Yamaha XT 660 R/X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Aralık 2013, 20:19
jetthro adlı üyeden alıntı
Teknoali
250 tl zincir-ön arka dişli takım fiyatı mı ? Eğer öyleyse markası ne, bi de beni yolda bırakmaz inşallah
Fiyat çok uygun geldi de
---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
Syanur
En başta iran konusundaki tesadüfe şaşırdım
demekki bizden başka insanların da iran ilgisini çekiyor. Eğer tarihler denk gelirse beraber gitmek isterim.
Zincir dişli ebaydan baktım fiyatlar türkiyeye göre uygun ama kargo parasıyla aynı fiyata geliyor :( 70 sterlin kargo ücreti sadece
esjot dişli - did zincire 350 tl fiyat veriyorlar. Esjot dişlinin kalitesi nasıl bilmiyorum ama
Aldıktan sonra değiştirmeyi bi deniyecem olmadı ustayı alır getiririm :p
Lastik olarak verdiğiniz ürünleri gerçekten bütçeme uygun. Bunlardan almayı düşünüyorum.
Teşekkürler önerileriniz için
satıcı ile bi alakam yok ama xt 660 zincir dişli yazınca çıkanlar ;
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-yamaha-xt660r-zincir-disli-seti-138537315/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-yamaha-xt-660r-zincir-disli-kit-dc-afam-104035538/detay/
http://www.motobakkal.com/?urun-5022-YAMAHA-XT660R-04-YBN-DiSLi-ZiNCiR-KiTi-480-128.html
Reklamlar
-
29 Aralık 2013, 03:12
teknoali adlı üyeden alıntı
satıcı ile bi alakam yok ama xt 660 zincir dişli yazınca çıkanlar ;
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-yamaha-xt660r-zincir-disli-seti-138537315/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-yamaha-xt-660r-zincir-disli-kit-dc-afam-104035538/detay/
http://www.motobakkal.com/?urun-5022-YAMAHA-XT660R-04-YBN-DiSLi-ZiNCiR-KiTi-480-128.html
bu ybn markası nasıl acaba ? güvenebilir miyiz ?
teşekkürler
-
30 Aralık 2013, 11:30
YBN çin markasıdır bu arada, belirteyim. Yurt dışı (sanırım Supermotojunkies sitesinden" öğrenmiştim. Ben olsam XT660 gibi bir motora almazdım.
Benim motor çin malı ve zinciri de çin malıydı doğal olarak. 6.000 km de koptu, gayet bakımlarını yapmama rağmen. Kaza yapmadan ucuz atlattım, haeket halindeyken koptu. DID aldım, 5000 km den fazla gerdirme ihtiyacı oluşmadı. Kafam rahat, kesinlikle kaliteli bişeyler bakardım ben olsam. Bir daha yokuş aşağı giderken zincirin kopmasını yada tekere kitlenmesini düşünmek istemiyorum. Ama tabi bütçe meselesi...
-
30 Aralık 2013, 12:20
bu ybn markası nasıl acaba ? güvenebilir miyiz ?
teşekkürler
YBN'yi bilmiyorum lakin SFR kullanıyorum bakayım kaç kmdir kullanıyorum,
63k kmde almışım şuan motor 68k olması lazım,
yani ortalama 5k kmdir kullanıyorum ve gerdirmedim bile zinciri,
kaldıki 1000cc bir motorda kullanıyorum 100 yahut 110tl gibi bir rakama almıştım hala da var aynından zaten,,
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-sfr-zincir-o-ringli-525-zincir-yamaha-r6-cbr-600f-600-f-gsr-600-146110302/detay
Syanur adlı üyeden alıntı
YBN çin markasıdır bu arada, belirteyim. Yurt dışı (sanırım Supermotojunkies sitesinden" öğrenmiştim. Ben olsam XT660 gibi bir motora almazdım.
Benim motor çin malı ve zinciri de çin malıydı doğal olarak. 6.000 km de koptu, gayet bakımlarını yapmama rağmen. Kaza yapmadan ucuz atlattım, haeket halindeyken koptu. DID aldım, 5000 km den fazla gerdirme ihtiyacı oluşmadı. Kafam rahat, kesinlikle kaliteli bişeyler bakardım ben olsam. Bir daha yokuş aşağı giderken zincirin kopmasını yada tekere kitlenmesini düşünmek istemiyorum. Ama tabi bütçe meselesi...
ben olsam zincirim tekrar bozulsa dahi gider sfr alırım niye?
