Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
13 Temmuz 2010, 16:57
iridyum bujinin performansı etkilemesi için başka parçaların da değişmesi gerekiyomuş. Tek başına buji çok bişey etkilemez demişlerdi bana bence normal al.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------
İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir.
Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir..........
alıntı
Yani normal buji tavsiye
Reklamlar
-
13 Temmuz 2010, 17:08
cHreSs adlı üyeden alıntı
buji arastırdım CR8EIX ngk iridyum 28 lira
CR8E NGK buji 15 lira.
hangisini alayım iridyum tekleme sorunu yapabilir diyorlar. kullanan varmı lutfen yardım?
CR9EIX taktırmıştım sorunsuz kullanıyorum. 8 de 9 da kullanabiliyor.
KADir ZEngin
Ne kadar hızlı gittiğini durman gerektiğinde anlarsın...
-
13 Temmuz 2010, 18:02
bugay adlı üyeden alıntı
iridyum bujinin performansı etkilemesi için başka parçaların da değişmesi gerekiyomuş. Tek başına buji çok bişey etkilemez demişlerdi bana bence normal al.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------
İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir.
Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir..........
alıntı
Yani normal buji tavsiye
orjinal takayım o zamn bozulunca atar yeniden takarız =)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:22 ----------
Uploaded with ImageShack.us
buda benim CBR =)
-
13 Temmuz 2010, 18:22
cHreSs adlı üyeden alıntı
buji arastırdım CR8EIX ngk iridyum 28 lira
CR8E NGK buji 15 lira.
hangisini alayım iridyum tekleme sorunu yapabilir diyorlar. kullanan varmı lutfen yardım?
İridium alma. NGK platinum alcaksın..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------
cihan_34_ist adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun. 600F lere bakınca arada bana da haber ver. ben de bakıyorum. Kredi kartına 2. el mümkün mü ? Yarısı peşin kalanı 12 ay taksit.. vb. gibi.
Motosiklet kullanmak ayrıcalıktır...
-
14 Temmuz 2010, 12:25
Bizim cbrların aynası sizce yeterli mi? ben ne kadar ayarlasam da çok dar gibi. ayna ss ler gibi biraz önde olsa olmaz mı?Kafa grenajına takılan aynalardan uydurabilir miyiz delip biçip
-
14 Temmuz 2010, 12:37
bugay adlı üyeden alıntı
Bizim cbrların aynası sizce yeterli mi? ben ne kadar ayarlasam da çok dar gibi. ayna ss ler gibi biraz önde olsa olmaz mı?Kafa grenajına takılan aynalardan uydurabilir miyiz delip biçip
aynı dert bende de var ya hiç birşey görünmüyo adam gibi sürekli ayna ayarlamak zorunda kalıyorum gömecem bigün bi yere ayna ayarlayayım derken illaki dönüp bakmam gerekiyo emin olmak için arkama
Ey ana eğer oğlun bir asuman aşkına tutulmuşsa bırak uçsun...
-
14 Temmuz 2010, 12:40
camın kenarlarından delik açarak cbr 600 aynası falan takabilrsek süper olur aslında.Çıkma bi ayna bulursam deneyim bakalım.
-
14 Temmuz 2010, 12:50
bugay adlı üyeden alıntı
camın kenarlarından delik açarak cbr 600 aynası falan takabilrsek süper olur aslında.Çıkma bi ayna bulursam deneyim bakalım.
ya onu ben de düşündüm ama camı delmek pek içime sinmedi açıkcası bi de yakışmazsa boşuna delmiş oluruz zaten kafa grenajı ince bizim motorların bi de aynayı öyle takmak yakışır mı pek emin olamadım
Ey ana eğer oğlun bir asuman aşkına tutulmuşsa bırak uçsun...
-
14 Temmuz 2010, 12:56
Bu gün servise uğrayabilirsem bi bakıyım takmadan üstünde nasıl duruyo diye fotoğraf çekebilirsem yüklerim.
-
14 Temmuz 2010, 13:15
Speed_Man adlı üyeden alıntı
İridium alma. NGK platinum alcaksın..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------
Hayırlısı olsun. 600F lere bakınca arada bana da haber ver. ben de bakıyorum. Kredi kartına 2. el mümkün mü ? Yarısı peşin kalanı 12 ay taksit.. vb. gibi.
Mümkün benim arkadaşım yeni fazer aldı kendisinde cbf 250 vardı karşı yakada motorcudan takasa girerek almış 4500 onunkine saymışlar fiyatıda öldürmemişler buda üstüne k.kartına %1.5 faizle motoru almış bende bu akşam gidicem onun aldığı yere randevu aldım Bakalım kısmet ;)
Ilerlediginiz yolda hic bir zorlukla karsilasmiyorsaniz,bilinki o yol asla sizi dogruya ulastirmaz... heybetini gizli tut gidişin ölümü korkutuyor...
-
14 Temmuz 2010, 13:54
ya beyler 1. sorum::servisdekiler dediki motorun üstünde herhangi bir değişiklik yaparsan (egzos.xenon far v.s) garantiden çıkar hiçbi değişiklik yapma. doğrumudur yada bi savunmam olabilirmi?
2.sorum:::cantlara beyaz şerit çektircem de nerde çektirilio bu?
[B][COLOR="DarkRed"]TEK FARKIMIZ TÜRK OLMAMIZ. YA TAM SUSTURURUZ.YADA KAN KUSTURURUZ![/COLOR][/B]
-
14 Temmuz 2010, 14:01
kazukki;
1- Bence de yapmana gerek yok ama yaparsan da eski haline çevirip servise götüreceksin
2- Motosiklet aksesuarları satılan yerlerde olabilir burdaki motorcuda var mesela.
-
14 Temmuz 2010, 14:13
kazukki adlı üyeden alıntı
ya beyler 1. sorum::servisdekiler dediki motorun üstünde herhangi bir değişiklik yaparsan (egzos.xenon far v.s) garantiden çıkar hiçbi değişiklik yapma. doğrumudur yada bi savunmam olabilirmi?
2.sorum:::cantlara beyaz şerit çektircem de nerde çektirilio bu?
Öyle birşey yok ben herşeyimi serviste taktırıyorum ;)
Ilerlediginiz yolda hic bir zorlukla karsilasmiyorsaniz,bilinki o yol asla sizi dogruya ulastirmaz... heybetini gizli tut gidişin ölümü korkutuyor...
-
14 Temmuz 2010, 15:37
DOOM46 adlı üyeden alıntı
aynı dert bende de var ya hiç birşey görünmüyo adam gibi sürekli ayna ayarlamak zorunda kalıyorum gömecem bigün bi yere ayna ayarlayayım derken illaki dönüp bakmam gerekiyo emin olmak için arkama
ben sizinkilerden de ufak kullanıyorum kibar dursun diye.ben görüyorum arkayı
Uğruna Ölmekse Eğer Seni Yaşatmak, Bin Defa Ölürüm De Adına Leke Sürdürmem,
Gururdur Namustur Bayrak ,Aksa Da Kanım Korkma, HAİNİ GÜLDÜRMEM!!! burak beykurt
-
15 Temmuz 2010, 18:50
Nerdesiniz cbr'cılar
Bnim motorun 12 bin bakımı geldi. Ngk cr8e(orjinali) buji aldım, bizim motorların hava filtresinin kodunu(ismini) bilen var mı? Ayrıca yağ için ne önerirsiniz castrol 10w 40 almayı düşünüyorum.
-
15 Temmuz 2010, 19:04
-
15 Temmuz 2010, 19:07
-
15 Temmuz 2010, 19:22
Felon adlı üyeden alıntı
işte buda cbr 125im ve kız arkadaşım
demek isterdim ama değil tabiki
konunuzu biraz canlandırıyım dedim
abi diyecektim ne is yahu hadı çektin fotoyu orman guzel motosiklet zaten guzel kıza laf yok burada ne isi var diyecektm ki aşağıyı okudum =) tebrk ederm guzel duşunce =)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:14 ----------
ahmet93 adlı üyeden alıntı
Nerdesiniz cbr'cılar
Bnim motorun 12 bin bakımı geldi. Ngk cr8e(orjinali) buji aldım, bizim motorların hava filtresinin kodunu(ismini) bilen var mı? Ayrıca yağ için ne önerirsiniz castrol 10w 40 almayı düşünüyorum.
bende bugun NGK cr8e buji aldım =)
-
15 Temmuz 2010, 22:22
eheh cbr 125 öyleyken daha güzel
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
16 Temmuz 2010, 00:28
forum bi sakinledi ya , casillas sen egsozun vıdeosunu koycaktın , ahmet93 galba sende fosforlu farın fotolarını koycaktın , hani nerdeler ? :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)
Bu Konudaki Etiketler