Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
31 Ekim 2015, 21:54
Selamunaleyküm arkadaşlar bende 251 etz var şanzumandaki yağın 90 numara oldugunu düşünüyorum ama sabah marşa basarken marş kolu ağır oluyor motor
olmadık yerde bayılma yapıyor bu yağ kalın olabilirmi? yada kaç numara yağ uygun ve ideal oluyor motosiklet şanzumanı için acaba ?
Ve ben yakıt düşürmek için platin meksefeyi bırakıp elektronik ateşlemeye geçirmek istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa
sevinirim herkese selamlar ve saygılarr kazasız belasız allaha emanet olun..
Reklamlar
-
31 Ekim 2015, 23:00
sagol kardeşim numaranı kaydettim musait bi zaman iletişime gecerim eger satmamıs olursan alırım
-
03 Kasım 2015, 23:21
arkadaşlar detaylı bilgi için https://www.facebook.com/groups/626781264104664/ adresine üye olun tüm bilgilere hızlı ve kolay ulaşın özellikle yeni yapılmış cdi ateşleme uygulamalarımız var
-
03 Kasım 2015, 23:52
sağol kardeşim bende böyle bir sayfa arıyordum bilgi paylaşımı hızlı ve kolay sağol allah razı olsun..
-
04 Kasım 2015, 09:21
MZ'Cİ SONER adlı üyeden alıntı
Selamunaleyküm arkadaşlar bende 251 etz var şanzumandaki yağın 90 numara oldugunu düşünüyorum ama sabah marşa basarken marş kolu ağır oluyor motor
olmadık yerde bayılma yapıyor bu yağ kalın olabilirmi? yada kaç numara yağ uygun ve ideal oluyor motosiklet şanzumanı için acaba ?
Ve ben yakıt düşürmek için platin meksefeyi bırakıp elektronik ateşlemeye geçirmek istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa
sevinirim herkese selamlar ve saygılarr kazasız belasız allaha emanet olun..
benim şanzuman yağıda 90 numara zaten olması gerekende o . şu ana kadar bahsettiğin gibi bir sıkıntı yaşamadım. olmadık yerde bayılma yapıyorsa hava/yakıt oranından olabilir. hava fazla geliyodur. motorun bayılması şanzuman yağından değildir.
-
04 Kasım 2015, 23:03
mzhastası adlı üyeden alıntı
benim şanzuman yağıda 90 numara zaten olması gerekende o . şu ana kadar bahsettiğin gibi bir sıkıntı yaşamadım. olmadık yerde bayılma yapıyorsa hava/yakıt oranından olabilir. hava fazla geliyodur. motorun bayılması şanzuman yağından değildir.
selamunaleyküm kardeşim bu yağ eğer kalınsa şanzuman dişlileri rahat dönemeyip bayılma yapar diye düşünmüştüm o zaman ben bu motorun bi hava-yakıt ayarına baktırmam lazım bu elekrik işine ne diyorsun platini bırakıp sensör yani elektronik ateşlemeye geçsem ne olur randuman alırmıyım hem benim motor biraz fazla yakıyor bu yakıt tassarrufu sağlarmı acaba boşuna 300-400 tl bayılmıyayım yardımların için teşekkür ederim sağol..
-
06 Kasım 2015, 13:20
dostum elektronik ateslemeyi bos ver okadar paraya degmez 350 tl ye cdı ateslemeye cevir illa ceviraceksen cdı daha iyi sensör bozuldu falan derdin olmaz benimki cdı hiç bi şikayetim yok
-
06 Kasım 2015, 17:56
OldHammer adlı üyeden alıntı
dostum elektronik ateslemeyi bos ver okadar paraya degmez 350 tl ye cdı ateslemeye cevir illa ceviraceksen cdı daha iyi sensör bozuldu falan derdin olmaz benimki cdı hiç bi şikayetim yok
kardeş şimdi fazla anlayamadım senin dediğin cdi ateşleme nasıl oluyor elektronik ateşlemeden neyi farklı bunun yakıta etki ediyormu ona göre başlayayım bu işe
-
06 Kasım 2015, 21:29
yakıta az etkisi var ama platin veya beyin bozulma berdi yok çalıstırmak daha kolay oluyor atesleme daha saglam oluyor şimdi cogu kişi cdı geciyor
-
11 Kasım 2015, 11:21
MZ'Cİ SONER adlı üyeden alıntı
selamunaleyküm kardeşim bu yağ eğer kalınsa şanzuman dişlileri rahat dönemeyip bayılma yapar diye düşünmüştüm o zaman ben bu motorun bi hava-yakıt ayarına baktırmam lazım bu elekrik işine ne diyorsun platini bırakıp sensör yani elektronik ateşlemeye geçsem ne olur randuman alırmıyım hem benim motor biraz fazla yakıyor bu yakıt tassarrufu sağlarmı acaba boşuna 300-400 tl bayılmıyayım yardımların için teşekkür ederim sağol..
kardeş ateşleme hakkında bir bilgim ne yazık ki yok ama istersen ustamın veya başka mz ustalarının numarasını verebilirim. gelip yapamazlarda en azından bilgi sahibi olursun ve bahsettiğim ustalarda sadece mz tamir ediyor.