120tl ve zaten kafadan gerdirmeden 5000km üstü gitmiş bir zincir bunu alırkenki aklımdaki düşünce 3-4 ay idare etse bile kafi idi lakin görünen o ki şimdiye kadar gerdirmediğime göre bir bu kadar da gider sanırsam,
buda totalde 10k km eder benim bildiğim normal kullanıcılarda zaten bir zincirin ömrü 20k km oda uç bir örnek tabi otomatik zincir yağlama vs kullanmayan kişilerden bahsediyorum,
buda aynı hesaba geliyor, ben 2 zincir ile 20k km yapsam sen tek zincir ile 20k km yapabilecekmisin peki?
zira yaklaşık yarı yarıya fiyat farkı var ki arada uçurum birde cc farkı var bunuda gözardı etmemek lazım...
-
30 Aralık 2013, 14:33
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
120tl ve zaten kafadan gerdirmeden 5000km üstü gitmiş bir zincir bunu alırkenki aklımdaki düşünce 3-4 ay idare etse bile kafi idi lakin görünen o ki şimdiye kadar gerdirmediğime göre bir bu kadar da gider sanırsam,
buda totalde 10k km eder benim bildiğim normal kullanıcılarda zaten bir zincirin ömrü 20k km oda uç bir örnek tabi otomatik zincir yağlama vs kullanmayan kişilerden bahsediyorum,
buda aynı hesaba geliyor, ben 2 zincir ile 20k km yapsam sen tek zincir ile 20k km yapabilecekmisin peki?
zira yaklaşık yarı yarıya fiyat farkı var ki arada uçurum birde cc farkı var bunuda gözardı etmemek lazım...
Sen SFN alırsın ben DID alırım. Çünkü bakış açımız, beklentilerimiz farklı.
Ayrıca yaptığın hesaplar da doğru değil.
-
30 Aralık 2013, 14:54
Syanur adlı üyeden alıntı
Sen SFN alırsın ben DID alırım. Çünkü bakış açımız, beklentilerimiz farklı.
Ayrıca yaptığın hesaplar da doğru değil.
bu hesaplarda bakış açısına bağlı tabisi,
hesap olarak fiyatı kasdediyorsan başkasının aldığı zincirin fiyatını bilmiyorum ama trde satılan x-ring zincirler de 180 civarından falan başlıyor..
evet 40 lira fark oluyor.
-
30 Aralık 2013, 17:31
Arkadaşlar selam,
Uzun yolculuklarda bu motorun konforu nasıl sizce? Titreşim ve sele rahatlığı özellikle. 10-12 civarı bir bütçem var, enduro sınıfı çok yakmayan, yarı yolda bırakmayacak bir motor düşünüyorum xt 660 da seçeneklerim arasında. kullanım amacım ise uzun geziler olacak, şehir içi nadir.
-
01 Ocak 2014, 22:35
uzun geziler yapacaksan niye enduroya bakıyorsun ki.
vstrom dl-650 ye bak bence.
-
06 Ocak 2014, 23:41
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
YBN'yi bilmiyorum lakin SFR kullanıyorum bakayım kaç kmdir kullanıyorum,
63k kmde almışım şuan motor 68k olması lazım,
yani ortalama 5k kmdir kullanıyorum ve gerdirmedim bile zinciri,
kaldıki 1000cc bir motorda kullanıyorum 100 yahut 110tl gibi bir rakama almıştım hala da var aynından zaten,,
Gaccall teşekkür ederim önerin için. Bu firma dişli takımı da üretiyor mu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------
Wolvie adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam,
Uzun yolculuklarda bu motorun konforu nasıl sizce? Titreşim ve sele rahatlığı özellikle. 10-12 civarı bir bütçem var, enduro sınıfı çok yakmayan, yarı yolda bırakmayacak bir motor düşünüyorum xt 660 da seçeneklerim arasında. kullanım amacım ise uzun geziler olacak, şehir içi nadir.
