Her motor kardeşimiz.... Ama tabi javanın yeri ayrı gönlümüzde....
Her motor kardeşimiz.... Ama tabi javanın yeri ayrı gönlümüzde....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
acil bi durum var arkadaşlar
bayrama kadar halletmem lazım yardımcı olursanız sevinirim
malesef motorum yağ sızdırıyor şanzumana yağı dolduruyorum
kullandıktan sonra bi bakıyorum ne kadar yağ varsa damlamış gitmiş
nasıl tamir edebilirim?
motorun sol tarafını kendim açıp contalarını kendim değiştirebilir miyim?
keçelerini falan...
bu iş çok mu zor, açarsam toplayabilir miyim?
bişey olmaz niye korkuyon uzayda mı yapıldı sanki sol debriaj kapağını aç git bi conta al silikonlayıp geri tak ama marş kolunu yerinden sökme, bir kıcık yeri var oda marş başkada bişiyok gerisi vida sök tak.şimdiden kolay gelsin.ayarıca keçe yok.sadece conta.
kardeş özelden ulaşmıssın ben çıkacağım için sana biraz yardımcı olayım dedim
http://video.google.com/videoplay?do...22324325429327
bu mz i dağıtma videosu.bi kıcık yeride debriaj.
buranın altında debriaj ayarı var.
buradaki sac debriaj ayarı yapmana yarıyor.
ve geri toplarken bu vidayı sıkabildiğin kadar çok sık yoksa debriaj kaçırır.
benden bu kadar inş yaparsın.video'yu iyi izle.ayrıca debriaj telini hiç sökme kapakla çıkar kapaklada geri tak.yağ pompasınıda sökmene gerek yok geri takarken dişlinin yağ pompasının çentiğine oturduğundan emin ol yoksa kapak kapanmaz.
MoToCroSS RuLeZZ
merhaba arkadaslar uzun zamandır (ıslerımden dolayı) foruma gırıp bakamadım
sonunda benım motor masraf cıkardı yaf uzun sureden berı kullandıgım mzım gecen gun bujı kestı hemen yenısı ıle degıstırdım ve yola devam
yolun dogru ıse herzaman savas
bayramınız kutlu olsun arkadaslar
herkesın bayramı kutlu olsun
tek kelıme ıle MZ :pr: ıkı kelıme MZ 301 :cherry:
İyi bayramlar.
MZ 251 imi götürdüğüm ustanın beni kazıklamaya çalıştığını farkettim.İstanbul anadolu yakasında işinin erbabı,güvenilir bir mz ustası arıyorum.Bildiğiniz bir yer var mı?Şimdiden teşekkürler.
Kolpa Adamları
arkadaşlar 98 model MZ 301 FUN modeli bir motorum var yıllardır elektrik aksamındaki sorunları lokal olarak çözdüm ama artık ufak tefek sorunlar bırıkınce can sıkmaya başladı neyse sonuçta kendi tamircimde uğraşmayınca iş başa düştü ve kendim yapmaya başladım ve dün motorumu sökkmeye başladım fakat bazi yerlede takıldım kaldım acaba benım motorumun on tarafındaki elektrik kablalarının renk kodları veya elındeki motorun ayrıntılı kablo resimlerini çekip benımle paylaşabilecek arkadaşlardan yardım beklıyorum.
bide indiksiyon bobini, elektronik ateşleme ve sinyal gibi bazi parçalara ihtiyacım olabilir acaba bunları bulabileceğim bir adres varmı elinizde hafta içinde çalıştığım için çok fazla araştırma yapamıyorum bildiğiniz bir yer varsa bilgi veriseniz sevinirim
http://www.repairmanualclub.com/
buraya üye ol,manuelini indir,elektrik aksamı kabaca var.
Kolpa Adamları
hudeybi arkadaşım site içinde elektronik ateşleme devresi diye araştırırsan bu konuyla ilğili cok faydalı bilğiler var
müzisyen agırsiklet şampiyon
bende bi 150 lik mz war isteyen varsa 250-301 (sadece motor-daban ları)takas veya satılık 250-301 daban arıyorum satan alan varsa fiyat-farkla yazsın kadrolar aynı olduğu için hepsi birbirine uyumlu...
arkadaşın tabandan kastı silindir haric sanzıman kısmı oluyor galiba ama onun üzerinde motor seri numarası olur ondan ona takılamaz takılsada sorun cıkabilir
Mz Etz 150 cc 2T arkadaşlar 2 kişi düzde 85-90'ı geçmiyor..
arkadaşım nerdeyse 20 yıllık 150 cc motor daha ne bekliyorsunki en fazla yapacağı 110 belki de 120 cok zorlama makinayı o hızları normal bu şartlar da
mzcı ;
Dostum motor Alman yapımı 1993 model..anlamadığım konu motor 3-4 ay önce 135'e kadar çıkarken şimdi maksimum yaptığı 90..
Motorun resmide bu ;
kalbüratör buji platin avans ayarı nı kontrol et hava filtresini temizle kalbüratör ü depoyu temizle meksefeye ateşleme bobinine bir bak değiştir bir de depriyaj dan da yapabilir kolay ğelsin
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)