-
13 Kasım 2015, 05:16
selamlar.
bu mz 251 yahut 301 lere farklı depo takılabilir mi? bilgisi olan var mı?
-
13 Kasım 2015, 12:37
farklı depo takabilirsin ben ilk aldığımda üzerinde klasik depo vardı sonra orta boy sportstar depo taktım çok daha güzel oldu.en güzel olan depo sportstar bacakların çok daha iyi kavrıyor motoru, görünüş olarak ta bi o kadar muhteşem aynı naked gibi oluyo. bir arkadaşımda mz 150 nin deposunu 251 in çatısına takmıştı o da güzel. kanuni bretonun bile deposunu takan var. ama en güzeli sportstar fakat bulman çok zor sayılı var satanda 200 den aşağı satmaz
-
12 Aralık 2015, 04:26
en cok mz 150 nın deposu yakısıyor 301 olsun 251 olsun en yakısanı tatlı duranı o
-
11 Şubat 2016, 13:03
Arkadaslar bende mz 301 fun var aku lambasi hep yaniyo komurleri degistirdim yine ayni sizce nerden olabilir ?
-
12 Şubat 2016, 14:25
Kimse yok mu arkadaş heyoooo
Mz'ci abilerim kardesLerimmm
-
12 Şubat 2016, 22:03
Selamunaleküm değerli motosikletçiler yine bir sorunmu desem takıntı desem bilemedim daha önceki yazılarımda da bildiğiniz üzere MZ 251 sahibiyim şimdi bunlar seri motosiklet olduğu için çok ufak rampalarda dahi az gazla benim motor bayılma yapıyor seri şekilde girmek gerekiyor bende yavaş sakin '' Tın Tın '' gezmeyi seviyorum uzun yolla işim yok o zamanda motor bayılıp kalıyor vites 1 e düşüyor şimdi mesele ''DİŞLİ BÜYÜTME'' bu dişli büyütme olayı fayda sağlarmı araştırma yaptım forumlarda ama kimin ne dediği belli değil şimdi arka dişli uzun iş olduğunda ön dişliyi küçültmek işe yararmı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim örnek olarak bisikleti alıyorum ön dişli büyüdükçe pedal sertleşiyor yani daha çok güç gerekiyor ama küçültünce az güç yetiyor bende bunu düşündün yanlışmı bilmiyorum 1-2 diş küçültmek biraz uzun oldu kusura bakmayın herkese kazasız belasız sürüşler allaha emanet...
-
23 Nisan 2016, 20:50
Öncelikle Selamınaleyküm;
Arkadaşlar bende ETZ 251 var 5 yıldır falan yatardaydı geçenlerde çıkardım toplamak istiyorum ama ateşlemiyor motor bujiye hiç elektrik gelmiyor yardımlarınızı bekliyorum
-
12 Mayıs 2016, 21:28
Mz ci Soner Genel olarak MZ'in tabiatı budur düşük gazlarda böyle davranabilir.Lakin her rampada 1 ede asla düşmez.Farazi cevapladım ama tarifin böyledi.Dişliler ile oynamayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Telli oğlu 10 Akü dolumu? Aktifmi? Platin durumu nedir? Kömürler sağlammı? Bobin e baktırdınmı? Karbüratör benzin veriyormu?(buji ıslaklık varmı?) Bujin iyi durmdamı değiştirdinmi? vs vs...
-
31 Mayıs 2016, 00:33
MZ 150nin deposu 301 in şasesine oluyormu?
boşluk kalmıyormu?
-
30 Temmuz 2016, 01:49
Merhabalar Formda Yeni Üyeyim. Bir abimden Mz 301 2001 model seyhan aldım. Motor yaklasık 3 senedir yatıyor motoru henüz çalıştırmadık daha. Aklıma Bir kaç bir şey takıldı motor garajda yattıgı için acaba sekmanda küf veya pas yapmısmıdır.Motoru ustaya actırıp bakım yaptırmak istiyorum ama bizim buralarda parçalarını bulamıyoruz parçalarını temin edebileceğim yerler biliyormusunuz.Şimdiden Teşekkürler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler