Yok zamdan çok önce ödedim ben 6 aylık 130TL vergi.Ama seneye 64'e düşüyo 6 yaşımıza giriyoz
aynı dertten bende muzdaripim kardeş,tek çözüm http://www.motoplus.com.tr/urun/7044...aglama-Sistemi olsa gerek.
yakın zamanda bu sisteme geçmek istiyorum.
özellikle ofroad yollara girince zincir işi iyiden bıktırıyor doğrusu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:24 ----------
zeko ne yapmışsın kardeş,çok yakışıklı olmuş maşallah.
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
hazır çocuğa baba kolay gibi olacak da 3-5 gündür aynı iş benim de aklımda, aylaklık zor iş, boya karbon şu bu bi tefferruatlı anlatırmısın zeko kardeş? kaça patladı?
---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
90 numara yağ kesinlikle tavsiye olunur, 2-3 haftadır 90 numara yağla yağlıyorum mükemmel, gaz yağıyla silip damla damla hem yanlarda pim aralarına hem göbekdeki halkalara, şahane oluyor bal dök yala mazotla silmeyin (benzinle silmeye zaten isviçrede hesap ister ) mazot O ring zincire yaramıyormuş pimlerde gres varmış onu çözüyormuş, bir de geçen tesadüfi WD40 denk geldi kontak deliğine, sinyal far selektör depo kapak deliğine sıktım kaymak gibi oldu, bugün aldım bi kutu wd40, bu wd40 motorsiklette nerelerde kullanılır ne işe yarar? tabip abiler bi deyiversin
xt125r>xt660r>dl650+ybr125>cbf1000>660 tenere
http://www.hepsiburada.com/liste/Rev...t&Id=34676&r=0
her derde deva imiş kardeş.
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
calillas00 proğramı seyterttim çok başarılı
Zeko hocam maşşallah yahu çok başarılı iş çıkartmışsın özellikle jantlar 10 numara olmuş tebrikler Eksozu temizlettinmi ?
altı''AT''mış
herşey benim elimden cıktıgı için pek bi masrafı olmadı sadece boya felan aldım ufak tefek masraf oldu . boyasını kaplamasını akort telerini sokmesini takmasını hepsini ben yaptım hicbir usta eli deymedi cok zahmetli iş ustaya kalırsa sadece bi tekerin telerini sokup takmasına 150 tl istiyorlar yani anlıcanız baya bi masraflı olurdu ustalara kalsak
akrep için çok müşteri vardı,moroeu satmaktan vaz geçtim(hala ilanda dursada)
o yüzden akrep ilanını kaldırdım çünkü hergün arayan vardı.
motoru satmaktan vazgeçmemin sebebi de,yerine alanıcak benim tarzıma uygun
motor olmaması.
çoğunlukla ofroad yaptığımız için şuan bu işe en uygun hafif,torklu motor xt.
transalp xl700 denedim,beni hiç kesmedi,tork zayıf.
660 tenere düşündüm benim motor arazide ondan daha avantajlı.
xt'yi toroslarda pert edene kadar devam inşallah.
en güzeli tepe tepe bin, arka sağ sinyal ampülü sizlere ömür, aradık bulamadık bi tane uydurduk 1 haftada mefta, evelki gün gene parçacı eksesuarcı gezmediğim kalmadı yok, sorun yuvanın tırnakları tam ortadan 2 adet değil 3de 2 gibi olması, gene 2 adet yer var ama olmuyor, bulduklarım tam 180 dereceli 2 adet tırnaklı, tırnağın birini eğeledim uçurdum öyle uydurdum (bir de yedek alıp onu da hazırladım, parçada yedekçilik iyidir) ama sinyal sapıtıyor,bi normal çakıyor bi hızlanıyor, philips marka diğer ampülleri baktım, nerden bulacaz bunu?
bugün yıkadım pakladım Garfield'imi geçenki yağmurlarda çamur çeperden baya bi kirlendi tazzikli suyla yıkamıyorum orijinal stickerleri aşırı dandik xt yazanlardan biri uçtu gitti yıkarken o kadar uzaktan tutmama rağmen.
Zekai abiyle full şeffaf kaplama yapcaz inş.
bugün yağ filtre değiştirdim, antifiz takviye, fren yağı kontrol,debriyaj deli yağlama, akü ölçüm,(toptan kış bakımı) üstüne balata spreyi alıp sıktım, bu kadar fark beklemiyordum frenler zehir oldu zehir, tavsiye olunur, özellikle arka fren zincirden atan yağdan kaygandı pek düzgün tutmuyordu şimdi canavar, cart diye kitliyor,alışana kadar 2-3 gün kibar kullanmalı (önemli: sıkıp hemen trafiğe çıkmayın, sürat yapmayın frene güvenmeyin ilk etapta,diske balata arasına sıkın bekleyin, biraz boş turlayıp 3-5 boşa sıkın bırakın biraz kurusun üstünden atsın, ilk vakit pek tutmuyor ben kipa bahçesi 3-5 tur yaptım yolda giderken 10 km falan boş yere sıktım bıraktım sonra bezle kuruladım diskleri teekrlere yarım tur yaptırıp balataların altını da silmek için, gene de pek iyi tutmuyordu, öğlen sıktım spreyi, akşam bindiğimde bambaşkaydı frenler kurumuş hayvan şahane olmuş, ilk etapta aman dikkat)
benimde ön fren balataları azalmıştı 40binde toptan bakımda hallederim diye düşünmüştümde dün baktım baya incelmiş eski brembo'nun çaktın mı duran frenide kalmadı balata değiştirmem gerek.
Tek sorun yağmurda çamurda çok pisleniyo ya temizlemesi acayıp zor oluyo
Selam herkese,
Arkadaşlar antifiriz değişimini nasıl yapıyorsunuz değiştirmem gerekiyor!
altı''AT''mış
şefim ben değiştirmedim antifirizi azcık eklettim üstüne, usta yaparken baktım sağ grenajı sökmen gerekiyor, boşaltımı nerden bilmiyorum oralarda vardır bişey aç bulursun, hava alma devir daim durumları var ona dikkat bir kapak da radyatörde var ona da dikkat, ben yedekden eklettim, su ve antifriz karışım oranına da dikkat, kaça kaç kaç dereceye kadar koruyor onlar yazıyor kutularda, bir de saf su koy unutma, radyatör temizliğide lazım aslında o iş nasıl olacal, porçözle şofben tamir etmişliğim var ama buna olmaz şimdi
git bi motorcuya uğraşma
saol kardeş evet cok guzel oldu eksozu ben temizledim ince skocprayt + kalın pasta ile bizim motor 1 lt alıyo yarısı su yarısı antifiriz ben kışın komle antifiriz koyuyom cabuk ısınıyo daha performaslı oluyo ama yazın yarısını dokmen lazım cabuk hararet yapar ben oyle yapıyom antifiriz bol oldugu için sen yarısını su yarısını antifiriz koy alttada devir dayimin orda 8 vidadanda havasını al biraz calıssın su eksilir ekle daha bidaha calıstır biraz bekle daha konrol et eksildiyse koy daha ;) kolay gelsin
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)