Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Temmuz 2010, 14:37
Reklamlar
-
06 Temmuz 2010, 14:49
beykurt adlı üyeden alıntı
hmm onu ben bilmiyorum işte.ben ikinci el aldığımdan hiç dikkat etmedim.akşam bi daha forumda sorarız söylerler
Peki çok saol yardımların için. Peki sen hiç denedin mi motorun son olarak kaç km hız yapıyo yada 115 120 km'de tutunabiliyomu ?
-
06 Temmuz 2010, 14:53
Kardeşim ben ybr kullanıcısıyım ama bildiğimi yazmak istedim.Ybr lerde rodaj 0-1000 km arasında.Rodaj süresincede motora fazla yüklenmemek belli bir devir üzerinde uzun süre kullanmamak gerekiyor.iyi sürüşler
-
06 Temmuz 2010, 14:57
aras1925 adlı üyeden alıntı
Kardeşim ben ybr kullanıcısıyım ama bildiğimi yazmak istedim.Ybr lerde rodaj 0-1000 km arasında.Rodaj süresincede motora fazla yüklenmemek belli bir devir üzerinde uzun süre kullanmamak gerekiyor.iyi sürüşler
Peki arkadaşım bu belli devir dediğin bir arkadaş yakıttan tasarruf için 4000/6000 devirlerde vites değişimi yapıyomuş uygunmudur yoksa 7000/8000 gibi mi daha uygun? Rodaj boyunca böylemi kullanmalıyım yani
-
06 Temmuz 2010, 15:05
Aynen rodaj süresince böyle kullanırsan motor sağlıklı açılır.Rodaj bitincede yani 1000km den sonra biraz yüklenirsin motora tabi yüklen dediğim redline da yine uzun süre kullanma ve fazla redline a sokma bence(motoru yıpratırsın).Böylece rodaj tamamlanmış olur.
Rodaj süresince hangi devirlerde kullanacağın motorun kullanma kılavuzunda yazar zaten
-
06 Temmuz 2010, 15:13
overcloud adlı üyeden alıntı
valla, bana 300-310km'nin üzeri bu motor ile olmaz gibi geliyor. 19 mayıs gezisinde 245km yol yaptıktan sonra ibre kırmızıya gelmişti, öğrendiğim kadarıyla ibre kırmızıdayken 2lt daha benzin oluyor depoda.
kaba bir hesap ve benim sürüş deneyinim ile:
245km/8lt(tüketilen)x10(depo kapasitesi)=306km yapar ki bence 280km normal bir menzil. tabi bunu etkileyen bir sürü değişken var. ben çok devirli kullanıyorum ve genelde redline'da vites atıyorum.
360 - 370km'nin ise mümkün olacağını pek sanmıyorum, belki 13 litrelik bir depo ile olabilir.
neyse, gece gece çenem düştü, iyi geceler
Ben motoru ilk aldıgım hafta depoyu ağzına kadar doldurdum.Pompanın otomatik attıktan sonrada devam ettim kapatma yerine kadar doldurdum.
Çizgi kırmızıya geldiginde 2fln oluyor doğrudur ve o kırmızıdan sonra bi çizgi daha iniyo bitmesi için depo tamemen boşalana kadar gezdim ve 350yi geçti.
Zar zor benziliğe gittim bu konuda yalan soylıycek halim yok.
Bide motoru devirli kullanmak her viteste redline'a dayayıp vites attırmak değildir benim bildiğim.
Keza bu durum yol şartları ve trafik durumuna göre değişir.
Herkeze Kazasız sürüşler
-
06 Temmuz 2010, 15:13
Aynen rodaj süresince böyle kullanırsan motor sağlıklı açılır.Rodaj bitincede yani 1000km den sonra biraz yüklenirsin motora tabi yüklen dediğim redline da yine uzun süre kullanma ve fazla redline a sokma bence(motoru yıpratırsın).Böylece rodaj tamamlanmış olur.
Rodaj süresince hangi devirlerde kullanacağın motorun kullanma kılavuzunda yazar zaten
Yardımların ve zaman ayırdığın için ayrıca teşşekkür ederim.
-
06 Temmuz 2010, 15:21
casillas00 adlı üyeden alıntı
Ben motoru ilk aldıgım hafta depoyu ağzına kadar doldurdum.Pompanın otomatik attıktan sonrada devam ettim kapatma yerine kadar doldurdum.
