Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Haziran 2013, 01:14
ark tabiki 301 mz ile 251 arasinda cok fark var 301 ler pistonu buyuk olur fazla yakar mz almak isteyen arkadaslara bu zamanda temiz mz bulmak zor motordan anlayan arkadasiniz varsa alin yaniniza bir guzel kontrol edin temizse alin benim icin 301 251 farketmez yeterki temiz ve masrafsiz olsun
celik jant konusunda silkeleme konusuna gelirsek kaplin lastigi parcalanmis dislinin obur tarafi tam oturmadigindan bosluk yapiyormus yeniden taksam baya ugrastiracak tek tekeri sok takla olmuyor mecbur disliyi zinciri hepsi sokulecek celik jantlarin dislisi farkli oluyor neyse biraz forma canlilik geldi slm
Reklamlar
-
08 Haziran 2013, 19:31
arkadaşlar merhaba bende uzun süredir kovaladıgım mz 251 imi almış bulunmaktayım şimdiden çok memnunum aha once mondial kullanıyordum ve ha bozuldu bozulacak diye endişe içerisindeydim fakat şimdi çok rahatım ama kafamda bir kaç soru var bunları yanıtlayabilirseniz çok iyi olur yakıt olarak yaklaşık 15 lt yakıt ekledim ve 90 km yol gittim bitti bitecek gibi birşey bu durumda bir anormallik yokmu ayriyetten ışıklarda beklerken motor stop ediyor ve cok üzücü bir durum boşa alıp inip çalıştırmam gerekşyor bu arada motorum 89 model 251 ama maşşallah tık yok
Uploaded with ImageShack.us
-
08 Haziran 2013, 19:52
15 lt değil de 15 lira olmasın...
Çünkü çok astronomik yakmış derim...
12 silindirli araçlar bile okadar yakmıyor....
-
08 Haziran 2013, 20:29
sana yemin ederim ilk başta 7 lt koydum sonra bir 7 lt daha ilave ettim çunku yakıtı arabamdan çektim ve adım gibi eminim iki tane 7 lt lik yag bidonu ile ilave ettim dolu dolu
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
ne olur bir yardım edin beni çok yıkıyor bu yakıt olayı 20 tl ile hayli haylı 90 km geçirmem lasım hesaplara gore ama daha hafta ortasında yedek depoya gecmek zorunda kalıyorum
-
08 Haziran 2013, 20:39
krmsavaci adlı üyeden alıntı
sana yemin ederim ilk başta 7 lt koydum sonra bir 7 lt daha ilave ettim çunku yakıtı arabamdan çektim ve adım gibi eminim iki tane 7 lt lik yag bidonu ile ilave ettim dolu dolu
Yemine gerek yok...
Bence o motoru yak....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
09 Haziran 2013, 00:49
gerçekten çok yakmış benimkine 50tl lik benzin aldım neredeyse iki haftadır sağa sola gidiyorum hala bitmedi.
-
09 Haziran 2013, 09:05
bunun bir çaresi yokmu yada yapmam gereken şeyler neler buji vel platin temizligi haricinde çok çig yakıt kokusu geliyor ışıklarda beklerken sol ve sag araçlardaki insanlar ayılıp bayılıryor kokudan :D bir çozum lazım alp_tunay bana yardımcı olabilecekmisin?
-
09 Haziran 2013, 11:53
selamlar herkese mz 97 kullanıcısıyım arka frene bastığımda fren kilitliyor ne yapabilirim.
-
13 Haziran 2013, 22:38
Arka frene kuvvetli bir şekilde basıldığında kilitleme hadisesi hepimizde var.Ben ön ağırlıklı fren yapıyorum.Arkayı ayağımla dengelemeye çalışıuorum.Bu konuda yaptığım balata inceltme ,daraltma vs çalışmaları başarısız oldu.Kilitlemedi ama frende kalmadı..Arka fren pedalını az aşağıda ve yumuşak basacak şekilde kendinize göre ayarlayın alışırsıznız zamanla.
-
23 Haziran 2013, 01:01
bunun bir çaresi yokmu yada yapmam gereken şeyler neler buji vel platin temizligi haricinde çok çig yakıt kokusu geliyor ışıklarda beklerken sol ve sag araçlardaki insanlar ayılıp bayılıryor kokudan :D bir çozum lazım alp_tunay bana yardımcı olabilecekmisin?
Arkadaşım merhaba, korkunç bir anormallik söz konusu. Bende 301 MZ var, üzerinde orijinal karbüratörü vardı tasarruf karbüratörü denilen kendi üzerinde aşağı yukarı hareket eden jiklesi bulunan bir karbüratör takdırdım, yakıt biraz daha azaldı, yani MZ'e göre daha az yakar oldu. 2 yıl önce 70 TL.ye almıştım, el jiklesi iptal oluyor bunu takınca, birde bunu dene zira böyle yakan motora binilmez. Eğer Karaman'da olsaydın bu sorun çözülürdü kesinlikle, Selamlar arkadaşım.
[COLOR="Magenta"][I][B]LÜTFEN DAHA YAVAŞ, ÇÜNKÜ YAŞAMAK ÇOK GÜZEL.[/B][/I][/COLOR]:rendeer:
-
23 Haziran 2013, 01:31
Temizlik değil..
Güzel bir platin ayarı lazım...
Bujin 0.6-7 mm olacak...
Hava filtreni temizlet ya da yenile..
En son güzelce bir hava ayarı yaptınmıydı tamamdır....
-
26 Haziran 2013, 00:12
değerli üyeler benim 251'lik bir mz'im var yeni aldım ve çalışmada sıkıntı yaşıyorum. yeni arbüratör alındı karbüratörün ayarı platin ayarı falan yapıldı çalıştığı zaman bir sorun olmuyor gaz yemesi süper çekişi ve gidişi iyi ancak yarım saat çalışıp gezdikten sonra istop etti ve çalışmadı. bir çalışıyor 5 dakka sonra yine elektrip kesip istop ediyor.marşa basıldığında buji kablosunun ucu çıkarılıp kontrol ediyoruz elektrik geliyor çakıyor bujiye bağlandığında motor çalışmıyor büjide değiştirildi aynı.acaba sorun nerede bobin doğru akımı veremesi gibi birşey mümkünmüdür ünkü elektrik geliyor çalışmıyor silindirde benzinde var uğraşıp çalıştırsakta biraz çalışıp buji ateşlemeyi yine kesiyor..
bu konu hakkında bana fikir vrebilecek birileri var mıdır... yardımcı olursanız sevinirim.
-
26 Haziran 2013, 00:24
mehmetsavcı adlı üyeden alıntı
değerli üyeler benim 251'lik bir mz'im var yeni aldım ve çalışmada sıkıntı yaşıyorum. yeni arbüratör alındı karbüratörün ayarı platin ayarı falan yapıldı çalıştığı zaman bir sorun olmuyor gaz yemesi süper çekişi ve gidişi iyi ancak yarım saat çalışıp gezdikten sonra istop etti ve çalışmadı. bir çalışıyor 5 dakka sonra yine elektrip kesip istop ediyor.marşa basıldığında buji kablosunun ucu çıkarılıp kontrol ediyoruz elektrik geliyor çakıyor bujiye bağlandığında motor çalışmıyor büjide değiştirildi aynı.acaba sorun nerede bobin doğru akımı veremesi gibi birşey mümkünmüdür ünkü elektrik geliyor çalışmıyor silindirde benzinde var uğraşıp çalıştırsakta biraz çalışıp buji ateşlemeyi yine kesiyor..
bu konu hakkında bana fikir vrebilecek birileri var mıdır... yardımcı olursanız sevinirim.
Bobin değişecek...
Belirli bir süre çalışıp ısınan bobin arızalı ise motoru çalıştırmaz... Soğuduğu zaman tekrar eski haline döner...
Ama ısınınca gene aynısını yapar....
Çok pahalı değil sanırım... Eski renault ya da 124 lerin bobini uyuyordu sanırım...
Biraz ebadı büyük gelebilir belki...
-
26 Haziran 2013, 14:32
Cevabınız için teşekkür ederim en kısa zamanda bobini değiştirip deneme yapacağım. dediğiniz gibi bobin çok ısınıp ateş gibi oluyordu.
-
26 Haziran 2013, 19:54
Nerede oturuyorsunuz bilmem (genelde ilçelerdeki motor parçalarında bulunduğu için) ama planet bobini de uyar bilginize.
-
28 Haziran 2013, 00:24
mrb kontagi cevirdigimde akuden kaynama sesleri geliyor cit cit ses gibi akude zayif ama yinede calisiyor rolante ayarini biraz yukselttim zaman stop etmiyor ama farlari actigimda stop ediyor acaba dinamodanmi ki akude yeni aldigim dukkanda adam 4 saat jarzda birakti akude proplem yok dedi slm
-
01 Temmuz 2013, 13:07
Elektrikten anlamam ama ya akü ya şarj ünitesi bozuk gibi.
-
03 Temmuz 2013, 01:13
mz781 ilgin icin tsk bir ara elektrikciye bakitmam lazim
-
27 Temmuz 2013, 06:18
Arkadaşlar benim mz i nisan ayında sattım ama şimdi mz in hastalık olduğunu anladım pişman oldum artïk bir tane daha alıcam bu sefer 301 fun düşûnüyorum bildiğiniz motor varmı
-
27 Temmuz 2013, 19:33
Merhaba arkadaşlar.
Bir arkadaşımın 99 model sport star 301 motoru var, daha önce beyinli ateşlemesi varmış yanınca platinliye çevirtmiş randuman alamamış, yeni tip çin motorlarının ateşlemesi uyduruluyormuş bilgisi olan var mı acaba?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler