakları açıp içine asit türü madde konarak akü bir süre daha seni götürüyor. Akücülerde asitli su war ondan konulabiliyor. Weya ben koycam diosan; Ör: sirke, limon suyu tarzı asitik bişe. Ya da İŞİYORLAR :D Gerçekten, işiyorlar we akü bir süre daha götürüo MUŞ. Öyle duydum.
Ancak akü içinde; Kurşun çubuklar plakalar war. Zamanla onlar eriyor. Eyer erimişse neyaparsan yap o akü çöp.
Umarım yardımım dokunmuştur. Bunları denemeni öneririm. İşeme faslı hariç tabii :D
-
25 Ağustos 2010, 21:57
[QUOTE=M.SercaN;2134888]KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....[COLOR="Silver"]
motor rektefeye girdi dişliler değişti orjinal eksoz açıldı fazla değil ama filitre ayarlandı biraz pusturuldu hafif vs vs bu tür şeyler.. haftaya performans eksozu gelicek siparişini werdim bu kadar modifiyesi
-
25 Ağustos 2010, 22:13
KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------
@Onur_35
Hmm. Ok resim,wideo ws we özellikle SESini çok merak ettim. İlgilenirsen sewinirim. Bir de aklıma takılan bişi war. Gerçekten perf. lı bir ekzos mu? Yani anlatabilir misin bu ekzos hakkında ne biliyorsan, ne düşünüyorsan. Kullandığın için soruyorum. Perf. artışı, harcama, ses ws ws ne gibi deişiklik oluo, awantaj-dezawantaj war mı ws ws??
Bu arada genelde işe yarayan bir tekniktir. Akü bitikse, şarj tutmuosa o gözler war kapakları açıp içine asit türü madde konarak akü bir süre daha seni götürüyor. Akücülerde asitli su war ondan konulabiliyor. Weya ben koycam diosan; Ör: sirke, limon suyu tarzı asitik bişe. Ya da İŞİYORLAR :D Gerçekten, işiyorlar we akü bir süre daha götürüo MUŞ. Öyle duydum.
Ancak akü içinde; Kurşun çubuklar plakalar war. Zamanla onlar eriyor. Eyer erimişse neyaparsan yap o akü çöp.
Umarım yardımım dokunmuştur. Bunları denemeni öneririm. İşeme faslı hariç tabii :D
arkadaşım bizim aküler kuru akü diyebiliyorum suyla asitle işi olmaz yani...
egzoz boğazdan kopmle leovince ses olarak gayet tok bir ses hatta alışana kadar başını ağrıtırperformans olarak bir başka cbrlı arkadaşla motorları değişip bindik ve fark olduğunu filan söyledi...motor kalkarken kuyruk savuruyor filan ve biraz daha seri dedi,ben onun motoru biraz daha yumuşak buldum ama arada öyle aman aman bi fark olacağını sanmam sonuçta aynı motor ve topu topu 125ccyakıt konusunda bişey diyemem çünkü bu motor zaten yakmıyor en son ne zaman benzin aldığını unutuyorsun
-
25 Ağustos 2010, 22:19
onur35 adlı üyeden alıntı
arkadaşım bizim aküler kuru akü diyebiliyorum suyla asitle işi olmaz yani...
egzoz boğazdan kopmle leovince ses olarak gayet tok bir ses hatta alışana kadar başını ağrıtır
performans olarak bir başka cbrlı arkadaşla motorları değişip bindik ve fark olduğunu filan söyledi...motor kalkarken kuyruk savuruyor filan ve biraz daha seri dedi,ben onun motoru biraz daha yumuşak buldum ama arada öyle aman aman bi fark olacağını sanmam sonuçta aynı motor ve topu topu 125cc
yakıt konusunda bişey diyemem çünkü bu motor zaten yakmıyor en son ne zaman benzin aldığını unutuyorsun
Benimde egzoz öyle sadece kalkışı etkiliyor normalden biraz daha fazla yakabilirsin 100kmde 3.2LT yakıyo full şehir içi dur kalklar aşırı olarak.
Bazen ışıklarda fazla gaz vererek kalkınca lastikğın yanladığı oluyo buna 2-3 kere denk geldim.Asfaltdan kaynaklanıyor sanırım motorun tork'unun arttıgından deiL
Ama bu aralar motorun üstüne sıgamaz oldum.Boyum mu uzadı nedir
-
25 Ağustos 2010, 23:42
-
26 Ağustos 2010, 01:20
-
26 Ağustos 2010, 02:24
-
26 Ağustos 2010, 14:48
:D Muhabbet güzell :D
@Onur_35
Hmm. Ya tabii zaten bir ekzosla çokk bişi beklenemez. Hani birazz daha etkilemiştir die tahmin etmiştim. Yoksa tak ekzosu 250cclik perf. wersin yok tabii :D Bir de sesini dinletebilirsen makbule geçer...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------
[QUOTE=yokedici_27;2135190]
KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....[COLOR="Silver"]
motor rektefeye girdi dişliler değişti orjinal eksoz açıldı fazla değil ama filitre ayarlandı biraz pusturuldu hafif vs vs bu tür şeyler..
haftaya performans eksozu gelicek siparişini werdim bu kadar modifiyesi
Ewet.... Herşey iyi de, rektefe işinden şahsen nefret ederim. Rektefe yapmaktansa bore up kits gibi hacmi yükselten ürünler daha iyi oluyor.
-
26 Ağustos 2010, 16:13
-
26 Ağustos 2010, 16:24
[QUOTE=yokedici_27;2135190]
KArdeş, sana bir sorum olacak. Motorunda TAM olarak ne gibi tadilatlar, ayarlar, modifiyeler her ne diyorsanız oralarda,, war :D Açıklarsan sewinirim....[COLOR="Silver"]
motor rektefeye girdi dişliler değişti orjinal eksoz açıldı fazla değil ama filitre ayarlandı biraz pusturuldu hafif vs vs bu tür şeyler..
haftaya performans eksozu gelicek siparişini werdim bu kadar modifiyesi
motor rektefiyeye girdi derken silindir buyutuldu yani.kaç mm piston koyuldu motora ? ne kadar taşlandı silindir çapı.
madem yaptırdın bu konuda bizide aydınlatırsan seviniriz.
[COLOR="Red"][B][I]Honda cbr 125R[/I][/B][/COLOR]
-
26 Ağustos 2010, 16:25
yokedici_27 adlı üyeden alıntı
yokedici kardeşim msn ekledim ama kabul etmedin heralde daha yada girmedin msne 2 gündür
?*
[B][COLOR="DarkRed"]TEK FARKIMIZ TÜRK OLMAMIZ. YA TAM SUSTURURUZ.YADA KAN KUSTURURUZ![/COLOR][/B]
-
26 Ağustos 2010, 17:22
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 74 kullanıcı var. (0 üye ve 74 misafir)
Bu Konudaki Etiketler