Çizgi kırmızıya geldiginde 2fln oluyor doğrudur ve o kırmızıdan sonra bi çizgi daha iniyo bitmesi için depo tamemen boşalana kadar gezdim ve 350yi geçti.
Zar zor benziliğe gittim bu konuda yalan soylıycek halim yok.
Bide motoru devirli kullanmak her viteste redline'a dayayıp vites attırmak değildir benim bildiğim.
Keza bu durum yol şartları ve trafik durumuna göre değişir.
Herkeze Kazasız sürüşler
Kızma casi yalan attın demedik zaten. Ben genelde 8-9 binde vites arttırırm. Zaten ben benzin bitti deyip fullemeye gittiğimde 25 tl den fazla almıyor depo. Sen ağzına kadar doldurtmuşsun, açıkçası birazda sakin kullanmışsan normaldir.
-
06 Temmuz 2010, 15:47
Şimdi durum anlaşıldı ama sen pompa attıgı zaman bırakıyorsun ben pompa attı zaman elimle dolduruyorum nerden baksan 2.5litre daha alıyor.
Ben 43 liraya fulledim biraz benzinde vardı içinde.
Devir benimde öyledirde motoru devirli kullanmak her viteste redline görmek değildir onu demek istedim.
Saygılar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:31 ----------
Bu arada MTV'lerin ödenme zamanıda geldi unutmayın.
Benimki 39Liraymiş.
-
06 Temmuz 2010, 16:46
schmarık adlı üyeden alıntı
Peki çok saol yardımların için.
Peki sen hiç denedin mi motorun son olarak kaç km hız yapıyo yada 115 120 km'de tutunabiliyomu ?
denemedim ehliyetim yok otobana çıkamadım.bizimö başakşehirin yolları yeni ve boş.bi kere benzin almaya giderken hızlandım ama bakayım ne kadar yaparım diye bir amacım yoktu.gazı actım yediği kadar gitti.115 e geldim daha giderdi ama ilerde bir araç gördüm yavaşladım.Ama bendeki standart değil performans ekipmanları var o yuzden doğru ölçüm olmaz benim motorla
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:42 ----------
Teşekkürler dostum bilgilendirmen için.Sanada iyi sürüşler tekerin hep düz bassın
Uğruna Ölmekse Eğer Seni Yaşatmak, Bin Defa Ölürüm De Adına Leke Sürdürmem,
Gururdur Namustur Bayrak ,Aksa Da Kanım Korkma, HAİNİ GÜLDÜRMEM!!! burak beykurt
-
06 Temmuz 2010, 17:11
Şimdi durum anlaşıldı ama sen pompa attıgı zaman bırakıyorsun ben pompa attı zaman elimle dolduruyorum nerden baksan 2.5litre daha alıyor.
Ben 43 liraya fulledim biraz benzinde vardı içinde.
Devir benimde öyledirde motoru devirli kullanmak her viteste redline görmek değildir onu demek istedim.
Saygılar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:31 ----------
Bu arada MTV'lerin ödenme zamanıda geldi unutmayın.
Benimki 39Liraymiş.
şöyle soyliyim o zaman 8bin ile 11.5bin arası kullanıyorum artık bunada devirli denmiyorsa ne denir bilmiyorum ama senin gibi depomu 43liraya oldurmamıştım heralde şimdiyedek en fazla ödediğim para 35 36tl gibi bi şeydi (19 mayıs'ta da bu miktar bi para vermiştim ibre kırmızıya geldiğinde) buda tahmini 2 - 2.5 litre gibi bir fark yapar aradaki fark bundan kaynaklanıyo olabilir.
dediğim gibi önümüzdeki cumartesi deniyecem menzili.
ayrıca yalan sölüyosun demedim, sadece yanlış hesaplıyor olabileceğini dile getirdim
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
06 Temmuz 2010, 17:15
denemedim ehliyetim yok otobana çıkamadım.bizimö başakşehirin yolları yeni ve boş.bi kere benzin almaya giderken hızlandım ama bakayım ne kadar yaparım diye bir amacım yoktu.gazı actım yediği kadar gitti.115 e geldim daha giderdi ama ilerde bir araç gördüm yavaşladım.Ama bendeki standart değil performans ekipmanları var o yuzden doğru ölçüm olmaz benim motorla
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:42 ----------
Teşekkürler dostum bilgilendirmen için.Sanada iyi sürüşler tekerin hep düz bassın
Arkadaşım sende ne gibi performans ekipmanları takılı? Adlarıyla ve fiyatlarıyla bana yazarmısın zahmet olmazsa ?
