buda benim MZ
[/IMG]
:bestmt:::biggrinn::tutkuy::
arkadaşlar ateşleme piston en tepedeyken olmalı degilmi?
dün benim motoru kontrol ettim piston tepeye cıkmadan önce 1cm kadar aşagıdayken ateşleme yapıyor.
arkaslar gecenlerde bi mz aldım çok güzel bi alet kullanmasıda zevkli ama motoru hızlı kullandığım zaman buji yi yaglıyor bunun sebebi neden olabilir? yaglı benzin kullanmak zorundayım çünkü pistonu yağlayan pompa arızalanmış .Yeni bitane alıp taksam bu sorun bitermi yoksa baska cözüm yollarıda varmı?
şimdiden cevap veren arkadaslara tesekkür ederim.
öncelikle hayırlı olsun yagı fazla kullanıyor olabilirsin bir litreye 50 ml ölçerek koyarsan sorun çözülebilir bir de platin ve meksefeyi kontrol ettir derim ben ateşleme düşük se de yapabilir ama en sağlıklısı sen yag pompasından almaya calış pompa pahalı ğelirse tamircilerde kazalı mz ler veya yatan mz ler vardır cıkma pompa da alabilirsin sağlamsa tabii kolay ğelsin
ha birde aklıma ğelmişken pompanın bozuk olduğuna eminmisin mz sol tarafında sanzıman kapagının üzerinde iki alyanlı kapak var o kapagı bir ac bak belki de teli kopmuştur o telide kontrol et mz lerin gaz borusunda iki tane tel vardır bir ğaz teli biride yag pompasının teli tel de kopmuş olabilir
müzisyen agırsiklet şampiyon
cevap verdiğin için teşekkürler mzcı pompanın bozuk oldugundan eminim cünkü bozulunca pompa yerinden cıkarıldı.
26 AD 978 plakalı 1991 model mavi 251 MZ arkadaşlar sizden birinde ise yada yerini bilen varsa lütfen haber versin ben de 1993 ten beri benim üzerimde olan satışı vereyim kurtulayım bir çok kez el değiştirdiği için kimde olduğunuda bilmiyorum...
TEL:0 530 310 25 83
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
arkadaşlar bende de bi 150 lik mz var ama sol kapağı çatladı bana kapak lazım yenisinide bulamıyorum napcam bilmiyorum bu arada headhunter maşallah güzel makinan var ....
150 mz arkadaşım bo motor seninse eğer bence 251 lik 125 lik değil veya deposunu değiştirmişsin ama egsozuda farklı bence senin mz 251 lik ....
kaplan 01 senin motorunun yağ pompası değişcek ama ucuz bişey değil motorun masraf etmeye değer bi motorsa değiştir yağ pompasını fiyatı bildiğim kadarıyla 150.00 civarında yağ pompasının ...
aklınızda bulunsun maliye borcu falan olmayacak masrafsız olacak ...;)
150 lik siyah borcu olmayan masrafsız çok temiz bi mz lazım arkadaşlar ...!!!
slm arkadaslar ben mutlu eskişehirden mz hayranı Arkadsalar yeni motor almıstım seri kullanmamada 80kmye geliyor sonra gaz yemiyo ama arkadasta aynısı var seri olarak 100 yapıyor sonra gaz yiyor acaba eski sahibi karburatöre tel felanmı taktı sol tarafta karburatör üzerinde bir vida var ne işe yarıyor.
301 mz ne 80 i 160 ğörmesi lazım 125 cc likler o hızı yapıyor zaten
kulladigim mz eloktronik ateslemeli yaptigim surat 100 km devir saati 5 normalmi sizce motora olan gazi veriyorum 105 km hizla motor catlayacak gibi oluyor ama surat yapmiyor neden acaba selamlar
aslında ben herşeye cevp yazmaya cekiniyorum arkadaş senden başka bilen yokmu cokmu biliyorsun ğibi bir tepkiyle karşılaşmak istemiyorum aslında
ama bildiğim kadarıyla bülbül nickli arkadaşım 5 te 5000 devirde 105 i ğeçmiyor demişşin devir normal motor çatlayacak ğibi oluyorsa kompresör de bir sorun var ğibi motor cekisinde yani bu rektefiye ğerektirir bir başka yolu da elektronik ateşleme platin kadar yüksek bir ateşleme sağlayamıyor motoru platine cevirip avans la ayarlarsan bir müddet daha kullanırsın 140 145 km hızlara ulaştırabilirsin bitmiş elektronik ateşlemeli motorlara platin takıp ki cok sevmem elektronik in yerini tutmaz bence arkadaşarımın bir süre daha kullanmalarına yardımcı olmuştum zamanında rektefiye ettiklerinde ise tekrar elektroniğe de cevirmiştim ne ğünlerdi ama mz kalmadı artık
mzle yaptıgınız uzun yol tecrübelerini anlatırmıısnız eksileri artıları motorun uzun yolda neye dikkat etcez tesekkür
vesait
http://www.sahibinden.com/1993_terte...XQQdisplayitem
Çok temiz , tavsiye ederim vergi borcu yok !
modeli çok düşük, tavsiye etmem. bunların parcaları dahada az.
bu daha mantıklı : http://www.sahibinden.com/emsalsiz_1...XQQdisplayitem
Now the world is gone. Im just one.
Arkadaşlar bu motosiklet için görüşlerinizi alabilirmiyim? Nasıldır? Kaliteli gözüküyor ama çok satan var.
Tıkla
al bi mz (mez) hergün gez süper motor bunlar yaa ama çok yakıyo yaa
[COLOR="red"]bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri dolaşıyorsa orada güneş batıyor demektir.[/COLOR]
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)