Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
13 Temmuz 2014, 18:26
Şahin__ adlı üyeden alıntı
Soner NGK buji kullanmanı tavsiye ederim
Şahin yedek bujim NGK çok süper inan çekişi bile değişiyor motorun ama ömrü dolmüş tırnağı çok incelmiş onu sadece yedek olarak bulunduruyorum buranın sanayisi küçük birkaç parçacı var onlardada bosch ve champion var champiyon aldım kesti bocsh aldım kesti şimdi çıkma renault bujisi var iyi gidiyor bakalım ama dediğin gibi NGK almak isyiyorum kalite her zaman önde gider..
Reklamlar
-
14 Temmuz 2014, 08:52
Selamun aleyküm mzciler
Bende mz istiyorum cok beğeniyorum ancak param yok telefonumu satıp alabilirim şuanki durumumda.Skuterim var ama sıkıldım artık babam sattirmiyor çünkü o aldı nadiren oda kullaniyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...70517368/detay
Böyle bi ilan var 301 251 ikisinden birini alabilirim telefonumu satip yada hic uğraşmadan takas ederim kabul ederse
Motorlarin safti kaymis benim için gitmesi durması yeter öğrenmek amaçlı kullanicam arada birde gazlarim benzine acimadigim zamanlarda
Yakitta sıkıntı yapmazsa hurda belgeli kullanimda sorun olmazsa bakimliyip sürekli kullanabilirim
Son olarak hurda belgeli kullanimda çevirme olursa ne gibi sıkıntı yaşarim
Sıkıntı yasarsamda trafiğe kapali alanda kullanicam şimdiden cok tesekkurler[COLOR="Silver"]
-
14 Temmuz 2014, 21:57
NGK buji kullanacaksanız B8HS
-
15 Temmuz 2014, 12:44
MZ'Cİ SONER adlı üyeden alıntı
Kardeşim bizim burada bu motordan anlayan yok motorcu var ama 2 zamanlıdan çakmıyorlar şansıma anlayan tek kişi buldum oda işinin ehli benim karbüratör ısınınca sapıtıyor artık ömrü tükenmiş dedim ya ilk karbüratörü daha denemek te fayda var denemeden karbüratör almak istemiyorum seninki 251 e olursa ben sana kargo parasını havale yapar adresi veririm istersen inan bende senin gibi hurdalıkta jawa-mz gördüğüm zaman özellikle internette içim gidiyor bu aralar binemiyorum motora 1 litre uzun yolda ne kadar gittiğini ölçüp paylaşacağım bakalım ne olacak karbüratörü ayarlarsak sevinirim kardeşim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
mzcı kardeş 1 ltreyle 35 kilometre gidiyorsa öpte başının üstüne koy bizim mz inde ilk sahibiyiz rektefeden başka bişey görmedi ama platinli olduğu için mi yakıt fazla bilemedik 35 kilometreyi saaatte kaç km ile gidiyorsunuz düşük devirlermi yoksa yüksek devirdemi gidiyorsunuz.
hacım İstanbulda bi tane motorcu var, orada 2 tane mzin fabrikasında son kontrolleri yapıp satışa çıkartan ustası var. mz olayından çok iyi anlıyorlar. yesilirmak motor firmanın adı. Bir sor istersen, telefonla yardımcı olmaya çalışıyorum. Sana arızasını falan söyler sende ona göre ustana yaptırırsın.
-
15 Temmuz 2014, 15:21
Çok Asi adlı üyeden alıntı
hacım İstanbulda bi tane motorcu var, orada 2 tane mzin fabrikasında son kontrolleri yapıp satışa çıkartan ustası var. mz olayından çok iyi anlıyorlar. yesilirmak motor firmanın adı. Bir sor istersen, telefonla yardımcı olmaya çalışıyorum. Sana arızasını falan söyler sende ona göre ustana yaptırırsın.
kardeş sağol yeşilırmağı duymuştum zaten mz in parça sitesi var ona ait ama bazı parçalar aşırı pahalı sordum neden bu kadar pahalı diye yurtdışından temin ediyoruz yoksa parçayı yaptırmaya çalışıyoruz dediler kardeş bu saatten sonra hiç birşeyi ile uğraşmayacağım nasip olursa yıl sonu askere gideceğim geldiğimde satıp geçerim ben artık bunun yakıtı ile uğraşacak değilim motosiklett tutkum var ama bendeki merakı bitirecek neredeyse 100 lük yada 125 cclik yakıtsız kanuni leri düşünüyorum ne yaparsak yapalım bunun yakıtı düşmez düşerse motor gitmez binecek olan yakıta katlanacak oolay bitmiştir kardeşlerim hepinize saygılarr bol iki tekerlerrr.......
-
19 Temmuz 2014, 23:16
MZ Cİ SONER arkadaşım aynı problemleri bende yaşadım ama gerçekten karbüratörün orjinalini ara istersen. para da zaman da harcamaya değer bence. ben yaklaşık 2 ay uğraştım ama şu anda km de 15 kuruş yakıyor. 1 lt benzinle 35-38 km arası gidiyor. üstelik bastığım halde yani süratim 80 den aşağı düşmüyor. sen bilirsin ama bence dene.