Uzun yolda titreşim ve sele rahatlığı iyi. Ama rüzgar camı küçük olduğundan rüzgarla ciddi bir mücadele etmen gerekiyor özellikle 95 km/h sürat üstünde. Ben uzun yolda xt 660r da kullandım suzuki v stromda dl 650 da. Eğer asfalt ağırlıklı kullanacaksan kesinlikle vstrom dl 650 öneririm ben de(hem yol tutuş,hem hızlanma,hem rüzgar camı çok ergonomik). Ama toprağa geçersen xt660r hem torkuyla hem süspansiyon yapısıyla hem yerden yüksekliği ile hem grenaj yapısıyla vstromdan üstün. Yakıt tüketimi xt660 km de 3-4 kuruş az yakıyor aynı kullanım koşullarında.
-
07 Ocak 2014, 16:39
Gaccall teşekkür ederim önerin için. Bu firma dişli takımı da üretiyor mu ?[COLOR="Silver"]
Malesef bilgim yok
-
10 Ocak 2014, 00:13
Arkadaşlar xt 660 R 2008 model 40bin bakımını yaptıracağım bendeyken ilk bakımı büyük bir bakım olacak motorun her şeyinden anlayan çözüm üretebilen bir servis arıyorum. İstanbul - İstanbul/Anadolu yakası nereyi tavsiye edersiniz?
40bin bakımı kitapcıkta yapılacaklar + zincir değişimi + bir kaç makyaj yapılacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
10 Ocak 2014, 01:58
Kadikoy yamaha deltayi tavsiye ederim gokhan usta
-
15 Ocak 2014, 17:28
Arkadaşlar bu XT660 - X lerin jantları iç lastiksiz kullanıma uygun mu ? Yani Tubleess jant mı bunlar ? Yoksa iç lastik kullanmak zorundamıyız ?
-
15 Ocak 2014, 18:29
Tel jant oldugu icin iclastik kullanmak zorundasin.patlarsa tubeless gibi değil lastik tamir kiti ise yaramio.ve ustunde gidince hemen havasi inio zekariyakoyde lastigim patlamisti merkeze kdr patlak lastik ustunde gittim.
-
15 Ocak 2014, 18:50
Bütün tel jantlar böyle değil. Bazıları "tubless" özellikli. Yani iç lastiksiz kullanabiliyorsunuz. Genelde jantın üstünde belirtilir yada içine bakıldığında anlaşılır. O yüzden sormuştum. Benim eski Hyo'nun tel jantı öyleydi mesela...
-
15 Ocak 2014, 18:53
Tatar usta sen yaparsın bunu..
-
15 Ocak 2014, 19:05
Buyuk endurolarda gslerde supertenerede fln dediginiz gibi cok daha kullanisli
-
15 Ocak 2014, 19:50
Kesinlikle, yıl olmuş 3856 hala lastik patlasın, düşmezsen şanslısın, jantı ve lastiği ezmezsen de şanslısın... sonra lastiği sök, iç lastiği al, yama yap, geri tak vs, vs, vs,
Bakıyorum Yunus usta.
Buarada bazı yerlerde tel jantı tubless'e çevirenler varmış. Onları bir araştırmak lazım. Sanırım tellerin bağlandığı yerleri içerden bir malzeme ile kapatıyorlarmış, komple jantı içten çeviriyorlar sanırım...
-
16 Ocak 2014, 06:11
Arkdaşlar arka çanta demiri lazım oldu okuldan eve gelirken falan bagaj lazım 45 lt civarı çanta takacağım. Elinde arka çanta demiri varsa uygun fiyatlı mesajınızı bekliyorum.
-
17 Ocak 2014, 01:18
http://www.motomaxonlineshop.com/sha...siyici-pmu1593
TutkuluAcemi adlı üyeden alıntı
Arkdaşlar arka çanta demiri lazım oldu okuldan eve gelirken falan bagaj lazım 45 lt civarı çanta takacağım. Elinde arka çanta demiri varsa uygun fiyatlı mesajınızı bekliyorum.
taşıma tablası var kappa,ama çok uçuk fiyat istiyorlar.
http://www.motomaxonlineshop.com/shad-yamaha-xt660-tenere-arka-canta-tasiyici-pmu1593
bu biraz uygun gibi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler