@Sergaant arkadaş alakana teşekkurler lakin malasef dostum hatay/iskenderun'dayım
internette de bi sürü aradım ayarla ilgili puf noktayı yazan bir yer bulamadım
fuhrer e bi pm at o zaman gecen yardımcı olabilirim diyordu ilgilenecektir banada yardımcı olmaya calıstı daha once
Now the world is gone. Im just one.
tarif etmekle yapabileceğini sanmıyorum motorun sesini dinlemen lazım kulak olması lazım arkadaşım ama yakıttan tasarruf için memeye tel taktıysan motor fakir karışım yapacak o yüzden hava ayarını biraz kapat ve sag taraftaki kapagı söküp platin ve avans ayarıyla oynamaya çalış
müzisyen agırsiklet şampiyon
gecen gunler depoyu bosalttim 1 lt benzin koydum 4. fitesle surat falan yapmadim tam 20 km gidebildim motor calisirken siyah tapayi cikariyom yag tapasi yani yag atiyor acaba neden tapanin ucuna ince poset gecirdim taktim buseferde depriyaj telinin oradan atiyor bilgisi olan arkadaslar varmi selamlar
[QUOTE=Sergeant;1216318]Arattırma yaparken Führer diye yazmanız gerekir...
Mantıksal olarak düşünerek halledebilirsin olayı.... Memeyi küçültmüşsen hava ayarınıda kısman gerekir.... Yoksa çekiş kalmadığı gibi fazla yakmana da sebep olacaktır...
Hava ayarını en sona kadar sık... Arada ara gazı vererek motorun stop etmemesini sağla.... Ve yavaş yavaş vidayı açmaya başla.... Motorun en rahat şekilde çalıştığı yede bırak..... Ama kulak ve izlenimin çok güzel olmalı....
SAnki meme çok ufak geldi bana..... 135 lik olması gerekir 250 cc motorun.... Randıman alıcağını sanmıyrum... Bence eski memesine kavuşturmak en iyisi.... Motor devirli motor çünki....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
evet arkadaşlar yardımlarınız için teşekkurler, memeye taktıgım teli cıkardım 118 lik orjinal meme ile ayarladım kalbiratör hava ayarını.
sezon başından beri km telim kopuktu. yeni taktıgım km teli ile 3 haftadır ölçüm yapıyorum. mz251 30liralık benzinle tam 200km gidiyor. günde ortalama 25km ve bu km nin yarısı 100-110km/h hızın üstünde yarısı şehir içi trafikte gidiyorum. buda kmde 150ykr yapar. sonuca kendimde şaşırıyorum. motor acıbademden mecidiyekoy profiloyu 10km olarak ölçüyor, yani dogru. MZ benzini içer diyenlere duyurulur !
Now the world is gone. Im just one.
sergeant degerli dostum yakıt ı normale ğetirmişin ama denk gelsede ben o motora bir ayar yapsam 100 ykr düşer benim motorla aynı yakar
bendede 2000 model 125 cc mz var
EWET 4 ZAMANLI ŞANZIMANI KANUNİ OLANLARDAN NOLDUKİİ
:bestmt:::biggrinn::tutkuy::
26 AD 978 plakalı 1991 model mavi 251 MZ arkadaşlar sizden birinde ise yada yerini bilen varsa lütfen haber versin ben de 1993 ten beri benim üzerimde olan satışı vereyim kurtulayım bir çok kez el değiştirdiği için kimde olduğunuda bilmiyorum...
TEL:0 530 310 25 83
sanırım o modellerin mekanik kısmı honda titan ile birebir aynı,kuzenime aldım aynısından.
şase olarak 251 mz ile aynı olduğu söylensede aynı değil.
şöyleki; 251 mz lerin zincir takımı sağda,sende ve bizdeki motorun ki solda.bize şuan km dişlisi lazım fakat ters diş olması lazımmış bulamıyoruz.
mekanik parça sıkıntısı yaşamıyoruz honda titanın parçaları birebir uyuyor
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
bülbül nıcklı arkadaşım sana özelden ulaşamadım sanzımanın ordaki siyah tapa deliklidir ordan hava alır cünkü basınçlı devirli bir sanzımanı vardır o tapayı kapatırsanda debriyaj telinin ordan yag kacırır şimdi senin sorun o tapa çürümüş o tapayı ve depriyaj telinin ordaki lastiği değiştir sorun çözülür o tapayı kapatma yalnız bir de sadece cok yüksek hızlarda kacırabilir içindeki yagı mesala 160 km ve üstündeki hızlarda o hıza ben ulaşabiliyorum o durum normaldir yakıt olayına ğelince komplike bir durum o motoru dinlemem lazım o konuda bir şey diyemeyeceğim arkadaşım
babaçi abi ewet aynen öyle motor honda titan şanzıman kanuni geri kalan şase dahil tüm parçaları ise alman ama süper bi motor pisayadaki tüm 125 liklere nal toplattırıyoo
:bestmt:::biggrinn::tutkuy::
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)