kardeş makinen yakışıklıymış.
kn ben taktım.tavsiye ediyorlar.
kardeş makinen yakışıklıymış.
kn ben taktım.tavsiye ediyorlar.
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
Arkadaşlar aranızda hiç XT'ye subap ayarı yaptıran oldumu,ben xt'nin subap ayarı olmadığını sadece rektefiyeden sonra yapıldığı hakkında bilgilendim sizce ne kadar doğru bu!
Hafiften şıkırtı geliyor,Densizin biride aklımı karıştırdı bugün onun için sordum.
Ayrıca xt sayfası bu kadar sessiz olmamalı bilgi ve paylaşım şart birbirimizi bilgilendirirsek ve yardımcı olursak sevinirim
altı''AT''mış
Selamlar,
Daha önce15 gün kadar Honda Titan kullandım ve hiç zorlanmadım. Bir süper moto almayı düşünüyorum fakat başlangıç için 250 cc de iyi bir süper moto modeli bulamadım. Kawasaki yeni bir model çıkarttı fakat fiyatı 5500 euro biraz pahalı gibi. Benim sorum şu ki;XT 660 X ile başlayabilir miyim? Bu soruyu size soruyorum çünkü motoru en iyi tanıyan sizlersiniz.
(Yaşım 25 boyum 1,83, 80 kiloyum)
Cevap yok mu arkadaşlar :(
Cevap için teşekkürler
600 lük motorla başlanmaz kaidesi racing motorlar için mi geçerlidir? XT 660 X için de geçerli bir kaide midir?
Süper moto kullanım tarzı ve görünüş olarak hayalimdeki motosiklet. Ama ne yazık ki çok fazla çeşit yok. XT 125 X çok küçük ve kısa sürede değiştirmek isteyeceğimden eminim. Paramı sokağa atmak istemediğimden XT 660 X i gözüme kestirdim. Fakat yüksek torku ve 170 kg civarındaki ağırlığı başlangıç için beni düşündürüyor. Motora da aşık oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum Bu noktada sizlerin sözleri benim için hayati derecede önemli..
bence herkes gibi bir cbf150 yada ybr125 ile başlamakta fayda var..xt görünüşünden tahmin ettiğim kadarı ile alçak bir motorda değil hata affeder mi bilinmez..
aralarında sürüş kalitesi , rahatlık olarak ne gibi farklar var acaba ?
[COLOR="Black"][B]Clémaoak[/B][/COLOR]
güzel kardeşim,ben çocukluğumdan beri mobilet,jawa,mz kullanan biri olarak
geçen yıl xt660r aldım motor evde 1 yattı gibi
çekindim,çekinince keyf almadım,hatta ben bu motoru niye aldım dedim durdum.
daha sonra boş arazilerde kendimi ve motoru tanıma antremanları yaptım.
uzun gezilere başlayınca,keyf almaya başladım.8 ayda 8 bin km yaptım.
çünkü motor küçüldü,motor beni değil ben motoru kullanmaya başladım.
ama hala tarfikte korktuğum durumlar var ve eğitim almayı düşünüyorum.
600 lükle başlanmaz diyenler,her motor için bunu söylerler ve doğrudurda.
boyun en büyük avantajın,eğer eğitim alırsan veye küçük bir motorla başlarsan
bu boyla ileride iyi bir kullanıcı olabilirsin.
ve hatta xt bile kesmeyebilir ilerde.
bu konu da kafanı fazla yorma,her söyleneni dinleme
çünkü kafan karışır motorla yatar motorla kalkar sitrese girersin.
allah gönlüne göre versin.
yazalım arkadaşlar yazalımki,arkadaşın dediği bu topik canlı kalsın.
ölü topik xt ye yakışmıyor.
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
eğitime katılacaksan sana hertürlü
açıklamayı yaparlar zaten kardeş.
Herkese merhaba benim bi sorum olucaktı.Geçen gün 20000km bakımı için maslaktaki bmw servisine gittim.Kendi servisine gidememe sebebim kapanmış olması neyse ordaki servise gidip buralarda yamaha servisi varmı diye sordum onlarda ne olucaktı biz yapalım dediler bende yağ ve yağ filtresi değişicek dedim.Tamam biz yapabilirz dediler bende bunun yağ değişimi biraz farklı normal motorlar gibi değil dedim tamam biliyoruz yağ şasede dolaşıyor falan dediler işte neyse tamam dedim beklemeye başladım.Motorun 3.6lt yağ aldığını söylediler (aptallık bende interneten bakmadım kaç litre aldığına) tamam dedim ellerinde sadece castrol 10w 50 yağ vardı biz bmwyerde bunları kullanıyoruz dediler çok iyi bi yağmış yüksek devirli motorlar için üretilmiş falan filan diye anlattılar ürünü fiyatı pahalı geldiği için biraz istemedim baştan ama ellerinde başka yağ olmadığı için almak zorunda kaldım tanesi 22tl ye geldi 4lt yağ aldım.Neyse yağı koydular filtreyi değiştiler aldım motoru yola çıktım ogünün akşamı motor kalkarken stop etmeye başladı çalıştırıyordum ama kalkmaya çalışınca stop ediyordu maltepeden eve gidene kadar bütün paçalarım ve motor yağ içinde kaldı üstü başım battı öyle bi kaç gün kullandım ogünki gibi olmasada hala yağ geliyodu pervanenin ordan netten bi araştırıyim dedim motora 2.5lt yağ konuyormuş filtre değişirse 2.6lt adamlar bana 3.6lt yağ koymuşlar 1lt fazla yani bu halde 100km yol yaptım vede ben daha sonrada motora konan yağlara baktığımda 10w 50 yağ yoktu listede oda yanlış yani.Hem beni kazıkladılar hemde motorumun içine ettiler madem bilmiyosunuz neden atlıyosunuz biz yaparız diye.Neyse netice olarak 100km civarı o halde gittim daha sonra motorun yağını komple boşalttım boşalan yağın 2.5lt sini geri koydum 900gr yağ arttı yani iyiki motora bişel olmamış o kadar fazla yağla benim sormak isteğim şuan sorun yok o akan yağda şasenin üstündeki yağ koyma yerinden aşşağı süsülüyormuş heralde yağ basıncına ordaki conta dayanamadı ordaki contayıda değiştirdim neticede şuanda sorun yok fakat aklıma takılıyo işte acaba motor zarar görmüşmüdür bu hadiseden diye
Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
Hayır filtre değişmesse 2.5lt filtre değişirsede 2.6lt yağ konuyor.Yağ değişiminide o şekilde yaptım zaten hem şaseden hemde alt taraftan yağı boşalttım.Ama yağ çubuğuna hiç bi şekilde güven olmuyor kesinlikle ölçüm aralığı çok fazla yağ şasede dolaştığı için tam olarak içindeki yağın kaç lt olduğunu anlamak boşaltmadan mümkün değil sanırım
Total amount 2.90 L
Periodic oil change 2.50 L
With oil filter replacement 2.60 L
son verdiğin rakamları kontrol ettim kullanma kılavuzundan, doğrudur, ben yanlış hatırlıyorum demekki..
Turuncu siyah xt 660 olanlar için şu kaskı önermek istiyorum arkadaşlar anormal güzel duruyor rengi tam uyumlu.
selam arkadaşlar bende onumuzdeki bahara yeni motorumu almış olucam inş.Bu benim 3. motorum olacak fakat biraz arada kaldım 2005-06 xt x660 alabilecek kadar biraz param var ve eşimle beraber antalyadan karadenize çıkmayı planlıyoruz şöyle 2 haftalık bir gezi gibi olucak ve bu muhtemelende yılda sadece 1 kere olabilecek bir tur olacak devamında'da şehirde beni üzmeyecek bir makina almak istiyorum fakat 2005 ve üstü xt 660 x,2002-03 bmw f 650 gs bmw,2003 fazer ve 2001 magna 750 arasında kaldım ne dersiniz,özellikle xt 660x ağır basıyor gibi? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
antalyalı hemşerim önce hoşgeldin aramıza.
ben 1 yıldır xt660r kullanıyorum,dere tepe gezip uzun yol da yapıyurum,tabi artçısız.
motorum daha beni hiç üzmedi.keyf veren bir makina diyebilirim.
artıçılı tekrahatsızlık verbilecek tarafı selesidir.o da döşemeciler seleyi traşlayarak
hallediyorlar.hatta antalya da yaptıran arkadaşlar var.
bahsettiğin motorlar arasında uzun yol da rahat olabilecek tek motor f650 dir.
onun da fiyatı biraz pahalıdır,parçaları pahalıdır,onun dışında kronik sorunları vardır ki
yaptığımız toplu gezilerde mutlaka bir bmw yolda kalmıştır.diğerlerini dikkate bile almıyorum.
bence xt al tepe tepe,şehir içi, dışı istediğin yerde sorunsuz kullan derim.
allah gönlüne göre versin.
bmw ile ilgili söylediklerin beni bu makinadan biraz daha uzaklaştırdı çünki bakım masraflarının pahalı olduğunu ve bazı kronik sorunları olduğunu bende duymuştum uyarın için saol galiba xt 660 x te karar kılmak üzereyim onumuzdeki yıl tekrar motor sever arkadaşlar arasına katılmak güzel olacak...
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)