-
06 Temmuz 2010, 17:19
Arkadaşım sende ne gibi performans ekipmanları takılı? Adlarıyla ve fiyatlarıyla bana yazarmısın zahmet olmazsa ?
k&n hava filtresi, iridyum buji, arow egzoz takılı dostum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:16 ----------
bi de benim arka teker önde. arka tarafta da cbf250 ön tekerleği var.anlayacağın benim motor benzini içiyor :D
Uğruna Ölmekse Eğer Seni Yaşatmak, Bin Defa Ölürüm De Adına Leke Sürdürmem,
Gururdur Namustur Bayrak ,Aksa Da Kanım Korkma, HAİNİ GÜLDÜRMEM!!! burak beykurt
-
06 Temmuz 2010, 17:21
şöyle soyliyim o zaman 8bin ile 11.5bin arası kullanıyorum artık bunada devirli denmiyorsa ne denir bilmiyorum
ama senin gibi depomu 43liraya oldurmamıştım heralde şimdiyedek en fazla ödediğim para 35 36tl gibi bi şeydi (19 mayıs'ta da bu miktar bi para vermiştim ibre kırmızıya geldiğinde) buda tahmini 2 - 2.5 litre gibi bir fark yapar aradaki fark bundan kaynaklanıyo olabilir.
dediğim gibi önümüzdeki cumartesi deniyecem menzili.
ayrıca yalan sölüyosun demedim, sadece yanlış hesaplıyor olabileceğini dile getirdim
Yok ben senin kullanım şekline felan bişey diycek haddim yokta.
Her viteste Redline diyince şey ettim
Ama dediğim gibi pompa depo bi doluluga geldigi zaman mandal atar ordan sonra el ile tamamen doldurun o zaman olur zaten bizim bu benzin göstergeside bi acayıp yarıya kadar hızlı hızlı düşüyo sonra yavaşlıyo
-
06 Temmuz 2010, 17:23
k&n hava filtresi, iridyum buji, arow egzoz takılı dostum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:16 ----------
bi de benim arka teker önde. arka tarafta da cbf250 ön tekerleği var.anlayacağın benim motor benzini içiyor :D
Peki arrow egzoz,iridyum buji,k&n hava filtresi sana kaça patladı. Bana ayrı ayrı fiyatlarını yazarmısın ? egzoz'u sıfır mı aldın 2.el mi? Birde senin motorun kaç model kaç km'de merak ettim?
-
06 Temmuz 2010, 17:30
Yok ben senin kullanım şekline felan bişey diycek haddim yokta.
Her viteste Redline diyince şey ettim
Ama dediğim gibi pompa depo bi doluluga geldigi zaman mandal atar ordan sonra el ile tamamen doldurun o zaman olur zaten bizim bu benzin göstergeside bi acayıp yarıya kadar hızlı hızlı düşüyo sonra yavaşlıyo
valla en iyisi sırt çantama 1.5lt'lik benzin dolu şişe alıp yolda kalana kadar gidicem cumartesi :D
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
06 Temmuz 2010, 17:34
valla en iyisi sırt çantama 1.5lt'lik benzin dolu şişe alıp yolda kalana kadar gidicem cumartesi :D
benim gibi ne kadar gitcek denemesi yaparken arkada manitayla yolda kalırsan sonra çok fena rezil oluyo insan
-
06 Temmuz 2010, 17:37
Arkadaşlar bir tane cbr 125 r buldum 2008 model 3100 km'de 3.600 Tl sizce nasıl fiyatı ?
-
06 Temmuz 2010, 17:38
Arkadaşlar bir tane cbr 125 r buldum 2008 model 3100 km'de 3.600 Tl sizce nasıl fiyatı ?
Valla mı la biz bu motora çok mu para verdik ya
-
06 Temmuz 2010, 17:40
Valla mı la biz bu motora çok mu para verdik ya
Sen kaça aldın ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 94 kullanıcı var. (0 üye ve 94 misafir)
Bu Konudaki Etiketler