-
24 Temmuz 2014, 12:27
Herkese merhaba.. Akü alacağım usta mutlu golden aküyü önerdi.. Sizlerin önereceği başka akü marka - modeli varmı ? Birde ön fren hidrolik damlatıyor keçe hep değişti fakat bir türlü randıman tutmadı.. Ona da bu çin malı cg motorların ön fren tertibatını önerdi.. Tabii orjinalci olduğum için pek düşünmüyorum açıkcası.. Adana da camgöz var fakat onda da orjinal yok.. Neyse bakalım artık bir çaresine geçici yapabiliriz, 25 liraymış zaten komplesi.. ilerde bulursam orjinal alır takarız..
-
28 Temmuz 2014, 11:12
Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar...
-
30 Temmuz 2014, 00:59
Herkesin bayramı kutlu olsun...
-
02 Ağustos 2014, 12:55
Benim motor saplama sorunumu hallettim motor kısmını tutan 2 saplamadan biri gevşemişti bende yalama sannettim fakat motor bloğunu hafif oynattım karşıdaki somunu tuttu bende sıktım şimdilik bir sorun yok şükür yoksa uğraştıracaktı.
-
04 Ağustos 2014, 22:03
Merhaba arkadaşlar sonunda iyi kötü hayalimi gerçekleştirip 125 lik MZ imle 1300 km yol yaptım. Gittiğim rota Eğirdir-Konya-Aksaray-Nevşehir-Yozgat. Hiçbir sorun çıkmadı çok şükür. İlk uzun yolculuğum olmasına ve yalnız%
-
06 Ağustos 2014, 23:41
Arkadaşlar 97 etz 251 mz'im var. arka lastik klasik mz lastiği. ayni5 tip kaliteli ıslak zeminde kaymayan bi lastiğe ihtiyacım var. lastik ıslak zeminde aşırı kayiyor link atarsaniz sevinirim.
Onun dışında mz'imin çalışması gidişi çekişi harika. yakit 1 litre ile 25 km.
sahibindende Zonguldak Ereğli mz ilani tıklayın mz imi görürsunuz 01 F 1982 plakası
-
07 Ağustos 2014, 07:33
Pulsarımızı aldık ve kısmetse bugünlerde ETZ 251 imizin cenaze işleri ile ilgileceğim..
Muayene cezası yüzünden kullanmam artık imkansız trafikte.Vergi borcuda yok şükür.Borcu yok kağıdını alıp plaka ruhsatla doğru trafiğe gidip hurdaya ayıracağım.Aslında vedası zor.Bir debriyaj aynası birde 2. vites dişlisi değişecek birde gaz debriyaj teli ve bakım.Şimdi başlasam 2-3 gün içinde tıkır tıkır çalışır ama içimden gelmiyor çünki saklarım o zaman elimde kalabalık durur.
Şimdi beni alan tek dert bunu parçalayıp birçok parçalarını satışa çıkarsammı yoksa değmez deyip komple hurdayıca demir fiyatındanmı satsam bilemedim? yani parçalardan 5-6 tanesini satsam hurdadan gelecek paranın 2 katını kazanırım biliyorum.Hayırlısı bakalım.
-
15 Ağustos 2014, 02:02
Bildiğim kadarıyla torba yasasında muayene gecikmelerine kolaylık gelecek gelirse çok güzel olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:57 ----------
301 ile 251 in hangi parçaları farklı?
-
15 Ağustos 2014, 20:05
Merhaba arkadaşlar. Ben İzmir'den Hüseyin. 1991 model etz 251 Motosikletim var. Üye olmadan buradaki bilgilerden çok faydalandım ve şimdi aranıza katıldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
Buda benim MZ'im.. Siteden özellikle alp_tunay beyle iletişime geçmek istiyorum. Bende İzmir deyim ve onun bilgilerine ihtiyacım var....
-
15 Ağustos 2014, 22:03
Her zaman olmasada bu başlığa bakıyorum...
Hoşgeldin....
Motorun oldukça temiz...
Ben gaziemirdeyim... İşallah bir gün yakından görürüm motorunu...
Çünkü Mz aşkı başka...
Görmek bile yetiyor...
-
15 Ağustos 2014, 22:28
Ne zaman isterseniz görmenizi sağlayabilirim.Sizin bilgilerinize ihtiyacım var.. Bende bornovadayım. Sizinle görüşmek isterim...
-
16 Ağustos 2014, 02:53
Alp tunay bey bu sayfranın değerli ve kadim bir üyesi, ne zaman soru sorsam cevapladı; tabi diğer arkadaşlardanda Allah razı olsun.
-
17 Ağustos 2014, 00:13
slm arkadaşlar 1991 model mz etz251 motorum var motorum sadece piston kolundan ses yapıyordu ve geçengün yolda giderken ışıklarda durdum istop etti ve hala çalışmıyor ve kırmızı şarz lambası yonmıyor sizce arızası ne olabilir
-
17 Ağustos 2014, 02:33
burhan 1987 adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar 1991 model mz etz251 motorum var motorum sadece piston kolundan ses yapıyordu ve geçengün yolda giderken ışıklarda durdum istop etti ve hala çalışmıyor ve kırmızı şarz lambası yonmıyor sizce arızası ne olabilir
Akünün kutup başı çıkmış ya da gevşemiş...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler