Arkadaşlar merhaba;
2015 versys 650 ile bende aranıza katıldım. Öncelikle çok açık yüreklilikle söylemeliyim ki makina beni oldukça memnun ediyor. Handikapları tabiki var ama her istediğimizin olduğu makinalar biliyorsunuz ki versys ücretinin üç katı.
Gelelim ilk izlenimlerime.
Öncelikle tüm forum boyunca herkesin cevabını aradığı konulara kendi yorumumu da katmak isterim. Makinam rodajını tamamlamış durumda.
Titreşim olayı. evet bazı devirlerde hissedilebilir bir titreşim var. ama bu asla elleri uyuşturacak sürüşü işkenceye çevirecek ve sürekli devam eden bir titreşim değil... Bir diğer konu alt devirlerdeki vuruntu olayı. Evet bu vuruntu da var ama bu makina net bir şekilde iyi sürücü istiyor. Eğer devirleri düzgün kullanırsanız bu vuruntudan eser kalmıyor. Ama örnek veriyorum ikinci vitesle geçmeniz gereken bir yer üçüncü viteste çok alttan bir devirle hızlanırsanız doğal olarak bir vuruntu yapıyor. ama hemende toparlıyor buda ayrı konu.
180 boyundayım benim için ergonomik kullanımın tam sınırında bir motor. Daha yüksek elbette kullanabilirim. ama bu sele yüksekliği benim ideal yüksekliğim bunu da değerlendirin bence. ( 180 altı vatandaşlar tabi ki kullanabilir. 168 arkadaşım var oda kullandı. ama ideal şekli ile değildi risk vardı)
Yakıt mevzusu. Arkadaşlar bu konu da versys resmen adam seçiyor. Eğer agresif kullanırsanız bu makinaya 100 km de 8 litre çok rahat yaktırabilirsiniz. şehir içi dur kalk trafiğinde de ne yaparsanız yapın 6,5 litrenin altına inmiyor. ama uzun yolda sakin kullanımda da 3,5 - 4 litreleri yakaladım.
Selesi oturuş pozisyonu çok rahat. sadece yan ayakları oturuş eksenin tam altına koydukları için ayağınız yere bastığınızda bacağınız ayaklığa çarpabiliyor. ama zaten katlanan ayaklık çokta büyük sorun değil.
Artçım dragstar maceralarımızdan sonra şu an gayet mutlu
)))
Son surat denemesi de yaptım arkadaşlar düz yolda alet 205 km yi rahat gördü...daha da giderdi sanki gaz çektim. o sürattede dengeliydi yanlız.
Şimdilik aktarmak istediklerim bunlar.
İyi sürüşler tekerinize taş değmesin